Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczęta cudowna wiadomość łzy mi ciekną!
Mam Dom Tymczasowy dla suni, w którym jeśli dogadają się psy zostanie na stałe!. Jeśli nie pozostanie do czasu adopcji!:)). Dom sprawdzony, koło mnie :)
Pozostaje teraz problem z transportem, bo to aż Wlkp.

Posted

Zostanie, jeśli dogada się z Suką już tam mieszkającą :) Bądźmy dobrej nadziei. Jeśli nie, to na pewno szybko trafi na dobry dom! :) Kąpanie i czesanie będzie miała prędko zapewnione :d

Posted

vicky1792 napisał(a):
Kąpanie i czesanie będzie miała prędko zapewnione :d

Z tego co pisałam Nellyduzy to bez tego z nią w domu nie wytrzymacie ;)

Posted

Mam u siebie na DT sunię boksię z tego "przytuliska" pożal się Boże w Puławach. Do domu jechaliśmy z nią przy uchylonym oknie w aucie, żeby pawia nie puścić i też od razu było kąpanie. A tu Niunia kudłata, to i smrodek bardziej dokuczliwy :( Tylko czy kąpanie na podwórzu to dobry pomysł przy tej wiosennej (!!!!!) temperaturze?...

Posted

Nellyduzy mi pisała, ze jak ją głaskała to potem nie mogła sie pozbyć z dłoni "zapaszku" przez pół dnia...
Też uważam, że kąpanie jej na dworzu to nie jest dobry pomysł, vicky - nie masz gdzieś koło siebie weta, który oferuje "kompleksowe pranie psów" - dorzucę się jakby co, tylko ja stamtąd zabierz!

Posted

A może po prostu da się - jak normalny pies :) - wstawić do wanny! Nasza Frania bardzo się bała (szczególnie prysznica), ale dzielnie zniosła kąpiel i było widać, że jej wyraźnie "ulżyło". Niestety, właśnie się okazało, że ma nużycę. Aha, i jeszcze jednego nie rozumiem jak to działa w tych Puławach... Bo Franka została zaszczepiona na wściekliznę w momencie odbioru jej ze schronu!!!! A była tam parę tygodni! Czy przypadkiem przytulisko w ten sposób nie "oszczędza"?... Mało tego - osoba zabierająca Franciszkę ze schronu otrzymała info, że sunia jest odrobaczona i odrobaczenie trzeba powtórzyć za 10 dni. Problem polega tylko na tym, że owo odrobaczenie nie zostało wpisane do książeczki (książeczka jest absolutnie dziewicza - nawet szczepienie na wściekliznę jest na kartce luzem!!!), więc nie wiemy czym została odrobaczona na przykład. Wobec tego poddaję w wątpliwość fakt podania środka przeciw robalom. Po 4 dniach pobytu u nas odrobaczyliśmy ją aniprazolem i już po pierwszej dawce objawił się cud urody tasiemiec w licznych członach bleeeee....... Wcześniej brałam dwie sunie ze schronu w Częstochowie - pełna dokumentacja, wpisane zabiegi, podane leki, komplet szczepień... I psy prosto z boksu trafiły do mojego łóżka - bez konieczności natychmiastowej kąpieli :)

Posted

jutro będę dzwonić do jednej osoby, ale transport jest dopiero na 8 kwietnia. Ale warto zawsze mieć jakąś rezerwę :) Nadal zbieram funduszę, dziekuję bardzo pani, która zaadoptowała dziś naszego schroniskowego psa jednocześnie podarowała 20 zlotych na transport :)