terierfanka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Efektem moich wizyt w schronisku w ten weekend jest... super fajny tymczsowicz ;) - kawaler w typie teriera irlandzkiego z domieszką jakiegoś masywniejszego psa prawdopodobnie Airedale Teriera. Nazwaliśmy go roboczo Emir (bo mieliśmy kiedyś rasową irlandkę o imieniu Emi :evil_lol:) Jakem terierfanka, nie mogłam po prostu dopuścić, żeby trafił w jakieś nieodpowiednie ręce :shake: Ruszyły co prawda adopcje po zimie i widać większy ruch w schronie, ale ja od razu się zastanawiam ile z tych psów okaże się zbędnym balastem w sezonie wakacyjnym :angryy: Na podstawie 24-godzinnej na razie obserwacji Emira, mogę powiedzieć, że: - jest zrównoważonym psem, nie zaczepia innych samców ani suk, nie dał się sprowokować warczącemu Dudkowi (yorkowaty, na DT u Ulv) - kot go zainteresował, ale nie jest namolny (100% irland by nie odpuścił :cool3: ... na razie czekamy, aż kot się zdecyduje opuścić wyższe półki :evil_lol: - wie co to schody, parapety (służą do obserwacji świata za oknem) i łóżko :evil_lol: - zachowuje czystość (chociaż na wejściu "zaznaczył teren":diabloti:) - jest żywiołowy, lubi spacerować, ale w domu nie niszczy, nie szaleje - raczej karny - w ogrodzie przybiega na zawołanie, poza ogrodem jeszcze nie puszczałam - nie był uczony reagowania na komendy, trochę nieokrzesany, skacze entuzjastycznie na ludzia - pozostawiony sam w domu pcha się do okien i popiskuje, ale nie wydrapał dziur w ścianie ani drzwiach, nic nie zniszczył (był sam ok 2,5 godz.) - można mu zabrać smakołyk z pyska, podane z ręki smaczki bierze bardzo delikatnie Uważam, że jest to pies dobry dla w miarę młodych ludzi, którzy zapewnią mu odpowiednią dawkę ruchu, moim zdaniem nadaje się świetnie do dzieci i może mieszkać z innymi zwierzętami - ale poczekam jeszcze kilka dni z ogłaszaniem, może się jeszcze "rozkręci" i ujawni swoje prawdziwe oblicze ;) Wiek oceniono na 3 lata. Przedstawiam Emira: (foty lepsze będą później, na razie musiałam go przywiązać na tarasie, żeby nie wszedł w obiektyw) Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 lubi mizianka w łóżeczku :cool3:: wykazał chwilowe zainteresowanie kosteczką: i zasnął z pluszakiem :loveu:: Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 wrzucę go potem na teriery w potrzebie i terierkowo, teraz muszę iść trochę chatę ogarnąć... Quote
monika083 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 sliczny jest !! podaj namiary na ogloszenia to pomoge , moge zrobic tez allegro , ile on ma lat? Czy jest juz kastrowany, bo bez tego chyba nie powinno sie go wydawac. Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='monika083']sliczny jest !! podaj namiary na ogloszenia to pomoge , moge zrobic tez allegro , ile on ma lat? Czy jest juz kastrowany, bo bez tego chyba nie powinno sie go wydawac.[/QUOTE] Pani w schronie napisała mu rok urodzenia 2008 czyli 3 lata. Zaraz uzupełnię w 1 poście. Spytam jeszcze weta jak go "wycenia". Kastrację ma umówioną na 18 kwietnia. Baaardzo dziękuję za chęć pomocy w ogłoszeniach, bo sama na pewno nie "ogarnę". Poobserwuję go jeszcze parę dni, potestuję na dzieciach bo u mnie brak, ale ciocia Bros oferuje córeczkę do testów :evil_lol: więc poczekam na okazję ;) No i fotek więcej potrzeba i lepszych. Quote
NikaEla Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='terierfanka']potestuję na dzieciach bo u mnie brak, ale ciocia Bros oferuje córeczkę do testów :evil_lol: więc poczekam na okazję ;) .[/QUOTE] Służę synkiem :lol:. W tym tygodniu leczę przeziębienie więc cały tydzień siedzę w domku. Mogę tworzyć ogłoszenia, podnosić wątki, gotować żarełko (tylko z odbiorem u mnie) i co tam jeszcze trzeba. Quote
monika083 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 cholera,widac , ze on zadbany , obciety , pazurki tez chyba obciete...moze zostal gdzies ukradziony , albo zaginal..kurcze. Quote
NikaEla Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Długo był w schronisku? Może ktoś go szuka? Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 no właśnie on taki fajny domowy, też mi się wydaje aż niemożliwe, żeby go tak ktoś oddał... szukałam ogłoszeń w stylu "zaginał terier", "mieszaniec teriera" itp, nie trafiłam na nic - może komuś się chce jeszcze poszperać? W schronie był od 2.02.2011 - ponad miesiąc, trafił jako znaleziony niestety, sporo "ludzi" oddaje psy z powodu wyjazdu, narodzin dziecka, ślubu, przeprowadzki itp :shake:, nieważne, że fajny... ale jak pójdą ogłoszenia, to może go ktoś odnajdzie? Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='Nikaragua']Służę synkiem :lol:. W tym tygodniu leczę przeziębienie więc cały tydzień siedzę w domku. Mogę tworzyć ogłoszenia, podnosić wątki, gotować żarełko (tylko z odbiorem u mnie) i co tam jeszcze trzeba.[/QUOTE] żarełko mamy, ale synek - czemu nie? :lol: zwłaszcza do fotek się przyda :evil_lol: kuruj się, bo pogoda za ładna na chorowanie ;) Quote
NikaEla Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Krótkie ogłoszenie na początek. Może go znajdzie właściciel?: http://allegro.pl/show_item.php?item=1508826942 Quote
Poker Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Dajcie ogłoszenie ze zdjęciem ślicznoty do Wyborczej.Jest za darmo. Adres listy@wroclaw.agora.pl Wygląda na zadbanego , może faktycznie komuś zginął albo skradli go i uciekł. Quote
NikaEla Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Poker']Dajcie ogłoszenie ze zdjęciem ślicznoty do Wyborczej.Jest za darmo. Adres listy@wroclaw.agora.pl Wygląda na zadbanego , może faktycznie komuś zginął albo skradli go i uciekł. Dawałam kilka razy Milę, Melę i innych, ale nie wydrukowali ani razu :( Quote
monika083 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Nikaragua']Dawałam kilka razy Milę, Melę i innych, ale nie wydrukowali ani razu :([/QUOTE] ponoc trzeba w czwartki przed 8-sma rano wysylac , ja wyslalam tak kiedys i wydrukowali. Quote
monika083 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Zaginął PIES terier irlandzki, rudy, brodaty, wesoły, wzrost sredni, prosze o pomoc w odnalezieniu, tel. 795 656 186 http://jozefowpowiatotwocki.olx.pl/zagin-l-pies-terier-irlandzki-wawer-otwock-karczew-iid-165830478 Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 no ten ze zdjęcia to właśnie typowy irlandzki terier, ten "mój" ma grubsze łapy i pysk bardziej z erdela no i ten na fotce ma ogon, a Emirowi ktoś strasznie ciachnął przy samym zadzie :shake: Nikaragua - dzięki! Quote
NikaEla Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='monika083']ponoc trzeba w czwartki przed 8-sma rano wysylac , ja wyslalam tak kiedys i wydrukowali.[/QUOTE] To postaram sie wysłać Quote
rita60 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Cudny ten mały.....terierfanka jaki on jest duży,waga ? Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 chłopak waży ok. 16kg, ma jakieś 46-48cm w kłębie Quote
rita60 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Dzieki. Nie widzialam jeszcze takiego miksa,jest niesamowity. Daj znać kiedy zaczniemy go oglaszac,wykupie pakiecik. Quote
terierfanka Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 mordę ma chyba erdelową, nie? też mi się podoba :) Quote
monika083 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='rita60']Dzieki. Nie widzialam jeszcze takiego miksa,jest niesamowity. Daj znać kiedy zaczniemy go oglaszac,wykupie pakiecik. fajnie rita , ze wpadlas:) zobacz ,takie cudo jest jeszcze we wroclawskim schronie /nie ma poki co watku/ Quote
Recommended Posts