malagos Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Tanitka, cudna kobieto :loveu::loveu: Quote
kon trojanski suwalki Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 To gdyby ktos nie wiedzial jaki jest ten jamnis - to sie teraz dowie - wkleje to co bylo napisane na stronie schroniska PGK o tym jamniczku: "Nr 33. Agresywny pies z dużym temperamentem, gryzie ludzi. Duży jamnik." :crazyeye::razz: Wyjasnie - ze psiaka opisal w ten sposob sedzia kynologiczny Pan Andrzej Przyborowski - jak to mowili o nim "SPECJALISTA".................:cool3: Wiocha poprostu............. Quote
tanitka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 wiadomości z domu jamnika Maksa:lol: - ze swoim panem stanowią już nierozłączny duet. Przyjaźń jest wielka. Maksio jadł, pił , a potem biegał po działce i po domu, aż do 15.00. Wtedy dopiero padł.:diabloti: Ludzie przeszczęśliwi, bardzo dziękują za pieska, Maks chyba też zadowolony. Bardzo się cieszę, że taka udana i sprawna adopcja nam sie z tego zrobiła.:lol: Quote
kon trojanski suwalki Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Tanitko - poprostu wspaniale!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: Oby wszystkie adopcje przebiegaly tak sprawnie - boze ile bym za to dala. Dzieki dziewczyny - jestescie CUDOWNE :loveu::loveu::loveu: Quote
pajunia Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 A czy jamniczek nie jst w ciazy? :evil_lol: Quote
kon trojanski suwalki Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Hahahah - nie Pajuniu - tylko do Ciebie trafiaja psiunki w ciazy - co suczka to "niespodzianka" zawartosc 8,9 sztuk - zeby nie bylo zbyt lekko ;) - i to prawda ze gdyby jakis piesek byl w ciazy to tez "fartem" trafilby do Ciebie ;-):evil_lol: -------------------------------------- Tanitko - mam prosbe - przekaz temu Panstwu od jamnisia, zeby napisali kilka slow na portalu suwalki info o tym jamnisiu - jaki ma charakter, jak sie zachowuje.... Zalezy mi na tym bo facet pracujacy w schronie uwaza sie za wielkiego znawce - sedzia kynologiczny - wielki autorytet - ktory pradem szkolil psy i odlawia je tak agresywnie ze psy sa poranione..... Tu jest link wiec poprosilabym o ich kilka zdan na temat jamniczka - gdybys mogla Im przekazac: http://www.suwalki.info/forum.php?page=&pg=22&cmd=show&id=27314&category=9 Quote
tanitka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 ale oni nie mają za bardzo dostępu do netu, moze ja coś napiszę, w końcu to ja go adoptowałam!!:razz: Quote
kon trojanski suwalki Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 No jasne ze mozesz napisac :):loveu: I teraz dziewczyny wielka prosba do "Warszawki"...... Od wielu miesiecy szukamy sunieczce z suwalskiego schronu domu. Znalazla sie osoba chetna do jej adopcji - ktora mieszka w Lublinie. Tyle ze ta osoba nie moze przyjechac az do Suwalk (ma male dziecko a maz jest na wyjezdzie - bywa chyba tylko w weekendy). Mi udalo sie zalatwic transport do Warszawy (na czwartek) a ta kobietka moze dojechac do Wawy - ale w weekend. Tak wiec bardzo bardzo prosze - o popytanie - kto suni moze dac DT w Wawie - na tych kilka dni - od czwartku do soboty lub niedzieli - w nastepnym tygodniu. To bardzo wazne - suczka nie widzi na jedno oczko tak wiec skoro jest ktos chetny na jej adopcje trzeba zrobic wszystko co w naszej mocy zeby sunieczce pomoc. Prosze popytajcie - to tylko kilka dni................. -------------------------------------------- POSZUKUJE TYMCZASU W WARSZAWIE NA KILKA DNI DLA SUNI - POMOZCIE !!!!!!!!! Quote
malagos Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Może daj to też na watku transportowym? Że poszukujes krótkiego tymczasu .... Quote
kon trojanski suwalki Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Tu sa zdjecia sunieczki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62097&page=16 Quote
emdziolek Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Dla mnie suczka sięga jakies 2cm nad kolano a mam 165cm wzrostu;) Quote
