Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zofija napisał(a):
Nawet nie zwrócili uwagi, ze ze skórą coś nie tak.....

To znaczy? Nie mogę wprowadzić do stada psa z chorobą skóry, bo zwierzaki będą miały ze sobą bezpośredni kontakt. Bardzo prosiłabym o zrobienie zeskrobin, żeby wykluczyć grzybicę czy świerzb.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

coraz bardziej martwie sie o Kajtusia - co z nim bedzie? - moze jednak warto rozwazyc czy nie lepiej byloby powierzyc go pani Joli - no nie wiem juz sama, wierze, ze jednak bedzie mial dobra opieke..

Posted

Emiś napisał(a):
To znaczy? Nie mogę wprowadzić do stada psa z chorobą skóry, bo zwierzaki będą miały ze sobą bezpośredni kontakt. Bardzo prosiłabym o zrobienie zeskrobin, żeby wykluczyć grzybicę czy świerzb.

Pani Emilio nie wiem co to znaczy. Dzisiaj się o tym dowiedziałam, a diagnozę musi postawić wet. W każdym razie super. Jest Kajtek do sobote u Anity , a potem nie wiem gdzie pójdzie. Już nie mam dla niego innego miejsca, ani koncepcji

Posted

Jestem po rozmowie z Anitą, tydzień jeszcze u niej moze być. Potem prawdopodobnie pójdzie do Dei na dt-ale to jeszcze musimy sprawdzić jaki jest do małych dzieci i jak się dogada z jej tymczasowiczem

Posted

Proszę odpowiedziec P. Ewelinie na pytanie.

6 minut(y) temuEwelina Goździk
Witam. To ja zwyczajnie zapytam tutaj. Chcialabym wspomoc troszke finansowo Kajtusia, tylko mam pytanie czy akceptujecie platnosc przez PayPal`a? Pozdrawiam

Posted

Emiś napisał(a):
Bardzo proszę w takim razie o informację, czy mam trzymać dalej dla niego miejsce?

Wysłałam Pani maila. Nie wiem-jak się okaże , ze ma świerzba, albo grzybice, to sama Pani napisała,ze nie, bo będzie z innymi piesami. Dlatego musimy poczekać na wyniki zeskrobin. Nie ma innego wyjścia. Na ten moment nie wiem co Kajtuś ma na skórze

Posted

Jola17 napisał(a):
Proszę odpowiedziec P. Ewelinie na pytanie.

6 minut(y) temuEwelina Goździk
Witam. To ja zwyczajnie zapytam tutaj. Chcialabym wspomoc troszke finansowo Kajtusia, tylko mam pytanie czy akceptujecie platnosc przez PayPal`a? Pozdrawiam

dostałam to zapytanie na maila i już odpisałam. Muszę się zapytać Dei.

Posted

Emiś napisał(a):
Bardzo proszę w takim razie o informację, czy mam trzymać dalej dla niego miejsce?

Jeżeli jest inny pies na jego miejsce to proszę brać. Ja po prostu bez wyników nie jestem w stanie odpowiedzieć, czy Kajtuś nie ma choroby zakaźnej skóry.

Posted

Kajtusiu czekamy na Ciebie w Warszawie ,u nas jest miejsce dla Ciebie , Dom stały i opieka jednej rodziny i jednego WETA ,jest szansą do Twojego zdrowia fizycznego i psychicznego.Nie wahajcie się ,jesteśmy szansą dla tego pieska .Ile jeszcze ma przejśc ,czy przez następne miesiące ,czy lata ma nie miec domu .Proszę zostawcie już te nieporozumienia ,przez nasze niedomówienia Kajtuś może wiele ,lub wszystko stracic.

Posted

Jola17 napisał(a):
Kajtusiu czekamy na Ciebie w Warszawie ,u nas jest miejsce dla Ciebie , Dom stały i opieka jednej rodziny i jednego WETA ,jest szansą do Twojego zdrowia fizycznego i psychicznego.Nie wahajcie się ,jesteśmy szansą dla tego pieska .Ile jeszcze ma przejśc ,czy przez następne miesiące ,czy lata ma nie miec domu .Proszę zostawcie już te nieporozumienia ,przez nasze niedomówienia Kajtuś może wiele ,lub wszystko stracic.

Pani Jolu na razie Kajtuś jest u nas i nic mu się nie dzieje, żadna tragedia. Mieszka u Anity w domu.

