Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Niedawno miałam na tymczasie dwa szczeniaczki ze schroniska, które spowodowały depresję Saby. BYła skrajnie zazdrosna, zwyczajnie nie chciało sięjej żyć.
Oto dwie małe sprawczynie zawalenia sie całego sabowego świata:

Saba przed nimi uciekała, a one ją goniły :) :

Potem rozeszły się do nowego domku, i Sabunia odzyskałą spokój:

Od momentu kiedy jest u mnie schudła kilogram- biega jak mały szczeniak, chodzi ze mną na długie piesze wędrówki :lol:

Posted

ona jest taka piekna,,,,mi sie na prawde bardzo podobal juz na wstepie ,kiedy ja ten stary mezczyzna przyprowadzil i rzekl ze ona ma 30 lat!!!a teraz ma jak w raju,,za zycia,,,supppeeerrr
wygladacie razem przepieknie

Posted

Saba jest szczęśliwa, to widać :loveu: .
Kordonia, dałaś jej tyle, ile chyba przez całe życie nie dostała. Całuski dla emerytki :buzi:

Posted

[quote name='kordonia']Niedawno miałam na tymczasie dwa szczeniaczki ze schroniska, które spowodowały depresję Saby. Oto dwie małe sprawczynie zawalenia sie całego sabowego świata:

To zdjęcie jest najprawdziwsze do Twojego (okrojonego przeze mnie)komentarza.

Wszystko dosłownie na tym zdjęciu oddaje jego sens.
A mój komentarz, to : nie chcę was, dajcie mi spokój.

I doskonale oddałaś wyraz fotki, bo Saba rzeczywiście tak przed nimi zwiewa, a one tak żywiołowe i chcące się z nią bawić tak "po psiemu", że nawet to zamazane tło chyba najbardziej obrazuje jej szaleńczą ucieczkę przed małymi psotnikami.

Posted

ale przynajmniej sie troche kobitka rozrusza!!!!a co ,,,choc fakt pewnie sie troche powkurzala ,,bo o na na prawde nie lubi gdy j=ktos inny paleta sie po jej terenie ,,,,ale jakos przezyla i odmlodniala pewnie dzieki nimm:angryy:

Posted

taaa, odmłodniała :lol:
Gdyby one zostały tu dłużej, to Saba szybko straciłaby kondycje- nie chciała bowiem wychodzić nawet na dwór, kiedy one u nas były.
Kiedy oddałam obydwie małe, Saba na pierwszym spacerze po ich pobycie szalała dosłownie ze szczęścia- biegała w kółko wokół mnie :lol:

Co dziwne- koty uwielbia wszystkie, takze nowe i tymczasy; tylko psy powodują w niej chęć zniknięcia :)
Nigdy więcej więc :) Obiecuję Sabce to solennie :)

Posted

Wiesz, ja myślę, że jej miłośc do kotów wzięła się stąd, że Iza - jej schroniskowa opiekunka - zajmowała się kotami. Żyła wśród nich i lubi je :lol:

Kordonio, cudowne wieści, forki... Cudowne życie ma u Ciebie Saba!!!
Ona jest piękna, niezwykła :loveu:, a już w tym błękicie...

Posted

nie sadze zeby to bylo od tego ,,,,,bowiem saba miala cale biuro tylko dla siebie,,iza zawsze o nia dbala i dzieki temu ona miala luz ,,i przestrzen,,,saba nie mial stycznosci z kotami ,,choc czasem wchodzila z nia do kociarni,,,,
ale ta niechec do psow wychodzi chyba z tego ze one sa takie ruchliwe ,,i szukaja czegos w jej misce,,,,kot zas spokojnie sie polozy i chodzi swoimi sciezkami,,to chyba to,,,,
ona lubi spokoj a iza jej go dawala ,,,,czasem saba siedziala w malym ogrodku przed bourem na slonkui tez zawsze sama ,,bo to fakt nie znosila psow kiedy probowaly wejsc do jej biura to rzucala sie broniac go ,a na podworku uciekala przed psami tak jak przed tymi niedobrymi szczeniolkami:lol:

Posted

wiewiora1 napisał(a):
(...)kot zas spokojnie sie polozy i chodzi swoimi sciezkami,,to chyba to,,,,
(...):lol:

heh- ostatnio mam małe znalezione kocialki, które nie tylko że skaczą po Sabie, ale przysysają sie do jej sutków :lol: A Sabunia nic. No kociolubna jest, ale nie ma sie co dziwic, bo przecież koty są the best :lol:

Posted

EJ TO SUPER ZE ONA JEST TAKA KOCHANA DLA KOTOW,,,,PEWNIE SMIESZNIE WYGLADA JAK SKACZA PO NIEJ TAKIE MALCE,,ALE ALE JEDNO JEST PEWNIE KOCIACZKI SA O 10 RAZY LZEJSZE OD SZCZENIOLKOW,,,,:loveu:

• 1 month later...
Posted

Saba jest przewspaniała, przy każdej wizycie u kordoni skacze jak opętana, zaczepia mnie łapkami, piszczy i cieszy się. A jak zobaczy, że przyniosłam jakieś smakołyki, to kompletnie traci głowę ! Gotowa jest nawet ukraść kotu jego kawałek !

• 1 month later...