Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sybel napisał(a):
Wiadomo, co sie stało?

Myślę, że stało się to, co od początku było mówione, że może się wydarzyć - sunia cały czas walczyła o życie, a nie o wyzdrowienie...

Posted

ladySwallow napisał(a):
Myślę, że stało się to, co od początku było mówione, że może się wydarzyć - sunia cały czas walczyła o życie, a nie o wyzdrowienie...

Dziękuję,że napisałaś to za mnie. Sekcja wykazała,że nie było możliwości wygrania tej walki:(

Posted

Przepraszam, że tak późno piszę, ale dopiero teraz mam dostęp do kompa.
Sekcja wykazała bardzo zły stan płuc. Teqiula praktycznie nie miała powierzchni oddechowej...Szczerze mówiąc dziwię się, że do piątku zachowywała się całkiem nieźle, bawiła się, biegała z innymi psami. Po prostu była silna. Z takimi płucami nie miała prawa żyć... Nie będę wnikać w szczegóły, ale Dziecko nie poradziloby sobie z tą chorobą, z wtórnym stanem płuc. Żadne leki nie cofnęłyby tego, co dziś zobaczyłam.

Trochę mi ulżyło, bo bałam się, że student źle podał leki. Tak nie było- płuca były tak zmienione po długotrwającej chorobie, że szok. Do tego tchawica była bardzo wąska, rozmiar nieadekwatny ani do rasy, ani wielkości psa.

Tequila te ostatnie chwile była otoczona ludźmi, którzy ją kochali. Odeszła wśród bliskich ludzi, nie sama. To chyba jedyne co mogliśmy dla niej zrobić.
Teraz biegaj sobie Aniołku za Tęczowym Mostem :saint1: (*)

• Margo changed the title to Tequila :(