ata Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [FONT=Georgia]Szczeniaki znajduja się pod opieką - "Fundacja dla Zwierząt Animalia"[/FONT] [FONT=Georgia]Supergoga napisała cyt: "[/FONT]Treść ogłoszenia na dzisiaj: [FONT=Arial Narrow] [FONT=Arial]6 małych szczeniąt trafiło pod opiekę Fundacji Animalia. Maluszki urodziły się 31.01.2011r. Wśród czekających na domki są 4 chłopaczki i 2 dziewuszki. Psiaki otrzymały imiona na literę F: Samczyki: Farys, Fero, Fugazi, Fazi Samiczki – Fuga, Figa. Psiaki są maleńkie – teraz mając 5,5 tygodnia ważą od 800 – 1000 g. Będę małymi pieskami. Mają już książeczki zdrowia, są odrobaczone i odpchlone. Za tydzień poddamy je pierwszym szczepieniom. Maluszki zamieszkały w klatce w hoteliku dla zwierząt w Poznaniu. Bardzo pilnie potrzebują własnego domu, własnego człowieka, opieki i socjalizacji. Są naprawdę piękne. Figa – czarna sunia z białymi, małymi skarpetkami Fuga – czarna sunia z wąskim białym krawacikiem Fero – czarny podpalany piesek z dropiatym krawacikiem Farys – dropiaty piesek Fazi – czarny podpalany piesek Fugazi – czarny piesek z szerokim białym krawacikiem. Kontakt w sprawie piesków: Tel. 609 601 362 Mail: fdz.animalia@wp.pl"[/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Georgia] Zdjęcia szczeniaczków można zobaczyć w poście 11, 12, 13, 14, 16.[/FONT] Fundacja dla Zwierząt Animalia [FONT=Verdana]Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I 53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 Konto do wpłat zagranicznych: Fundacja dla Zwierząt Animalia SWIFT: NDEAPLP2 IBAN: PL53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 [/FONT] ================================================================= Zostałam poproszona o założenie wątku. [FONT=Georgia] W Poznaniu u dwóch rodzin znajdują się szczeniaki, które natychmiast muszą opuścić te miejsca... W jednej rodzinie ze wzgl na stan przede wszystkich chorych niepełnosprawnych dzieci jest 6 szczeniaków. Okazało się, że w nocy przyjechało pogotowie i lekarz rodzinny zażądał natychmiast usunięcia tych psiaków z domu. [/FONT][FONT=Georgia]Szczeniaczki maja ok. 6 tygodni. Przed chwilką dowiedziałam się, że jest to ta sama rodzina, dla której w zeszłym roku również zakładałam wątek z prośbą o pomoc....[/FONT] [FONT=Georgia] Oni maja 2 suczki i psa. Fundacja "Zwierzęta i My" zaoferowała pomoc w postaci sterylek. Niestety nie udało się znalezć transportu o psiakach zapomniano, aż do wczoraj... Kto pomoże znalezć domy tymczasowe lub stałe tym maluchom ? kto dopilnuje aby więcej maluszków już się u nich nie pojawiło ? [/FONT] [FONT=Georgia]Druga rodzina, u której jest do uratowania 5 szczeniaków nadużywa się alkoholu !! Szczeniaczki są podobno po matce jamnik szorstkowłosy.[/FONT] Quote
ata Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Dostałam zdjęcia bardzo słabej jakości... Quote
supergoga Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Rozmawiałam z p. Basią D. czekam na potwierdzenie terminu - zabieramy tą 6-tke od niepełnosprawnych dzieci pod skrzydła Fundacji - do hotelu. Jak nie będzie innego wyjścia, zabierzemy też te drugie maluszki. Odwiedzimy weta, założymy książeczki i poszukamy domków. Będziemy jedynie prosili o wsparcie i bazarki, lub choćby ich reklamowanie, jak już je pozakładamy. W hotelu są już 3 nasze psy, odwiedzamy je na zmiany, więc i maluszki będziemy pilnować. Quote
ata Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='supergoga']Rozmawiałam z p. Basią D. czekam na potwierdzenie terminu - zabieramy tą 6-tke od niepełnosprawnych dzieci pod skrzydła Fundacji - do hotelu. Jak nie będzie innego wyjścia, zabierzemy też te drugie maluszki. Odwiedzimy weta, założymy książeczki i poszukamy domków. Będziemy jedynie prosili o wsparcie i bazarki, lub choćby ich reklamowanie, jak już je pozakładamy. W hotelu są już 3 nasze psy, odwiedzamy je na zmiany, więc i maluszki będziemy pilnować.[/QUOTE] O bardzo, bardzo dziękuję ;) Czy będziecie zakładać nowy wątek dla maluszków ?? czy dalej będziecie tutaj kontynuować ? Quote
supergoga Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Myślę, że tu zostawimy wątek, będziemy wspólnie go prowadzić. Quote
ata Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='supergoga']Myślę, że tu zostawimy wątek, będziemy wspólnie go prowadzić.[/QUOTE] Ok, fajnie :) Quote
snuszak Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 zapisuję wątek i czekam na fotki znowu kolejne szczeniaki ale jakoś to będzie.... Quote
supergoga Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Pieski już w hotelu. To maleńkie szczylki - od 800 - 1000 g wagi. Dzisiaj od razu pojechały do weterynarza, mają założone książeczki, zostały odrobaczone i ocpchlone. I mają swoje imiona - dobrze że się róznią. Miot "Fe" - zaraz przedstawię! Quote
Asia_Rawicz Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 ata czy te szczeniaki są od tej samej rodziny od której rok temu brałam dwa szczeniaki na DT?? One też były takie jamnikowate. Quote
ata Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='Asia_Rawicz']ata czy te szczeniaki są od tej samej rodziny od której rok temu brałam dwa szczeniaki na DT?? One też były takie jamnikowate.[/QUOTE] Przykro mi Asiu ale TAK ... Quote
supergoga Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Treść ogłoszenia na dzisiaj: [FONT=Calibri]6 małych szczeniąt trafiło pod opiekę Fundacji Animalia. Maluszki urodziły się 31.01.2011r. Wśród czekających na domki są 4 chłopaczki i 2 dziewuszki.[/FONT] [FONT=Calibri]Psiaki otrzymały imiona na literę F:[/FONT] [FONT=Calibri]Samczyki: Farys, Fero, Fugazi, Fazi[/FONT] [FONT=Calibri]Samiczki – Fuga, Figa.[/FONT] [FONT=Calibri]Psiaki są maleńkie – teraz mając 5,5 tygodnia ważą od 800 – 1000 g. Będę małymi pieskami.[/FONT] [FONT=Calibri]Mają już książeczki zdrowia, są odrobaczone i odpchlone. Za tydzień poddamy je pierwszym szczepieniom.[/FONT] [FONT=Calibri]Maluszki zamieszkały w klatce w hoteliku dla zwierząt w Poznaniu. Bardzo pilnie potrzebują własnego domu, własnego człowieka, opieki i socjalizacji. Są naprawdę piękne.[/FONT] [FONT=Calibri]Figa – czarna sunia z białymi, małymi skarpetkami[/FONT] [FONT=Calibri]Fuga – czarna sunia z wąskim białym krawacikiem[/FONT] [FONT=Calibri]Fero – czarny podpalany piesek z dropiatym krawacikiem[/FONT] [FONT=Calibri]Farys – dropiaty piesek[/FONT] [FONT=Calibri]Fazi – czarny podpalany piesek[/FONT] [FONT=Calibri]Fugazi – czarny piesek z szerokim białym krawacikiem.[/FONT] [FONT=Calibri]Kontakt w sprawie piesków:[/FONT] [FONT=Calibri]Tel. 609 601 362[/FONT] [FONT=Calibri]Mail: [/FONT][FONT=Calibri]fdz.animalia@wp.pl[/FONT] [FONT=Calibri] I kilka zdjęć - już powoli ciemniało a małe niechętnie pozują[/FONT] [FONT=Calibri]FARYS[/FONT] Quote
Asia_Rawicz Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='ata']Przykro mi Asiu ale TAK ... oj a myślałam, że suczka zostanie wysterylizowana. Może załączę zdjęcia Hapsia (poszedł do domu stałego) i naszej Psotki to będzie wiadomo jakiej wielkości będą psy. Hapsiu i Psotka mają 1.5 roku. Zdjęcia Psotki będą później Quote
supergoga Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 FUGA Szczylki szukają domków a my prosimy o pomoc. Ata - możesz zmienic tytuł, że 6 maluchów w hotelu - prosimy o wsparcie. Quote
ata Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Już zmieniłam i teraz podnoszę wątek ... Quote
Asia_Rawicz Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Jeśli one są po tym samym tatusiu to z pewnością będą bardzo małe. Psotka, która u nas została ma 1,5 roku i jest malutka. Mieści się na kolankach. Jej braciszek Haps jak widać na zdjęciach w poście 15 też nie jest duży. Ata a może dałoby radę załatwić jakoś sterylkę dla tej suni?? Quote
ata Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Wcześniej chodziło bardziej o transport niż o sterylkę... Twoja malutka jest od tej drugiej suni, która z tego co się dowiedziałam pomimo leczenia jest w złej kondycji.... Mam nadzieję, że tym razem uda się ze sterylkami... Quote
xxxx52 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Asia_Rawicz']Jeśli one są po tym samym tatusiu to z pewnością będą bardzo małe. Psotka, która u nas została ma 1,5 roku i jest malutka. Mieści się na kolankach. Jej braciszek Haps jak widać na zdjęciach w poście 15 też nie jest duży. Ata a może dałoby radę załatwić jakoś sterylkę dla tej suni??[/QUOTE] Analizujac zdjecie mamy to pieski moga byc pinczarkowate (tata nieznany) ca. wysokosc do grzbietu jak dorosna 30-40 cm.Mama ma ca.35cm .Psy mozna zaliczyc do grupy malych psow. Quote
ania z poznania Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Dziewczyny, wpłaty na maluchy na konto Animalii? Quote
ata Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='xxxx52']Analizujac zdjecie mamy to pieski moga byc pinczarkowate (tata nieznany) ca. wysokosc do grzbietu jak dorosna 30-40 cm.Mama ma ca.35cm .Psy mozna zaliczyc do grupy malych psow.[/QUOTE] Ależ tata jest jak najbardziej znany.... W tym domu mieszkają 2 suczki i pies wszystko nie sterylizowane/kastrowane :shake: A gdzie tu widzisz zdjęcie mamy ?? Quote
xxxx52 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 ata-zdjecie suczki dostalam na e-mail od p.basi juz dawno stad znam te psiaki Quote
ata Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Supergoda, poproszę napisz adres konta, na który wpłacać datki, umieszczę go na pierwszej stronie. Quote
Recommended Posts