Jump to content
Dogomania

CUD w SUWALKACH! psy w nowym miejscu, za sprawa dogomaniakow z Suw.i Stanislawa TYMA!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, wiem, ale jak przegladam oferty pod katem mojego Maksia,
to widzę różne - jakiś czas temu wrzuciłam Wam w wątek kilka linków.
Niestety nie dla mnie, bo nikt jakos nie szuka
dużej amstafowatej Biedy!:p:placz:
Ale żal zostawiać:shake:!

Wrzuciłam Cezara na B-stokonline.
http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=19&id=215722

Koniu, mogę powstawiać też Zarę (wszędzie tam, gdzie Cezara), ale muszę mieć trochę zdjęć (tak co najmniej 4 najładniejsze:-)).

Posted

Narezscie przeczytałam większość tego wątku o zarze i wogóle.O tym jak Ewa dwoi się i troi aby zaspokoić dom,męża,swoją mamę,ciekawość postowiczów,psy ze schroniska,okiełznać władzę i wiele innych mniej lub więcej potrzebujących.Ile to trzeba w sobie mieć determinacji.Ja pod komputerem tylko mogę to śledzić i udzielać jej "cudownych" rad które zapewne doprowadzają ją do szału.Ona ma tylko jedną głowę ,2rece.A spraw do załatwienia które sie na nią WALą jest multum.
Ale z drugiej strony trochę jej zazdroszcze że ma bodziec do działania-schroniska i bieda w nim.Władza z którą można "powalczyć".
To jest to czego nam tu fizycznie brakuje.
Możemy czasami przyłączyć się ,komuś pomóc itp.
Ale widze że odzywają sie jakieś nowe dusze kochające psiaki z Suwałk.
A jednak są tacy.Zaprośmy ich do wspólnej walki z przeciwnościami.
W JEDNOśCI SIłA

Posted

====================================================

Mysza - naprawde dziekuje. No nie jestem tak wspaniala jak piszesz bo nikt nie jest idealem, chociaz bardzo by sie chcialo ;) ....
Czlowiek sie stara ale pewnych rzeczy sama zrobic nie potrafie i to mnie dobija. Poprostu nie jestem az tak wszechstronna sa tu takie potrzeby...ups... :-(
Szukam kogos kto za darmo zrobilby nam strone internetowa schroniska (oczywiscie prowadzona przez wolontariuszy), bo bez niej nie moge popchnac innych spraw. Ktos sie tam podjal zeby ja zrobic ale trwa to dlugo, a dla mnie kazdy dzien sie liczy - to takie wazne zeby isc sila rozpedu, zeby kuc zelazo poki gorace. Ja wiem ze wladze licza na to ze nam ten zapal minie bo juz nie jedni mieli "zrywy" ale spelzalo na niczym. Moze mi podpowiecie - moze ktos z forum potrafi robic takie strony. To ma byc prosta strona, caly projekt (narazie na bloogu) juz jest, wiec nie trzeba jej tworzyc tylko wyglad i schemat blooga przerobic na strone www. Pozniej juz uaktualniac bedziemy sami, byle ktos ja nam opracowal. Oprocz Zaruni, Cezara, Smuni i innych schroniskowych pieskow to jest cholerna sprawa do przeskoczenia, bo od niej zaleza inne zaplanowane przeze mnie rzeczy.
Moze ktos cos podpowie....
...
Mysza - ja to wiem " W JEDNOSCI SILA"....... :smilecol:

=================================================

Posted

==================================================

Juz mam :multi:
Robia darmowe strony dla schronisk :loveu:
Emcia juz wczesniej ten adres na kompa zapisala, ale on byl na drugim laptopie wiec nie moglam go znalezc.
NO!! :)

Posted

Przeczytalam caly wątek i po raz kolejny napiszę że niektórych ludzi powinno się najzwyczajniej w świecie : :2gunfire: jak ludzie mogą być tak nieodpowiedzialni? Cieszę się że są tacy co kochają zwierzęta i robią wszystko żeby im pomóc w tak ciężkiej sytuacji. Gratulacje dziewczyny, naprawdę Was podziwiam. Co do suni to napewno znajdzie kochający dom bo jest bardzo urokliwa i słodka. Trzymam kciuki za to żeby wszytsko dobrze się ułożyło. Niektórzy poprostu nie zasługują na psie serce.....widocznie nie był to Zaruni Pan (zasługuje na lepszego ;))

Posted

[quote name='kon trojanski suwalki']==================================================

Juz mam :multi:
Robia darmowe strony dla schronisk :loveu:
Emcia juz wczesniej ten adres na kompa zapisala, ale on byl na drugim laptopie wiec nie moglam go znalezc.
NO!! :)

Pewnie chodzi Ci o to:
http://www.schronisko.net/index.php?pg=oferta
- zdaje się, że i białostockie tez tam ma

Ale warto jeszcze w jakiś sposób zaistnieć tutaj:
http://www.adopcje.org/index.html
Osobiście nie przyglądałam sie temu, ale te strony sa chyba w jakis sposób powiązane:razz:.

Posted

basiagk napisał(a):
Już byłam na wątku Zary ale i tu ponawiam pytanie czy mogę jakoś pomóc?

basiagk pewnie że tak, każda pomoc na wagę złota. Zarę trzeba rozgłosić gdzie się da, na dogomanii też, żeby więcej osób weszło na ten link...

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Pewnie chodzi Ci o to:
http://www.schronisko.net/index.php?pg=oferta
- zdaje się, że i białostockie tez tam ma

Ale warto jeszcze w jakiś sposób zaistnieć tutaj:
http://www.adopcje.org/index.html
Osobiście nie przyglądałam sie temu, ale te strony sa chyba w jakis sposób powiązane:razz:.

