Jump to content
Dogomania

CUD w SUWALKACH! psy w nowym miejscu, za sprawa dogomaniakow z Suw.i Stanislawa TYMA!

Recommended Posts

Posted

[quote name='pixie']Tengusia, dziekujemy za obszerne wyjasnienie

Prosze napisz do Doddy - basia gk podala watek pitt bulli i astkow prowadzony na dogo przez Doddy -bedzie ona najodpowiedniejsza osoba do pomocy w Twoim wyborze

i trzymam kciuki by sie powiodlo i bys utrafila na tego najodpowiedniejszego

ona zna te rasy wiec i wlasciwiej doradzi

Tengusia na wątku pitów już sie odzywała parę dni wcześniej więc watek zna

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wracamy do naszych tematow..
emilko, czy jestes juz zdrowa? czy widzialas sie z pania od biologii
czy marta odzywala sie do Ciebie...warto by kontakt nawiazala z pania zanim ona sie spotka z panem J.

Posted

Caly czas mysle jak psiaki w tym Schronisku przetrzymaja te straszne mrozy o ktorych mowia meteorolodzy Suwalki -24 C juz mi sie snia te zwierzaki!:placz:

Posted

Witam po długiej nieobecnosci na forum.

Hmm dawno nie byłam w schronisku moze dam rade jutro pojechać z samego rana z koleżanką z Akcji o ile zwloke się z łózka.

Red nose'a chce zaadoptowac jakas pani z Suwałk. Dzisiaj pijechała go zobaczyc, trzeba bedzie obcykac nowy domek dla Reda...
Pani od biologii nie ma od początku tygodnia, takze ja jeszcze nic nie wiem,wolontariat stoi w miejscu.
Jak bede wiedziała cos więcej to napisze:)

Pozdro

Posted

Emilka pomyśl o tym ociepleniu bud, może masz jakiegoś kolegę albo kogoś z rodziny na wsi, żeby ściągnąć słomę? Albo jakieś koce stare pozbierać w szkole. U Was takie mrozy! Te psiaki mają tam teraz najgorzej...

Posted

:loveu: :loveu: A więc...
Dzisiaj byłyśmy z Martunią w schronisku:) Nutka, albo Wigra jak kto woli ma nowy domek:multi: Martuniu DZIĘKUJEMY !!:loveu:

Ale jest tez druga dobra wiadomość- Murzynek... Ma domek!!!!:multi: Wziął go jakiś pan do domku z ogródkiem:razz: :razz:

A ja dalej będe rozglądac sie za domkiem dla Węgielka...:-( maluszek biedny ok 2 miesięczny ,czarny jak Węgiel z chorą łapką.. najprawdopodobniej złamana.. Moze ktos przygarnie maluszka??:-(

No dobra nie bede sie tu rozczulać trzeba się cieszy ze DWA pieski w jeden dzień znalazły domek:cool3: :loveu:

A no jeszcze jedna dobra wiadomosć- Pittbull red nosek z tego drugiego schroniska także ma juz domek:loveu: wzięła go jakaś pani z Suwałk, mieszka gdzies niedaleko więc ja juz sie dowiem czy trafił w dobre ręce:evil_lol: :razz:

No to by było na tyle:)
Pozdrawiam!!!

Posted

Dzieki dziewczyny za wizyte w schronisku i za wiadomosci!

Emdziolku, czy jest szansa na to by Marta spotkala sie z pania od biologii
to spotkanie daje szanse na koordynacje dzialan pomocowych
czy Marta wejdzie na forum, czy wiesz cos na ten temat

a psiaki, ze adoptowane! to wspaniale, no i Nutka...
to sie Dea ucieszy, ale pewnie i bedzie ciekawa szczegolow

jakie warunki w schronisku? czy slome maja?
czy nie przybyly nowe psy i czy sa wszystkie z tych ze zdjec? nie ubylo ich w niewyjasniony sposob? Czy mozesz liczyc za kazdym razem i sprawdzac?

Posted

Hmm są 3 nowe psy, jeden taki owczarkopodobny, drugi jakiś czarny, wysoki siedzi ze szczeniakami, i jeszcze jeden w kwarantannie a to jakis kundel ale wyrośnięty;) baaardzo duży i jasny w piatek będe miała fotki,pojade z przyjaciółką do schroniska ona robi śliczne zdjecia to wstawie.
Mysle ze jezeli Marta znajdzie czas to mogłaby sie spotkać z moją panią od bioli.Ale one we dwie muszą sobie ustalic termin.

Siano jest w budach, moja przyjaciółka przygotowała kilka pytań na które napewno potrzebna nam jest odpowiedź.
Dea ty masz dostęp do naszych ,,kochanych" urzędasów, napisz do nich i popytaj o te rzeczy:

-Jakie są przepisy określające w jakich warunkach powinny być trzymane psy w schronisku??

-Kto może zaglądnąć w dokumenty rozliczeniowe z karmy i w jaki sposób został przeprowadzony przetarg o karme (o ile było coś takiego)??

