Romka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Jaki piękny...ze jakiś łobuz wyrzucił takiego słodkiego psiaka... Quote
Romka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Widać,ze to sama słodycz i łagodność...delikatny słodziak z niego...a jak czuje się Luis,jak szwy po kastracji? Quote
LuisekPela&Kami Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 strasznie się denerwuję na kołnierz :angryy: nie lubi w nim chodzić ale bez niego cały czas sobie tam liże więc tylko na spacery chodzi bez niego szwy goją się dobrze w poniedziałek jedziemy z nim na zdjęcie i wtedy zobaczymy co powie lekarz :wink: ale myślę że nie powinno być problemu :) Quote
Romka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ewa mówiła,ze u niej w domu,też ten kołnierz go denerwował... Quote
LuisekPela&Kami Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 myślę że już się zaklimatyzował :lol: słucha się ładnie jak chodzimy na spacery :painting: w domu jak się uspokoi po wstępnej przegranej walce z kołnierzem grzecznie się kładzie albo na swoim materacu albo tam gdzie my jesteśmy także jest fajnie chodzi za nami krok w krok i wszyscy w okolicy już go kochają :loveu: a my oszaleliśmy na jego punkcie :) Quote
edzia.71 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='LuisekPela&Kami']myślę że już się zaklimatyzował :lol: słucha się ładnie jak chodzimy na spacery :painting: w domu jak się uspokoi po wstępnej przegranej walce z kołnierzem grzecznie się kładzie albo na swoim materacu albo tam gdzie my jesteśmy także jest fajnie chodzi za nami krok w krok i wszyscy w okolicy już go kochają :loveu: a my oszaleliśmy na jego punkcie :)[/QUOTE] Super. Widzisz Luisku, mówiłyśmy , że znajdziesz super domek. Jego się nie da nie kochać.:multi::loveu: Quote
LuisekPela&Kami Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 walczy z kołnierzem namiętnie za każdym razem jak się go zakłada.... w sumie to nic dziwnego bo jak chodzi w nim to sie trochę obija o ściany i nie może się wygodnie położyć bo mu przeszkadza...:pissed: ale jeszcze tylko do poniedziałku:) dzisiaj byliśmy w dwóch sklepach zoologicznych i dostał na miejscu tyle przysmaków że nie chciał wychodzić :evil_lol: także już wiemy co mu smakuje co nie :multi: Quote
LuisekPela&Kami Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 dokładnie jest taki słodki, grzeczny i ufny że nie ma opcji żeby Go nie kochać i nie zachwycać się nim ♥ Quote
Romka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='LuisekPela&Kami']myślę że już się zaklimatyzował :lol: słucha się ładnie jak chodzimy na spacery :painting: w domu jak się uspokoi po wstępnej przegranej walce z kołnierzem grzecznie się kładzie albo na swoim materacu albo tam gdzie my jesteśmy także jest fajnie chodzi za nami krok w krok i wszyscy w okolicy już go kochają :loveu: a my oszaleliśmy na jego punkcie :)[/QUOTE] Super się to czyta!:lol: Quote
LuisekPela&Kami Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 http://www.dogomania.pl/site/gallery/d/8399 Oto aktualny link do galerii ze zdjęciami Luisa :razz: Teraz już grzecznie śpi :sleep2: ....więc do usłyszenia :seeyeah: Quote
_Goldenek2 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Fajnie się czyta, ale nie za wcześnie go puszczacie bez smyczy? Błagam... niech ma chociaż adresówkę przy obroży..... Quote
LuisekPela&Kami Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 szczerze to powiem tak jeszcze nie zdażyło się żeby nie przyszedł jak się go woła także puszczamy go na razie tylko jak jesteśmy w parku żeby nigdzie na ulicę np nie wyskoczył, i jak biega z innym psami to raczej nie ucieknie... przynajmniej nie ma takich zapędów... a myślicie że powinniśmy trzymać go cały czas na smyczy?? Quote
_Goldenek2 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Jest zasada.... dopóki nie wytrenujecie 100% przywołania to psa należy trzymać na smyczy lub lince treningowej (15m wystarczy). Pies przez pierwsze 6 tygodni dopiero buduje więź z nowym właścicielem. Jego zachowania mogą być nieobliczalne. Nie chcę Was pouczać, ale wiem z doświadczenia... Potem jest płacz i zgrzytanie zębów.... Dlatego pozwoliłam sobie na tę uwagę :). Powodzenia. Quote
Romka Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Jest zasada.... dopóki nie wytrenujecie 100% przywołania to psa należy trzymać na smyczy lub lince treningowej (15m wystarczy). Pies przez pierwsze 6 tygodni dopiero buduje więź z nowym właścicielem. Jego zachowania mogą być nieobliczalne. Nie chcę Was pouczać, ale wiem z doświadczenia... Potem jest płacz i zgrzytanie zębów.... Dlatego pozwoliłam sobie na tę uwagę :). Powodzenia. I adresówkę koniecznie,są piękne na allegro...pod nazwą identyfikator:lol: on jest piękny i kochany żal byłoby go stracić.:lol: Quote
perdusia1 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Kochani, już biegnę Wam z pomocą :) Całkowicie rozumiem troskę Goldenka2 i Romki, jest w pełni uzasadniona :) Luis był u mnie niecałe 3 tygodnie i przyznaję się, że też spacerował w miejscach pozbawionych ruchu ulicznego bez smyczy. Przywołany każdorazowo bez problemu i dąsów przybiegał w przeciwieństwie do seterki. Są na to świadkowie, niemniej jednak zawsze istnieje ryzyko więc adresówka nie zaszkodzi. Pilnujcie go moi drodzy, cieszę się, że tak świetnie trafił, jest kochanym psiakiem i wiem, że wzbudza podziw otoczenia. Napiszcie jak się czuje po zdjęciu szwów. Quote
sylwiaso Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Luisku jak bardzo sie cieszę na widok takich zdjęć!!! Quote
LuisekPela&Kami Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Witamy :) bardzo dziękujemy Wam za wszystkie wasze rady, dla nas są one bardzo cenne;) jeśli chodzi o szwy, to samo zdjęcie przebiegło bardzo szybko, Luisek był grzeczny nie wiercił się, nawet p.weterynarz pochwalił go że jest taki dzielny :mdrmed: powiedzieli że bardzo ładnie się zrosło i nie ma się co martwić :) sam Luis już chyba w ogóle zapomniał że je miał i jest przeszczęśliwy że nie musi już chodzić w kołnierzu :evil_lol: wstawiamy do galerii nowe zdjątka :) http://www.dogomania.pl/site/gallery/d/8399/ Link do GALERII z dzisiejszego spacerku :loveu: Quote
mamanabank Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Dostrzegam na zdjęciach jakąś szczotę, to mi się podoba! Super spacer i świetne zdjęcia! Quote
Romka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 http://www.dogomania.pl/site/gallery/getPic/59625 na tym zdjęciu jest słodki...jaka minka. Quote
LuisekPela&Kami Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Szczota musi byyyyyć :cool: nie ma to tamto :grins: Ale i tak zostawia bardzo mało sierści, praktycznie nie widać jej wcale :roll: :Dog_run: Quote
Romka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Ależ piękny awatarek :) On w ogóle wygląda tak bezbronnie i słodko... Quote
Recommended Posts