Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Efektem moich wizyt w schronisku w ten weekend jest... super fajny tymczsowicz ;) - kawaler w typie teriera irlandzkiego z domieszką jakiegoś masywniejszego psa prawdopodobnie Airedale Teriera. Nazwaliśmy go roboczo Emir (bo mieliśmy kiedyś rasową irlandkę o imieniu Emi :evil_lol:) Jakem terierfanka, nie mogłam po prostu dopuścić, żeby trafił w jakieś nieodpowiednie ręce :shake:
Ruszyły co prawda adopcje po zimie i widać większy ruch w schronie, ale ja od razu się zastanawiam ile z tych psów okaże się zbędnym balastem w sezonie wakacyjnym :angryy:

Na podstawie 24-godzinnej na razie obserwacji Emira, mogę powiedzieć, że:

- jest zrównoważonym psem, nie zaczepia innych samców ani suk, nie dał się sprowokować warczącemu Dudkowi (yorkowaty, na DT u Ulv)
- kot go zainteresował, ale nie jest namolny (100% irland by nie odpuścił :cool3: ... na razie czekamy, aż kot się zdecyduje opuścić wyższe półki :evil_lol:
- wie co to schody, parapety (służą do obserwacji świata za oknem) i łóżko :evil_lol:
- zachowuje czystość (chociaż na wejściu "zaznaczył teren":diabloti:)
- jest żywiołowy, lubi spacerować, ale w domu nie niszczy, nie szaleje
- raczej karny - w ogrodzie przybiega na zawołanie, poza ogrodem jeszcze nie puszczałam
- nie był uczony reagowania na komendy, trochę nieokrzesany, skacze entuzjastycznie na ludzia
- pozostawiony sam w domu pcha się do okien i popiskuje, ale nie wydrapał dziur w ścianie ani drzwiach, nic nie zniszczył (był sam ok 2,5 godz.)
- można mu zabrać smakołyk z pyska, podane z ręki smaczki bierze bardzo delikatnie

Uważam, że jest to pies dobry dla w miarę młodych ludzi, którzy zapewnią mu odpowiednią dawkę ruchu, moim zdaniem nadaje się świetnie do dzieci i może mieszkać z innymi zwierzętami - ale poczekam jeszcze kilka dni z ogłaszaniem, może się jeszcze "rozkręci" i ujawni swoje prawdziwe oblicze ;)

Wiek oceniono na 3 lata.

Przedstawiam Emira:
(foty lepsze będą później, na razie musiałam go przywiązać na tarasie, żeby nie wszedł w obiektyw)

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monika083']sliczny jest !!
podaj namiary na ogloszenia to pomoge , moge zrobic tez allegro , ile on ma lat?
Czy jest juz kastrowany, bo bez tego chyba nie powinno sie go wydawac.[/QUOTE]

Pani w schronie napisała mu rok urodzenia 2008 czyli 3 lata. Zaraz uzupełnię w 1 poście. Spytam jeszcze weta jak go "wycenia".
Kastrację ma umówioną na 18 kwietnia.
Baaardzo dziękuję za chęć pomocy w ogłoszeniach, bo sama na pewno nie "ogarnę". Poobserwuję go jeszcze parę dni, potestuję na dzieciach bo u mnie brak, ale ciocia Bros oferuje córeczkę do testów :evil_lol: więc poczekam na okazję ;)
No i fotek więcej potrzeba i lepszych.

Posted

[quote name='terierfanka']potestuję na dzieciach bo u mnie brak, ale ciocia Bros oferuje córeczkę do testów :evil_lol: więc poczekam na okazję ;)
.[/QUOTE]

Służę synkiem :lol:. W tym tygodniu leczę przeziębienie więc cały tydzień siedzę w domku. Mogę tworzyć ogłoszenia, podnosić wątki, gotować żarełko (tylko z odbiorem u mnie) i co tam jeszcze trzeba.

Posted

no właśnie on taki fajny domowy, też mi się wydaje aż niemożliwe, żeby go tak ktoś oddał... szukałam ogłoszeń w stylu "zaginał terier", "mieszaniec teriera" itp, nie trafiłam na nic - może komuś się chce jeszcze poszperać? W schronie był od 2.02.2011 - ponad miesiąc, trafił jako znaleziony
niestety, sporo "ludzi" oddaje psy z powodu wyjazdu, narodzin dziecka, ślubu, przeprowadzki itp :shake:, nieważne, że fajny...
ale jak pójdą ogłoszenia, to może go ktoś odnajdzie?

Posted

[quote name='Nikaragua']Służę synkiem :lol:. W tym tygodniu leczę przeziębienie więc cały tydzień siedzę w domku. Mogę tworzyć ogłoszenia, podnosić wątki, gotować żarełko (tylko z odbiorem u mnie) i co tam jeszcze trzeba.[/QUOTE]
żarełko mamy, ale synek - czemu nie? :lol: zwłaszcza do fotek się przyda :evil_lol:
kuruj się, bo pogoda za ładna na chorowanie ;)

Posted

[quote name='Poker']Dajcie ogłoszenie ze zdjęciem ślicznoty do Wyborczej.Jest za darmo. Adres listy@wroclaw.agora.pl
Wygląda na zadbanego , może faktycznie komuś zginął albo skradli go i uciekł.

Dawałam kilka razy Milę, Melę i innych, ale nie wydrukowali ani razu :(

Posted

[quote name='Nikaragua']Dawałam kilka razy Milę, Melę i innych, ale nie wydrukowali ani razu :([/QUOTE]

ponoc trzeba w czwartki przed 8-sma rano wysylac , ja wyslalam tak kiedys i wydrukowali.

Posted

no ten ze zdjęcia to właśnie typowy irlandzki terier, ten "mój" ma grubsze łapy i pysk bardziej z erdela
no i ten na fotce ma ogon, a Emirowi ktoś strasznie ciachnął przy samym zadzie :shake:

Nikaragua - dzięki!

Posted

[quote name='rita60']Dzieki. Nie widzialam jeszcze takiego miksa,jest niesamowity. Daj znać kiedy zaczniemy go oglaszac,wykupie pakiecik.

fajnie rita , ze wpadlas:)
zobacz ,takie cudo jest jeszcze we wroclawskim schronie /nie ma poki co watku/