Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajtusiu Jeszcze parę nocek i będziesz spał w czyściutkim pomieszczeniu na pachnącym posłaniu. Bardzo bym prosiła o nagranie momentu wyjścia ze schroniska Kajtusia chociaż telefonem komórkowym .Będzie mi to potrzebne ,chcę wstawic do wydarzenia Kajtusia i podziękowac wszystkim którzy biorą udział i pomagają Kajtusiowi finansowo . Jeśli nie da rady w schronie ,to zaraz po wyjściu z pokazaniem bramy i szyldu schronu. To dla dobra Kajtusia,on musi byc znany ludziom by zechcieli mu Dalej pomagac i bardzo wiarygodny . No i potrzebne nam są w dalszym ciągu deklaracje stałe ,Chcę dalej mu pomagac ,więc proszę nie zbagatelizujcie mojej prośby.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jola17 napisał(a):
Kajtusiu Jeszcze parę nocek i będziesz spał w czyściutkim pomieszczeniu na pachnącym posłaniu. Bardzo bym prosiła o nagranie momentu wyjścia ze schroniska Kajtusia chociaż telefonem komórkowym .Będzie mi to potrzebne ,chcę wstawic do wydarzenia Kajtusia i podziękowac wszystkim którzy biorą udział i pomagają Kajtusiowi finansowo . Jeśli nie da rady w schronie ,to zaraz po wyjściu z pokazaniem bramy i szyldu schronu. To dla dobra Kajtusia,on musi byc znany ludziom by zechcieli mu Dalej pomagac i bardzo wiarygodny . No i potrzebne nam są w dalszym ciągu deklaracje stałe ,Chcę dalej mu pomagac ,więc proszę nie zbagatelizujcie mojej prośby.

toś mi dała zadanie. Moje komórki to dwa stare graty i nawet na nich zdjęć nie zrobię;). Ale, spox, pomyślę kto ma i moze pojechać ze mną:)

Posted

Jolu17, bardzo proszę o kontakt, chciałąm z Tobą omówić sczegóły dotyczące umieszczenia Kajtusia w Hoteliku. Ja nie zapisałam sobie Twojego numeru. Rozliczenie zrobię-tak jak pisałam 01.09.

Posted

Jola17 napisał(a):
Super. Czy on też będzie w takiej klatce ,z innymi pieskami .? Dobrze by było gdyby był w ciepłym pomieszczeniu na zimę .

Jolu17, pieski nie są razem w kojcach, chyba, ze jak mi się raz zdarzyło, miałam po 1 właścicielu dwa psy, to były razem. A tak to są osobno.
Kojce są zewnętrzne (chyba 5) i 2 wewnętrzne. Miałam tam kilka razy swoją sunię -jak wyjeżdzałam. Właściciela znam. Moją sunię (ze schroniska) u niego szkoliłam przez 4 mc. Miałam też już w tym Hoteliku pieski ze schroniska. Pan Tomek współpracuje też z Fundacją SOS ze Śląska. Hotelik jest bardzo mały. Jak się nic nie zmienło to 7 kojców. Pieską wychodzą 3 razy dziennie na spacery.

Posted

Byłam dwa tygodnie temu u Pana Tomka z sąsiadką, bo zamierza zostawić tam swoją sunię podczas wyjazdu. I rzeczywiście było tam 7 kojców. Bardzo fajna okolica. Zielono... i Pan Tomek, który od razu widać, że ma świetne podejście do zwierząt.

Posted

Tylko zaznaczę. To jest Hotelik komercyjny. Pan Tomek współpracuje z naszą Fundacją, z SOS ze śląska, ale jego klienci to głównie pieski właścicieli, którzy wyjeżdzają. Ograniczona ilość kojców, a co za tym idzie, przyjęcia psów.
Kajtuś zostanie przyjęty za sumę 300zł m-cznie, ale to jest wyjątek. Normalna stawka za pobyt psa to 15zł/ za dobę za dużego, o ile dobrze pamiętam to do 25zł za dobę. Kajtuś na pewno będzie w kojcu zewnętrznym. Nie wiem jak zimą. Zapytam, ale Dea będzie rozmawiała z Nadirem, zeby mu ewentualnie później tam zaklepać miejsce. Gdyby coś. Generalnie ja mam zaufanie. Jest to osoba znana w naszej "wsi: i polecana.

Posted

asl napisał(a):
Byłam dwa tygodnie temu u Pana Tomka z sąsiadką, bo zamierza zostawić tam swoją sunię podczas wyjazdu. I rzeczywiście było tam 7 kojców. Bardzo fajna okolica. Zielono... i Pan Tomek, który od razu widać, że ma świetne podejście do zwierząt.

Tomek ma podejście podobne jak Pan z tego programu z Australii. Jeśli chodzi o szkolenia-rewelacja

Posted

azalia napisał(a):
Wszystko fajnie,tylko kojec zewnętrzny,a co w zimie?

zapytam. Ale wiem, ze są 2 kojce wewnętrzne. Wiem, ze okres świąteczny jest z góry zarezerwowany i wtedy na przykład moze być problem. Zapytam i napiszę, zeby było jasno i klarownie.

Posted

Wszystko fajnie wygląda,Kajtuś jest przyzwyczajony do zimnego betonu i pewnie wilgotnego zimnego legowiska lub budy ,więc zbyt ciepłe warunki też nie dla niego. Ważne by miał ciepłą budę i suchą wyściółkę w niej. Tam będzie miał widoki na trawkę i pewnie zawsze słoneczko ,a za tym na pewno tęskni .Przede wszystkim odpocznie od tych wrzasków innych piesków w schronie i dostanie porządnie jesc.Trzeba się chyba zapytac Weta jaką karmę dla naszego seniora kupic.Pies powinien byc na świeżym powietrzu ,taka jest psia natura i miec wiele przestrzeni.Zycia tez nigdy nie miał usłanego różami ,i nie spał na podusi .Trafił,jak prawdziwy szczęściarz.Dziękuję P.Zosi za tak szybkie załatwienie mu hoteliku.KAJTUSIU BĘDĄ SPACERY HURA !!!!!!!!!!

Posted

Natomiast ja uważam, ze jeżeli jest dobrze zabezpieczona buda z kojcem, pies jest regularnie wyprowadzany , jest opieka weta, to dla mnie ok. Jeśli chodzi o moje zdanie- pies nie musi mieszkać w domu.

Posted

Jola17 napisał(a):
Wszystko fajnie wygląda,Kajtuś jest przyzwyczajony do zimnego betonu i pewnie wilgotnego zimnego legowiska lub budy ,więc zbyt ciepłe warunki też nie dla niego. Ważne by miał ciepłą budę i suchą wyściółkę w niej. Tam będzie miał widoki na trawkę i pewnie zawsze słoneczko ,a za tym na pewno tęskni .Przede wszystkim odpocznie od tych wrzasków innych piesków w schronie i dostanie porządnie jesc.Trzeba się chyba zapytac Weta jaką karmę dla naszego seniora kupic.Pies powinien byc na świeżym powietrzu ,taka jest psia natura i miec wiele przestrzeni.Zycia tez nigdy nie miał usłanego różami ,i nie spał na podusi .Trafił,jak prawdziwy szczęściarz.Dziękuję P.Zosi za tak szybkie załatwienie mu hoteliku.KAJTUSIU BĘDĄ SPACERY HURA !!!!!!!!!!

Kajtuś mieszkał z Figą na melinie. Figa, szczerze mówiąc, byłą w stanie fatalnym. Ona nie mogła jeść. Każdy chyba domyśla się jakie warunki panują na melinie. Na pewno nikt nie troszczy się o psa, nie ma regularnych spacerów, jedzenia, a o opiece medycznej nie ma co marzyć. Ja też tak uważam jak Pani.

Posted

Super ,teraz tylko Kajtunia obejrzy Wet ,zdecyduje co z oczodołem ,kastracja i na wczasy Kajtuleńku kochany .Tak sobie myślę ze gdyby się trafił jakiś piesek Kajtusiowi do kojca ,było by mu weselej.Aby tylko sie zgodzili to nawet było by to wskazane .Co myślicie ,może od razu zagadac z opiekunem na ten temat.SAMOTNOŚC jest smutna ,czyż nie ?

Posted

Jola17 napisał(a):
Super ,teraz tylko Kajtunia obejrzy Wet ,zdecyduje co z oczodołem ,kastracja i na wczasy Kajtuleńku kochany .Tak sobie myślę ze gdyby się trafił jakiś piesek Kajtusiowi do kojca ,było by mu weselej.Aby tylko sie zgodzili to nawet było by to wskazane .Co myślicie ,może od razu zagadac z opiekunem na ten temat.SAMOTNOŚC jest smutna ,czyż nie ?

