Beata R Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Cytuję: "Dziekujemy za przeslanie do nas listu. Postaramy sie jak najszybciej odpowiedziec lub przeslemy Panstwa list do odpowiedniego adresata. Centrum Informacyjne Rzadu" Quote
pixie Posted November 17, 2006 Author Posted November 17, 2006 wklejam jeszcze podsumowujacy i dziekczynny post, tekst,o ktory uzupelnilam swoj pierwszy UWAGA: OSTATNIE NOWINY! z 16 listopada 2006 DZIEKI AKCJI MAILOWEJ nowej dogomaniaczki Beaty R sa juz pierwsze odpowiedzi i nawet zaproszenie do " okraglego stolu" zapraszam wszystkich do przeczytania ostatnich postow ! Dziekujemy Beato R! Jednoczesnie dziekuje Iwonie i Wilki, Jussi, Karina, dzieki ktorym stworzyl sie niebagatelny material, stanowiacy czesc zasadnicza APELU WYSLANEGO DO WLADZ prosze o wypowiedzi, z czym do nich wystapic na spotkaniu, na ktore chyba bezwzglednie trzeba sie udac licze bardzo tez na POMOC DORADCZA AFN, i doswiadczenia ze sprawy Ognika..czyli wladze i/a pomoc bezdomnym zwierzetom Quote
pixie Posted November 17, 2006 Author Posted November 17, 2006 [quote name='Beata R']dzisiaj wysłałm podobny apel ale do TYCH "Najwyższych" a mianowicie listy@prezydent.pl rzecznikkgp@policja.gov.pl rzecznik@podlaska.policja.gov.pl wi@ms.gov.pl listy@superexpress.pl rzecznik@mswia.gov.pl. cirinfo@kprm.gov.pl rzecznik@mswia.gov.pl. cirinfo@kprm.gov.pl Ale tylko co zdąrzyłam wysłać otrzymałam e-mail od UWAGA!!!! Zastępca prezydenta Suwałk mgr Włodzimierz Marczewski Cytuję: "W związku z otrzymaniem dziwnego dla mnie e-maila adresowanego m.in do Prezydenta Miasta zapraszam na spotkanie w Urzędzie Miejskim. Prosze o podanie dogodnego terminu. Myśle, że zaprosimy również przedstawiciela Towarzystwa Ochrony Zwierząt oraz schroniska i omówimy stan rzeczywisty oraz propozycje zaangażowania autorów wystąpienia w poprawę sytuacji w mieście w kwestii bezpańskich psów." Jak to się PANOWIE ZDZIWILI!!! To ważne, POMÓŻCIE !!! Trzeba z NIMI Porozmawiać. Odezwijcie się z pewnoscia trzeba to zaproszenie przyjac... ale trzeba tez do niego sie przygotowac, solidnie jakie macie pomysly? Quote
Beata R Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 W związku z otrzymaniem dziwnego dla mnie e-maila adresowanego m.in do Prezydenta Miasta zapraszam na spotkanie w Wydziale Ochrony i Gospodarki komunalnej Urzędu Miejskiego. Prosze o zaproponowanie dogodnego terminu. Myśle, że zaprosimy również przedstawiciela Towarzystwa Ochrony Zwierząt oraz schroniska i omówimy stan rzeczywisty oraz propozycje zaangażowania autorów wystąpienia w poprawę sytuacji w mieście w kwestii bezpańskich psów. Dariusz Przybysz OSGK UM w Suwałkach MOja odpowiedź Szanowni Państwo, z wielkim szacunkiem dla Państwa, pragnę poinformować, że w chwili obecnej będziemy organizować osoby które są zainteresowane pomocą, większość jest z Warszawy, chociaż dwie osoby z okolic Białegostoku, jesteśmy zwykłymi ludźmi, mającymi również swoje obowiązki, jednak staramy się spieszyć z pomocą w różny sposób, wiemy też jakie są sytuacje Schronisk. Będziemy się z Państwem kontaktować na dniach, z przyjemnością się spotkamy. Z wyrazami szacunku w imieniu zainteresowanych Beata Rogala Quote
pixie Posted November 17, 2006 Author Posted November 17, 2006 Prosze podawajcie pomysly na spotkanie! Quote
Aga_Mazury Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Dziś przebrnęlam przez cały wątek ...uffff... czy dziewczyny od rotka w ogóle coś powiedziały na temat schroniska, samej wizyty i w ogóle...bo może mi gdzieś to umknęło... te psiaki z husky wyglądają jak typowe owczarki niemieckie...czy aż tak zdjęcia przekłamują... teraz kto pojedzie na spotkanie.....???.. Quote