Posted

Grzegorz Paweł Szymanski Szanowne Panie z Cieszyna,nie wystarczy stwierdzic,ze MIESZKA!!!Ten Psiak wymaga leczenia i wizyty natychmiast u weteryn z podaniem antybiotyku!!!!Czy ja mam przyjechac z Wroclawia do Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami w Katowicach i opowiedziec,jak utrudniacie adopcje psa Osobie chetnej to zrobic. Sledze te wpisy i to jakas paranoja!!!
32 minut(y) temu · Lubię to! · 1 osoba

Malgorzata Hutnik-Szymanska POPIERAM p.Grzegorza,jak tak dalej pojdzie to ja osobiscie napisze do Dep.Skarg i Wnioskow KPRM,bo taki wolontariat to ewenement!!Zamiast cieszyc sie,ze ktos chce pomoc choremu psu - to przeszkadza w adopcji!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Dzieje sie P. Zosiu ,za wiele Kajtuś traci ,a obie na to Ciężko pracowałyśmy.Było pisane że jedzie do Warszawy ,i powinniśmy dots
zymac słowa. Każdy czuje się oszukany. Deklaracje do pażdziernika ,i nie maja zamiaru wiecej przysyłac .Uważają że marnuje Pani pieniądze ,ja też tak uważam ,nasze pieniądze i robi krzywdę psu. Dla dobra nas wszystkich ,Kajtusia i następnych piesków ,a one też będą potrzebowały naszej pomocy i deklaracji . WIĘC ZAKOŃCZMY JEGO BEZDOMNOŚC ,ON MA JUŻ DOM .W tej chwili Kajtuś traci na pażdziernik 270 zł. Tak wygląda przyszłośc Kajtka dziś a jutro ,za 3 miesiące .?? Ja na prawdę chcę jego dobra ,ale już nie mam siły , wreszcie zrezygnuje . Zostanie Pani z kłopotami ,a co z Kajtkiem .?
Grzybica ,świerzb jest zakażny dla dzieci ,proszę się nad tym zastanowic .On nie może iśc tam gdzie sa dzieci i osoby starsze ,koty również nie .Ja mam 3 pokoje ,i wprawę ,doświadczenie . Jeśli jednak pójdę do pracy ,temat będzie zamknięty.A wie Pani że to tylko zależy od mojej chęci.Więc jestem dyspozycyjna całe dnie.

Posted

Dzieje sie P. Zosiu ,za wiele Kajtuś traci ,a obie na to Ciężko pracowałyśmy.Było pisane że jedzie do Warszawy ,i powinniśmy dots
zymac słowa. Każdy czuje się oszukany. Deklaracje do pażdziernika ,i nie maja zamiaru wiecej przysyłac .Uważają że marnuje Pani pieniądze ,ja też tak uważam ,nasze pieniądze i robi krzywdę psu. Dla dobra nas wszystkich ,Kajtusia i następnych piesków ,a one też będą potrzebowały naszej pomocy i deklaracji . WIĘC ZAKOŃCZMY JEGO BEZDOMNOŚC ,ON MA JUŻ DOM .W tej chwili Kajtuś traci na pażdziernik 270 zł. Tak wygląda przyszłośc Kajtka dziś a jutro ,za 3 miesiące .?? Ja na prawdę chcę jego dobra ,ale już nie mam siły , wreszcie zrezygnuje . Zostanie Pani z kłopotami ,a co z Kajtkiem .?
Grzybica ,świerzb jest zakażny dla dzieci ,proszę się nad tym zastanowic .On nie może iśc tam gdzie sa dzieci i osoby starsze ,koty również nie .Ja mam 3 pokoje ,i wprawę ,doświadczenie . Jeśli jednak pójdę do pracy ,temat będzie zamknięty.A wie Pani że to tylko zależy od mojej chęci.Więc jestem dyspozycyjna całe dnie ,i czekam na Kajtka .
Na tym polega różnica ,że ja już wiem że on ma grzybicę ,a Pani nie .

Posted

Jola17 napisał(a):
Grzegorz Paweł Szymanski Szanowne Panie z Cieszyna,nie wystarczy stwierdzic,ze MIESZKA!!!Ten Psiak wymaga leczenia i wizyty natychmiast u weteryn z podaniem antybiotyku!!!!Czy ja mam przyjechac z Wroclawia do Towarzystwa Opieki nad Zwierzetami w Katowicach i opowiedziec,jak utrudniacie adopcje psa Osobie chetnej to zrobic. Sledze te wpisy i to jakas paranoja!!!
32 minut(y) temu · Lubię to! · 1 osoba
Malgorzata Hutnik-Szymanska POPIERAM p.Grzegorza,jak tak dalej pojdzie to ja osobiscie napisze do Dep.Skarg i Wnioskow KPRM,bo taki wolontariat to ewenement!!Zamiast cieszyc sie,ze ktos chce pomoc choremu psu - to przeszkadza w adopcji!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W taki sposób nie adoptuje się zwierzaka, poprzez groźby i naciski. Nigdy nie spotkałam się z takim zachowaniem kogoś kto chce adoptować zwierzaka ...., Niewiem o co tak naprawdę pani chodzi.
Bywały różne zwierzaki schorowane ale nawet w takiej sytuacji nikt tak nie naciskał i groził, że opiekująca się psiakiem osoba ma go wydać natychmiast bo człowiek go chce i ma taką zachciankę.
Nie rozumię takiego zachowania.

