Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopiero odnalazłam Hanię. Nie wiedziałam, że ma stałego opiekuna - to dobrze:) Napisałaś na początku, że Hania jest średnim pieskiem - muszę się jej jeszcze raz uważnie przyjrzeć, bo ja ją jakoś tak zapamiętałam i głowę bym sobie dała uciąć, że ona taka mała..;)

Posted

Witam. Dopiero co właściwie zgłosiłam się na wolontariat w sosnowieckim schronisku, w sobotę byłam pierwszy raz i wyprowadzałam właśnie Hanię. Widać że bardzo się cieszy z kontaktu z człowiekiem. Ale niestety trochę grzmiało i okazało się, że Hania bardzo się boi burzy. Chciała uciekać, bardzo się szarpała. W drodze powrotnej do schroniska już się trochę uspokoiła i szła spokojnie. Dziewczyny mówiły, że wcześniej nie było takiej sytuacji dlatego o tym piszę.
Pozdrawiam :)

Posted

Kiedyś gdy byłam z Hanią na spacerze wystraszyła się odgłosu petardy którą ktoś wystrzelił...
Myślę, że ona boi się takich dźwięków jak burza czy odgłosy np petard... :(

Posted

No niestety na to wygląda... :( Przerabiam to samo z moim psem.
Nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie. Mam nadzieję, że Hania szybko znajdzie dom, cudna psina :)

Posted

Dawno nie było żadnej relacji ze spacerku z Hanią więc napisze co robiłyśmy w sobote :D
Pogoda była świetna więc spacerek był jak najbardziej udany :cool3:
Poćwiczyłyśmy trochę komendy które zna Hania czyli siad, łapa, piątka. Próbowałyśmy nauczyć się waruj ale hm... chyba Hania potrzebuje na to więcej czasu... :roll:
Podczas spaceru odkryliśmy ukryty talent Hani- świetnie skacze, w 100% nadaje się do trenowania agiliti. No ale niestety w miejscu w którym teraz przebywa jest to raczej niemożliwe... Ale znalazłyśmy inny sposób na trening, zobaczcie sami :lol:

1. Wybicie

2. i skaaczemy :D (oczywiście nikt nie widzi małych niedociągnięć podczas tego skoku ;) )

3. a tutaj już lepiej, bez dotykania łapami "przeszkody" :D

Po powrocie z lasu trzeba było uzupełnić płyny

No i niestety wrócić tam skąd wyszła... :( Nadal czekamy aż ktoś wypatrzy Hanie w ogłoszeniach, zadzwoni i zabierze ją do wspaniałego domu...

A tak na koniec jeszcze uśmiech od Hani dla wszystkich tych którzy tu czasem zaglądają :cool3:

Pozdrawiamy :bluepaw:

A więcej zdjęć ! TUTAJ !

Posted

AnetaR napisał(a):
Będę zaglądać do Hani :D

Super cieszymy się :D

jutro dodam nowe zdjęcia Hani z sobotniego spacerku :)
na razie napiszę tylko że Hania w sobotę szalała jak nigdy na spacerze :D ale było super ! a więcej napiszę jutro :)

Posted

No więc jak już pisałam Hania się trochę rozszalała w sobotę :D
Zachowywała się prawie jak szczeniak, no ale wkońcu jest młoda więc musi się wyszaleć :D szkoda tylko że ma na to czas jedynie na spacerze w sobote... Domu jak nie był tak nie ma... Nikt nie dzwoni, nie pisze, nie pyta o Hanię... Przecież to taka cudowna sunia...

No a teraz czas na kilka zdjęć z soboty :D

wkońcu wyszła z boksu, miała kilka chwil wolności i radości... :)

... więc biegała...

.. skakała :D

i jeszcze chwila przerwy, skupienie i czas na powtórzenie komend. Do komend które zna Hania można dopisać waruj i do mnie :D

a tutaj zdjęcie z cyklu "kto ma jedzenie ten ma władzę" :)

aż wkońcu nadszedł ten czas-koniec spaceru...

Czekamy aż ktoś wyparzy Hanię...

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

11 czerwca, gdy wyjątkowo nie było Klaudii w schronie, Hanię wzięła Aneta. Oczywiście nie obyło się bez zdjęć:

'

Hania jest niesamowitym przytulasiem. Myślę, że jest to pies, który z chęcią siedziałby przy pani, podczas gdy ona oglądałaby telewizję :)

Posted

Hania była dziś na spacerku, jutro kilka zdjęć będzie :)

To taka mała, wesoła, skora do wygłupów przytulanka :D a do tego jest mądra :) Dziś na spacerze byliśmy nad wodą ale Hania nie miała ochoty na kąpiel. Za to tarzała się po trawie i biegała jak szalona :) Była też chwila na powtórzenie komend i czesanie. ogólnie jest bardzo grzeczna i uwielbia przebywać z innymi psami. Po prostu idealny pies dla prawie każdego. :)

Posted

Kilka obiecanych zdjęć Hani :)

nie ma to jak szaleństwo w trawie... :D

uśmiech :)

trochę samotny odpoczynek...

:)

za kilka dni Hania będzie miała trochę nowych ogłoszeń miejmy nadzieję że wkońcu ktoś ją wypatrzy... :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...