Aga_Mazury Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 AFN jak najbardziej wspomoże działania dotyczące wyjaśnienia sprawy w schronisku w Suwałkach. Obecnie czekamy na odpowiedź osoby, która doskonale zna temat "schroniskowy" i mam nadzieję, że będzie miała czas nam pomóc. Będziemy na bieżąco informować :) Quote
Aga_Mazury Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 To już mój trzeci post pod rząd....sorki, ale nie chcę pisać w jednym... szukamy dwóch, może trzech domków dla psiaków z Suwałk...jeżeli przedstawiciele nasi pojadą już do Suwałk warto by było zabrać przy okazji kilka bid.... macie jakies pomysły? Quote
kasiaprodex Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 a mnie cały czas chodza po glowie te dwa onki. Tylko kto je wezmie na tymczas? Przypuszczam że szybko znalazły by dom bo ładne i widac że młode. Quote
Oliwka Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 w imieniu Nas Wszystkich dzwoniłam do p. Jerzego Harłacza z prosba o pomoc. Jak zawsze niezastapiony Pan Inspektor pomocy swej nie odmowil! Przed chwila zostalam poinformowana, ze poszly juz 2pisma:do prezydenta m- ta Suwałk oraz do Przedsiebiorsta gosporarki komunalnej, ktora prowadzi schronisko. W poniedzialek p. Jerzy bedzie takze interweniował telefonicznie... Quote
Aga_Mazury Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Oliwka .....dziekujemy :loveu: Pan Harłacz jak zwykle pomocny...bardzo dziękujemy :Rose: Quote
Oliwka Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 kolejny tel w tej sprawie:Pan Inspektor zapoznal sie ze wszystkimi materialami i zaraz ''pusci''faks w tej sprawie do odpowiednich wladz. Pan Harłacz prowadzi wlasne schronisko(wzorowe- jest zreszta na dogo watek na ten temat) i po zapoznaniu sie z raportem dot. ilosci psow przyjetych a poddawanych eutanazji-dlaczego to tak niewinnie brzmi, nazywajmy rzeczy po imieniu- psow zabitych- jednoznacznie stwierdzamy, ze polityka schroniska jest polityką ukierunkowana tylko w jedna strone- w kierunku pozbawienia zycia tych niewinnych i bezbronnych zwierzat. raport jest z przelomu 2003/2004- ile to zwierzakow poszlo pod smiercionosny zastrzyk do dnia dzisiejszego...plakac sie chce...ale nie mozemy teraz sie podlamac, bedziemy walczyc..... Quote
Aga_Mazury Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 przypominam też, że fajnie by było kilka psów zabrać z tego tfu schroniska...pamiętacie tego psiaczka z krzywymi łapkami....te szczeniaczki...owczarki niemieckie..... może ktoś na forum owczarka by umieścił informacje o nich... rotka wyrwana z tego koszmaru....dziewczyny napiszcie co u niej!!!! Panie Jerzy bardzo dziękujemy za zainteresowanie i chęć pomocy :) Quote
pixie Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 Bardzo bardzo serdecznie dziekujemy Panu Jerzemu Harlaczowi. Liczymy na to ze wspolnymi silami, z Pana wskazowkami i interwencja pomozemy psom w Suwalkach. Liczymy bardzo na Pana doswiadczenie i skutecznosc, ktora zna juz bez mala cala Polska. Az do Mielca,na drugi kranic Polski Pana rady trafily i okazaly sie jakze pomocne. Smiercionosny raport byl druzgoczacy. Ile teraz umiera tam psow z woli czlowieka? Do tej wizyty musimy sie gruntownie przygotowac. Aga - Tez jestem zdania, by przy okazji wizyty w tym odleglym zakatku Polski wyadoptowac kilka psich nieszczesc. Czy mozemy zaczac zbierac pieniadze na Suwalki? Na transport psow, ktore daloby sie wyadoptowac i ich ew. leczenie? Proponuje w AFN Skarpete Suwalki - interwencja Dogo Sadze, ze niebawem cos wplace. Jussi czy i kiedy mozemy liczyc na Twoja wizyte w schronisku. Sprawdz prosze czy nadal jest krzywolapki? Czy nadal sa ONki?Moze znowu uda ci sie zdjecia zrobic. I jaka jeszcze najwieksza Twoim zdaniem rzuca sie w oczy? P.S. czy jest techniczna mozliwosc zabezpieczenia wspanialej strony internetowej schroniska w suwalkach z tymi wyskakujacymi jak z kapelusza pieskami z pieknych kalendarzy jest to znakomity dowod na akcje adopcyjna psow w suwalkach chodzi mi o to by szybko nie ulegla metamorfozie Quote
