Jump to content
Dogomania

CUD w SUWALKACH! psy w nowym miejscu, za sprawa dogomaniakow z Suw.i Stanislawa TYMA!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To gdyby ktos nie wiedzial jaki jest ten jamnis - to sie teraz dowie - wkleje to co bylo napisane na stronie schroniska PGK o tym jamniczku:
"Nr 33. Agresywny pies z dużym temperamentem, gryzie ludzi. Duży jamnik." :crazyeye::razz:

Wyjasnie - ze psiaka opisal w ten sposob sedzia kynologiczny Pan Andrzej Przyborowski - jak to mowili o nim "SPECJALISTA".................:cool3:
Wiocha poprostu.............

Posted

wiadomości z domu jamnika Maksa:lol: - ze swoim panem stanowią już nierozłączny duet. Przyjaźń jest wielka. Maksio jadł, pił , a potem biegał po działce i po domu, aż do 15.00. Wtedy dopiero padł.:diabloti: Ludzie przeszczęśliwi, bardzo dziękują za pieska, Maks chyba też zadowolony. Bardzo się cieszę, że taka udana i sprawna adopcja nam sie z tego zrobiła.:lol:

Posted

Hahahah - nie Pajuniu - tylko do Ciebie trafiaja psiunki w ciazy - co suczka to "niespodzianka" zawartosc 8,9 sztuk - zeby nie bylo zbyt lekko ;)
- i to prawda ze gdyby jakis piesek byl w ciazy to tez "fartem" trafilby do Ciebie ;-):evil_lol:

--------------------------------------
Tanitko - mam prosbe - przekaz temu Panstwu od jamnisia, zeby napisali kilka slow na portalu suwalki info o tym jamnisiu - jaki ma charakter, jak sie zachowuje....
Zalezy mi na tym bo facet pracujacy w schronie uwaza sie za wielkiego znawce - sedzia kynologiczny - wielki autorytet - ktory pradem szkolil psy i odlawia je tak agresywnie ze psy sa poranione.....
Tu jest link wiec poprosilabym o ich kilka zdan na temat jamniczka - gdybys mogla Im przekazac:
http://www.suwalki.info/forum.php?page=&pg=22&cmd=show&id=27314&category=9

Posted

No jasne ze mozesz napisac :):loveu:

I teraz dziewczyny wielka prosba do "Warszawki"......
Od wielu miesiecy szukamy sunieczce z suwalskiego schronu domu.
Znalazla sie osoba chetna do jej adopcji - ktora mieszka w Lublinie.
Tyle ze ta osoba nie moze przyjechac az do Suwalk (ma male dziecko a maz jest na wyjezdzie - bywa chyba tylko w weekendy).
Mi udalo sie zalatwic transport do Warszawy (na czwartek) a ta kobietka moze dojechac do Wawy - ale w weekend.
Tak wiec bardzo bardzo prosze - o popytanie - kto suni moze dac DT w Wawie - na tych kilka dni - od czwartku do soboty lub niedzieli - w nastepnym tygodniu.
To bardzo wazne - suczka nie widzi na jedno oczko tak wiec skoro jest ktos chetny na jej adopcje trzeba zrobic wszystko co w naszej mocy zeby sunieczce pomoc.
Prosze popytajcie - to tylko kilka dni.................

--------------------------------------------

POSZUKUJE TYMCZASU W WARSZAWIE NA KILKA DNI DLA SUNI - POMOZCIE !!!!!!!!!

Posted

tanitka napisał(a):
a jaka ona jest duża?

Tatiano, ona jest drobnym wilczkiem i przyjaznym do zwierząt...
Może znasz kogoś, kto by przetrzymał ją te 3 dni?! Ona ma chore jedno oczko i na drugą szansę adopcji może długo poczekać...

Posted

No a ja od dwoch dni do tej Kobietki z Lublina - od Wiczuni - nie moge dodzwonic - mam nadzieje ze dzis sie dopukam i potwierdzi mi ze jest zdecydowana. Wiele juz roznych deklaracji slyszalam - musze to sprawdzic bo czasem okazuje sie tak, ze noz sie w kieszeni otwiera................

Posted

Facetka od Wilczuni nas przekrecila - byl juz zalatwiony transport do Wawki i DT do momentu przyjazdu nowej wlascicielki. Kobieta nie raczyla mnie nawet poinformowac ze sie "rozmyslila z przyczyn rodzinnych" - dopiero po dlugim wydzwanianiu ja dorwalam bo w koncu to nie ona przez ostatni tydzien wszystko zalatwiala wiec co ja to obchodzi ze zawracalam gitare tylu ludziom i tyle osob staralo sie pomoc zeby suczka mogla zaczac nowe zycie - dobra - nie chce mi sie wiecej na ten temat gadac bo rece opadaja... Jak to mowila - "jestem zdecydowana na 100 %".

--------------------------------------------

Z dzisiejszej Gazety Wspolczesnej:
"Suwałki > Miasto wkrótce odda psy

Tylko jedna firma zainteresowana jest prowadzeniem schroniska dla bezdomnych psów. Komisja przetargowa zaakceptowała złożoną ofertę i przedstawiła ją prezydentowi miasta do zatwierdzenia. - Decyzja w tej sprawie powinna być znana w najbliższych dniach - zapowiada Marek Buczyński, rzecznik prasowy suwalskiego ratusza.

Nowa firma miałaby zająć się opieką nad bezdomnymi zwierzętami już od listopada br. Obecnie robi to spółka komunalna."

-------Chociaz tutaj - wiesci sa przyjemnie optymistyczne :-)

Posted

Wiadomo że szkoda...
jutro jak wróce ze szkoły założe jej kilka nowch ogłoszeń, tak przy okazji bo dziś znalazłam to cudeńko na ulicy i bede mu jutro robić ogłoszenia...

puki co ide uczyc sie wiersza na jutro do szkoły..
branoc

Posted

Cioteczki - zobaczcie - TO JUZ PEWNE!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZWYCIESTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:
Umieralnia w PGK przestanie istniec!!!!!!!!!!!!!

-----------------------------------------------------------------
Pieski spokój Wpisał: Serwis Urzędu Miejskiego w Suwałkach 01.10.2007. [FONT=&quot]W wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Odbiór bezdomnych psów odłowionych z terenu miasta Suwałk” do wykonania zadania została wybrana oferta Pana Bogdana Lauryna z Suwałk. [/FONT]

Umowa na odbiór bezdomnych psów odłowionych w Suwałkach będzie obowiązywała od 1.XI.2007r. do 31.X.2010r. Osoba świadcząca powyższą usługę będzie odbierała odłowione psy i zapewniała zwierzętom pobyt w schronisku oraz podejmie działania zmierzające do ich adopcji.
Psy przebywające aktualnie w schronisku przy suwalskim PGK zostaną przekazane Panu Laurynowi. Odłów psów na terenie Suwałk będzie prowadziło Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej.

Zgodnie z Uchwałą nr XXVIII/334/04 Rady Miejskiej w Suwałkach z dnia 24 listopada 2004 r. w sprawie zasad utrzymywania psów na terenie Miasta Suwałk, psy adoptowane zostaną zaszczepione, a adoptowane przez mieszkańców Suwałk zostaną przed ich wydaniem zaczipowane.
Odbiór bezdomnych psów dokonywany będzie całą dobę przez 7 dni w tygodniu.

--------------------------------------------------------------------

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

[quote name='kon trojanski suwalki'][SIZE=4][COLOR=Red][B]Cioteczki - zobaczcie - TO JUZ PEWNE!!!!!!!!!!!!!!!!!

[U]ZWYCIESTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:
Umieralnia w PGK przestanie istniec!!!!!!!!!!!!!
[/U]
[/B][/COLOR][/SIZE]
-----------------------------------------------------------------
Pieski spokój [URL="http://www.media-express.suwalki.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=685"] [IMG]http://www.media-express.suwalki.pl/images/M_images/pdf_button.png[/IMG][/URL] [URL="http://www.media-express.suwalki.pl/index2.php?option=com_content&task=view&id=685&pop=1&page=0&Itemid=58"] [IMG]http://www.media-express.suwalki.pl/images/M_images/printButton.png[/IMG][/URL] [URL="http://www.media-express.suwalki.pl/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=685&itemid=58"] [IMG]http://www.media-express.suwalki.pl/images/M_images/emailButton.png[/IMG][/URL] Wpisał: Serwis Urzędu Miejskiego w Suwałkach 01.10.2007. [FONT=&quot][B]W wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Odbiór bezdomnych psów odłowionych z terenu miasta Suwałk” do wykonania zadania została wybrana oferta Pana Bogdana Lauryna z Suwałk.[/B] [/FONT]

Umowa na odbiór bezdomnych psów odłowionych w Suwałkach będzie obowiązywała od 1.XI.2007r. do 31.X.2010r. Osoba świadcząca powyższą usługę będzie odbierała odłowione psy i zapewniała zwierzętom pobyt w schronisku oraz podejmie działania zmierzające do ich adopcji.
Psy przebywające aktualnie w schronisku przy suwalskim PGK zostaną przekazane Panu Laurynowi. Odłów psów na terenie Suwałk będzie prowadziło Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej.

Zgodnie z Uchwałą nr XXVIII/334/04 Rady Miejskiej w Suwałkach z dnia 24 listopada 2004 r. w sprawie zasad utrzymywania psów na terenie Miasta Suwałk, psy adoptowane zostaną zaszczepione, a adoptowane przez mieszkańców Suwałk zostaną przed ich wydaniem zaczipowane.
Odbiór bezdomnych psów dokonywany będzie całą dobę przez 7 dni w tygodniu.

--------------------------------------------------------------------

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:[/quote]

[COLOR=DarkOrange][B]TAK!!! TAK!!!!!
EWUNIU - żeby nie ty , nie cieszylibyśmy się dzisiaj z tego!!!!!
To dzięki Twojej osobie i oczywiście z pomocą dogomaniaków psiaki z naszego schronu będą miały lepsze życie!!

!!!!!HURRRRRA!!!!!
:sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!::sweetCyb::Cool!:[/B][/COLOR]

Posted

Emciu - skromnisiu - nie mniej dzieki Tobie niz dzieki mnie - a to Ty mnie przeciez tym tematem tak skutecznie "zarazilas" :loveu:.
Bylo wielu ludzi, ktorzy sie do tego sukcesu przyczynili - i Wam Cioteczki Najdrozsze z calego mojego serducha dziekuje :loveu:
Ciotki - pokazcie sie - pixie, martasuwalki, Dea i inne cichociemne ;) Cioteczki z tego watku, ktore tak bardzo trzymalyscie kciuki i staralyscie sie w rozny sposob suwalskim psiaczkom pomoc - no - bez zbytniej skromnosci !
- Tak bardzo sie ciesze.......:multi::multi::multi::multi:

Posted

[CENTER][B][COLOR=DarkOrange]:laola::laola:

[/COLOR][/B][B][COLOR=DarkOrange]Właśnie ciocie gdzieście sie podziały??
:Cool!:CIESZCIE SIE Z NAMI!! TO NASZE ZWYCIĘSTWO!:Cool!:
musimy to oblać choć jam nie pełnoletnia:evil_lol:

za sukces!!

:popcorn:

:laola::laola:[/COLOR][/B] [/CENTER]