basia Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 taka specjalna herbata ?... Niooo.... :roll: :wink: Quote
Grześ Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 ...ale jest jeszcze tydzien - zrob sanie :) :hmmmm: niestety nie mam takich zdolności jak ZH ...tylko ze nie ma stacji - Wisla Głowna... sa do wyboru Wisla Glębce, Blaziec, Kopydlo, Dziechcinka i Uzdrowisko Uzdrowisko to jest główna stacja Wisły, a Głębce to końcowa stacja, dalej już tylko ok. 5 km piechotą pod górę i jest Kubalonka. :lol: Quote
PaYooK Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 ELO!!! grzes jak tam masz juz te sanie??? Quote
Asia i Yuki Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 Buuuuu ja jadę, ale chyba Yukusia nie zabiorę bo nie bedzie gdzie miał spać :( Tak to ja się nie bawię. Chyba ze ktos z was miał by możliwosc gdzieś go przenocowac bo tam gdzie ja śpie to nie ma mowy. Z trasnsportem to pikus może jechać ze mna na "kolanach". Quote
mike Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 ... jak to dobrze żyć z teściową w zgodzie... 8) torba chyba "się" uszyje..... :roll: a co do przejażdżki - o ile psy sie zgodzą - czemu nie? :D Quote
Grzegorz Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 miałem jechać na Kubalonkę ale to w .... daleko odemnie... qrde się okazało...brrrr Quote
Grześ Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 ELO!!!grzes jak tam masz juz te sanie??? Niestety nie. :cry: Mam możliwość pożyczenia od startujących w klasie C3 (Tomek Basi i Domin Ewaki), ale nie chciałbym zawalić ich startów. Kolejność startów jest od najkrótszych tras, tj. D1, D3, D2, C1, C3 C2 itd. Między D3, a C3 byłoby ok. 40 minut - więc trochę nerwowo. Jest jeszcze jedna szansa, jeśli Agnieszka Biernacka pojedzie na zawody, to najprawdopodobnie wystartuje w B i mogłaby mi pożyczyć swoje sanie. ELO!!! temat san odwolany sorrka :( Quote
Manu Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 miałem jechać na Kubalonkę ale to w .... daleko odemnie... qrde się okazało...brrrr Taki duży chłopiec i mu daleko...? :shake: Czy może chcesz, aby Cię pozachęcać trochę ? No cóż... :roll: Częśc ludzi jednak nie jedzie i na 7-osobowy pokój mamy tylko 5 ludzi, z czego jedna nawet nie na 100%. Więc spać na pewno byś miał gdzie... 8) Quote
Cobra Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 Buuuuu ja jadę, ale chyba Yukusia nie zabiorę bo nie bedzie gdzie miał spać :( Tak to ja się nie bawię. Chyba ze ktos z was miał by możliwosc gdzieś go przenocowac bo tam gdzie ja śpie to nie ma mowy. Z trasnsportem to pikus może jechać ze mna na "kolanach". Aska a moze pokusisz sie do naszego pokoju, bo jak Manu mowila sa 2 miejsca wolne i pomieszczenie dla psiakow, a moze wkoncu Nayuki pozna sie z Yuki:D Quote
Manu Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 Grześ ! Naprawdę ? :D To fajnie :angel: Opowiadaj, skąd będziesz miał sanie ? 8) Quote
PaYooK Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 ELO!!! do zobaczyska na kubalonce Grzegorz przyjedz chociaz w bieszczady do Cisnej ;) Quote
Manu Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 No, to z noclegiem się udało załatwić... Ufff... I to jak fajnie. :D Mimo, że ma nas być 5 osób, to pokój mamy "więcej-osobowy", z zamkniętą oczywiście możliwością zakwaterowania dla obcych. Cena przy 5 osobach 15 zł, przy większej ilości 12 zł. Więc jakby ktoś się jeszcze pisał, to jest miejsce. Ktos się mnie pytał o śpiwory. Lepiej brać. :roll: Chyba, że ktoś chce dopłacić jednorazowo 6 zł za pościel... Quote
Cobra Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 pierwszy raz bede na calych zawodach supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer :D Quote
agacia Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 Tajraga nie ciesz sie tak na ta odprawe,bo czesto jest tak,ze jest tylko wpisana na planie.No ale mam nadzieje,ze to sie zmieni :wink: Quote
Cobra Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 e..to widze, ze tu jakies odliczanie... ze pierwsze cale zawody, pierwsze nie cale...hehe.... potme beda pierwsze co biore udzial.. :) Tajraga trzeba byc ambitnym, przeciez najlepiej smakuje jablko na samym szczycie drzewa :D narazie ciesze sie bezstroskim dziecinstwem Nayuki :) a pierwsze nie cale juz byly, wiec czas na cale 8) Quote
Grześ Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 Grześ ! Naprawdę ? :D To fajnie :angel: Opowiadaj, skąd będziesz miał sanie ? 8) Sanie mam dzięki uprzejmości ludzi z klubu Travois. :D Mam pytanie do startujących na saniach w zawodach federacyjnych. W regulaminie wyczytałem, że jest obowiązkowa jakaś mata hamulcowa - jak ma ona wyglądać, jakich ma być rozmiarów i jak ma być zamocowana do sań? Gdzie wiązać linę bezpieczeństwa? Słyszałem, że do liny ciągowei i do ręki. :hmmmm: Quote
PaYooK Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 ELO!!! co do liny pomocniczej tzw lina bezpieczenstwa chodzi o to ze powiedzmy w reazie upadku zaprzeg Tobie nie zwieje tylko trzymasz sie reka za line ;) a dlaczego na rece?? bo latwiej sie w razie niebezpieczenstwa dla Ciebie mozesz szybko ja puscic a jak sie przypniesz do pasa to praktycznie nie jest to mozliwe ;) a i line przypinasz do liny ciagnacej jak cos na miejscu pogadamy i pokarze wszystko ;) Quote
Manu Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 No to jak Jacek tak pięknie odpowiedział, to ja już nie muszę...? :wink: Dobra, jednak coś dodam. 8) Maty hamulcowej nie trzeba od niczego odczepiać. To jest jej "naturalna pozycja w spoczynku" :wink: i aby jej użyć, wystarczy depnąć nogą. Niemal jak hamulec (bronę :wink: ), tylko trzeba ciut dokładniej spojrzeć, gdzie sie depcze... Co do liny bezpieczeństwa też słyszałam, że od liny głównej do ręki. Na miejscu się dowiemy dokładnie, do czego ją doczepimy; może się da do pasa. I Jacek, przy wózku też trzeba mieć linę bezpieczeństwa ale nie każą jej do ręki mocowac, czy też trzymać. Nam na startach za taką linę służyła nasza linka z amortyzatorem, która u nas jest też smyczą. Prowadzę na niej zwykle Chinooka do startu, po czym odczepiam i podaję Waldkowi. A on ją gdzieś uczepia, nawet nie wiem, gdzie dokładnie. :roll: Ma tylko być, aby można ją było wykorzystać np. do uwiązania wózka do drzewa w razie potrzeby. Quote
Manu Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 Jacek, poszłam z tym do sań pisanych prozą. 8) Quote
Recommended Posts