Jump to content
Dogomania

CUD w SUWALKACH! psy w nowym miejscu, za sprawa dogomaniakow z Suw.i Stanislawa TYMA!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jussi&Toffi']Słuchajcie, sorry za chwilową niedyspozycje, ale dopadło mnie choróbsko i jestem uziemiona:look3: ...
Mam nadzieję, że do środy - góra do czwartku pozbieram się i tak jak obiecałam wybiorę się do schronu.

P.s. Mam podobne odczucia jak aisaK; myślę, że na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które zaangażowały się i chcą pomóc tym biednym psinom z "szarego krańca Polski":-(...
A ja sama tu nie oszaleje:shake:.

Jussi plan w przygotowaniu.

Twoja obecnosc w Suwalkach jest dla Dogo na wage zlota. Dzieki, ze bedziesz mogla tam sie znowu udac.
Relacja oczekiwana z niecierpliwoscia.

Posted

Słuchajcie, własnie wróciłam ze schronu w Białymstoku. rozmawiałam długo z Kierownikiem i on powiedział, że w Suwałakch są dwa schroniska!! te drugie to prywatne i najlepsze jest to, że nie przyjmują psów z Suwałk tylko z terenu (za kazde zwierzę z terenu dostają forsę). Nie wiem o co chodzi, ponoć się pokłócił z władzami Suwalskimi (pewnie poszło o szmal) i nie ma tekiej opcji, żeby brać psy z Suwałk. A ma tam ze 100 miejsc!!

Posted

[quote name='karina1002']Słuchajcie, własnie wróciłam ze schronu w Białymstoku. rozmawiałam długo z Kierownikiem i on powiedział, że w Suwałakch są dwa schroniska!! te drugie to prywatne i najlepsze jest to, że nie przyjmują psów z Suwałk tylko z terenu (za kazde zwierzę z terenu dostają forsę). Nie wiem o co chodzi, ponoć się pokłócił z władzami Suwalskimi (pewnie poszło o szmal) i nie ma tekiej opcji, żeby brać psy z Suwałk. A ma tam ze 100 miejsc!!

podwojne dno! ...jakby tej mysli nie rozwinac...

ciekawa jestem, co na to TOZ ? ale niebawem dowiemy sie mam nadzieje

Panie Jerzy to nowy element w temacie...

Posted

ciekawe co na to TOZ, sadze, ze wie iz istnieje to drugie schronisko

jak to moze byc, ze w jednym przepelnienie, drugie puste
i te warunki, ciekawe jakie w tym drugim
Jussi czy moglabys dowiedziec sie gdzie jest drugie schronisko w Suwalkach i dotrzec tam...zdjecia ...marza mi sie, nie powiem....

Posted

pixie napisał(a):
ciekawe co na to TOZ, sadze, ze wie iz istnieje to drugie schronisko

jak to moze byc, ze w jednym przepelnienie, drugie puste
i te warunki, ciekawe jakie w tym drugim
Jussi czy moglabys dowiedziec sie gdzie jest drugie schronisko w Suwalkach i dotrzec tam...zdjecia ...marza mi sie, nie powiem....

pixi, nie mieszajcie dwoch spraw! To drugie schronisko moze byc KOMERCYJNYM schroniskiem i z opisu na to wyglada! Moze to byc prywatna firma, czy tez pod plaszczykiem organizacji-skup zwierzat!!:angryy: :diabloti:

Narazie, skoncentrujcie sie na tym miejskim schronisku a tamto trzeba obserwowac. Wiadomo,ze Polska to 'dziwny kraj' albo sie usmierca zwierzeta, ot tak, bo jest ich zaduzo albo usmierca aby na nich zarobic, a podobno mamy HUMANITRANA i OPIEKUNCZA ustawe o ochronie ziwerzat, wielki blef....:shake: :shake: :angryy:

Posted

Masz racje Arko.
Obserwacja.
Albo usmierca sie, bo nadmiar :angryy: albo usmierca, sie dla zysku :angryy: a do tego rozmanaza w pseudohodowlach, tez dla zysku...

Posted

Dla zainteresowanych...

Byłam dziś w schronisku i od razu muszę zaznaczyć, że niczego się niedowiedziałam i z nikim nierozmawiałam; znowu ani śladu tam żywej duszy:-o.

Przedstawię Wam jedynie relację zdjęciową, która może nie wygląda najefektywniej, ale przecież to nie miała być sesja do jakiegoś magazynu!
Tym razem doliczyłam się 52 piesków, w kojcu ze szczeniakami aż 12 + do tego 3, które wyszły sobie "pospacerować";).

Oki, zaczynam...
Każdy kojec z osobna zaczynając od końca:

Krzywołapek:-(

A tu wspomniane wcześniej szczeniolki, które wyszły z kojca na przechackę

Pamiętacie pięknego husky?
Już go niema:hmmmm:, ciekawe co się z nim stało:confused:.

Posted

Jussi bardzo dziekujemy!

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie tych psow jest zdecydowanie mniej!
jakby zdziesiatkowane schronisko
nie wiem czy jest krzywolapek...czy widzialas go?

jest ! jest krzywolapekprzejrzalam zdjecia..ale husky nie ma

Posted

:shake:, tak się Wam tylko wydaje, zdjęcia tego "nieoddają".
Niektóre pochowały się w budach, a przecież tamtym razem jak byłam też było około 50, teraz mam wrażenie, że jest więcej szczeniolków...

Posted

a czy są jakieś wieści PAna Harłacza?
CZy coś odpowiedzieli na pismo?

JAk znam z Urzędasów( bo na co dzień w pracy mam-niesty z nimi doczyniniemnia :mad: ) to jak ich się naprawdę nie pogoni, i nie przyciśnie to ani rusz. Można czekać i czekać:shake:

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Panem Jerzym Harłaczem. Otrzymał odpowiedź z Suwałk, że ...teraz zajmą się większą adopcją wśród mieszkańców Suwałk itd...
Sprawa teraz jest taka...ktoś z Suwałk musiałby podejść do schroniska i zaproponować, że chciałby zostać wolontariuszem i pomóc w adopcjach, pomóc zrobić stronę www schronisku...itd... i wtedy zobaczymy czy faktycznie "otworzyli" się na adopcję....(oczywiście nie wspominać o p.Harłaczu czy kimkolwiek innym...ot tak poprostu...niby spontanicznie)
Potem będziemy działać dalej...

aha...Pan Jerzy powiedział, że na wszystkie nasze pytania odpowie (mam mail)...gdybyśmy chcieli się np. poradzić ...

mogłam napisać nieskładnie, ale padam z nóg....

Oliwka wróciła na dogo...więc może będzie nas więcej :)

Posted

pomyślałam, że może wysłąc info do ludzi z listy protestacyjnej i ewentualnie do prowadzących portal na którym protest został opublikowany z prośbą że poszukujemy osób do współpracy w promocji schroniska w Suwałąkach, tylko pewnie jakiś kontakt tel. czy e-mail'owy by się pzrydał ?

Co myślicie