Jump to content
Dogomania

CUD w SUWALKACH! psy w nowym miejscu, za sprawa dogomaniakow z Suw.i Stanislawa TYMA!

Recommended Posts

Posted

Cytuję:

"Dziekujemy za przeslanie do nas listu.
Postaramy sie jak najszybciej odpowiedziec lub przeslemy Panstwa list do
odpowiedniego adresata.
Centrum Informacyjne Rzadu"

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wklejam jeszcze podsumowujacy i dziekczynny post, tekst,o ktory uzupelnilam swoj pierwszy

UWAGA:
OSTATNIE NOWINY! z 16 listopada 2006

DZIEKI AKCJI MAILOWEJ nowej dogomaniaczki Beaty R sa juz pierwsze odpowiedzi i nawet zaproszenie do " okraglego stolu"

zapraszam wszystkich do przeczytania ostatnich postow !

Dziekujemy Beato R!
Jednoczesnie dziekuje Iwonie i Wilki, Jussi, Karina, dzieki ktorym stworzyl sie niebagatelny material, stanowiacy czesc zasadnicza APELU WYSLANEGO DO WLADZ
prosze o wypowiedzi, z czym do nich wystapic na spotkaniu, na ktore chyba bezwzglednie trzeba sie udac
licze bardzo tez na POMOC DORADCZA AFN, i doswiadczenia ze sprawy Ognika..czyli wladze i/a pomoc bezdomnym zwierzetom

Posted

[quote name='Beata R']dzisiaj wysłałm podobny apel ale do TYCH "Najwyższych"
a mianowicie

listy@prezydent.pl

rzecznikkgp@policja.gov.pl
rzecznik@podlaska.policja.gov.pl
wi@ms.gov.pl
listy@superexpress.pl

rzecznik@mswia.gov.pl.
cirinfo@kprm.gov.pl

rzecznik@mswia.gov.pl.
cirinfo@kprm.gov.pl

Ale tylko co zdąrzyłam wysłać otrzymałam e-mail od
UWAGA!!!!

Zastępca prezydenta Suwałk mgr Włodzimierz Marczewski

Cytuję:
"W związku z otrzymaniem dziwnego dla mnie e-maila adresowanego m.in do Prezydenta Miasta zapraszam na spotkanie w Urzędzie Miejskim.
Prosze o podanie dogodnego terminu.
Myśle, że zaprosimy również przedstawiciela Towarzystwa Ochrony Zwierząt oraz schroniska i omówimy stan rzeczywisty oraz propozycje zaangażowania autorów wystąpienia w poprawę sytuacji w mieście w kwestii bezpańskich psów."

Jak to się PANOWIE ZDZIWILI!!!

To ważne, POMÓŻCIE !!! Trzeba z NIMI Porozmawiać.

Odezwijcie się

z pewnoscia trzeba to zaproszenie przyjac...
ale trzeba tez do niego sie przygotowac, solidnie

jakie macie pomysly?

Posted

W związku z otrzymaniem dziwnego dla mnie e-maila adresowanego m.in do Prezydenta Miasta zapraszam na spotkanie w Wydziale Ochrony i Gospodarki komunalnej Urzędu Miejskiego.
Prosze o zaproponowanie dogodnego terminu.
Myśle, że zaprosimy również przedstawiciela Towarzystwa Ochrony Zwierząt oraz schroniska i omówimy stan rzeczywisty oraz propozycje zaangażowania autorów wystąpienia w poprawę sytuacji w mieście w kwestii bezpańskich psów.

Dariusz Przybysz
OSGK UM w Suwałkach

MOja odpowiedź

Szanowni Państwo,
z wielkim szacunkiem dla Państwa, pragnę poinformować, że w chwili obecnej będziemy organizować osoby które są zainteresowane pomocą, większość jest z Warszawy, chociaż dwie osoby z okolic Białegostoku, jesteśmy zwykłymi ludźmi, mającymi również swoje obowiązki, jednak staramy się spieszyć z pomocą w różny sposób, wiemy też jakie są sytuacje Schronisk.

