Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, nie wiem dlaczego ale tych ostatnich zdjęć gdzie są te ramki z tipic, to mi zapisuje jako prostą linie :(. Nie mogę więc zapisać tych ostatnich zdjęć psiaczka. A może mogłabyś je wkleić na fb, jeśli masz tam konto ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Niestety, nie wiem dlaczego ale tych ostatnich zdjęć gdzie są te ramki z tipic, to mi zapisuje jako prostą linie :(. Nie mogę więc zapisać tych ostatnich zdjęć psiaczka. A może mogłabyś je wkleić na fb, jeśli masz tam konto ?

One się tak zapisują, ale normalnie się wrzucają na serwery, fb itd. Cos <chyba> nie współgra z windowsem, bo przez inne przeglądarki są normalne.

Posted

Dogo07 napisał(a):

Wrzucę, ale musi ktoś z "kudłaczy" w końcu zaakceptować moje zaproszenie do znajomych ;)

Posted

Rudi w poniedziałek ma wizytę Pani chętnej na adopcję. Jesteśmy w kontakcie i już umówione na spacerek :)
Pani się zastanawia pomiędzy Milką a Rudinkiem :)

Jeżeli się uda - któreś z nich zamieszka w Mikołowie :)

Posted

[quote name='Agucha']Rudi w poniedziałek ma wizytę Pani chętnej na adopcję. Jesteśmy w kontakcie i już umówione na spacerek :)
Pani się zastanawia pomiędzy Milką a Rudinkiem :)

Jeżeli się uda - któreś z nich zamieszka w Mikołowie :)
Kurcze, ale wiadomość :) No to mocno trzymamy kciuki :kciuki:

Posted

Ss napisał(a):
czekamy niecierpliwie na informacje

Niestety Rudi nadal jest, podobnie jak Kodi i Milunia...
Generalnie mocno się dziś zapieniłam i mam kolejnych kandydatów na Czarne Kwiatki...

Później opowiem więcej. Teraz musze dokończyć sprawy bazarkowe.

Posted

No, ochłonęłam z leksza to coś tam opowiem....

[FONT=MS Shell Dlg 2]Przyjechały kobieciny do schroniska tak jak się umawiałyśmy...[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2] Pokazałam im Milkę - za którą dzwoniły z ogłoszenia - obejrzały tylko przez siatkę i stwierdziły, że "jednak NA ŻYWO im się nie podoba"...Zaproponowałam wzięcie jej na spacer, ale powiedziały, że nie ma sensu...

Drugi poszedł Kodi (mix foxa) - widziały go na stronce schronu i też im w oko wpadł, ale nawet go nie dotknęły... Szły za mną jak nie powiem co.
Psu chciało się wykoopać i ciągnął na trawę, ale panie stwierdziły że on nie potrafi chodzić na smyczy i, że coś je oszukałam...
Stek pytań czy niszczy w domu, zachowuje czystość, lubi dzieci i takie tam.
Chyba mu się towarzycho nie spodobało, bo przy próbie wyciągnięcia wielkiego kleszcza - odwinął się z zębami i to był koniec rozważań nad jego adopcją...

Kolejny na spacer wyszedł Rudiś. Cały w skowronkach, cieszył się jak oszalały (swoją drogą - ogromny postęp!), że idzie na spacerek :loveu:
Baby zaczęły na około niego chodzić jak wokół stoiska z butami na bazarze...:mad:
Oczywiście wszystko na odległość.
Powtórka z rozrywki - nie potrafi chodzić na smyczy, plącze się, obfajdany pod ogonem ("ale to się wyczesze"), ma za krótkie łapki i Pani wątpi, że da radę chodzić na energiczne spacery.
Wspomnę, że pierwotnie szukały psa małego i spokojnego, na wolne spacerowanie...

Generalnie się na Rudiego zdecydowały, ale padło pytanie - "czy On ma chore oko bo mu łza leci?". Tak więc tłumaczę, że jest w brudzie, na wybiegach, z innymi psami srata tata... i wystarczy to przemyć. Zażyczyły sobie gwarancji od weta, że nie trzeba będzie tego później leczyć.

Ostatnie pytanie mnie roz*** i niestety nastąpił etap zapienienia...
"My go weźmiemy, ale czy możemy najpierw na próbę, bo kiedyś już tak robiły z 3 innymi psami?" :angryy::angryy::angryy:

No i za tematem:
- ile psów miały?
Parę, m.in.[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2] miały już 3 psy z naszego schronu
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]2 z nich "wymieniły" na innego psa bo się nie sprawdził, ale to było za kadencji poprzedniego kierownika.
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Jakąs jedną suczkę, która wypadła z okna[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]. PONOĆ miały ją dłużej, ale w końcu uśpiły bo coś jej w płucach "chrypiło na pewno po tym upadku". jak zapytałam co to za choroba, że nie dało się wyleczyć - to One nie wiedzą, ale wet mówił, że nie do wyleczenia a żeby żyła to trzeba by wydawać co miesiąc pieniądze :mad:
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]poza tym miały sznupa, który też wylądował w schronie, bo ugryzł 3x dorosłą (!) córkę
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]yorka, którego już nie ma "bo nie"...

małą, śliczną sunię która się "potwornie wszystkiego bała i nie nadawała się"!

Była w ubiegły czwartek w schronisku i szukała sznaucera... nie znalazła to marudziła coś o małego psa - żaden się nie podobał...

No i tak to wyglądało po krótce.

Pożegnałyśmy się słowami, że jakby chciała psa ode mnie - nie dostałaby, chyba że ten kamienny posążek z dziedzińca :p

Chciała sprawdzić jeszcze czy są szczeniaki rasowe bądź mieszańce - nie "ZWYKŁE KUNDLE"!
Poszłam sprawdzić i przepadłam... panie sobie pojechały :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

BROŃ BOŻE NIE WYDAWAĆ IM ŻADNEGO PSA!!!
Są z Mikołowa.
Prawdopodobnie jeżdżą po wszystkich schronach w okolicy...
mają małe, czerwone auto, ale nie pamiętam jakiej marki :roll:
Matka z dorosłą córką. Córka taka śmieszna... strzeliła focha, coś pogderała, odwróciła się i poszła do samochodu :shake:
... a ja usłyszałam, że przez telefon byłam taka miła ale na żywo już nie i, że Ona się z moimi poglądami zupełnie nie zgadza i jej nie rozumiem. GÓWNO TYŻ PRAWDA :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

KANIEC :p
[/FONT]