Flaire Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Nitencja napisał(a):Flaire ja bym postawila na ludzkich dentystow...... Widzialam duzo dobrej roboty wsrod psow dzieki dentystom ludzkim a i w sprawach ortopedycznych tez sa "uzywani" ludzccy lekarze ( m.inn.: moj kochany Pan doktor ) i psy sa sprawne i wszystko jest ok . :)No mnie się wydaje, że w przypadkach gdy nie ma dobrych psich specjalistów, to lepiej ludzcy niż nic... Ale gdyby ludzcy w ogóle byli lepsi w leczeniu psów, to zawód weterynarza (a przynajmniej, weterynarza specjalisty) byłby niepotrzebny i na wymarciu, a jest na odwrót... Więc niewątpliwie wszystko zależy od konkretnych osób, ich dostępności i zainteresowań. A ponieważ psich dentystów jest w całej Polsce trzech, to przynajmniej kwestia dostępności jest jasna. ;-) Quote
Anisha Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Zajrzyjcie pod http://www.wyspa.pl/ i popatrzcie pod "noclegi/ domki kempingowe, kempingi i pola namiotowe" na "domki kempingowe Celnik". Mają dość tanio, do morza wprawdzie kilometr, ale wszystkiego jest 50 miejsc, więc jakby dobrze poszło spora część zostałaby zajęta przez dogomaniaków i byłby mniejszy problem, że duża liczba psów mogłaby komuś przeszkadzać... Zach, byłaś tam? Widziałaś jak tam jest w realu? Quote
zachraniarka Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Anisha napisał(a):Zach, byłaś tam? Widziałaś jak tam jest w realu? Ja na wyspie jestem regularnie i uważam, że jest tam super. Dziś zrobiłam wywiad środowiskowy i.. jezeli chcemy zrobić zlot w sierpniu to najlepiej byłoby na początku roku już zarezerwować miejsce. I teraz tak- Wyspa oferuje pełne spektrum luksusów :evil_lol: od namiotów, przez domki, pensjonaty i hotele. Trzeba pomysleć na co się decydujemy to raz. A dwa rozmawiałam dziś z znajomym przedstawicielem służb miejskich i powiedział, że jak będzie patrolował sobieszewskie plaże z morza to będzie przymykał oczy na stada ganiających erdli.. :lol: :lol: :lol: Quote
Anisha Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 zachraniarka napisał(a):Ja na wyspie jestem regularnie i uważam, że jest tam super. Zach, ja wiem, że Wyspę znasz, ale pytałam konkretnie o tego Celnika, bo co innego fotki i opisy właścicieli ośrodka, a co innego może być w rzeczywistości... Quote
borsaf Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Koniec roku wielkimi krokami sie zbliża, a tu cichutko... Quote
Anisha Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Właśnie... Zach, to jak z tym Celnikiem? Mam się tam kopsnąć z wycieczką czy znasz ten "lokal"? :lol: Quote
Jura Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Mam nadzieję, że w ten weekend Zach i Flaire wybadały teren. Quote
Anisha Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Jura napisał(a):Mam nadzieję, że w ten weekend Zach i Flaire wybadały teren. Oj, obawiam się, że na to czasu nie miały... :shake: A jakie są Wasze opinie o wspomnianym przeze mnie Celniku? (link parę postów wyżej) Bo jeśli się nie podoba to nawet nie ma po co jechać tam na rekonesans... Quote
INA Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Podejrzewam że nas pewnie domki by interesowały - hotel chyba nie no namiot też raczej nie:evil_lol: Ten "Celnik" nawet ładnie pachnie ale faktycznie trzeba by było zrobić obdukcję:cool3: Quote
Kardusia Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 A może ten Orlinek :lol: chyba ładniej położony - bliżej morza (190 m) a Celnik leży bezpośrednio nad Martwa Wisłą. Popatrzcie też na ten Orlinek - las, morze, piaszczysta plaża...Anisha - co o tym myslisz - popatrz na ten ośrodeczek swoim "nadmorskim" okiem:lol:... Quote
zachraniarka Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Bytując przez ostatni weekend na wyspie Sobieszewskiej temat z Flaire przegadalyśmy nie raz.. Zdecydowałyśmy, że lokalizacja jest jak najbardziej OK. Problem jaki może wyjść to brak miejsc.. W tym tygodniu skontaktuję się z znajomymi strażakami, którzy mają domki wypoczynkowe. Być może udałoby się wtedy zrobić rezerwacje i byłoby na pewno i tanio i wygodnie. Tylko nie wiem o ilu miejscach wstępnie rozmawiać.. INA napisał(a):no namiot też raczej nie Ja uwielbiam spać w moim wymiocie i taki mam właśnie plan na ten zlot.. Ja jak tylko mogę to wybieram wersję wymiotową.. Odpada mi wtedy ryzyko, że np spadnę z łóżka, potknę się o próg, wypadnę z okna.. Korzystanie z domków jest wysoce ryzykowne ;) :lol: Quote
Flaire Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Anisha napisał(a):Oj, obawiam się, że na to czasu nie miały... :shake: Czasu na inspekcje rzeczywiście nie było, ale wydaje mi się, że zachraniarka przygotowuje dla Was pewną niespodziankę... WIęc wstrzymajcie się jeszcze chwilkę z wyborem ośrodka. ;-) Quote
