Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

P.Zofijo ,coś Panią poniosło ,ja tylko przekleiłam z FB ,powinna pani wiedziec co się dzieje ,przeklejam wszystko co ma znaczenie .Wszystko uzgadniałyśmy telefonicznie .

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jola17']Dzieje sie P. Zosiu ,za wiele Kajtuś traci ,a obie na to Ciężko pracowałyśmy.Było pisane że jedzie do Warszawy ,i powinniśmy dots
zymac słowa. Każdy czuje się oszukany. Deklaracje do pażdziernika ,i nie maja zamiaru wiecej przysyłac .Uważają że marnuje Pani pieniądze ,ja też tak uważam ,nasze pieniądze i robi krzywdę psu. Dla dobra nas wszystkich ,Kajtusia i następnych piesków ,a one też będą potrzebowały naszej pomocy i deklaracji . WIĘC ZAKOŃCZMY JEGO BEZDOMNOŚC ,ON MA JUŻ DOM .W tej chwili Kajtuś traci na pażdziernik 270 zł. Tak wygląda przyszłośc Kajtka dziś a jutro ,za 3 miesiące .?? Ja na prawdę chcę jego dobra ,ale już nie mam siły , wreszcie zrezygnuje . Zostanie Pani z kłopotami ,a co z Kajtkiem .?
Grzybica ,świerzb jest zakażny dla dzieci ,proszę się nad tym zastanowic .On nie może iśc tam gdzie sa dzieci i osoby starsze ,koty również nie .Ja mam 3 pokoje ,i wprawę ,doświadczenie . Jeśli jednak pójdę do pracy ,temat będzie zamknięty.A wie Pani że to tylko zależy od mojej chęci.Więc jestem dyspozycyjna całe dnie ,i czekam na Kajtka .
Na tym polega różnica ,że ja już wiem że on ma grzybicę ,a Pani nie .

A gdzie jest ten "dom"? Bo na wątku nie napisano nic na ten temat! :crazyeye:

Posted

Oj, tak spokojnej nocy Kajtuniu. Nic się nie martw psiaku.Do niewłaściwego domu stałego nie trafisz, przynajmniej do tego o którym już wiemy,że niewłaściwy......
Zosiu, nic się nie martw i ignoruj to, co nie służy dobru Kajtka.

Posted

Witam i przepraszam za rzadkie wejscia na dogo. Nie mam po prostu czasu, więc wybaczcie.
Kajtuś ma się dobrze, dzisiaj po spacerku do weta padł jak kawka i drzemał sobie przed kolacją. Dostał tabletki, umościł się w koszyczku i spi..
Dodam, ze tam gdzie śpi utrzymuje wzorową czystość, a rano na mój widok cieszy się bardzo merdajac ogonkiem i delikatnie dotykajac moich nóg łapkami :-)
Na dworze szybko załatwia swoje potrzeby i na podwórku puszczam Kajtusia bez smyczy, słucha się pilnie i pilnuje :-)

Posted

Kajtuś wymaga teraz mojej opieki, dokuruje się i wtedy dopiero będzie można myślec o hoteliku czy domu stałym. Nie prędzej. Mała rana po katracji goi się szybciutko, jest czysta. Maluszek jest bardzo żywiołowy, radosny i posłuszny.

Posted

Zofija napisał(a):
Kajtusia już nie ma na facebooku

Zadziwiające, że po moim wpisie na fb, w którym starałam się ostudzić emocje Państwa Szymańskich, wydarzenie zniknęło.
W ciągu 5-8 minut.
A napisałam tylko prawdę: że oddała dwa psy podobno bardzo kochane, a na to miejsce wzięła szczeniaka amstaffa.
Napisałam również, że straszeniem i krzykami nic nie zdziałają.

Posted

Inguś, walić trzeba prawdę między gałki to się sama obroni:)
Dobrze, ze Kajtuchna w dobrych rękach, bezpieczny, otoczony opieką, reszta to szum semantyczny;) Taka jest ładna kategoria w psycholo.
Zofijo mocno ściskam, tak trzymaj:)

Posted

[quote name='Zofija']Odniosę się do tego krótko: Po informacjach na temat dwóch piesów , które wróciły od Pani z adopcji byłam pewna, ze Kajtusia nie wydam. Także po tym jak napisała Pani na wątku, ze Kajtuś będzie w płątnym dt u sąsiadki za 250zł, a do mnie na pw, napisała Pani, ze : pójdzie do Pani, ale żeby ludziom nie mówić bo przestaną wpłacać pieniądze.... Odpisałam wtedy Pani, ze absolutnie tak nie zrobię, nie będę nikogo okłamywać. I to był kolejny pewnik, ze Kajtusia nie wydam. Pisała Pani, ze u Pani jest bezpłatne dt i wszyscy o tym wiedzą. A kilka miesięcy wcześniej chciała Pani wziąć Lisia-ode mnie (ale znalazł się bezpłatny tymczas u argat), a potem Kajtusia- odpłatnie-właśnie za 250zł. Jak dostałam od Pani maila to wiedziałam juz, ze Pani jest tą samą osobą, która kontaktowała się ze mną wcześniej. Nie oceniałam tego. Płatne tymczasy to super sprawa. Tylko dlaczego teraz Pani pisze, ze wszyscy wiedzą, ze u Pani są tylko bezpłatne tymczasy?
Za dużo niedomówień, dziwnych sytuacji, spraw. Nie Kajtuś nie pojedzie do Warszawy. Jest pod opieką naszej Fundacji- dane w moim podpisie+ strona i moze Pani na mnie nasłać nawet prokuratora generalnego. O wszystkim co sie dzieje z Kajtkiem będę pisać. Z pieniędzy się rozliczę. Jak tylko dostanę rachunek za hotelik od Pana Tomka to wrzucę na wątek, tak samo od naszej wetki z Cieszyna. I będziemy na zero. Dziękuję za deklarację, których ceną jest szantaż. Myślę , ze jakoś sobie damy radę. To tyle z mojej strony.

:thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Blue_, dzięki za czułą opiekę nad Kajtusiem.Myślę, że on jest bardzo zaskoczony tą troskliwością, systematycznością opieki i czystością wokół siebie....Po życiu na melinie trudno się dziwić...

Posted

Iljova napisał(a):
Kajtusiu jak minął dzisiejsz dzień, co robiłeś ? :-)

Kajtuś biegał sobie po całym domku:) . W domu się nie załatwia- jak powiedział Pan Tomek-arystokrata;), oczko się powolutku goi. Powolutku. Jeszcze 4 dni na pewno będzie brał antybiotyk.

Posted

Zofija napisał(a):
Kajtuś biegał sobie po całym domku:) . W domu się nie załatwia- jak powiedział Pan Tomek-arystokrata;), oczko się powolutku goi. Powolutku. Jeszcze 4 dni na pewno będzie brał antybiotyk.

Pycha wieści:):):)

Posted

Proszę bardzo Zofijo, :lol: zawsze pomogę w sposób który potrafię,fakt czasami nie jest to od razu, bo jestem poza domem, czy zwuczajnie totalnie przemęczona, że nie jestem w stanie jeszcze coś zrobić na kompie. :-) :oops: