Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
kardusiu co to za pytanie:angryy: bo wszyscy dogomaniacy to jedna rodzina.....:lol:

:bigcool::bigcool::bigcool:Już teraz cieszę się na to spotkanie. I chyba dobrze,że tak wcześniej się to planuje. Jak nic mi nie stanie na przeszkodzie - to planuję być w Poznaniu. Jeszcze nie wiem jak dojadę, ale baaardzo chcę być :loveu:...

Posted

borsaf napisał(a):
Zach już ma chyba wprawe w organizowaniu imprez, ale ja mysle, ze może trzeba taki "zlot" u wójta, czy innej instancyi zgłosić. Tym sposobemzdobyć pozwolenie na przebywanie na plaży NASZYCH psów.

Borsaf, czy Ty myślisz, że nasze spotkanie to będzie jakaś impreza masowa?
Nie myśłe, żeby zgłaszanie jej do jakichś instancji było konieczne. A jeżeli chodzi o pozwolenie, to prędzej byśmy tą droga zakaz otrzymali :evil_lol:

Niestety przydatność miejsc mogą ocenić jedynie "miejscowi" dogomaniacy.

Posted

Hihihi, Jura, już siedem erdeli za mase może robić. Poprostu, ja nie mam żadnych doświadczen w tej materii itak sobie przy biurku wymyśliłam.
Jak sie zliczymy, to już na ten sierpień spora gromadka będzie. Chyba jakis termin zapisów trzeba będzie zrobić by zaklepywac miejsce na wyspie, czy gdzie indziej.

Posted

borsaf, Ty optymistko, bardzo bym chciala, żeby się okazało, że masz rację!

Jak organizowałam kurs trymowania, to też myślałam, że będę musiała jakąś halę wynająć, tylu było chętnych... A jak przyszło co do czego, to na pierwszym spotkaniu były bodaj 4 osoby, a na drugim... 0. Chciałabym wierzyć, że to znaczy, że już ich "wszystkiego" za pierwszym razem nauczyłam! :cool3:

Posted

Flaire napisał(a):
Jak organizowałam kurs trymowania, to też myślałam, że będę musiała jakąś halę wynająć, tylu było chętnych... A jak przyszło co do czego, to na pierwszym spotkaniu były bodaj 4 osoby, a na drugim... 0.

Kiedy było drugie spotkanie i gdzie? I dlaczego teraz się o tym dopiero dowiaduję?

(mordy mi nie działają, siedzę na dużym kompie...)

Posted

Ali26762 napisał(a):
Kiedy było drugie spotkanie i gdzie? I dlaczego teraz się o tym dopiero dowiaduję?

Chyba dlatego, że to wszystko było zanim Ty byłaś na dogo ;-).

Był o tym topik - jak poszperasz, to znajdziesz.

Posted

[quote name='zachraniarka']Jura
a co planujesz na światówce rozpowszechnić ulotkę o naszym zlocie? :cool3:
Nie myślałam o tym, bo cały czas widzę to spotkanie jako takie, na ktorym nie ma podziału na organizatoów i uczetników. Chodziło o to, że w Poznaniu mamy szansę spotkać sie w większym gronie i pogadać, a jak nie będziemy mieli ustalonego terminu i miejsca, to nie zrobimy kroczka w przód.

Posted

Ali26762 napisał(a):

(mordy mi nie działają, siedzę na dużym kompie...)

Ali, daj spokój historii, tylko napisz, czy odpowiada Ci termin posopotowy.

Posted

Nie chodzi o historię, tylko Flaire tak napisała, jakby po tym spotkaniu, na którym byłam, było jeszcze jedno, a nie zanim. Stąd moje zdziwienie. Jakby napisała, że na pierwszym nie było nikogo, a na drugim 4 osoby to o nic bym się nie pytała :D

Termin posopotowy jak na razie mi pasuje, ale tak naprawdę wszystko będzie wiadomo za jakiś czas. Na ten moment nie mam nic innego do roboty i jak najbardziej wszystko mi pasuje :)

Posted

Ali, własnie dlatego tak wczesnie staramy ustalić ten termin by to to inne do roboty przekładać tak by nie kolidowalo ze zlotem:evil_lol:Priorytety:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Ali26762']Nie chodzi o historię, tylko Flaire tak napisała, jakby po tym spotkaniu, na którym byłam, było jeszcze jedno, a nie zanim.Ali, ja pisałam o kursie trymowania - to nasze spotkanie nie miało z tym kursem nic wspólnego. :roll: Akurat trochę sobie potrymowaliście, ale to nie był żaden kurs! :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

[quote name='borsaf']Ali, własnie dlatego tak wczesnie staramy ustalić ten termin by to to inne do roboty przekładać tak by nie kolidowalo ze zlotem:evil_lol:Priorytety:evil_lol::evil_lol::evi l_lol:Dokładnie tak! :-) Ja wiem, że nie zawsze się da, ale próbować warto!

Posted

[quote name='Flaire'] [quote name='swallow']
Zakaz wprowadzania psów na nadmorskie plaże obejmuje całą Polskę
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: A skąd taka informacja?:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Stąd, że jakiś czas temu robiłam rozeznanie w tym temacie przed wyjazdem z Bondem nad morze, zadzwoniłam do Urzędu Miasta Gdańska z pytaniem odnośnie wprowadzania psa na plażę i tam odesłano mnie do instytucji (nie pamiętam w tej chwili nazwy - ale chodziło chyba o jakąś straż przybrzeżną czy cos w tym stylu) i tam dowiedziałam się o tym zakazie i że dotyczy CAŁEJ POLSKI. Jak będę miała czas to ustalę ponownie kto takie zakazy ustanawia - może na dzień dzisiejszy coś sie w tym temacie zmieniło

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
swallow - może chodziło o publiczne plaże? :roll:

Ależ ta plaża, na której ja byłam między Juratą i Jastarnią jest jak najbardzoej plażą publiczną i dostęp do niej jest oficjalnie oznakowany przy szosie znakiem drogowym, na którym narysowane są fale i pies. Tak więc ja bym się dziwiła ogromnie, gdyby na tej konkretnej plaży nie wolno było z psami. Może chodzi o wszystkie plaże z wyjątkiem tych specjalnie dla psów przeznaczonych? :niewiem:

Posted

Jak byłam w lipcu w Karwii,to psy miały zakaz wstepu,ale tylko na obszarze,gdzie plaza była strzezona przez ratownikow /zostałam grzecznie pouczona przez ratownika:oops:/.

Posted

Za to w Karwieńskich Błotach -- nie było tłoczno ale za to gdzie okiem nie spojrzeć można było spotkać psy różnej maści wraz ze swoimi właścicielami:lol: :p

Posted

rita60 napisał(a):
Jak byłam w lipcu w Karwii,to psy miały zakaz wstepu,ale tylko na obszarze,gdzie plaza była strzezona przez ratownikow /zostałam grzecznie pouczona przez ratownika:oops:/.
Ja po prostu na plaże z kąpieliskiem nawet nie próbowałam wchodzić - moja szczeniara jeszcze dzika jest i niewątpliwie pakowałaby się plażowiczom na ręczniki. :roll: Ale nawet jak będzie już starsza i ustatkowana, to chyba szaleństwa moich psów niezbyt nadają się na zaludnione plaże...

Natomiast poza ww plażą dla psów na Helu, uczęszczaliśmy z psiurami również na dosyć dziką (bez kąpieliska, bez ratowników) plażę w Jastrzębiej Górze. Ta plaża nie była oznakowana jako specjalna dla psów, ale i nie było tam zakazu wprowadzania psów, więc uznaliśmy, że jest ok. Na plaży byliśmy dosyć wcześnie rano, plażowiczów brak, co najwyżej spacerowicze (czasem też z psami) wzdłuż plaży, więc psy miały dużo miejsca na hasanie. Nikt uwagi nam nie zwrócił - po prostu nikogo tam nie było! A było to w długi sierpniowy weekend - wydawałoby się, że powinno być wszędzie pełno ludzi!

Posted

Drodzy wystawcy, jak szybko znane są terminy przyszłorocznych wystaw?

Pytam, bo jakby założyć, że Sopot będzie podobnie jak w tym roku, czyli 11-12.08 to potem są dwa dni pracy i 15.08 znowu wolny, w środę. Biorąc 2 dni urlopu na poniedziałek i wtorek byłby akurat czas na zjazd :lol: :cool3: i środę w domu żeby wypocząć PO zjeździe :evil_lol: :evil_lol: !
Co Wy na to?

Posted

Jura napisał(a):
Anisha, wystawa będzie tak, jak podałaś (11-12.08.2007).

Super, dzięki, Jura!

To jak? Możemy założyć, że ruszymy na zjazd w niedzielę po wystawie i zabawimy do wtorku, czyli 2 noclegi? Na wyspie Sobieszewskiej, polecanej przez Zachraniarkę? Wydaje mi się, że mogłoby być fajnie, tylko co z tym groomerem proponowanym przez Fukę? Da się zaciągnąć na wyspę? :confused: :niewiem: