Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jola17 napisał(a):
Myślę że obecnie Kajtuś się zmienił ,że można teraz udzielic więcej informacji na jego temat. Może już wiedzą Panie jak on się zachowuje w stosunku do kotów ,bo jeśli pozytywnie to zwiększa to jego szanse .Czy nadal boi sie kontaktu z ludzmi. Jak się zachowuje w stosunku do innych psów .Czy został zaszczepiony ,wykastrowany .Jak chodzi na smyczy ,czy był wyprowadzany czasami z boksu ,czy był dominantem ,czy psem uległym .Czy atakowany reaguje agresywnie.Jak z jego oczkiem które stracił.Czy jest zdrowe czy może ma jakiś stan zapalny .Ogólnie czy ma jakieś kłopoty zdrowotne . Jestem chętna zając się jego wydarzeniem i napisac nową treśc ,ale muszę miec wszystkie możliwe informacje o nim .Biorę pod uwagę zebranie deklaracji na DT ,i między innymi szukanie mu domu. Czy znajdzie się dla Kajtusia jakiś DT lub hotel jeśli tak to za jakie pieniążki .Z treści wynika że macie Panie jakieś możliwości ,tylko Kajtuś nie dał rady się załapac. Czy może ja mam się rozejżec w Warszawie i okolicach. Jak by było z transportem do Wawy .Nie pozwólmy by Kajtus spędził następną zimę w schronie .

Pani Jolu. Informacji nowych na temat Kajtusia nie ma zbyt wiele. Jest zadradny. Dobrze sobie radzi w kontaktach z innymi psami. Koty prawdopodobnie może "gonić", ale nie jest to sprawdzone. Jest zaszczepiony. Nie jest wykastrowany. Na smyczy nigdy nie był wyprowadzany.

Co do konta to tu są namiary.

http://fundacjalepszyswiat.pl/

http://schronisko.ustronet.com/index.php?option=com_content&task=view&id=55

Weszłam na wydarzenie na FB na ten linka, ale od razu chce hasło i nick. Czy bez podawania nie da się obejrzeć? Nie jestem zalogowana na FB

Posted

Jola17 napisał(a):
Niestety koniecznie trzeba się zalogowac na FB .

Szkoda wielka. Ale z drugiej strony większość osób "jest" na FB więc pewnie będą odwiedzać.

Posted

Straszna pustka na FB ,jeszcze tak pusto nie było ,każdy zajmuje się nadchodzącą szkołą ,czyli wydawaniem pieniążków na dzieci .BRYNDZA. Czy ktoś z was mógł by coś zadeklarowac na FB. chociaż po 5 zł.Musimy to jakoś ruszyc.

Posted

Dalej pustka nic nowego ,ja zadeklarowałam dla Kajtusia 50 zł deklaracji stałej .Niestety nie mogę więcej gdyż obecnie mam 4 pieski własne i Dropsika na Bdt i 3 dorosłe koty ,mam zamiar zabrac do domu jeszcze jednego kociaka .

Posted

Jola17 napisał(a):
Dalej pustka nic nowego ,ja zadeklarowałam dla Kajtusia 50 zł deklaracji stałej .Niestety nie mogę więcej gdyż obecnie mam 4 pieski własne i Dropsika na Bdt i 3 dorosłe koty ,mam zamiar zabrac do domu jeszcze jednego kociaka .

Jolu 50 zł to bardzo dużo ... ! Dziękuję w imieniu Kajtusia. Bardzo! Ja na niego też deklaruję stałą, ale niestety tylko 5,00 zł, bo z doskoku coś wpłacam na różne pieski tutaj i niestety nie dałabym rady z pieniędzmi.

W takim układzie zaznaczę Twoją i moją deklarację w drugim poście. W tej chwili w jego skarbonce jest 100,00 zł, ale to nie ze stałych deklaracji. Może ktoś jeszcze się zadeklaruje... Można by się rozglądać za hotelikiem jakby było więcej chętnych.

Cieszę się, że leży Ci na sercu los Kajtusia, bo ten jego wąteczek, to tak trochę jak na FB... cisza :shake:

Co do Twojego zwierzyńca, to niezła gromada :) Też bym tak chciała. Niestety mogę mieć tylko jednego zwierzaka

Posted

Gdyby nie ta ilośc stałych psiaczków u mnie ,Kajtuś by miał u mnie stały dom .Ale sama rozumiesz że nie mam gdzie wcisnąc Kajtusia .Postaram się zrobic co tylko w mojej mocy by mu pomóc .

Posted

asl napisał(a):
Jolu 50 zł to bardzo dużo ... ! Dziękuję w imieniu Kajtusia. Bardzo! Ja na niego też deklaruję stałą, ale niestety tylko 5,00 zł, bo z doskoku coś wpłacam na różne pieski tutaj i niestety nie dałabym rady z pieniędzmi.

W takim układzie zaznaczę Twoją i moją deklarację w drugim poście. W tej chwili w jego skarbonce jest 100,00 zł, ale to nie ze stałych deklaracji. Może ktoś jeszcze się zadeklaruje... Można by się rozglądać za hotelikiem jakby było więcej chętnych.