No i znowu się dowiedziałam czegoś nowego:multi: Ja własnie jestem w trakcie "robienia" strony dla naszego cieszyńskiego schroniska. Stronę zrobił mi znajomy za przysłowiowe parę groszy, teraz pracuję nad tekstami. Za to bardzo mnie ta strona www.adopcje.org zainteresowała...dobrze by było tam psiaki umieszczać:razz:

Posted

Ale ona mi w podpisie się nie zmieści bo sie rzucają na mnie z regulaminem. Mogę ją oglosic w alegratka, 4lapy, e-ogłoszenia, eurocity? Czy jest tam Zara?
Jak nie to jutro ją ogłoszę tylko dajcie znak i do kogo kontakt?

Posted

To mnie chyba jeszcze nie zauważyli bo się nie rzucają:cool3: Ja już się pogubiłam, gdzie Zara jest umieszczona...ma to ktoś spisane?

Posted

=======================================================

Dziewczyny - ja tez sie juz pogubilam gdzie nasza Zarcia jest a gdzie nie.
Narazie co do adopcji to nie ma zadnych konkretow. Jeden telefon, dwa maile - ale po moich odpowiedziach bez odzewu -wiec malo optymistycznie...
Nie mam pojecia - to taka Slodka Suczynka. Ona nawet do naszego kota macha ogonkiem i sie z nim wacha. KOCHA CALY SWIAT...
No najwyzszy czas zeby i Ja ktos pokochal.
Naprawde najwyzszy......:-(

-------------

Zara jest grzeczniutka - rozumie wszystko co sie do niej mowi. Mowie "lezec" a ona kladzie sie, mowie "nie wchodz" - nie wchodzi, mowie "zostaw" - jak do pysiaka cos na podworku wziela, to wypluwa i merda ogonkiem i robie slodkie oczka w ramach przeprosin, jak probowala lizac rane - to powiedzialam "nie" i juz wiecej nie probowala. No i daje lapke...:bluepaw:
No mowie Wam ---- Cudo Dziewczynka - istny aniolek :lilangel:
- naprawde sama slodycz...
Ech...................

====================================================

Posted

Oj dawno mnie tutaj nie było, :cool3: sporosię zadziało.

KONIKI jesteście KOCHANI, ZARA JEST Piękna, kochana- ni ema co ukrywać że się nacierpiła.
Bardzo się cieszę że już jest dużo lepiej:p

Koniki, a jak u was finansowo, mogę coś wpłacić dla ZARy TYLKO NA JAKIE KONTO;)

Trzymajcie się

Posted

Ale ona jest ładna.Ona nie wygląda na bezdomnego psa w przeszłości.
Ten kto ma serce powinien ją mieć.
Myśle że ten chłopak nie był jej godzien i dlatego Pan Bóg nie pozwolił jej tam pójść.
"Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło".
Nie martwcie się i nie oddawajcie jej w pierwsze lepsze ręce(bo znalazł się ktoś chętny).Powoli i z rozwagą a znajdą sie dobrzy.
Oni są wśród nas tylko trzeba ich znaleźć.
Żeby nie spotkał jej znowu okrutny los.

Posted

malagos - w sumie masz racje. Ale to takie nasze biezace - suwalskie sprawy - a ze jest tu nas 3 osoby, to tak jakos wychodzi ze czlowiek chce nadrobic brak ludzi robiac co sie da i wstawiajac gdzie sie da.
A serce sie sciska wiec chce sie zwiekszyc szanse na adopcje...

Posted

No trzeba by wrócić też do spraw schronu. Iwona podpowiedziała temat przeprowadzenia akcji sterylizacji w Suwałkach, można by to podciągnąć jakoś pod temat schronu. Ja od wczoraj wydzwaniam do Jurczyńskiego, żeby mu to "wcisnąć" ale na razie z marnym skutkiem (albo nikogo nie ma, albo tylko żona). Będę dalej upierdliwa do skutku, ale Marta może spróbowałabyś przedstawić też temat w lecznicy? Odezwę się do Ciebie później na gg bo na tym kompie nie mam zainstalowanego.

Posted

Dea napisał(a):
No trzeba by wrócić też do spraw schronu. Iwona podpowiedziała temat przeprowadzenia akcji sterylizacji w Suwałkach, można by to podciągnąć jakoś pod temat schronu. Ja od wczoraj wydzwaniam do Jurczyńskiego, żeby mu to "wcisnąć" ale na razie z marnym skutkiem (albo nikogo nie ma, albo tylko żona). Będę dalej upierdliwa do skutku, ale Marta może spróbowałabyś przedstawić też temat w lecznicy? Odezwę się do Ciebie później na gg bo na tym kompie nie mam zainstalowanego.

Kasiu, oczywiście zapytam, czemu nie?! Pozdrawiam!

Posted

Dea - czy to pismo do prezydenta jest jakies tajne? Bardzo prosze raz jeszcze - przeslij mi go na maila bo dotyczy one naszych psiakow i nas tak bardzo jak nikogo innego z tego forum. Z gory dziekuje :)

=========================================================

Posted

Koniu nie tajne, ale na razie chciałyście, żebym się z nim wstrzymała, a ono się dezaktualizuje bo jest m.in. opisem sytuacji w schronisku, która co chwilę się zmienia. Ja już go 3 razy przerabiałam. Jak zdecydujecie, że mam już wysyłać to je nawet na wątku mogę opublikować - tylko chcę, żeby było rzeczywistym odbiciem sytuacji, żeby było wiarygodne.