Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam do nowej Pani Fredzia a od wczoraj już FRODO.
Dotarli do domu bez problemu. Piesio bardzo spodobał się Panu domu. Jest w nim zakochany z wzajemnością (ale niestety w zabawie Frodo ugryzł Pana). Starsza córka też bardzo go polubiła i Frodo bawi się z nią piłeczką i innymi zabawkami.
Starszy kot (ok. 10 letni ) zaakceptował psa i chciał się z nim bawić, młodszy jest trochę mniej przyjazny.
Państwo mają jeszcze malutką córeczkę (8 mcy). Jak jest na kolana u rodziców Foro chce ja lizać ale jak stoi sama przy łóżeczku lub w chodziku to na nią warczy. Macie jakieś pomysły co zrobić z takim zachowaniem?

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Mrzewinska
Posted

Natychmiast lektura "Pies, ktory kochal zbyt mocno" i natychmiast kontakt ze szkoleniowcem na miejscu.
Warczenie na dziecko to sprawa zbyt powazna, by radzic na odleglosc. Zwlaszcza ze pies niezbyt panuje nad formami swojej zabawy i slabo kontroluje uzywanie zebow.

Zofia

Posted

u Fredzia też idzie dobrze.....szaleje ze starsza córką, do młodszej odnosi sie nieufnie ale juz nie warczy (ja myslę, że potrzebuje trochę czasu żeby się oswoić z małym człowieczkiem ale poniewaz lepiej dmuchac na zimne na środe ma zamówioną treserkę)
W domu juz prawie się nie załatwia...od czasu do czsu troszke siusiu popuści....no ale w końcu to jeszcze szczeniak. Ma czs na naukę.
Jego nowa rodzina jest nim zachwycona i Fredzio nią.
Fredziu trzymam kciuki za ciebie.

Posted

Ze schroniskowego łańcucha wprost na wygodną kanapę. Oby wszystkie psie historie kończyły się takim happy endem :multi: . Widać, że Wilma vel Funia jest bardzo szczęśliwa :lol:
Fredziu, a ty nie łobuzuj i bądź grzeczny :lol:

Posted

Ja słyszałam od dobrego źródła, że Fredzi już się lepiej sprawuje, mam nadzieję, że u Wilmy też ok, a oba psiaki prezentują się w Gazecie Węgrowskiej ;)

Posted

Fredzio ma sie dobrze - ale jest rozpuszczony jak dziadowski bicz...szaleje z 6-latką tak bardzo, że jak się zagalopuje to ją nawet za włosy ciągnie
prawie nie siusia w domu - czasami jeszcze jak się z czegos bardzo ucieszy ale tak to jest czystym pieskiem.
no i okazało sie ze po prostu boi się chodzika tej małej dziewczynki ale jak je to mała może mu z pyska nawet jedzenie zabrać.
tylko pani się skarży, że nie chce z nia w łóżku spać:evil_lol:

• 1 month later...
Posted

U naszej dziewczynki wszystko gra i buczy.
Zdominowała obie Pańcie ,wiec ona króluje w domu.
Pani Asia i Ela kochaja ja bardzo.
Sunia juz po wszystkich szczepieniach.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

U Frodo *(Fredzio) wszystko w porządku a dzis był u fryzjera i okazało sie że wyszedł z niego przewie sznaucer miniatura w kolorze pieprz i sól

Zdjęcia troche niewyrazne bo z aparatu ale wyrażnie widać jaki Frodo przystojny kawaler.
Dałam link do wątku Pani Izie , właścicielce Frodo może do Nas napisze :)
Zapraszamy.

Posted

[quote name='beka']U Frodo *(Fredzio) wszystko w porządku a dzis był u fryzjera i okazało sie że wyszedł z niego przewie sznaucer miniatura w kolorze pieprz i sól

Zdjęcia troche niewyrazne bo z aparatu ale wyrażnie widać jaki Frodo przystojny kawaler.
Dałam link do wątku Pani Izie , właścicielce Frodo może do Nas napisze :)
Zapraszamy.

[quote name='Olga132']Fredzio ma sie dobrze - ale jest rozpuszczony jak dziadowski bicz...szaleje z 6-latką tak bardzo, że jak się zagalopuje to ją nawet za włosy ciągnie
prawie nie siusia w domu - czasami jeszcze jak się z czegos bardzo ucieszy ale tak to jest czystym pieskiem.
no i okazało sie ze po prostu boi się chodzika tej małej dziewczynki ale jak je to mała może mu z pyska nawet jedzenie zabrać.
tylko pani się skarży, że nie chce z nia w łóżku spać:evil_lol:
Witam jestem właścicielką fredzia(Frodo)niestety nie mogę wysłać zdjęć jego najnowszych poniewaz nie umiem prosze o pomoc dziekuję z góry;)

Posted

Frodo jest super przemiłym i kochanym:loveu: psiakiem umie siadac leżeć prosić na komende oraz przybijać "piątkę" jest bardzo grzeczny ale jak zaczynają się wygłupiać z Zołzą (bo mamy jeszcze sunię chihuahua od grudnia) to cały dom jest ich.Są w podobnym wieku i bardzo sie kochają.Moje 2 córeczki mogą robić z nim co im się podoba a on nawet nie warknie.Do innych psów też jest przyjaźnie nastawiony tylko nie chce jest psiej karmy tylko kocią i nie mogę go tego oduczyć.Zdjęcia prześlę jak tylko będę wiedziała jak to zrobić. pozdrawiam:multi:

Posted

Kochany Fredzio!!!!!!!!!:loveu:
dobrze , że znalazł taki super dom! bardzo sie ciesze i prosze wytarmosić tą śliczną mordeczkę , mój mąż go nie poznał na tych zdjęciach , taki fajnie ostrzyżony......:Dog_run: