beka Posted October 3, 2006 Author Posted October 3, 2006 Dzwoniłam do nowej Pani Fredzia a od wczoraj już FRODO. Dotarli do domu bez problemu. Piesio bardzo spodobał się Panu domu. Jest w nim zakochany z wzajemnością (ale niestety w zabawie Frodo ugryzł Pana). Starsza córka też bardzo go polubiła i Frodo bawi się z nią piłeczką i innymi zabawkami. Starszy kot (ok. 10 letni ) zaakceptował psa i chciał się z nim bawić, młodszy jest trochę mniej przyjazny. Państwo mają jeszcze malutką córeczkę (8 mcy). Jak jest na kolana u rodziców Foro chce ja lizać ale jak stoi sama przy łóżeczku lub w chodziku to na nią warczy. Macie jakieś pomysły co zrobić z takim zachowaniem? Quote
Guest Mrzewinska Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Natychmiast lektura "Pies, ktory kochal zbyt mocno" i natychmiast kontakt ze szkoleniowcem na miejscu. Warczenie na dziecko to sprawa zbyt powazna, by radzic na odleglosc. Zwlaszcza ze pies niezbyt panuje nad formami swojej zabawy i slabo kontroluje uzywanie zebow. Zofia Quote
Olga132 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 możesz polecić jakiegos dobrego tresera w rozsądnej cenie? Może to chodzik jest problemem? Pies nie wie co to? Quote
gamoń Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 U Wilmy vel Sznurówy vel Funi-spoko. Lepiej trafić nie mogła .Sama jej zazdroszczę.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Jade na kawe w weekend. Quote
Olga132 Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 u Fredzia też idzie dobrze.....szaleje ze starsza córką, do młodszej odnosi sie nieufnie ale juz nie warczy (ja myslę, że potrzebuje trochę czasu żeby się oswoić z małym człowieczkiem ale poniewaz lepiej dmuchac na zimne na środe ma zamówioną treserkę) W domu juz prawie się nie załatwia...od czasu do czsu troszke siusiu popuści....no ale w końcu to jeszcze szczeniak. Ma czs na naukę. Jego nowa rodzina jest nim zachwycona i Fredzio nią. Fredziu trzymam kciuki za ciebie. Quote
Olga132 Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 tej jej focze łapki mnie strasznie wzruszają - wyglądaja tak jakby były przyszyte od innego psiaka Quote
evita. Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Ze schroniskowego łańcucha wprost na wygodną kanapę. Oby wszystkie psie historie kończyły się takim happy endem :multi: . Widać, że Wilma vel Funia jest bardzo szczęśliwa :lol: Fredziu, a ty nie łobuzuj i bądź grzeczny :lol: Quote
enia Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Ja poproszę zawsze takie zakończenia, to miód na serce........ Quote
Folen Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Ja słyszałam od dobrego źródła, że Fredzi już się lepiej sprawuje, mam nadzieję, że u Wilmy też ok, a oba psiaki prezentują się w Gazecie Węgrowskiej ;) Quote
Olga132 Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Fredzio ma sie dobrze - ale jest rozpuszczony jak dziadowski bicz...szaleje z 6-latką tak bardzo, że jak się zagalopuje to ją nawet za włosy ciągnie prawie nie siusia w domu - czasami jeszcze jak się z czegos bardzo ucieszy ale tak to jest czystym pieskiem. no i okazało sie ze po prostu boi się chodzika tej małej dziewczynki ale jak je to mała może mu z pyska nawet jedzenie zabrać. tylko pani się skarży, że nie chce z nia w łóżku spać:evil_lol: Quote
gamoń Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 U naszej dziewczynki wszystko gra i buczy. Zdominowała obie Pańcie ,wiec ona króluje w domu. Pani Asia i Ela kochaja ja bardzo. Sunia juz po wszystkich szczepieniach. Quote
enia Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Co słychać u naszych dzieciaczków???? Gamon bierz Kreta pod paszke i do Wilmy w odwiedziny czas...:p Quote
beka Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 U Frodo *(Fredzio) wszystko w porządku a dzis był u fryzjera i okazało sie że wyszedł z niego przewie sznaucer miniatura w kolorze pieprz i sól Zdjęcia troche niewyrazne bo z aparatu ale wyrażnie widać jaki Frodo przystojny kawaler. Dałam link do wątku Pani Izie , właścicielce Frodo może do Nas napisze :) Zapraszamy. Quote
enia Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Piękny jest ten nasz Fredzio!!!!!!!!!:multi: Beka dzieki!:kiss_2: Quote
Olga132 Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 BEKA - czy to nasza Fredzina???? Nie do poznania - tylko mordka tak samo radosna!!! Quote
malaiza Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 [quote name='beka']U Frodo *(Fredzio) wszystko w porządku a dzis był u fryzjera i okazało sie że wyszedł z niego przewie sznaucer miniatura w kolorze pieprz i sól Zdjęcia troche niewyrazne bo z aparatu ale wyrażnie widać jaki Frodo przystojny kawaler. Dałam link do wątku Pani Izie , właścicielce Frodo może do Nas napisze :) Zapraszamy. [quote name='Olga132']Fredzio ma sie dobrze - ale jest rozpuszczony jak dziadowski bicz...szaleje z 6-latką tak bardzo, że jak się zagalopuje to ją nawet za włosy ciągnie prawie nie siusia w domu - czasami jeszcze jak się z czegos bardzo ucieszy ale tak to jest czystym pieskiem. no i okazało sie ze po prostu boi się chodzika tej małej dziewczynki ale jak je to mała może mu z pyska nawet jedzenie zabrać. tylko pani się skarży, że nie chce z nia w łóżku spać:evil_lol: Witam jestem właścicielką fredzia(Frodo)niestety nie mogę wysłać zdjęć jego najnowszych poniewaz nie umiem prosze o pomoc dziekuję z góry;) Quote
Olga132 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 prosze nam napisać cos więcej o naszym fredziu - jak on się sprawuje?? Quote
malaiza Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Frodo jest super przemiłym i kochanym:loveu: psiakiem umie siadac leżeć prosić na komende oraz przybijać "piątkę" jest bardzo grzeczny ale jak zaczynają się wygłupiać z Zołzą (bo mamy jeszcze sunię chihuahua od grudnia) to cały dom jest ich.Są w podobnym wieku i bardzo sie kochają.Moje 2 córeczki mogą robić z nim co im się podoba a on nawet nie warknie.Do innych psów też jest przyjaźnie nastawiony tylko nie chce jest psiej karmy tylko kocią i nie mogę go tego oduczyć.Zdjęcia prześlę jak tylko będę wiedziała jak to zrobić. pozdrawiam:multi: Quote
enia Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Kochany Fredzio!!!!!!!!!:loveu: dobrze , że znalazł taki super dom! bardzo sie ciesze i prosze wytarmosić tą śliczną mordeczkę , mój mąż go nie poznał na tych zdjęciach , taki fajnie ostrzyżony......:Dog_run: Quote
Recommended Posts