Dabrowka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):A Miś chyba najlepiej trafił (czy się ze mną Misiu zgadzasz?). Nooo... Miś nie narzeka :cool3: Niestety plany mi się pozmieniały i wczoraj jednak nie byłam u wetów, będę w poniedziałek. Quote
Dabrowka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Koło 18.00 wypuściłam psy na sikanie (nie pisałam Wam, ale Miś prosi, wychodzi przez taras na trawę, robi siku i mały obchód podwórka i wraca do domu :cool3:), poszli Miś i Sonia, jamniczka. 10 minut później usłyszałam pojedyncze szczekanie, myślałam, że to ruda małpa szczeka, żeby ją wpuścić, więc poszłam... i okazało się, to... Miś szczeka!!!! [SIZE=2] [SIZE=2]Szczerze mówiąc szczeka jak dziewczyna :evil_lol:, skoro pomyliłam go z jamniczką... Stał na tarasie i dzielnie mnie bronił przed szczekającym 300 m od nas psem sąsiadów :evil_lol: Z daleka sądząc pies jest 3 razy większy od Misia, szczeka basowo i poważnie, więc z bliska pewnie Miś byłby mniej odważny :cool3: Poczułam się bardzo obroniona i zaprosiłam go do domu, wszedł wielce zadowolony i uwalił się na podłodze. Obrońca :loveu: Postanowiłam go też wyczesać, ale ciężko będzie, oj ciężko. Grzebień jest straszny, czesanie trochę przyjemne, ale bardziej przerażające. Udało mi się wyczesać trochę, potem wzięłam nożyczki i wycięłam trochę sfilcowanej sierści, ale nożyczek nasz odważny Miś też się boi :cool3: Ale że zaszczekał wreszcie... :lol: Quote
agusiazet Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Brawo, Misiu, zuch z Ciebie i z Twojej tymczasoej Pani też!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Miś - broń Dąbrówki, broń - bo ci Ją ukradną !!!!!!!! Miś, co trzeba przyznać robi naprawdę ogromne postępy !!!! Miło czytać takie wiadomości !!!! Zwłaszcza po przeczytaniu reszty strasznie dołujących wieści na Dogo ! Quote
agula Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):Miś - broń Dąbrówki, broń - bo ci Ją ukradną !!!!!!!! Miś, co trzeba przyznać robi naprawdę ogromne postępy !!!! Miło czytać takie wiadomości !!!! Zwłaszcza po przeczytaniu reszty strasznie dołujących wieści na Dogo ! święta racja Quote
Tigraa Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 Mis mial najwiecej szczescia.Znalazl sie Aniol ktory dal mu swoje serce i prawdziwy dom. Najbardziej marwie sie o Rokiego.Jest strasznie zimno.Gdzie ta bida spi?Wczoraj jak zanosilam mu jesc,zobaczylam ze ktos zabral mu karton ktory sluzyl za lozko. Moze podpowiecie mi co robic?Zlapac go bedzie bardzo trudno,bo nie podchodzi do czlowieka.Zostawic na zime bez budy-barbarzynstwo.Niedaleko miejsca gdzie on koczuje,jakies 700m,jest bunkier-tzn,kiedys budowano tam przedszkole a zostalo samo podpiwniczenie.Bylam tam dzis.Kupa smieci w srodku,otwory okienne i drzwiowe wiec najcieplej to tam nie jest,ale..przyszedl mi do glowy taki pomysl zeby tam postawic mu bude.Prowizoryczna chociaz.Zbudowalabym taka,z kartonow,styropianu,wlozylabym do srodka materac z gabki i moglby tam przezimowac.Na pewno duzo cieplej niz na dworze.W koncu to jest pod dachem,sa sciany,na glowe by mu sie nie lalo.Co o tym myslicie?Pozostaje jeszcze problem jak go przekonac zeby tam sie przeniosl? Quote
Tigraa Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Dabrowka co slychac u Misia? Rudi nadal czeka na domek w hoteliku.Czy moze go ktos wstawic na Allegro z tekstem z 1 postu i moim mailem tygrysiczka88@o2.pl? Jutro musze przelac pieniadze za 2 tygodnie pobytu Rudiego w hotelu...zostanie jeszcze na niecale 2 tygodnie...co potem?:shake: Rokiemu zanioslam gruba gabke do spania i zrobilam prowizoryczny namiot,raczej daszek ze scianka miedzy krzewami z cienkiej gąbki.Nosze mu jedzenie i ciagle sie o niego zamartwiam eeech...jak on sobie radzi?Nie mam jak go zlapac bo pokazuje sie tylko rankiem,wraca pozno w nocy.Ja go nie widuje od 2 tygodni tylko pani J. mi mowila.On gania za suczkami i podobno ma juz nowych kolegow. Quote
Dabrowka Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Ania-tygrysiczka napisał(a):Dabrowka co slychac u Misia? W sumie nic nowego. Poza tym, że w związku z pogodą Miś stał się Misiem śnieżnym ;) Tarza się w śniegu i bardzo lubi chodzić ze mną na spacer :-o Ten sam Miś, który przegryzł szelki i smycz, teraz biega przy mnie całkiem swobodnie, zaczepiając :-o Dom "się szuka" :cool3: Wici rozpuszczone, mam nadzieję, że znajdzie się coś wyjątkowego, bo Miś zasługuje na to, żeby być więcej niż szóstym psem :loveu: A dzisiaj mamy kryzys żywnościowy... z powodu pogody. Suche się jak na złość skończyło, zamówienie dojdzie w poniedziałek, a dokupić niczego nie miałam jak, bo zasypało mnie całkiem... Dzisiaj będzie jedzenie kombinowane i skąpe, ryż i jakieś kocie puszki, niestety. Quote
Majaa Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Ania-tygrysiczka napisał(a):Rudi nadal czeka na domek w hoteliku. To ja coś optymistycznego napiszę. Wiem z hoteliku, że Rudi zdecydowanie odpuścił ze swoimi fochami i ..zaczął się zachowywać całkiem normalnie! W środę lub czwartek się z nim spotkam ! Quote
agusiazet Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Oj psiaczki, psiaczki - mam nadzieje, że gorzej nie będzie!!! Quote
Tigraa Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Czy ktos moze wystawic Rudiego na Allegro,z tekstem z 1 postu? Zanioslam jesc Rokiemu,nie bylo łazika oczywiscie.Na razie ma poslanko w krzakach-z grubej gąbki-nad poslaniem rozpiety parasol,jeszcze nikt nie ukradl-to juz drugi.Na razie jest cieplo,uuufff,chociaz pada ale cieplo. Quote
Tigraa Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 Czy ktos moze wystawic Rudiego na Allegro,z tekstem z 1 postu? Zanioslam jesc Rokiemu,nie bylo łazika oczywiscie.Na razie ma poslanko w krzakach-z grubej gąbki-nad poslaniem rozpiety parasol,jeszcze nikt nie ukradl-to juz drugi.Na razie jest cieplo,uuufff,chociaz pada ale cieplo. A tu Roki z przed 3 tygodni A tu Rudi z Łatkiem,foto z wrzesnia,jak zabralam Rudiego,Łatek zniknął Quote
agusiazet Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 a co z Rudim w hotelu, jak się sprawuje. Dzisiaj przeleję pieniążki na niego na AFN, 50 zł. Aniu mam dwa duże materace z gąbki (rzecz jasna używane), które nie są mi potrzebne - czy chciałabyś choć jeden dla swoich podopiecznych? Dzwoniłam do mieleckiego schroniska - nie chcieli!!!! Ja bardzo chętnie je prześlę!!!! Quote
Tigraa Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 agusiazet kasa przyda sie bardzo bo jeszcze tylko na pare dni zostalo. Materacyki by sie bardzo przydaly-chocby dla psiakow z fabryki domow no i dal Rokiego.Masz moj adres? Quote
agusiazet Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Tak, chyba mam Twój adres, jakoś to spakuję i prześlę, może dorzucę jakieś żarełko!!! Czy Rudaskiem ktoś się interesuje, żeby go wziąć, bo mogę też wystawić na Allegro, tylko strasznie nieczasowa jestem!!! Quote
Tigraa Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 agusiazet bardzo Cie prosze wystaw go na Allegro.Tekst jest w 1 poscie a moj numer tel.602-666-546 mail tygrysiczka88@o2.pl Moze zglosi sie ktos sensowny bo na razie domku ani widu ani slychu:shake: Quote
przyjaciel_koni Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Marnie z domkami - niestety !!!!! A co u Misia ??? Quote
agusiazet Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Rudiego nie wystawiłam, postaram się dzisiaj - przepraszam, strasznie nieczasowa jestem, ale poprawię się. A tego cholernego materaca nie mam w co zapakować, bo wszystkie sklepy są z pudeł ograbiane przez zbieraczy makulatry, którzy z tego żyją i nie chcą odstąpić dużego pudła. Życie jest wstrętne, a bieda aż piszczy. Ale wyślę na pewno!!! Quote
agusiazet Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Rudasku pieniążki dla Ciebie przelane, a i nad Allegro zaczynam pracować, żeby ktoś Cię znalazł i pokochał!!! A co słychać u Misia? A Łatek nie pojawia się? Quote
Tigraa Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 slicznie dziekuje :buzi: w imieniu Rudiego i Rokiego. Łatek nie pojawil sie odkad zabralam do hotelu Rudiego.Pani J.mowi ze on byl z domkow jednorodzinnych,tylko go wypuszczali samego na bieganie.A on sie przyczepil do Rudiego. Quote
agusiazet Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Witaj Aniu i Rudasku. Oto link do Rudiego na Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=142106624 Quote
przyjaciel_koni Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Rudi wciąż potrzebuje wsparcia finansowego na opłacenie hoteliku !!!! Wpłaty na AFN "Rudi Radom". I jak Miś ????? Quote
Recommended Posts