zachraniarka Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 acha za to osobiście przetestowałyśmy jedną jadłodajnie i myślę, że jest warta rozpatrzenia, jak uważasz Flaire? jak dla mnie, było smakowicie :sabber: Quote
INA Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 zach - ja osobiście lubie namiot ale pomyślałam o innych... wiem że niektórzy dostają wysypki jak opowiadam, że spałam pod namiotem.:razz: Czekam na tę niespdzianke,..:cool3: ???? Quote
zachraniarka Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 INA napisał(a):wiem że niektórzy dostają wysypki jak opowiadam, że spałam pod namiotem I to są dopiero dziwadła.. ale też takich znam.. :shake: Quote
Anisha Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 zachraniarka napisał(a):Ja jak tylko mogę to wybieram wersję wymiotową.. Odpada mi wtedy ryzyko, że np spadnę z łóżka, potknę się o próg, wypadnę z okna.. Korzystanie z domków jest wysoce ryzykowne ;) :lol: Ale za to możesz potknąć się o śledzia, albo o linkę od śledzia - ja to robię notorycznie, jeśli tylko jest jakiś namiot w promieniu paru metrów ode mnie... :diabloti: Pamiętanie o rozciągniętych nisko nad ziemią sznurkach przekracza chyba możliwości mojego umysłu... :placz::evil_lol: INA napisał(a):Czekam na tę niespdzianke,..:cool3: ???? Ja też czekam... :cool3: Quote
Flaire Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Z tą niespodzianką to tak głupio wyszło :oops: - zach i ja pisałyśmy w tym samym czasie, więc ona już Wam powiedziała o niespodziance zanim ja ją zapowiedziałam... :oops: Chodziło o to: zachraniarka napisał(a):W tym tygodniu skontaktuję się z znajomymi strażakami, którzy mają domki wypoczynkowe. Być może udałoby się wtedy zrobić rezerwacje i byłoby na pewno i tanio i wygodnie. Fajnie by było, gdyby się udało z tymi strażackimi domkami, bo podobno znajdują się w stosunkowo mało zatłoczonej części wyspy, a ja najbardziej obawiam się tłoku... Quote
Anisha Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Acha! :lol: No to niespodzianka nie jest już wprawdzie niespodzianką, ale i tak fajnie! :multi: Pytaj, Zach, pytaj! :loveu: Quote
borsaf Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 A mówiłam, że czas goni:mad::mad::mad: Mialam na mysli własnie konkrety. Zaklepanie miejsc wiąże się z ilościa zgloszeń. Ilośc zgloszeń z...ceną i tu sie kółko zamyka. Wstępnie orientacyjna cene trzeba podać, potem chętni niech się zgloszą i wtedy konkretnie strażaków pytać. Tak ja to widzę. Acha, pieniążki juz w styczniu/lutym wpłacić, chociaz zaliczke to sie zlot odbędzie, a tak to do nastepnego roku będziemy w fazie poboznych zyczeń i organizowania zlotu:evil_lol: Quote
Flaire Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 borsaf napisał(a):Zaklepanie miejsc wiąże się z ilościa zgloszeń. Ilośc zgloszeń z...ceną i tu sie kółko zamyka. zach ma ze strażakami sprawdzić, czy zatrzymanie się w ich domkach w tym terminie i z psami w ogóle wchodzi w rachubę, a jeśli tak, to z grubsza za ile. Jak się zgodzą, to zaczniemy zbierać zgłoszenia i zrobimy wstępną rezerwację. Quote
INA Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 [quote name='Flaire']Z tą niespodzianką to tak głupio wyszło :oops: - zach i ja pisałyśmy w tym samym czasie, więc ona już Wam powiedziała o niespodziance zanim ja ją zapowiedziałam... :oops: Chodziło o to: Fajnie by było, gdyby się udało z tymi strażackimi domkami, bo podobno znajdują się w stosunkowo mało zatłoczonej części wyspy, a ja najbardziej obawiam się tłoku... [quote name='Anisha']Acha! :lol: No to niespodzianka nie jest już wprawdzie niespodzianką, ale i tak fajnie! :multi: Pytaj, Zach, pytaj! :loveu: dzięki Zach:loveu: no własnie pytaj:cool3: No to teraz czekam na info z konfrontacji:cool3: Quote
zachraniarka Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Flaire napisał(a):Z tą niespodzianką to tak głupio wyszło :oops: - zach i ja pisałyśmy w tym samym czasie, więc ona już Wam powiedziała o niespodziance zanim ja ją zapowiedziałam... :oops: Spoko, zawsze można inną niespodziankę zorganizować.. Może jakieś występy tutejszego zespołu tanecznego coś dla oka i ucha :evil_lol: :evil_lol: ;) Quote
INA Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Zach wiesz już coś:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: Quote
Gosia_i_Luka Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Jeśli chodzi o nocleg, to ja raczej nie planuję spać na wyspie. Dojadę sobie (mam nadzieję autkiem :cool3:) i wrócę przed nocą do domu. Także liczba miejsc noclegowych zmniejsza się o 1. ;) Quote
zachraniarka Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Gosia to Ty rozpoczęłaś kurs prawa jazdy i jeszcze nie wiesz, że pod wpływem alku się za kierownicę nie wsiada- wstydź się :nono: :diabloti: Quote
Recommended Posts