kimiji Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Wigilia- to szczególny dzień.:tree1: Ten jedyny raz w roku, powinniśmy być dla siebie życzliwi, dobrzy i pogodni. W ten jedyny taki dzień w roku, powinniśmy pamiętać o braciach mniejszych, o tym, że one też tęsknią i też chcą czuć bliskość kogoś, komu wiernie służą. Ktoś jednak chyba nie czuł magii tego dnia.:-( Bo czy porzucając bezbronne stworzenie na mróz, możemy nazywać się życzliwymi?:shake: Tę kwestię pozostawiamy bez komentarza. Zziębnięty Wirgiliusz- bo tak go nazwaliśmy, przybiegł do siedziby fundacji, szukając ciepła i schronienia. Nie zasłużył sobie nawet na to by go odwieźć do schroniska...bo łatwiej było go wyrzucić na pastwę losu... Wirgiliusz mimo krzywdy jaka go spotkała, okazał się być urokliwym i pełnym energii psem. Uwielbia ruch i spacerki, z zapałem bawi się gumową piłeczką. Ładnie chodzi na smyczy, jest grzeczny i karny.:angel: Wergiliusz to naprawdę pocieszna istotka, uwielbia pieszczoty, wtula się w człowieka i zastyga. Jest wesoły i towarzyski, bryka na śniegu jak mały źrebak. Ktoś kto go adoptuje zyska bezinteresownego przyjaciela o wielkim sercu. Wirgiliusz ma około 40-45 cm w kłębie, sylwetką przypomina wyrośniętego spaniela, jest młody, ma ok 2 lat. Czeka, czeka na kogoś kto go już nigdy nie porzuci... Możliwa pomoc w transporcie psiaka do nowego domu. Kontakt: sylwia39@gmail.com tel. 784 926 138 ( proszę dzwonić po 16) Quote
kimiji Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Nie, nie, ona chyba mu wątku jeszcze nie założyła... A zdjęcia Wergiliusza dopiero jutro, bo najpierw muszę je zrobić :D Quote
ClaudiaAnna Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Jestem u Wirgiliusza :) czekamy na zdjęcia :D Quote
kimiji Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Miały być zdjęcia wczoraj, ale wystąpiły małe problemy z ich "przekazaniem" :/ Quote
kimiji Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Dodaję zaległe zdjęcie Wirgiliusza: Słodki pycholek:) Czasem nawet ładnie pozuje, ale ogólnie to boi się aparatu, więc ciężko zrobić mu ładne zdjęcie:( Jak widać, bardzo lubi bawić się patykiem:) Quote
ClaudiaAnna Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Warto było czekać na te zdjęcia, jest śliczny :D Szybko do domku !! Quote
Istar19 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 jeszcze nikt nie zakochał się w tym pycholku ?? ludzie ślepi czy jak?... Quote
Istar19 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 banerki..w różnych wariantach kolorystycznych :) a jak ma być inny...to zrobię inny...najszybciej jak się da...ale czasem szybko nie można :) podlinkuje je..a jakby znów były kłopoty ze wstawieniem..napisze kod konkretnego Quote
Emiś Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Zaglądam do Wirgiliusza. Zimą zrobiłam mu parę zdjęć, może się przydadzą :) Quote
kimiji Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Dzięki Marzenko!!:):) I dzięki Emiś, chciałam ze strony fundacji właśnie zdjęcia, ale ich nie dało się zapisać, a są takie śliczne :):) Quote
Kama83 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 i po co ten watek? i po co pytanie, czy nikt sie nie zakoffal? oczywiscie, ze ja sie zakoffalam w chlopaku, znowu w nocy nie bede mogla spac, kolejny psiak "w moim typie" ;) oby szybko do domku przystojniaku Quote
kimiji Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 W przyszłą niedzielę razem z MissJannet go wyczeszemy, ale może najpierw zmęczymy, potem wymiziamy, żeby "fryzurka" się nie zniszczyła, a na koniec zostawimy czesanko. A w końcowym efekcie chłopak będzie cud, miód i orzeszki :D Zdjęcia też porobimy żeby pokazać wam jak ładnie będzie wyglądał :) Quote
Kama83 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 tak patrze na niego i dostrzegam, ze ma w sobie krew rottweilera, dosyc ciekawy mix, dlugowlosy rottek :) przesliczny :) Quote
kimiji Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Na żywo jeszcze bardziej widać ile ma z rodwailera, naprawdę dużo, ale z charakteru to całkowite przeciwieństwo :D Quote
Kama83 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 rottki to wielkie przylepy generalnie, hmmm, pierwszy raz widze "dlugowlosego rottka" i napatrzec sie nie moge :) Quote
kimiji Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 No ja zawsze miałam do czynienia z agresyenymi rodwailerami więc mam co do nich własną teorię, dlatego uwarzam, że Wirgi to ich całkowite przeciwieństwo:) Quote
Recommended Posts