Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Agucha, to jakieś wariatki. Ostrzegę wolontariuszy z Katowic i Sosnowca oraz Zabrza, a Ty dodaj te pięknisie na CZK proszę.

Wiszą już na CZK od wczoraj.
Okoliczne schrony powiadomione ;)

• 2 weeks later...
Posted

Wszyskie ciocie pozdrawia nowy dom Rudiego:multi:
Postanowiłam się wreszcie tutaj zalogować i napisać, aby rozwiać wszelkie watpliwości co do tego jak sie ma psinka. Pisałam sms do p. Agnieszki w jego sprawie. Rudi, a właściwie Kołtun ( nie powiedziano mi w schronie, że miał imię, a ja wasze foru odkryłam dopiero po tygodniu i już zaczął reagować na Kołtunik) ma się dobrze:lol: jak pączek w maśle:p je tylko z ręki szyneczkę i parówki :eviltong: uwielbia spacerować i biegać;) razem zrzucamy tłuszczyk, bo i mnie się obrosło :oops: To prawdziwy " synuś mamusi" już rozpieszczny,że hej:p ma nawet swój mały tapczanik, na którym uwielbia leżeć. Drugie jego ulubione miejsce to chłodna podłoga. Łazi za mną jak mój własny cień i tylko mnie słucha ( w przeciwieństwie do mojego męża :eviltong:) Ale jak prawdziwy przychlast łasi się do każdego, kto go tylko skrobie za uchem, albo po grzbiecie ( mały zdrajca :diabloti:) . Kołtunik mieszka w bloku, na zielonym osiedlu ( a trawka to jego żywioł, szczególnie rano jak pełno na niej rosy i wyglada wtedy po spacerze jak wyciągnięty z wanny) Niedaleko mamy też na ogródek moich rodziców. Wokół pełno psiaków, ale rudas interesuje się tylko dużymi , czarnymi psami :roll: A nim wszystkie okoliczne yorki :eviltong: Zapomniałam dodać, że Rudi/Kołtun mieszka w Czerwionce ( więc to nie ja jestem jedną z tych bee pań z Mikołowa:shake: )
Kołtunik jeszcze raz pozdrawia wszystkie ciocie :smile: i DZIĘKUJE im , że się o niego troszczyły w schronie :kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2:

Posted

[quote name='fernari']Jak ja lubię czytać takie dobre wieści :) :) :)

A zdjęcia będą ?? :vamp:[/QUOTE]
Będą, będą tylko muszę opanować wstawianie! Albo zagonię do tego mojego męża.

Posted

[quote name='Karina R']Wszyskie ciocie pozdrawia nowy dom Rudiego:multi:
Postanowiłam się wreszcie tutaj zalogować i napisać, aby rozwiać wszelkie watpliwości co do tego jak sie ma psinka. Pisałam sms do p. Agnieszki w jego sprawie. Rudi, a właściwie Kołtun ( nie powiedziano mi w schronie, że miał imię, a ja wasze foru odkryłam dopiero po tygodniu i już zaczął reagować na Kołtunik) ma się dobrze:lol: jak pączek w maśle:p je tylko z ręki szyneczkę i parówki :eviltong: uwielbia spacerować i biegać;) razem zrzucamy tłuszczyk, bo i mnie się obrosło :oops: To prawdziwy " synuś mamusi" już rozpieszczny,że hej:p ma nawet swój mały tapczanik, na którym uwielbia leżeć. Drugie jego ulubione miejsce to chłodna podłoga. Łazi za mną jak mój własny cień i tylko mnie słucha ( w przeciwieństwie do mojego męża :eviltong:) Ale jak prawdziwy przychlast łasi się do każdego, kto go tylko skrobie za uchem, albo po grzbiecie ( mały zdrajca :diabloti:) . Kołtunik mieszka w bloku, na zielonym osiedlu ( a trawka to jego żywioł, szczególnie rano jak pełno na niej rosy i wyglada wtedy po spacerze jak wyciągnięty z wanny) Niedaleko mamy też na ogródek moich rodziców. Wokół pełno psiaków, ale rudas interesuje się tylko dużymi , czarnymi psami :roll: A nim wszystkie okoliczne yorki :eviltong: Zapomniałam dodać, że Rudi/Kołtun mieszka w Czerwionce ( więc to nie ja jestem jedną z tych bee pań z Mikołowa:shake: )
Kołtunik jeszcze raz pozdrawia wszystkie ciocie :smile: i DZIĘKUJE im , że się o niego troszczyły w schronie :kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2::kiss_2:
Witajcie Kochani!!!
Dopiero dziś dotarłam do domu i od paru godzin nadrabiam zaległości dogo -facebookowe :lol:

Dostałam parę zdjęć Rudisia w MMSach, ale nie mam kabla do swojego telefonu i muszę z małżem pogadać coby mi przerzucił ze swojego ;)
Postaram sie o to jutro.

