Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy wszyskich goraco z mila checia informujemy was o ostatniej wystawie gdzie bylismy razem z Cestem i Fridka od Wfh85 :)
Wystawa dwudniowa i dodam ze organizacja super hiper, bez problemow.
CO tu duzo pisac ZAPRASZAMY do relacji :)

Wiem ze pierwszego dnia wygrala BoBa suka(amstaff) z Holandii, niestety wlasciciel wystawial dwie suki (a nie ma wpisanych masci), a w bullach pies z Danii (chyba dania) moge jezeli ktos chce wkleic stawke :)

Wiec zaczynam od staszkow bo tu mam zdjecia, odrazu pisze ze wklejam zdjecia z pierwszego dnia wystawy karjowej ktore byla na dworze, zdjecia z hali sa koszmarne :/

Wacajac do tematu
1 Dzien wystawa Krajowa
S: Ortlieb Lothary - Niemcy
Staffiki psy

Kl. Weteranow
V1 CAC (na ch weteranow) DRAGONHEAD-COOPER super bialasek niestety zdjecia nie wyszly

Kl. Posrednia
V1 CAC+NPwR+BoB DARK SIDE Tak Wiele Milosci :clap: :clap: :clap:
- zdjecie z wyboru TTB

Kl. Otwarta
V1 CAC ENNODEN'S IMPRESSIVE IRON MAD ODIN

V2 Res CAC NOISEMAKER Daffodil Yellow

Suki

Kl. Mlodziezy
V1+Jg.CAC ELLY-PRINCESS of Gamestaff

V2 QUEBRA POTE Daffodil Yellow

V3 ELEANOR- PRINCESS of Gamestaff

Kl.Posrednia

V1 CAC CYNTHIA Bohemia Tau-Ros

V2 Res.CAC BERUSKA Slunicko Sedmitecne

Kl.Championow

V1 CAC HEBA NOVA Pullera

Kl. Otwarta(dodam ze dla wszystkich bylo to duze zaskoczenie!)

V1 CAC + NSwR Hot Staff's Jaunty Jane

V2 Res. CAC BAD MANNERS Berserker

WYBOR NAJEPSZEGO TTB !!!
INGLISIM ALL OR NOTHING - Mini Bull - Spike wl. Wojciechowski 8) GRATULACJE !!!!

a tu PRAWIE wszyscy z Sedzia :)

i brakujaca amstaffka

koniec 1.czesci za niedlugo ciag dalszy :)

Posted

Za nim podam wyniki i kilka nowych zdjec....... to mala niespodzianka dla STAFF-KI 8) dorwwalismy twoja wnusie na wystawe, ktora znajduje sie w w hodowli niemieckiej GnG :) niestety nie mamy dobrych zdjec ale zawsze takie :D

Oto coreczka Staffkara

c.d. nastapi po krotkiej przerwie bo troche czasu zajmuja mi te zdjecia :)

Posted

dzien 2 WYSTAWA MIEDZYNARODOWA

S: Peter Mechetanz

Wynikow pewlnych nie mam
wiem ze Spike dostal na tej wystawie NPwR

Wstawie jedynie zdjecia psow BoBowych i super urodziwa suczke ktora nie tylko zachwycala uroda a prezencja Mini Bullke

BoB S.B.T DARK SIDE Tak Wiele Milosci

BoB A.S.T(niestety bardzo slabe ale jedyne zdjecie)

BoB Bull Standart( mam zdjecie na ktorym widac jedynie caly tyl z klejnotami :roll: wybaczcie ale nie ma sensu wstawiac takiego zdjecia) dopowiem iz byla to suka

No i przelom...
BoB i Najlepszy TTB(tu wlasnie z wielkim pucharem za TTB) Bull Mini suczka dodam ze 1 lok BOG (nie wiem jak dalej poszlo, a mamy nadzieje ze rewelacyjnie 8) :D

Posted

aaaa zapomnialabym co do staffikow ze w klasie otwartej zmienily sie wyniki jako jedyne, ze staffika zajmujacy 1 dnia 2 lok wygral 2 dnia i zostal NPwR ;)- CACIB

Caly czas cos mi sie przypomina zeby dopowiedziec
iz nasza Fridka dostala na wystawie miedzynarodowej Res.CACIBa gratulujemy :)

Posted

Gratulki dla Cesta .. no to się gość spisał :cool3:

Dziękuję Ci za fotki Staffkarowego potomka .. a nie wiesz czy ja prezentowali ?? wiem ,ze na Klubówce tak,a na tejże wystawie.. ??