Będziemy się z Państwem kontaktować na dniach, z przyjemnością się spotkamy.

Z wyrazami szacunku
w imieniu zainteresowanych Beata Rogala

Posted

Dziś przebrnęlam przez cały wątek ...uffff...

czy dziewczyny od rotka w ogóle coś powiedziały na temat schroniska, samej wizyty i w ogóle...bo może mi gdzieś to umknęło...

te psiaki z husky wyglądają jak typowe owczarki niemieckie...czy aż tak zdjęcia przekłamują...

teraz kto pojedzie na spotkanie.....???..

Posted

AFN jak najbardziej wspomoże działania dotyczące wyjaśnienia sprawy w schronisku w Suwałkach. Obecnie czekamy na odpowiedź osoby, która doskonale zna temat "schroniskowy" i mam nadzieję, że będzie miała czas nam pomóc. Będziemy na bieżąco informować :)

Posted

To już mój trzeci post pod rząd....sorki, ale nie chcę pisać w jednym...

szukamy dwóch, może trzech domków dla psiaków z Suwałk...jeżeli przedstawiciele nasi pojadą już do Suwałk warto by było zabrać przy okazji kilka bid....

macie jakies pomysły?

Posted

w imieniu Nas Wszystkich dzwoniłam do p. Jerzego Harłacza z prosba o pomoc.
Jak zawsze niezastapiony Pan Inspektor pomocy swej nie odmowil!

Przed chwila zostalam poinformowana, ze poszly juz 2pisma:do prezydenta m- ta Suwałk oraz do Przedsiebiorsta gosporarki komunalnej, ktora prowadzi schronisko.

W poniedzialek p. Jerzy bedzie takze interweniował telefonicznie...

Posted

kolejny tel w tej sprawie:Pan Inspektor zapoznal sie ze wszystkimi materialami i zaraz ''pusci''faks w tej sprawie do odpowiednich wladz.

Pan Harłacz prowadzi wlasne schronisko(wzorowe- jest zreszta na dogo watek na ten temat) i po zapoznaniu sie z raportem dot. ilosci psow przyjetych a poddawanych eutanazji-dlaczego to tak niewinnie brzmi, nazywajmy rzeczy po imieniu- psow zabitych- jednoznacznie stwierdzamy, ze polityka schroniska jest polityką ukierunkowana tylko w jedna strone- w kierunku pozbawienia zycia tych niewinnych i bezbronnych zwierzat.
raport jest z przelomu 2003/2004- ile to zwierzakow poszlo pod smiercionosny zastrzyk do dnia dzisiejszego...plakac sie chce...ale nie mozemy teraz sie podlamac, bedziemy walczyc.....

Posted

przypominam też, że fajnie by było kilka psów zabrać z tego tfu schroniska...pamiętacie tego psiaczka z krzywymi łapkami....te szczeniaczki...owczarki niemieckie.....

może ktoś na forum owczarka by umieścił informacje o nich...

rotka wyrwana z tego koszmaru....dziewczyny napiszcie co u niej!!!!

Panie Jerzy bardzo dziękujemy za zainteresowanie i chęć pomocy :)

Posted

Bardzo bardzo serdecznie dziekujemy Panu Jerzemu Harlaczowi.
Liczymy na to ze wspolnymi silami, z Pana wskazowkami i interwencja pomozemy psom w Suwalkach.
Liczymy bardzo na Pana doswiadczenie i skutecznosc, ktora zna juz bez mala cala Polska.
Az do Mielca,na drugi kranic Polski Pana rady trafily i okazaly sie jakze pomocne.

Smiercionosny raport byl druzgoczacy.
Ile teraz umiera tam psow z woli czlowieka?

Do tej wizyty musimy sie gruntownie przygotowac.

Aga - Tez jestem zdania, by przy okazji wizyty w tym odleglym zakatku Polski wyadoptowac kilka psich nieszczesc.
Czy mozemy zaczac zbierac pieniadze na Suwalki?
Na transport psow, ktore daloby sie wyadoptowac i ich ew. leczenie?
Proponuje w AFN Skarpete Suwalki - interwencja Dogo
Sadze, ze niebawem cos wplace.