martasuwałki Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 tanitka napisał(a):a jaka ona jest duża? Tatiano, ona jest drobnym wilczkiem i przyjaznym do zwierząt... Może znasz kogoś, kto by przetrzymał ją te 3 dni?! Ona ma chore jedno oczko i na drugą szansę adopcji może długo poczekać... Quote
kon trojanski suwalki Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 No a ja od dwoch dni do tej Kobietki z Lublina - od Wiczuni - nie moge dodzwonic - mam nadzieje ze dzis sie dopukam i potwierdzi mi ze jest zdecydowana. Wiele juz roznych deklaracji slyszalam - musze to sprawdzic bo czasem okazuje sie tak, ze noz sie w kieszeni otwiera................ Quote
kon trojanski suwalki Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Facetka od Wilczuni nas przekrecila - byl juz zalatwiony transport do Wawki i DT do momentu przyjazdu nowej wlascicielki. Kobieta nie raczyla mnie nawet poinformowac ze sie "rozmyslila z przyczyn rodzinnych" - dopiero po dlugim wydzwanianiu ja dorwalam bo w koncu to nie ona przez ostatni tydzien wszystko zalatwiala wiec co ja to obchodzi ze zawracalam gitare tylu ludziom i tyle osob staralo sie pomoc zeby suczka mogla zaczac nowe zycie - dobra - nie chce mi sie wiecej na ten temat gadac bo rece opadaja... Jak to mowila - "jestem zdecydowana na 100 %". -------------------------------------------- Z dzisiejszej Gazety Wspolczesnej: "Suwałki > Miasto wkrótce odda psy Tylko jedna firma zainteresowana jest prowadzeniem schroniska dla bezdomnych psów. Komisja przetargowa zaakceptowała złożoną ofertę i przedstawiła ją prezydentowi miasta do zatwierdzenia. - Decyzja w tej sprawie powinna być znana w najbliższych dniach - zapowiada Marek Buczyński, rzecznik prasowy suwalskiego ratusza. Nowa firma miałaby zająć się opieką nad bezdomnymi zwierzętami już od listopada br. Obecnie robi to spółka komunalna." -------Chociaz tutaj - wiesci sa przyjemnie optymistyczne :-) Quote
tanitka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 takich niestety też spotykam na swej drodze, szkoda gadać, a przede wszystkim szkoda suczki:-( Quote
emdziolek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Wiadomo że szkoda... jutro jak wróce ze szkoły założe jej kilka nowch ogłoszeń, tak przy okazji bo dziś znalazłam to cudeńko na ulicy i bede mu jutro robić ogłoszenia... puki co ide uczyc sie wiersza na jutro do szkoły.. branoc Quote
Anecioreczek Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 http://img405.imageshack.us/img405/4494/clipboard03zm9.jpg O matko..Jaki piękny:loveu::loveu: Quote
kon trojanski suwalki Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Cioteczki - zobaczcie - TO JUZ PEWNE!!!!!!!!!!!!!!!!! ZWYCIESTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi: Umieralnia w PGK przestanie istniec!!!!!!!!!!!!! ----------------------------------------------------------------- Pieski spokój Wpisał: Serwis Urzędu Miejskiego w Suwałkach 01.10.2007. [FONT="]W wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Odbiór bezdomnych psów odłowionych z terenu miasta Suwałk” do wykonania zadania została wybrana oferta Pana Bogdana Lauryna z Suwałk. [/FONT] Umowa na odbiór bezdomnych psów odłowionych w Suwałkach będzie obowiązywała od 1.XI.2007r. do 31.X.2010r. Osoba świadcząca powyższą usługę będzie odbierała odłowione psy i zapewniała zwierzętom pobyt w schronisku oraz podejmie działania zmierzające do ich adopcji. Psy przebywające aktualnie w schronisku przy suwalskim PGK zostaną przekazane Panu Laurynowi. Odłów psów na terenie Suwałk będzie prowadziło Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej. Zgodnie z Uchwałą nr XXVIII/334/04 Rady Miejskiej w Suwałkach z dnia 24 listopada 2004 r. w sprawie zasad utrzymywania psów na terenie Miasta Suwałk, psy adoptowane zostaną zaszczepione, a adoptowane przez mieszkańców Suwałk zostaną przed ich wydaniem zaczipowane. Odbiór bezdomnych psów dokonywany będzie całą dobę przez 7 dni w tygodniu. -------------------------------------------------------------------- :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