S: Ortlieb Lothary - Niemcy

- a tak z ciekawości ..czy tam w Niemczech sędziuje jakis inny sedzia jeszcze :razz: hihi .. bo to była chyba 3 wystawa Cesta u tego samego sędziego .. a wystawa ,która sedziuje O.L oj to juz któraś z kolei ..( u nas na krajóweczkach jest podobnie hehe)

A blairo właśnie .. skoro Cest zamknął tytuł Mł.Ch.VHD ..to znaczy,ze nie musza być rózni sedziowie ?? ,którzy przyznali wnioski..czy sie mylę :oops: (czy wystraczy 2-ch bo zdaje sie na miedzynarodowej byl inny ?!) ..przepraszam,ze tak pytam,ale akurat Niemcami się nie interesowałam nigdy (nie wybierałam sie tam ,wiec i nie myślałam o ichniejszych regulaminach) .. .. bo z tego co pisałas o wystawach..tam akurat był cały czas O.L ..stad moje pytanie.. bo u nas wiadomo,ze MUSZA byc rózni czy w Austrii ,czy Słowacji ..

NOISEMAKER Daffodil Yellow

- jakbym mogła Cie prosić o własiciela tego psa.. (bo u Saszy to on raczej nie mieszka ) dziekuje z góry..

Patrząc z foto ..ja jedynie zmieniłabym u tej suczki proporcje głowy (krótsza kufka w stosunku do mózgoczaszki) i wypełniłabym bardziej kufke ..a tak to bardzo,bardzo przyzwoita "kolorowa" suczka w zachowanych proporcjach ,krociutka,zwarta,ładna szyja,wyrazny kłąb ,przedpiersie,katowanie tez dobre ....nio ale niestety nie wiem jak w ruchu sie prezentuje..zwlaszcza linia grzebietu..i ogonek ..

Posted

Wlsciciela wysylam privem ;-)

Co do sedzego to rzeczywiscie w tym roku sedziowal chyba 70% wystaw:lol:. Na Ml.Ch. VDH potrzeba 3 Jg. CAC(z oc. dosk) od min 2 sedziow i min jedna miedzynarodowka i pierwszego dnia bylismy w kl. Posr., a 2. wrocilismy sie do mlodziezy do p.Machetanza, gdzie widac tez zdjecie powyzej :)

Co do coreczki Mlodego, to nie byla pokazywana, byla poprostu zabrana ma wystawe zeby nie siedzialy w domu :) Niestety tez nie mowili co planuja itp. Pokazywali jedna suczke(bialo-czarna) i 2 razy dostali V2

pozdrawiamy i dziekujemy :)

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Gratulacje :multi::multi:
W Niemczech trudno jest uzyskać ciekawe lokaty, szczególnie u Niemieckich sędziów :evil_lol:
Dziwnie powychodziły te fafiory na zdjęciach, albo dziwne były ;)

Aaa dziekujemy dziekujemy.

Dodam ze fotki moga nie odzwierciedlac psow niektorych, poza tym nierowny teren itp ;-)
Ale dodam szczerze ze nie bardzo malo fajnych pieskow z niemieckich hodowli widzialam ( dodam ze bylam na zaledwie 4 wystawach, a nie wszystkie psy byly tam) moze jednak sa tylko nie odwiedzaja wystaw, wtedy kiedy ja jestem :eviltong::lol:

Posted

Tak to prawda jedyna przedstawicielke tej hodowli (nawet na zdjeciu powyzej) widzialam. Jest to suka wzorcowa, tak jak dla mne( zreszta Staff-ka to juz wczesniej napisala) brakuje jej troszke glowy