Cieszę się, że leży Ci na sercu los Kajtusia, bo ten jego wąteczek, to tak trochę jak na FB... cisza :shake:

Co do Twojego zwierzyńca, to niezła gromada :) Też bym tak chciała. Niestety mogę mieć tylko jednego zwierzaka

To masz powód do radości bo ja obecnie nie mogę mieć żadnego zwierzaka :-( A Kajtuś niech w końcu ma ten swój domek :)

Posted

Jakie są u was możliwości dla Kajtusia ,nawet dt pewnie będzie płatny .Jaka suma miesięczna na DT bez karmy , bez weta, była by potrzebna by Kajtusiowi zapewnić godziwe warunki.Czy jest to u Was lub gdzieś w pobliżu możliwe ,zorientujcie się .Może by się znalazło coś w Warszawie ,ale spodziewam się że z 450zł może by starczyło na miesiąc. Kastracja jeśli jest możliwa w schronie bez kosztów była by wskazana.Trudno znależc miejsce jeśli pies nie ma szczepienia i kastracji.NIE ODKŁADAJMY NIC NA POTEM jest już mało czasu do zimnych nocy .Dowiedzcie się jakie on ma szanse u was na DT. Nic nie mogę zdziałac ,jestem za daleko ,liczę na Was .

Posted

Jola17 napisał(a):
Jakie są u was możliwości dla Kajtusia ,nawet dt pewnie będzie płatny .Jaka suma miesięczna na DT bez karmy , bez weta, była by potrzebna by Kajtusiowi zapewnić godziwe warunki.Czy jest to u Was lub gdzieś w pobliżu możliwe ,zorientujcie się .Może by się znalazło coś w Warszawie ,ale spodziewam się że z 450zł może by starczyło na miesiąc. Kastracja jeśli jest możliwa w schronie bez kosztów była by wskazana.Trudno znależc miejsce jeśli pies nie ma szczepienia i kastracji.NIE ODKŁADAJMY NIC NA POTEM jest już mało czasu do zimnych nocy .Dowiedzcie się jakie on ma szanse u was na DT. Nic nie mogę zdziałac ,jestem za daleko ,liczę na Was .

Jolu napisałam do Zofiji. Zajrzy. Ona wie więcej o psach z cieszyńskiego schroniska.

Co do hotelu, to najgorsze, że wciąż nie ma deklaracji innych deklaracji.

Posted

Iljova napisał(a):
To masz powód do radości bo ja obecnie nie mogę mieć żadnego zwierzaka :-( A Kajtuś niech w końcu ma ten swój domek :)

Iljova, pewnie ktoś jest alergikiem w rodzinie?

Tak czy tak życzę abyś mogła kiedyś mieć jakiegoś zwierzaczka :)

Posted

Nie mogę mieć bo z finansami ciężko, narazie poprostu nie stać mnie na utrzymanie psiaka. Nie mogę wziąść tylko dlatego Ja bardzo bym chciała, mam jednak nadzieję że w końcu poprawi się i będę mogła mieć psiaka. Wtedy będę bardzo szczęśliwa :)

Posted

Iljova napisał(a):
Nie mogę mieć bo z finansami ciężko, narazie poprostu nie stać mogę na utrzymanie psiaka. Nie mogę wziąść tylko dlatego że ja bardzo bym chciała, mam jednak nadzieję że w końcu poprawi się i będę mogła mieć psiaka. Wtedy będę bardzo szczęśliwa :)

Ważne, że bardzo chcesz :) Na pewno się uda :)

Posted

Zofija napisał(a):
Ja zacznę rozsyłać wątek i zbierać pieniążki na Kajtusia bo ogłoszenia i plakat nic nie dały. Cisza.

Fatalnie, że cisza.
Ja Zosiu na pewno będę go mogła wspomóc bazarkami. Tylko niestety nie w najbliższym czasie. Za jakieś 3 miesiące dopiero.

Posted

Witam wszystkich ,na FB cisza ,takie młode pieski szukają pomocy i żadnego odzewu ,ludzie są już tak zapsieni i obciążeni deklaracjami że nie są w stanie udzwignąc więcej odpowiedzialności.Zróbcie co możecie ,ja też zadziałam co tylko będzie możliwe by zdobyc od innych jakieś pieniążki na Kajtusia .Pogadam jeszcze z mężem o zwiększeniu deklaracji ,on jest czuły dla zwierząt ale teraz daje samochód do remontu kapitalnego przed zimą i pilnuje by samemu się wyrobic z kasą .Ale pożyjemy zobaczymy.

Posted

Jola17 napisał(a):
Witam wszystkich ,na FB cisza ,takie młode pieski szukają pomocy i żadnego odzewu ,ludzie są już tak zapsieni i obciążeni deklaracjami że nie są w stanie udzwignąc więcej odpowiedzialności.Zróbcie co możecie ,ja też zadziałam co tylko będzie możliwe by zdobyc od innych jakieś pieniążki na Kajtusia .Pogadam jeszcze z mężem o zwiększeniu deklaracji ,on jest czuły dla zwierząt ale teraz daje samochód do remontu kapitalnego przed zimą i pilnuje by samemu się wyrobic z kasą .Ale pożyjemy zobaczymy.

Ja też będę szukała deklaracji. Może wspólnymi siłam uda się wyciągnąć Kajtusia