-ile razy dziennie woda w miskach powinna byc zmieniana?

-Co z opieką weterynaryjną? Dlaczego nikt nic nie robi z chorymi psami??

-Czy to jest prawne ze psy siedzą razem z suczkami?

-Jak często jest wymieniane siano w budach?

-Jakie psy i dlaczego są usypiane?

Posted

Chciałam oficjalnie, na forum podziękować kochanej Marcie za znalezienie domu dla mojej suni Wigry!!!:multi: MARTA JESTEŚ WSPANIAŁYM CZŁOWIEKIEM O DOBRYM WIELKIM SERCU:loveu: I nawet nie wyobrażacie sobie jak się ucieszyłam - Marta zadzwoniła do mnie rano z dobrą wiadomością, że właśnie jedzie po sunię do schroniska. Byłam tak podekscytowana, jakby ją miała wieźć do mnie:lol: Sunia pojechała z Martą do fryzjera na kąpiel i czesanie, no bo w końcu trzeba się było ładnie zaprezentować w nowym domu;) Wieczorem, jak już było po wszystkim zadzwoniłam do Marty i ze znaną sobie "upierdliwością" sto razy wypytywałam o wszystko. Jestem szczęśliwa i liczę na to, że kiedyś dostanę jakieś jej zdjęcie w nowym domu na pamiątkę:razz:
A teraz choć jestem już spokojna o moją Wigrę trzeba pomyśleć o reszcie zwierzaków. Myślę, że złapałyśmy z Martą dobry kontakt i możemy robić narady przez telefon. Mam dużo dobrych pomysłów od Iwony, tylko prawdę mówiąc już się trochę zamotałam w temacie kolejności dalszych działań. Chodzi o to, że zastanawiam się jak to zrobić w miarę delikatnie, żeby psiakom nie zaszkodzić... Emdziołek z tymi przepisami to mogę spróbować się podowiadywać, ale z tego co się orientuję, to jest bardzo dużo różnych przepisów weterynaryjnych i nie jestem pewna, czy to będzie w jednym akcie prawnym. Zrobię co się da. Myślę o zaatakowaniu listem otwartym do Rady Miasta w lokalnej gazecie, co wy na to?

Posted

Emilka brawo zdjęcia coraz lepsze:lol: Może by dać niektóre psiaki na ogłoszenia na stronę Suwałk, albo założyć wątki, lub allegro? Smunia, krzywołapek i jamniczek szybko potrzebują domków:-(

Posted

Zdjęcia robiła moja przyjaciółka Ewa:loveu:

Ja myślę ze z tym allegro to dobry pomysł.Dea moze wystawiłąbys kilka aukcji??

Co do Cywila- tą rane którą on ma to objaw autoagresji- sam sobie zrobił tę ranę.Za bardzo przeżywa nową sytuację w której się znalazł.Jest przyzwyczajony do ludzi,a teraz siedzi z mnóstwem psów, sam...:-(

Kto mógłby powystawiac pieski na aukcjach allegro?? Koniecznie trzeba wystawić Cywila, Janka(jamnika), węgielka, krzywołapka i Dżekiego....

Jeszcze jedna prośba( do wszystkich): jak możecie roześlijcie gdzie mozecie link do stronki schroniska, niech ludzie zobaczą co tam siedzieje, a może ktoś pokocha jakiegos malucha? Pomóżmy chociaż tak...

Hmm.. kolejna rzeczą o której chce napisać to sprawa finansowa na jedzenie dla piesków, kapanie itp. Chodzi mi o to ze jak z Martą jeździmy do schroniska, dobrze jest kupic jednorazowo 15 kg karmy suchej, kosztuje ona bodajże 32zł. Może zrobilibyśmy coś takiego jak ,,fundusz GI(grupy interwencyjnej) oraz dogomaniaków, że każdy kto by mógł ,wpłacałby jakieś grosze na jakieś konto a my z Martą za uzbierane pieniążki kupowałybyśmy jedzenie albo smycze itp bo tam tego nie mają, czy jak będzie trzeba jakiegoś pieska wyciagnać ze schroniska, żeby było za co zawieźć go do salonu, i doprowadzić do porządku, rozumiecie...

Ja narazie wogule nie jestem na chodzie, mam grype wiec w najbliższym czasie nie bede mogła jechać do schroniska.Marta pracuje także lipa....:placz:
Mam nadzieje ,ze wkrótce poszuje sie lepeij i bede mogła pojechac do schroniska:):cool3:

No to by było na tyle...
Pozdro:loveu:

Posted

Zjawiłam się tu z innego wątku. Jamnik Janek wygląda tragicznie :(

Czy można liczyć na więcej informacji? I jakieś zdjęcia z boku, na których byłoby widać, jak bardzo jest jamnikiem...
Trzeba go ratować, taka chudzina nie ma szans w schronisku!

Posted

Jego trzeba koniecznie dokarmiać oddzielnie. Tak, żeby mu inny psiak wszystkiego nie zjadł. On podobno wyglądał znacznie lepiej, ale nie potrafi walczyć o jedzenie...:-(