Tylko, ze tam nie ma raczej piesków schroniskowych ( tam jest tylko 7 kojców), a właściciele piesów mają swoje wymogi i raczej na pewno nie zgodzą się na pobyt swojego pupila z innym w kojcu. Jedynym pieskiem , który jest uratowany i tam mieszka to Rudzik i on tam jest już chyba ponad rok. Jest boski, ale nie wiem jaki ma stosunek do innych psów. Jest duży i masywny. Zapytam

Posted

Duży i masywny myślę ze odpada,psy zawsze ustalają między sobą przewodnika stada ,wiec Kajtuś najprawdopodobniej nie ma szans i oberwie ,zanim się dogadają .Ale może ktoś kiedyś umieści jakąś sierotkę ze schronu ,najlepiej sunię po sterylce .Niech opiekun wtedy decyduje ,trzeba by tylko powiedziec mu o tym .On będzie wiedział najlepiej co jest dobre dla Kajtusia .Pewnie powinna byc wielkością taka jak Kajtuś .On potrzebuje babeczki do przytulania na zimne noce .hi hi hi.Zwłaszcza że ma trafic kiedyś do mieszkania z innymi pieskami.

Posted

Zofijo jeśli znajdziesz trochę czasu podaj mi link do piesków które masz pod opieką i te które szukają domku .Z czasem jak zapewnimy Kajtusiowi byt ,może któremuś znajdziemy dom wspólnymi siłami .Teraz najważniejszy Kajtuś. Dowiec się czy kajtuś nie był zżyty mocno z jakimś pieskiem z boksu w którym przebywa ,jeśli opiekun wyrazi zgodę to spróbujemy go wyciągnąc do towarzystwa .Co o tym myślicie??? Wiem nie należy łapac dziesięc srok za ogon jednocześnie ,ale jednak chcę znac wasze zdanie .???? Kajtusu rychtuj się chłopaku ,dobre zbliża się wielkimi krokami.

Posted

jola17 napisał(a):
zofijo jeśli znajdziesz trochę czasu podaj mi link do piesków które masz pod opieką i te które szukają domku .z czasem jak zapewnimy kajtusiowi byt ,może któremuś znajdziemy dom wspólnymi siłami .teraz najważniejszy kajtuś. Dowiec się czy kajtuś nie był zżyty mocno z jakimś pieskiem z boksu w którym przebywa ,jeśli opiekun wyrazi zgodę to spróbujemy go wyciągnąc do towarzystwa .co o tym myślicie??? Wiem nie należy łapac dziesięc srok za ogon jednocześnie ,ale jednak chcę znac wasze zdanie .???? Kajtusu rychtuj się chłopaku ,dobre zbliża się wielkimi krokami.

kajtuś jest przebojowy, ale niekonfliktowy:)
wyślę ci linki, ale w miarę altualne są na stronie www.zwierzeta-adopcje.org

Posted

Jola17 napisał(a):
Zofijo jeśli znajdziesz trochę czasu podaj mi link do piesków które masz pod opieką i te które szukają domku .Z czasem jak zapewnimy Kajtusiowi byt ,może któremuś znajdziemy dom wspólnymi siłami .Teraz najważniejszy Kajtuś. Dowiec się czy kajtuś nie był zżyty mocno z jakimś pieskiem z boksu w którym przebywa ,jeśli opiekun wyrazi zgodę to spróbujemy go wyciągnąc do towarzystwa .Co o tym myślicie??? Wiem nie należy łapac dziesięc srok za ogon jednocześnie ,ale jednak chcę znac wasze zdanie .???? Kajtusu rychtuj się chłopaku ,dobre zbliża się wielkimi krokami.

mam babeczkę -Klaria-bardzo mi leży na sercu. Mam też psa błakającego się od 2 lat po osiedlu......................NIE MOIM!!! Dowiedziałam się o nim niedawno

Posted

Czy było by komu zmienic treśc plakatu Kajtusia na aktualne wiadomosci ,mam zamiar je rozwiesic w dwóch przychodniach weta.za przyjażnionych z nadzieją na kasę .I sukcesywnie zmieniac dzielnicę .Czy ma tak zostac jak jest ?????

Posted

Jola17 napisał(a):

To bardzo fajny pomysł Super i jeszcze jedno niech Kajtuś nie ogląda się za siebie :-)
To prawda że niektóre psy wolą być na dworze i wystarczy im ciepła przytulna buda gdzie możne się schować i spać . :-)

Posted

Kajtusiu ,czy ktoś Cię kiedyś kochał tak mocno jak my .Kochani darczyńcy ,jesteście niesamowicie oddani w trosce o Kajtusia .Kajtulek otrzymał od nas Wszystkich najwiękrzy dar jakim się można podzielic z czworonożnym przyjacielem SZCZERE SERCE każdego z NAS. Kochamy Cię pieseczku,jesteś dla Nas NAJPIĘKNIEJSZY i wiele NAJ ,NAJ NAJ.