Jak ktoś chce adoptować psiaka to w takiej sytuacji jak z Kajtkiem będzie cierpliwie czekał na wyniki i interesował się psiakiem, a nie wszystkim innym.
Kajtuś jeśli ma jechać gdziekolwiek w przypadku zmian skórnych to faktycznie powinien mieć zrobione najpierw badania, i kiedy będą znane wyniki, wtedy można podejmować decyzje co dalej.
Jeśli zależy pani na Kajtku to poczeka pani i pozwoli zrobić niezbędne badania.

Posted

Odniosę się do tego krótko: Po informacjach na temat dwóch piesów , które wróciły od Pani z adopcji byłam pewna, ze Kajtusia nie wydam. Także po tym jak napisała Pani na wątku, ze Kajtuś będzie w płątnym dt u sąsiadki za 250zł, a do mnie na pw, napisała Pani, ze : pójdzie do Pani, ale żeby ludziom nie mówić bo przestaną wpłacać pieniądze.... Odpisałam wtedy Pani, ze absolutnie tak nie zrobię, nie będę nikogo okłamywać. I to był kolejny pewnik, ze Kajtusia nie wydam. Pisała Pani, ze u Pani jest bezpłatne dt i wszyscy o tym wiedzą. A kilka miesięcy wcześniej chciała Pani wziąć Lisia-ode mnie (ale znalazł się bezpłatny tymczas u argat), a potem Kajtusia- odpłatnie-właśnie za 250zł. Jak dostałam od Pani maila to wiedziałam juz, ze Pani jest tą samą osobą, która kontaktowała się ze mną wcześniej. Nie oceniałam tego. Płatne tymczasy to super sprawa. Tylko dlaczego teraz Pani pisze, ze wszyscy wiedzą, ze u Pani są tylko bezpłatne tymczasy?
Za dużo niedomówień, dziwnych sytuacji, spraw. Nie Kajtuś nie pojedzie do Warszawy. Jest pod opieką naszej Fundacji- dane w moim podpisie+ strona i moze Pani na mnie nasłać nawet prokuratora generalnego. O wszystkim co sie dzieje z Kajtkiem będę pisać. Z pieniędzy się rozliczę. Jak tylko dostanę rachunek za hotelik od Pana Tomka to wrzucę na wątek, tak samo od naszej wetki z Cieszyna. I będziemy na zero. Dziękuję za deklarację, których ceną jest szantaż. Myślę , ze jakoś sobie damy radę. To tyle z mojej strony.

Posted

Jola17 napisał(a):
Gdyby nie ta ilośc stałych psiaczków u mnie ,Kajtuś by miał u mnie stały dom .Ale sama rozumiesz że nie mam gdzie wcisnąc Kajtusia .Postaram się zrobic co tylko w mojej mocy by mu pomóc .

ja tak na marginesie przypomnę # 287 z 25.08

Posted

Jola17 napisał(a):
Grzybica ,świerzb jest zakażny dla dzieci ,proszę się nad tym zastanowic .On nie może iśc tam gdzie sa dzieci i osoby starsze ,koty również nie .Ja mam 3 pokoje ,i wprawę ,doświadczenie . Jeśli jednak pójdę do pracy ,temat będzie zamknięty.A wie Pani że to tylko zależy od mojej chęci.Więc jestem dyspozycyjna całe dnie ,i czekam na Kajtka .
Na tym polega różnica ,że ja już wiem że on ma grzybicę ,a Pani nie .

A skąd Pani wie, ze ona ma grzybicę-telepatycznie? Bez badań tak, o? I Pani wie? Ja nie wiem, pozwolę sobie poczekać na wyniki badań

Posted

Pani Jolu, czy Pani nie rozumie, że swoim zachowaniem tym bardziej Pani sie pogrąża?
Co to za straszenia?!
Robi Pani krzywdę psu.
My się obronimy - nie ma strachu, tylko koncentrując sie na obronie przed chorymi atakami nie będziemy mogły pomóc nowemu psu w potrzebie.
W przypadku dalszych szykan wyślemy do modów informację o trollowaniu wątku i naszej pracy.
Może zostać Pani zawieszona lub usunięta z forum.
Proszę skupić się na swoich problemach i swoich psach.
A moze mam jeszcze napisać coś o Smolisi, która trafiła do mnie prosto z Pani domu, a czego nie pisałam na jej wątku, żeby nie robić niezdrowej atmosfery?