Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
...ale jest jeszcze tydzien - zrob sanie :)

:hmmmm: niestety nie mam takich zdolności jak ZH

...tylko ze nie ma stacji - Wisla Głowna... sa do wyboru

Wisla Glębce, Blaziec, Kopydlo, Dziechcinka i Uzdrowisko

Uzdrowisko to jest główna stacja Wisły, a Głębce to końcowa stacja, dalej już tylko ok. 5 km piechotą pod górę i jest Kubalonka. :lol:

Posted

Buuuuu ja jadę, ale chyba Yukusia nie zabiorę bo nie bedzie gdzie miał spać :( Tak to ja się nie bawię. Chyba ze ktos z was miał by możliwosc gdzieś go przenocowac bo tam gdzie ja śpie to nie ma mowy. Z trasnsportem to pikus może jechać ze mna na "kolanach".

Posted

... jak to dobrze żyć z teściową w zgodzie... 8) torba chyba "się" uszyje..... :roll:

a co do przejażdżki - o ile psy sie zgodzą - czemu nie? :D

Posted
ELO!!!

grzes jak tam masz juz te sanie???

Niestety nie. :cry:

Mam możliwość pożyczenia od startujących w klasie C3 (Tomek Basi i Domin Ewaki), ale nie chciałbym zawalić ich startów.

Kolejność startów jest od najkrótszych tras, tj. D1, D3, D2, C1, C3 C2 itd.

Między D3, a C3 byłoby ok. 40 minut - więc trochę nerwowo.

Jest jeszcze jedna szansa, jeśli Agnieszka Biernacka pojedzie na zawody, to najprawdopodobnie wystartuje w B i mogłaby mi pożyczyć swoje sanie.

ELO!!!

temat san odwolany sorrka

:(

Posted
miałem jechać na Kubalonkę ale to w .... daleko odemnie... qrde się okazało...brrrr

Taki duży chłopiec i mu daleko...? :shake:

Czy może chcesz, aby Cię pozachęcać trochę ? chytry.gif

No cóż... :roll:

Częśc ludzi jednak nie jedzie i na 7-osobowy pokój mamy tylko 5 ludzi, z czego jedna nawet nie na 100%. Więc spać na pewno byś miał gdzie... 8)

Posted
Buuuuu ja jadę, ale chyba Yukusia nie zabiorę bo nie bedzie gdzie miał spać :( Tak to ja się nie bawię. Chyba ze ktos z was miał by możliwosc gdzieś go przenocowac bo tam gdzie ja śpie to nie ma mowy. Z trasnsportem to pikus może jechać ze mna na "kolanach".

Aska a moze pokusisz sie do naszego pokoju, bo jak Manu mowila sa 2 miejsca wolne i pomieszczenie dla psiakow, a moze wkoncu Nayuki pozna sie z Yuki:D

Posted

No, to z noclegiem się udało załatwić... Ufff... I to jak fajnie. :D

Mimo, że ma nas być 5 osób, to pokój mamy "więcej-osobowy", z zamkniętą oczywiście możliwością zakwaterowania dla obcych. Cena przy 5 osobach 15 zł, przy większej ilości 12 zł.

Więc jakby ktoś się jeszcze pisał, to jest miejsce.

Ktos się mnie pytał o śpiwory. Lepiej brać. :roll: Chyba, że ktoś chce dopłacić jednorazowo 6 zł za pościel...

Posted
e..to widze, ze tu jakies odliczanie... ze pierwsze cale zawody, pierwsze nie cale...

hehe....

potme beda pierwsze co biore udzial.. :)

Tajraga trzeba byc ambitnym, przeciez najlepiej smakuje jablko na samym szczycie drzewa :D

narazie ciesze sie bezstroskim dziecinstwem Nayuki :)

a pierwsze nie cale juz byly, wiec czas na cale 8)

Posted
Grześ ! Naprawdę ? :D

To fajnie :angel: Opowiadaj, skąd będziesz miał sanie ? 8)

Sanie mam dzięki uprzejmości ludzi z klubu Travois. :D

Mam pytanie do startujących na saniach w zawodach federacyjnych.

W regulaminie wyczytałem, że jest obowiązkowa jakaś mata hamulcowa - jak ma ona wyglądać, jakich ma być rozmiarów i jak ma być zamocowana do sań?

Gdzie wiązać linę bezpieczeństwa? Słyszałem, że do liny ciągowei i do ręki. :hmmmm:

Posted

ELO!!!

co do liny pomocniczej tzw lina bezpieczenstwa chodzi o to ze powiedzmy w reazie upadku zaprzeg Tobie nie zwieje tylko trzymasz sie reka za line ;) a dlaczego na rece?? bo latwiej sie w razie niebezpieczenstwa dla Ciebie mozesz szybko ja puscic a jak sie przypniesz do pasa to praktycznie nie jest to mozliwe ;) a i line przypinasz do liny ciagnacej jak cos na miejscu pogadamy i pokarze wszystko ;)

Posted

No to jak Jacek tak pięknie odpowiedział, to ja już nie muszę...? :wink:

Dobra, jednak coś dodam. 8)

Maty hamulcowej nie trzeba od niczego odczepiać. To jest jej "naturalna pozycja w spoczynku" :wink: i aby jej użyć, wystarczy depnąć nogą. Niemal jak hamulec (bronę :wink: ), tylko trzeba ciut dokładniej spojrzeć, gdzie sie depcze...

Co do liny bezpieczeństwa też słyszałam, że od liny głównej do ręki. Na miejscu się dowiemy dokładnie, do czego ją doczepimy; może się da do pasa.

I Jacek, przy wózku też trzeba mieć linę bezpieczeństwa ale nie każą jej do ręki mocowac, czy też trzymać. Nam na startach za taką linę służyła nasza linka z amortyzatorem, która u nas jest też smyczą. Prowadzę na niej zwykle Chinooka do startu, po czym odczepiam i podaję Waldkowi. A on ją gdzieś uczepia, nawet nie wiem, gdzie dokładnie. :roll: Ma tylko być, aby można ją było wykorzystać np. do uwiązania wózka do drzewa w razie potrzeby.