Poza tym - wybieram się do naszego Rudaska w odwiedziny :cool3:
Tylko jeszcze nie wiem kiedy.
Teraz to zaczyna się szkolna gorączka... :shake:

Karinko, bardzo się cieszę że zalogowałaś się na Dogo i... nie jesteś żadną z "bee pań z Mikołowa" hi hi :evil_lol:

Kołtunek ma się wspaniale!
Szkoda, że jeszcze nie widzieliście jaki jest szczęśliwy na swojej kanapie i na zielonej trawce ;)

Posted

Witam wszyskie ciocie w imieniu Rudiego/ Kołtunka:p
Przepraszam, że ostatnio wskoczyły aż dwa moje posty, bo coś miałam problem ze wstawianiem:roll: W pewnej chwili, to aż 5 postów mi wskoczyło:angryy: Kasowałam, kasowałam, a i tak dwa zostały.
Chetnie bym powstawiała zdjęcia, bo mam ich już mnóstwo ( najwiecej jak smacznie śpi, albo wyczekuje na drapanko:eviltong:) Jutro zagonię mojego męża do powstawiania ich tu, a jeśli się mi nie uda, to prześlę może jeszcze parę na kom Anieszki ( mogę po imieniu?)
Jesteśmy już po dodatkowej wizycie u weterynarza. Wszystko jest OK. Rudasek został zaszczepiony na wszystkie choróbska( i biedaczek płakał przy zastrzyku, a później dostał biegunki, akurat jak byłam z nim z wizytą u siostry mojego męża:diabloti: Zrobił sobie WC w jej sypialni:oops: Zapach utrzymywał się do następnego dnia:evil_lol: )
Jest zdrowy, trochę opasły( za dobrze karmią w schronie;)) Wiek wypośrodkowaliśmy na 5 lat ( no to jest mniej wiecej w moim wieku;) )
Kołtunik śle całuski ciociom:loveu: ps. mnie wycałował jęzorem pierwszy raz dopiero wczoraj:eviltong:
Pa ,bo idziemy karmić koty pod blokiem.
Spróbuję mu dziś pstryknąć zdjęcie jak biegnie - wygląda wredy pociesznie:p

Posted

[quote name='Karina R']Witam wszyskie ciocie w imieniu Rudiego/ Kołtunka:p
Przepraszam, że ostatnio wskoczyły aż dwa moje posty, bo coś miałam problem ze wstawianiem:roll: W pewnej chwili, to aż 5 postów mi wskoczyło:angryy: Kasowałam, kasowałam, a i tak dwa zostały.
Chetnie bym powstawiała zdjęcia, bo mam ich już mnóstwo ( najwiecej jak smacznie śpi, albo wyczekuje na drapanko:eviltong:) Jutro zagonię mojego męża do powstawiania ich tu, a jeśli się mi nie uda, to prześlę może jeszcze parę na kom Anieszki ( mogę po imieniu?)
Jesteśmy już po dodatkowej wizycie u weterynarza. Wszystko jest OK. Rudasek został zaszczepiony na wszystkie choróbska( i biedaczek płakał przy zastrzyku, a później dostał biegunki, akurat jak byłam z nim z wizytą u siostry mojego męża:diabloti: Zrobił sobie WC w jej sypialni:oops: Zapach utrzymywał się do następnego dnia:evil_lol: )
Jest zdrowy, trochę opasły( za dobrze karmią w schronie;)) Wiek wypośrodkowaliśmy na 5 lat ( no to jest mniej wiecej w moim wieku;) )
Kołtunik śle całuski ciociom:loveu: ps. mnie wycałował jęzorem pierwszy raz dopiero wczoraj:eviltong:
Pa ,bo idziemy karmić koty pod blokiem.
Spróbuję mu dziś pstryknąć zdjęcie jak biegnie - wygląda wredy pociesznie:p
Pewnie, że możesz po imieniu ;)

Jeżeli masz zdjęcia na komputerze - wyślij mi na pocztę - nie ukrywam, że będzie mi wygodniej je tu wstawić ;)
agnieszkaok@tlen.pl

Kołtunek wybrał sobie na kibelek najustronniejsze miejsce :lol:
Bo gdzie indziej jak nie w sypialni?

Posted

To są chyba zdjęcia zaraz po zabraniu ze schronu :)
Karinko, popraw mnie jeśli coś namieszam!

Na SWOJEJ kanapie :)

SWOJE legowisko też mam :)

SWOJĄ rękę do głaskania także posiadam :lol:

Posted

Dzięki Agnieszka za wstawienie tych zdjęć:p
Wszystko pasuje i komentarze sa super! Szczególnie ten o bezwstydniku:diabloti: Ja je chciałam podpisać łagodniej, że niby opala się przez listeczki:eviltong:
A co do kanapy, to ta pierwsza jest moja i rudas na niej niekiedy się rozwala. Jego jest ta z Kubusiem:p Lubi na niej spać, albo tylko tak leży jak siedzę na kompie.
No a te pierwsze dwa zdjęcia, są tak jak napisałaś zrobione zaraz po wyjściu ze schronu w samochodzie. Wtedy jeszcze siedział na siedzeniu, bo teraz już z nami podróżuje na wycieraczce- siedzi spokojniutko miedzy nogami:fadein: