Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eniu ,Aga zmierzyła suni temperature .Ma 19.5 C .Niebawem jade do US a potem ide z suniakiem do weta.Oby sie nie zarazila od tych szczeniaków:shake: :shake: :shake: :shake: .No ta kupa bardzo brzydka:shake:

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie był zazdrosny o Kędziorka, bo Kędziorek "pomagał" mi fotki robić, i stał na mnie łapkami, na ramionach, i gotów był się na mnie położyc jakby się dało..

Posted

2 weterynarzy po zbadaniu psiaków twierdziło, że to nie wirusówka tylko zatrucie pokarmowe! nie wiem juz co o tym mysleć. czy takie ogólne zatrucie jest mozliwe? całego schroniska?

Posted

Kochani , Wilma - Sznurówka własnie wchodzi do gabinetu.......czekamy na wieści....prosze trzymajcie kciuki oby to nie bylo parwo.......
będzie potrzebne wsparcie finansowe ponieważ sunia jest na tymczasie o Gamonia.

Posted

Mamy ogromną prośbe do ludzi z Gocławia o odebranie surowicy w godzinach 18-19 i podwiezienie jej do lecznicy na ul. Żytnią mała sunia i Gamoń na nią czeka!!! to może uratować suni życie!!!

Posted

[quote name='enia']Mamy ogromną prośbe do ludzi z Gocławia o odebranie surowicy w godzinach 18-19 i podwiezienie jej do lecznicy na ul. Żytnią mała sunia i Gamoń na nią czeka!!! to może uratować suni życie!!!

BARDZO PILNE !!!
Mała chora Wilma czeka na surowicę !!!

Posted

Przed chwilą rozmawiałam z Gamoniem i mam najświeższe wieści. Sunia dostała leki, miała zrobione badania (morfologia i na babesziozę). Beata za wszystko zapłaciła 85zł. Teraz czeka na taksówkę która dowiezie surowicę z Poligonowej (30zł przesyłka + koszty przejazdu). To tyle. Lekarzowi nie podoba sie kupa suni.

Posted

Kryska napisał(a):
Przed chwilą rozmawiałam z Gamoniem i mam najświeższe wieści. Sunia dostała leki, miała zrobione badania (morfologia i na babesziozę). Beata za wszystko zapłaciła 85zł. Teraz czeka na taksówkę która dowiezie surowicę z Poligonowej (30zł przesyłka + koszty przejazdu). To tyle. Lekarzowi nie podoba sie kupa suni.

sorry - dopiero dotarłam do domu. czyli transport załatwiony? bo mój maz jest gotów jechać!

Posted

Wróciłam z kliniki Sznurówka dostałą Syneral,Vetalgin,Atropinum,Cyclamine,sól fizjologiczna wzbogacona 400 ml.
Pobrano jej krew w kierunku morfologii i babesziozy.
Sunia niestety jest b.chora .Co kilka minut robi kupe -sluz i zywa krew.
W schronisku gdzie przebywałą do wczoraj teraz w Klinice Psi Los odchodza za TM szczeniaki.-chore na parvo.:-( :-( :-(

Posted

Zadecydowałam o podaniu suni Caniserinu 1 amp. na nosówe ,na parwo i watrobe.Ma wieksze szanse na przezycie.
Na razie sunia nie wymiotuje.
Za godzine dostane wyniki badań.

Posted

Niestety juz teraz wiem ze wyniki beda dopiero około 21.00.
Ide zaraz po strzykawke aby ja nawadniac jakby nie chciała sama pic.
Bardzo Was prosze o pomoc w opłaceniu zabiegów wet. i leków.Biorac sunie do domku nie byłam przygotowana na tak kosztowne leczenie.Wydałąm
wizyta,lekarstwa -40,badania morf+ babeszioza -45
pzresyłka -40
i Canisterin-40
Wydałam juz 165 zł a nie stac mnie na to .Mam 4 swoje psiaki i kota no i rodzinka tez musi cos jesc.
Czy moge prosic o zwrócenie sie do AF aby dokonał zwroty za leczenie suni.
Mam nadzieje ze razem z nia wygram z choroba ,poniewaz kocham ta urocza sunie i bardzo juz przezywam jej chorobe.
Prosze o pomoc
Beata

Posted

Siedze z sunia zamknieta w pokoju aby moje psiaki jej nie przeszkadzały.Sznurówka lezy na łozeczku przykryta małym kocykiem i śpi.Co 15 minut ja budze i wstrzykuje jej do pyszczka wode.Ona jest bardzo słaba ,cały czas spi i robi kupę. Zapach jest tragiczny ,dywan jeszcze bardziej:shake: .Wyniki niestety dopiero o 21.00.