vicky1792 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Kurczę mogłabyś mi podpowiedzieć, gdzie zmienić tytuł?:) Quote
Equus Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Wchodzisz w edycję pierwszego postu i potem na dole masz "edycja zaawansowana" i w to trzeba wejść i tam można zmieniać tytuł Quote
polciuaa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Musisz zrobić dokładnie tak jak pisze Equus. :) Quote
vicky1792 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Dziewczęta cudowna wiadomość łzy mi ciekną! Mam Dom Tymczasowy dla suni, w którym jeśli dogadają się psy zostanie na stałe!. Jeśli nie pozostanie do czasu adopcji!:)). Dom sprawdzony, koło mnie :) Pozostaje teraz problem z transportem, bo to aż Wlkp. Quote
Equus Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 no to super wieści :) A dałaś info na transportowym? Quote
Nutusia Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Może jakiś łączony dałoby radę... Pokazałam Małą mojej sąsiadce - ucieszyła się, że jest już domek, ale przemyśliwała dać jej DT :) Quote
vicky1792 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Super, gdyby się udało. Może i być łączony transport byle sunia dojechała do Poznania i do mnie :) Quote
Equus Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 jak się ją wykąpie, wyczesze itd. to normalnie będzie mieć takie wzięcie że hej ;) Quote
Nutusia Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 A po co jej wzięcie, skoro ma zostać na stałe w DT?... :) Quote
vicky1792 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Zostanie, jeśli dogada się z Suką już tam mieszkającą :) Bądźmy dobrej nadziei. Jeśli nie, to na pewno szybko trafi na dobry dom! :) Kąpanie i czesanie będzie miała prędko zapewnione :d Quote
Equus Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 vicky1792 napisał(a): Kąpanie i czesanie będzie miała prędko zapewnione :d Z tego co pisałam Nellyduzy to bez tego z nią w domu nie wytrzymacie ;) Quote
vicky1792 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Uch Uch... biedna mała... ;d Ino ją dorwę :d Najpierw sto całusów z klamra na nosie a pózniej bach na podwórze i kąpu kąpu:D I czesankooooo, obcinanko ;d Quote
Nutusia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Mam u siebie na DT sunię boksię z tego "przytuliska" pożal się Boże w Puławach. Do domu jechaliśmy z nią przy uchylonym oknie w aucie, żeby pawia nie puścić i też od razu było kąpanie. A tu Niunia kudłata, to i smrodek bardziej dokuczliwy :( Tylko czy kąpanie na podwórzu to dobry pomysł przy tej wiosennej (!!!!!) temperaturze?... Quote
Equus Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Nellyduzy mi pisała, ze jak ją głaskała to potem nie mogła sie pozbyć z dłoni "zapaszku" przez pół dnia... Też uważam, że kąpanie jej na dworzu to nie jest dobry pomysł, vicky - nie masz gdzieś koło siebie weta, który oferuje "kompleksowe pranie psów" - dorzucę się jakby co, tylko ja stamtąd zabierz! Quote
Nutusia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 A może po prostu da się - jak normalny pies :) - wstawić do wanny! Nasza Frania bardzo się bała (szczególnie prysznica), ale dzielnie zniosła kąpiel i było widać, że jej wyraźnie "ulżyło". Niestety, właśnie się okazało, że ma nużycę. Aha, i jeszcze jednego nie rozumiem jak to działa w tych Puławach... Bo Franka została zaszczepiona na wściekliznę w momencie odbioru jej ze schronu!!!! A była tam parę tygodni! Czy przypadkiem przytulisko w ten sposób nie "oszczędza"?... Mało tego - osoba zabierająca Franciszkę ze schronu otrzymała info, że sunia jest odrobaczona i odrobaczenie trzeba powtórzyć za 10 dni. Problem polega tylko na tym, że owo odrobaczenie nie zostało wpisane do książeczki (książeczka jest absolutnie dziewicza - nawet szczepienie na wściekliznę jest na kartce luzem!!!), więc nie wiemy czym została odrobaczona na przykład. Wobec tego poddaję w wątpliwość fakt podania środka przeciw robalom. Po 4 dniach pobytu u nas odrobaczyliśmy ją aniprazolem i już po pierwszej dawce objawił się cud urody tasiemiec w licznych członach bleeeee....... Wcześniej brałam dwie sunie ze schronu w Częstochowie - pełna dokumentacja, wpisane zabiegi, podane leki, komplet szczepień... I psy prosto z boksu trafiły do mojego łóżka - bez konieczności natychmiastowej kąpieli :) Quote
vicky1792 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Spokojnie kochane, małą będzie kąpana w ocieplanej piwnicy! ;p. Problem tylko ciągle z transportem :( Quote
vicky1792 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 jutro będę dzwonić do jednej osoby, ale transport jest dopiero na 8 kwietnia. Ale warto zawsze mieć jakąś rezerwę :) Nadal zbieram funduszę, dziekuję bardzo pani, która zaadoptowała dziś naszego schroniskowego psa jednocześnie podarowała 20 zlotych na transport :) Quote
polciuaa Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 no właśnie trzeba zbierać kaske bo zadko zdarza się żeby ktoś za darmo jechał w dłuższą trase. ;) Quote
Recommended Posts