Jussi czy i kiedy mozemy liczyc na Twoja wizyte w schronisku. Sprawdz prosze czy nadal jest krzywolapki?
Czy nadal sa ONki?Moze znowu uda ci sie zdjecia zrobic.
I jaka jeszcze najwieksza Twoim zdaniem rzuca sie w oczy?

P.S. czy jest techniczna mozliwosc zabezpieczenia wspanialej strony internetowej schroniska w suwalkach z tymi wyskakujacymi jak z kapelusza pieskami z pieknych kalendarzy
jest to znakomity dowod na akcje adopcyjna psow w suwalkach
chodzi mi o to by szybko nie ulegla metamorfozie

Posted

Może uda sie namówic jedną z dogomaniaczek na tymczas dla dwóch onków ale musi byc deklaracja od innych osób że nie zostanie z tymi psiakami sama oczywiście chodzi tu o szukanie domków oraz fundusze na jedzenie, leczenie itp.

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
To już mój trzeci post pod rząd....sorki, ale nie chcę pisać w jednym...

szukamy dwóch, może trzech domków dla psiaków z Suwałk...jeżeli przedstawiciele nasi pojadą już do Suwałk warto by było zabrać przy okazji kilka bid....

macie jakies pomysły?

a kto ma pojechac i kiedy?

Posted

Kasiaprodex, co do wyjazdu to jeszcze troche potrwa to trzeba solidnie przygotowac - lecz tez nie moze sie w nieskonczonosc ciagnac
widzialas raport o ktorym wspomina ARKA - z psiego aniola- 67% usmiercanych w suwalkach, w watku ktory dzis o Panu Harlaczu i jego klopotach z innymi schroniskowymi urzednikami powstal

liczymy na rady pana Harlacza,
trzeba takze odwiedzic schronisko zanim sie do stolu siadzie, do rozmow siadzie
stad tez i wczesniejsze fotki plus te nowe, beda nam pomocne
na razie zbieramy materialy, pan harlacz napisal do Suwalk...nie znam tresci, obiecal pomoc nam
zobaczymy jaka odpowiedz otrzyma i z pewnoscia nas powiadomi

Posted

dajcie znac kiedy jedziecie bo może uda sie zabrac te dwa onki.musze siłe persfazji ogarnąc i talentu na przekonanie osoby aby je wzieła do siebie. Tylko pomoc bedzie potrzebna finansowa i w adpocji tez.
Tak więc czekam na wieści kiedy chcecie jechac

pozdr. kasia

pixie napisał(a):
Kasiaprodex, co do wyjazdu to jeszcze troche potrwa to trzeba solidnie przygotowac - lecz tez nie moze sie w nieskonczonosc ciagnac
widzialas raport o ktorym wspomina ARKA - z psiego aniola- 67% usmiercanych w suwalkach, w watku ktory dzis o Panu Harlaczu i jego klopotach z innymi schroniskowymi urzednikami powstal

liczymy na rady pana Harlacza,
trzeba takze odwiedzic schronisko zanim sie do stolu siadzie, do rozmow siadzie
stad tez i wczesniejsze fotki plus te nowe, beda nam pomocne
na razie zbieramy materialy, pan harlacz napisal do Suwalk...nie znam tresci, obiecal pomoc nam
zobaczymy jaka odpowiedz otrzyma i z pewnoscia nas powiadomi

Posted

Boszsz...to jest straszne co przeczytałam. Wiedziała, że jest bardzo źle...statystyki mówią same za siebie. I co z tego? Mało kogo to obchodzi. Co zrobić aby było lepiej, pytam...

Posted

Słuchajcie, sorry za chwilową niedyspozycje, ale dopadło mnie choróbsko i jestem uziemiona:look3: ...
Mam nadzieję, że do środy - góra do czwartku pozbieram się i tak jak obiecałam wybiorę się do schronu.

P.s. Mam podobne odczucia jak aisaK; myślę, że na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które zaangażowały się i chcą pomóc tym biednym psinom z "szarego krańca Polski":-(...
A ja sama tu nie oszaleje:shake:.