pixie Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 dzis niedziela wiecej czasu na poczytanie zlozonych, nielatwych watkow Quote
kasiaprodex Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Może uda sie namówic jedną z dogomaniaczek na tymczas dla dwóch onków ale musi byc deklaracja od innych osób że nie zostanie z tymi psiakami sama oczywiście chodzi tu o szukanie domków oraz fundusze na jedzenie, leczenie itp. Quote
Aga_Mazury Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 przypominamy o Suwałkach....tam zabijają zwierzętaaaaaaa Quote
kasiaprodex Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Aga_Mazury napisał(a):To już mój trzeci post pod rząd....sorki, ale nie chcę pisać w jednym... szukamy dwóch, może trzech domków dla psiaków z Suwałk...jeżeli przedstawiciele nasi pojadą już do Suwałk warto by było zabrać przy okazji kilka bid.... macie jakies pomysły? a kto ma pojechac i kiedy? Quote
pixie Posted November 19, 2006 Author Posted November 19, 2006 Kasiaprodex, co do wyjazdu to jeszcze troche potrwa to trzeba solidnie przygotowac - lecz tez nie moze sie w nieskonczonosc ciagnac widzialas raport o ktorym wspomina ARKA - z psiego aniola- 67% usmiercanych w suwalkach, w watku ktory dzis o Panu Harlaczu i jego klopotach z innymi schroniskowymi urzednikami powstal liczymy na rady pana Harlacza, trzeba takze odwiedzic schronisko zanim sie do stolu siadzie, do rozmow siadzie stad tez i wczesniejsze fotki plus te nowe, beda nam pomocne na razie zbieramy materialy, pan harlacz napisal do Suwalk...nie znam tresci, obiecal pomoc nam zobaczymy jaka odpowiedz otrzyma i z pewnoscia nas powiadomi Quote
kasiaprodex Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 dajcie znac kiedy jedziecie bo może uda sie zabrac te dwa onki.musze siłe persfazji ogarnąc i talentu na przekonanie osoby aby je wzieła do siebie. Tylko pomoc bedzie potrzebna finansowa i w adpocji tez. Tak więc czekam na wieści kiedy chcecie jechac pozdr. kasia pixie napisał(a):Kasiaprodex, co do wyjazdu to jeszcze troche potrwa to trzeba solidnie przygotowac - lecz tez nie moze sie w nieskonczonosc ciagnac widzialas raport o ktorym wspomina ARKA - z psiego aniola- 67% usmiercanych w suwalkach, w watku ktory dzis o Panu Harlaczu i jego klopotach z innymi schroniskowymi urzednikami powstal liczymy na rady pana Harlacza, trzeba takze odwiedzic schronisko zanim sie do stolu siadzie, do rozmow siadzie stad tez i wczesniejsze fotki plus te nowe, beda nam pomocne na razie zbieramy materialy, pan harlacz napisal do Suwalk...nie znam tresci, obiecal pomoc nam zobaczymy jaka odpowiedz otrzyma i z pewnoscia nas powiadomi Quote
Beata R Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Jeszcze podaję linki do pełnej wersji RAPORTU, który wcześniej przedstawilam i statystyk : :-( to przerażające, koniecznie przeczytajcie. http://www.psianiol.org.pl/boz/raport/index.htm http://www.psianiol.org.pl/boz/sch/index.htm http://www.psianiol.org.pl/boz/donies/h17.htm Quote
aisaK Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Boszsz...to jest straszne co przeczytałam. Wiedziała, że jest bardzo źle...statystyki mówią same za siebie. I co z tego? Mało kogo to obchodzi. Co zrobić aby było lepiej, pytam... Quote
Jussi&Toffi Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Słuchajcie, sorry za chwilową niedyspozycje, ale dopadło mnie choróbsko i jestem uziemiona:look3: ... Mam nadzieję, że do środy - góra do czwartku pozbieram się i tak jak obiecałam wybiorę się do schronu. P.s. Mam podobne odczucia jak aisaK; myślę, że na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które zaangażowały się i chcą pomóc tym biednym psinom z "szarego krańca Polski":-(... A ja sama tu nie oszaleje:shake:. Quote
Recommended Posts