emdziolek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='kon trojanski suwalki'][SIZE=4][COLOR=Red][B]Cioteczki - zobaczcie - TO JUZ PEWNE!!!!!!!!!!!!!!!!! [U]ZWYCIESTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi: Umieralnia w PGK przestanie istniec!!!!!!!!!!!!! [/U] [/B][/COLOR][/SIZE] ----------------------------------------------------------------- Pieski spokój [URL="http://www.media-express.suwalki.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=685"] [IMG]http://www.media-express.suwalki.pl/images/M_images/pdf_button.png[/IMG][/URL] [URL="http://www.media-express.suwalki.pl/index2.php?option=com_content&task=view&id=685&pop=1&page=0&Itemid=58"] [IMG]http://www.media-express.suwalki.pl/images/M_images/printButton.png[/IMG][/URL] [URL="http://www.media-express.suwalki.pl/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=685&itemid=58"] [IMG]http://www.media-express.suwalki.pl/images/M_images/emailButton.png[/IMG][/URL] Wpisał: Serwis Urzędu Miejskiego w Suwałkach 01.10.2007. [FONT="][B]W wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Odbiór bezdomnych psów odłowionych z terenu miasta Suwałk” do wykonania zadania została wybrana oferta Pana Bogdana Lauryna z Suwałk.[/B] [/FONT] Umowa na odbiór bezdomnych psów odłowionych w Suwałkach będzie obowiązywała od 1.XI.2007r. do 31.X.2010r. Osoba świadcząca powyższą usługę będzie odbierała odłowione psy i zapewniała zwierzętom pobyt w schronisku oraz podejmie działania zmierzające do ich adopcji. Psy przebywające aktualnie w schronisku przy suwalskim PGK zostaną przekazane Panu Laurynowi. Odłów psów na terenie Suwałk będzie prowadziło Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej. Zgodnie z Uchwałą nr XXVIII/334/04 Rady Miejskiej w Suwałkach z dnia 24 listopada 2004 r. w sprawie zasad utrzymywania psów na terenie Miasta Suwałk, psy adoptowane zostaną zaszczepione, a adoptowane przez mieszkańców Suwałk zostaną przed ich wydaniem zaczipowane. Odbiór bezdomnych psów dokonywany będzie całą dobę przez 7 dni w tygodniu. -------------------------------------------------------------------- :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:[/quote] [COLOR=DarkOrange][B]TAK!!! TAK!!!!! EWUNIU - żeby nie ty , nie cieszylibyśmy się dzisiaj z tego!!!!! To dzięki Twojej osobie i oczywiście z pomocą dogomaniaków psiaki z naszego schronu będą miały lepsze życie!! !!!!!HURRRRRA!!!!! :sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!:[/B][/COLOR] Quote
kon trojanski suwalki Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Emciu - skromnisiu - nie mniej dzieki Tobie niz dzieki mnie - a to Ty mnie przeciez tym tematem tak skutecznie "zarazilas" :loveu:. Bylo wielu ludzi, ktorzy sie do tego sukcesu przyczynili - i Wam Cioteczki Najdrozsze z calego mojego serducha dziekuje :loveu: Ciotki - pokazcie sie - pixie, martasuwalki, Dea i inne cichociemne ;) Cioteczki z tego watku, ktore tak bardzo trzymalyscie kciuki i staralyscie sie w rozny sposob suwalskim psiaczkom pomoc - no - bez zbytniej skromnosci ! - Tak bardzo sie ciesze.......:multi::multi::multi::multi: Quote
emdziolek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [CENTER][B][COLOR=DarkOrange]:laola::laola: [/COLOR][/B][B][COLOR=DarkOrange]Właśnie ciocie gdzieście sie podziały?? :Cool!:CIESZCIE SIE Z NAMI!! TO NASZE ZWYCIĘSTWO!:Cool!: musimy to oblać choć jam nie pełnoletnia:evil_lol: za sukces!! :popcorn: :laola::laola:[/COLOR][/B] [/CENTER] Quote
basia0607 Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Wiem ,wiem jesteście WIELKIE/wiem co piszę !/. Ewo wiedz ,że nowe musi być lepsze od starego ! Quote
Kanzaj Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Ufff... - nareszcie! Ale się cieszę:lol:!!!Dziewczyny - wielkie dzięki!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts