Jump to content
Dogomania

CUD w SUWALKACH! psy w nowym miejscu, za sprawa dogomaniakow z Suw.i Stanislawa TYMA!

Recommended Posts

Posted

wklejam juz opisy zdjec..moze kolejnosc nie ta ze najpierw opis a potemfotki , ale potem poprzestawiam

1.Piesek, rudy ok 1-2 lat,malutki i milutki, sam wszedł na ręce i chciał zeby go głaskać ma lekko pogryzione uszy. Nazwalismy go Rudzik
2.Suczka ok 2 lat mała, nieufna, uciekała od obrozy ale pózniej dała sie wziąć na rece i zrobic sobie zdjecia.Nazwalismy ją Kropka
3.Suczka o 2 lat bardzo miła, chciała zeby ją pogłaskac ale bała sie smyczy jak ja zauwazyła to schowała sie do budy.Raczej zdrowa. Nazwalismy ją Flora
4.Suczka ok 1,5 roku ,fajna suczka, miła, lizała moje rękawiczki ;-) Nazwalismy ją Aura
5.Suczka, ok 2-3 lat, nieufna nie chciała zejsc z budy ale cały czas przyjaźnie machała ogonkiem.Nazwalismy ją Bella
6.Suczka ok 3-4 lat bardzo pogodna i wesoła skakała z radosci jak ja wypuścilismy z boksu,strasznie chudziutka.Nazwalismy ją Łasia
7.Suczka, śliczna ok 3 lat niziutka ,ma piękne oczy jest bardzo wesoła i bardzo zazdrosna o inne psy.Nazwalismy ją Viki
8.Pies, rasowy Owczarek Niemiecki ,
4-5 lat, wg pracownika schroniska, wczoraj wieczorem ktos przywiązał go do krat schroniska,bardzo posłuszny nie boi sie smyczy,reaguje na komende ,,siad" ,,daj łape". nazwaliśmy go CYWIL

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

9.Suczka, ok 4 lat ,nie ufna ucieka³a od krat nazwalismy j± £atka
10.Pies, ok 5 lat, strasznie osowia³y,mia³ zaropia³e oczka ale tak wiernie na nas patrzy³... oh códowny pies.. Nazwalismy go MURZYNEK
11.Pies, ok 7 lat, mieszaniec owczarka , bardzo pogodny ,próbowa³ dawac mi łapke przez kraty,lizał mnie po rekawiczkach a jak go wypuscilismy to biegał szcześliwy .Nazwalismy go Azar
12.Suczka owczarkopodobna ok 5 lat, bardzo weso³a, w schronisku by³a razem z bratem ale jej brat juz ma domek.ZAcze³a nam nawet spiewac:-)Nazwalismy j± Nutka
13.Pies ok 4 lat, nazwalismy go Bari.Jak widac po wypuszczeniu go polecia³ do wanny po jedzeniu.. Chudziutki i szczuplutki ma zadrapanie przy nosku.
14.Pies okk 2-3 lat bardzo pogony pies mieszaniec Owczarka d³ugow³osego.Nazwalismy go D¿eki
15.Pies, ok 3 lat ¶licznej ma¶ci taki czekoladowy, badzo pogodny ale ba³ sie smyczy i nie da³o sie go wyprowadzic.Nazwali¶my go Czeku¶.
16.Pies, ¶liczny bezyk ok 4 lat strasznie szczeka³ i piszcza³, nie da³ sie z³apac na smycz ani chwytak.Nazwalismy go Baton
17.pies, owczarkopodobny ok 8 lat ,p³ochliwy,osowia³y kilka razy szczekn±,Nazwalismy go Cekin bo piêknie b³yszcza³y mu oczka.
Nie mam sily tego poprawiac, ale to sa opisy psow ze zdjec.

Posted

1.Piesek, rudy ok 1-2 lat,malutki i milutki, sam wszedł na ręce i chciał zeby go głaskać ma lekko pogryzione uszy. Nazwalismy go Rudzik
2.Suczka ok 2 lat mała, nie ufna, uciekała od obrozy ale póxniej dała sie wziąć na rece i zrobic sobie zdjecia.Nazwalismy ją Kropka
3.Suczka o 2 lat bardzo miła, chciała zeby ją pogłaskac ale bała sie smyczy jak ja zauwazyła to schowała sie do budy.Raczej zdrowa. Nazwalismy ją Flora
4.Suczka ok 1,5 roku ,fajna suczka, miła, lizała moje rękawiczki ;-) Nazwalismy ją Aura
5.Suczka, ok 2-3 lat, nie ufna nie chciała zejsc z budy ale cały czas przyjaźnie machała ogonkiem.Nazwalismy ją Bella
6.Suczka ok 3-4 lat bardzo pogodna i wesoła skakała z radosci jak ja wypuścilismy z boksu,strasznie chudziutka.Nazwalismy ją Łasia
7.Suczka, śliczna ok 3 lat niziutka ,ma piękne oczy jest bardzo wesoła i bardzo zazdrosna o inne psy.Nazwalismy ją Viki
8.Pies, rasowy Owczarek Niemiecki ,wczoraj wieczorem ktos przywiązał go do krat schroniska,bardzo posłuszny nie boi sie smyczy,reaguje na komente ,siad" ,,daj łape". nazwaliśmy go CYWIL

Posted

19.Pierwsza od lewej to czarno-biała suczka Holi ok 2 lat i jej kolega około 3-4 letni Odi. Odi jest bardzo płochliwy,nieufny uciekał od ręki. Holi jest bardzo pogodna:)

Posted

[SIZE=3]18.PIes, owczarkopodobny ok 4 lat strasznie chudy, nie szczekał raz wyjżał z budy bardzo sie bał.Nazwalismy go CHUDY
19.Pierwsza od lewej to czarno-biała suczka holi ok 2 lat i jej kolega ok 3-4 letni Odi. Odi jest bardzo płochliwy,nieufny uciekał od rękiHoli Jest bardzo pogodna:)
20 Pierwsza od lewej- ok 3 miesięczna suczka Bibi,strasznie piszczała próbowala wyjsc z boksu.Drugi to Bobik ,bardzo wesoły ok roczny piesek.3 to Rudzik.

Posted

[quote name='shirrrapeira']

2.Suczka ok 2 lat mała, nieufna, uciekała od obrozy ale póxniej dała sie wziąć na rece i zrobic sobie zdjecia.Nazwalismy ją Kropka

5.Suczka, ok 2-3 lat, nie ufna nie chciała zejsc z budy ale cały czas przyjaźnie machała ogonkiem.Nazwalismy ją Bella

8.Pies, rasowy Owczarek Niemiecki ,wczoraj wieczorem ktos przywiązał go do krat schroniska,bardzo posłuszny nie boi sie smyczy,reaguje na komente ,siad" ,,daj łape". nazwaliśmy go CYWIL

CYWILma okolo 4-5 lat /zdaniem pracownika schroniska/

Emilko bardzo dziekujemy za te zdjecia
i wasze opisy. i psy jak widac przeszly chrzest..bojowy
sesja zdjeciowa i nadanie imion

Pamietny Pierwszy dzien Lutego...

bardzo bardzo dziekujemy

Jutro beda wszyscy ogladac..i myslec jak pomoc tym psom

p.s.Budy sa nieocieplane, do niedawna nawet slomy nie bylo, jak napisala mi Marta

Posted

18.Pies, owczarkopodobny ok 4 lat strasznie chudy, nie szczekał raz wyjrzał z budy bardzo sie bał.Nazwalismy go CHUDY

19.Pierwsza od lewej to czarno-biała suczka Holi ok 2 lat i jej kolega ok 3-4 letni Odi.
Odi jest bardzo płochliwy,nieufny uciekał od ręki Holi Jest bardzo pogodna:smile:

20. Pierwsza od lewej- ok 3 miesięczna suczka Bibi,strasznie piszczała próbowala wyjsc z boksu.
Drugi to Bobik ,bardzo wesoły ok roczny piesek.
Trzeci to Rudzik.

cos mi sie poplataly te zdjecia..Dea i Shirrrapeira powklejacie jak trzeba...te podpisy...?

Posted

17.pies, owczarkopodobny ok 8 lat ,
plochliwy,osowialy kilka razy szczeknal,Nazwalismy go Cekin bo pieknie blyszczaly mu oczka.

16.Pies, sliczny bezyk ok 4 lat strasznie szczekal i piszczal, nie dal sie zlapac na smycz ani chwytak.Nazwalismy go Baton

15.Pies, ok 3 lat slicznej masci taki czekoladowy, badzo pogodny ale bal sie smyczy i nie dalo sie go wyprowadzic.Nazwalismy go Czekus.

14.Pies ok 2-3 lat bardzo pogodny pies mieszaniec Owczarka dlugowlosego.Nazwalismy go Dzeki

13.Pies ok 4 lat, nazwalismy go Bari.
Jak widac po wypuszczeniu go polecial do wanny po jedzeniu.. Chudziutki i szczuplutki ma zadrapanie przy nosku.

12. Suczka owczarkopodobna ok 5 lat, bardzo wesola, w schronisku byla razem z bratem ale jej brat juz ma domek.ZAczela nam nawet spiewac:-)Nazwalismy ja Nutka

11. Pies, ok 7 lat, mieszaniec owczarka , bardzo pogodny ,próbowal dawac mi łapke przez kraty,lizał mnie po rekawiczkach a jak go wypuscilismy to biegał szcześliwy . Nazwalismy go Azar

10.Pies, ok 5 lat, strasznie osowialy,mial zaropiale oczka ale tak wiernie na nas patrzy... oh cudowny pies.. Nazwalismy go MURZYNEK

9. Suczka, ok 4 lat ,nieufna uciekala od krat nazwalismy ja £atka

udalo mi sie nieco dopasowac...

Posted

pixie napisał(a):
jestem juz...
wyslalam dzis rano do karinki wczorajsz zdjecia..

Do mnie? Przepraszam:oops: Nie wiedziałam:oops: Pewnie na tlen.Mam teraz nocki a w pracy nie mogę otwierać tlenowej poczty-zablokowana:shake:

Posted

Pixie już się poprawiłam;) - małe zamieszanie ale pierwszy raz wklejałam zdjęcia. Teraz powinno być w porządku z podpisami.
Marta to nie moja sunia ta na dwóch łapkach. Moja suńka była jaśniejsza. No chyba, że foto tak wyszło. Ale ona prawie zawsze miała skulone uszka, no i łapy grubsze, a pysk krótszy. Emdziołek jak będzie w schronie to się rozejrzy - ale gdybyś też była to popatrz proszę. Ona wtedy miała na głowie u góry koło uszu dwie małe ranki - wyglądały jak kłute, ale mogły się już zagoić. Jedynie co by mi pasowało to ten śpiew - ona tak płakała. Coraz bardziej się boję że stała się jej krzywda:-(

Posted

Dea napisał(a):
ale gdybyś też była to popatrz proszę.

Dea ja jestem z Warszawy...mozemy liczyc na Marte i jutr ma byc wschornisku Emdziolek i uzupelnic foto
a to nie jest ta nutka? wyciagnieta przez chwytacz

p.s. zaraz przesle Tobie zdjecia kota i kociarni

Posted

Pixie ja wiem że z Warszawy, ta druga część tekstu to właśnie do Marty była:p Marta ta sunia na zdjęciach ma ciemny łepek a moja miała jasny...może Emdziołek jutro zrobi więcej fotek to będzie łatwiej, poza tym zobaczy czy ma ten przerośnięty piąty pazur na tylnych łapach i wszystko będzie wiadome. A może kierownik będzie wiedział, która przyjechała z byłego klasztoru kamedułów. Zeby tak się zmieniła...oczka pasują takie smutne...