Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ladySwallow napisał(a):
Nie ma sprawy, postaram się przed piątkiem ;) A jak się nie uda, to w sobotę, jak wytrzeźwieję :lol: Zdjęć potrzeba, zaraz rozreklamuje wątek na FB i założę wydarzenie.

Dzięki wielkie, może w sobotę uda mi się zmolestować Muzzego jak ładnie poproszę:diabloti:

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

plastelina napisał(a):
zapisuję sobie wątek, Lady jeśli napiszesz mi jak się robi allegro cegiełkowe to mogę jutro zrobic, tylko niestety nie wiem jak:/

Tylko problem w tym, że to musi być konto fundacyjne, bo inaczej nie będzie zwrotu prowizji za sprzedane cegiełki - a jak się dużo sprzeda, to będzie to niezły koszt.

Posted

Tak, jesteśmy po wizycie. Na RTG wyszło nam płatowe zapalenie płuc. Wtórnie po zachłystowym najprawdopodobniej. Mam nadzieję, że za kilka dni do tygodnia zobaczymy jakąś poprawę. A w piątek może pójdę z Teqiulą do Pana Od Łap :)
Teraz cwaniara śpi obok mnie, na sofie oczywiście. Jest młoda, ale jak na szczeniora bardzo grzeczna. Mam nadzieję, że uda nam się jej pomóc.

Posted

Wierze, ze dojdzie do siebie szybko. To mlody organizm, musi sie z tego wylizac. Moglabym zalozyc jej to wydarzenie na FB, tylko pytanie. Najpierw w celu zbierania pieniazkow skoro ma DT, a potem w celu szukania stalego? Czy zaznaczyc to od razu? Poki co moge zrobic tyle, bo sama mam chwilowo ciezka sytuacje :(

Moze jakis banerek jej zrobie?

Posted

Merys napisał(a):
Wierze, ze dojdzie do siebie szybko. To mlody organizm, musi sie z tego wylizac. Moglabym zalozyc jej to wydarzenie na FB, tylko pytanie. Najpierw w celu zbierania pieniazkow skoro ma DT, a potem w celu szukania stalego? Czy zaznaczyc to od razu? Poki co moge zrobic tyle, bo sama mam chwilowo ciezka sytuacje :(

Moze jakis banerek jej zrobic?

Wydaje mi się,że Lady deklarowała pomoc w tym temacie ale najlepiej niech się sama wypowie;)
DT jest i to wspaniały który zapewnia jej profesjonalna opiekę co znacznie ułatwia całą sytuację.
Domek oczywiście będzie potrzebny ale za jakiś czas. Finanse jak najbardziej potrzebne mimo,że do tej pory wspaniali lekarze traktują nas ulgowo.
To będzie wielki dzieciak potrzebne będą odpowiednie witaminy i zabawki trzeba przecież zadbać aby nasza panna miała wszystko:)

Posted

MaDi napisał(a):
Wydaje mi się,że Lady deklarowała pomoc w tym temacie ale najlepiej niech się sama wypowie;)
DT jest i to wspaniały który zapewnia jej profesjonalna opiekę co znacznie ułatwia całą sytuację.
Domek oczywiście będzie potrzebny ale za jakiś czas. Finanse jak najbardziej potrzebne mimo,że do tej pory wspaniali lekarze traktują nas ulgowo.
To będzie wielki dzieciak potrzebne będą odpowiednie witaminy i zabawki trzeba przecież zadbać aby nasza panna miała wszystko:)

Oki to poczekam na to co Lady powie. Banerek tez ona zrobi?

Posted

ageralion napisał(a):
Czegos takiego jeszcze nie widzialam :( Ludzie to maja wyobraznie :(

Dziękuję,że już jesteś. Na żywo widok jest jeszcze gorszy... a ona jest mimo wszystko taka pogodna.

Posted

Merys, jeśli chcesz, załóż wydarzenie, bo ja obecnie kiepsko stoję z czasem - znajomi przyjechali. Wklej potem proszę link tutaj, żebyśmy mogły dodać do swoich profilów.

Posted

[quote name='Merys']Ok to zaloze. A tutaj przykladowy banerek. Mam nadzieje, ze sie spodoba ^^

Cudny:loveu:
Możesz zrobić jeszcze jeden z jakimś dramatycznym napisem? Tylko musi przekierowywać na wątek bo jak klikam na ten to wyskakuje fotosik.
Wydarzenie na FB też czeka na Ciebie:evil_lol:

Posted

pisałam już na forum molosowym-moja koleżanka(w temacie dziewczyna mniej więcej obeznana)znalazła potencjalnych chetnych na nia-z łodzi,ponoc ludzie z "doświadczeniem"wiedzą,że trzeba psa leczyć.mają sie oni skontaktować z odpowiednimi ludzmi ,a co dalej z tego wynikło nie wiem na razie.

Posted

[quote name='Merys']Podaje link do wydarzenia na FB. Jakby cos bylo do poprawki to piszcie, natychmiast zmienie. Ten banerek tylko na pokaz wkleilam :P Do sygnaturki bedzie mial troche inny ten kod. Co do drugiego banerka, bardziej dramatycznego, to zrobie taki jutro, tylko napiszcie mi jaki tekst na nim umiescic? Jakies pomysly?

http://www.facebook.com/event.php?eid=178646535515491
FB jak dla mnie ok, wybaczcie ale nie mam pomysłu nawet na banerkowy napis.

Posted

gryf80 napisał(a):
pisałam już na forum molosowym-moja koleżanka(w temacie dziewczyna mniej więcej obeznana)znalazła potencjalnych chetnych na nia-z łodzi,ponoc ludzie z "doświadczeniem"wiedzą,że trzeba psa leczyć.mają sie oni skontaktować z odpowiednimi ludzmi ,a co dalej z tego wynikło nie wiem na razie.

Możesz tu wkleić link do tego forum?
Dziwi mnie fakt,że ktoś chce psa w ciemno nie wiedząc nic o jego losie...

Posted

Dziewczynki FB sie ruszylo :)
Oni wlewali jej do pyszczka olej, zeby ja odkarmic? Przyznam szczerze, ze pierwszy raz o czyms takim slysze i kompletnie tego nie rozumiem?

Posted

Ktoś pisał wyżej, że chcieli jej podać chyba witaminy z olejem. Zapisałam się na FB, świetna robota :) Odpowiedziałam na pytania uczestników.

gryf80 - myślę, że w obecnym stanie suczka nie nadaje się do adopcji, bo przekładanie jej leczenia do innych lekarzy, miast, i tak długa droga, to w tej chwili zagrożenie jej zdrowia i pośrednio życia. Natomiast myślę, że trzeba przekazać kontakt do MaDi, bo to ona jest odpowiedzialna za psa i podejmuje decyzję w sprawie adopcji. To, że ktoś jest chętny, to nie oznacza, że się nadaje - a jak się nadaje i mu zależy, to poczeka i dołoży się do leczenia.

Posted

Merys napisał(a):
Ja mojej Beti dodaje oliwy z oliwek do jedzenia, a nie wlewam na sile do pyszczka. Wet mi polecila, poniewaz moja mala miala sucha skore.

Ale przecież ja też swoim szczeniakom na DT dodaję oliwę z oliwek, czy olej do jedzenia - w zależności od psa, do łyżeczki dziennie, bo to maluszki - sam wet zalecił, na skórę, ale i na układ pokarmowy, często po schronisku zaniedbany. Tylko po prostu pies musi sam to zjeść, a nie na siłę się mu to podaje - w ogóle nie można podawać gęstych rzeczy na siłę. Tak samo, jak trzeba uważać przy odkarmianiu psich i kocich noworodków - zachłystowe zapalenie płuc wystepuje dość często.