Guest karolinasandra Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 :roll: mam problemik mój 3miesieczny owczarek ma często czkawke boje sie ze moze jest chory czy to normalne?a drugi mam z uszkami jedno uszko staje a druge oklapniete czy mam mu dawc witaminy zy uszko samo stanie prosze o rade :eviltong: :eviltong: Quote
ayshe Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 uszy moga sie tak"zastanawiac"dosc dlugo.w sumie chrzastka sie uwapnia juz na bank po zmianie zebow.to zalezy od wielkosci ucha.no i od tego co pies dostal w genach.moim szczeniorom uszy staja dosc szybko.potem czesci robia klap a czesci stoja juz na amen tylko w czasie wymiany zebow moga byc bardziej miekkie.jesli dajesz karme dla szczeniat to cierpliwie czekaj.mozesz tez masowac.ale jesli ucho jest miekkie[co tez sie zdarza] jestem zdecydowanie przeciw stawianiu uszu badz klejeniu ich.chyba ze pies z zalozenia nie bedzie wystawiany i robiony do hodowli.wtedy jak przeszkadza taki klapouch mozna sobie z tym walczyc.pamietajac jednak ze ucho ma stac z natury i jak z natury nie stoi to taki pies do hodowli sie nie nadaje.pisze to ogolnie-nie tylko do ciebie;) . czekaj cierpliwie-jak ma stanac to stanie:cool3: :cool1: .mozesz dosuplementowac psa polowa dawki np.tabletek dolfosu[beta karoten,tam tez jest wapno] i to np.2-3 razy w tyg.jesli oczywiscie karmisz karma dla szczeniat.w innym wypadku suplementacja jest tak oczywiista ze nie ma co pisac o niej.;) Quote
ayshe Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 aha.czkawka.dzeici moga miec czkawke jesli karma jest nie zwilzona a one jedza lapczywie.lepiej troche zwilzyc.nie namaczac.np.lyzka oleju z pestek z winogron albo galaretka z kurzych lapek[bleee]:roll: Quote
kora43 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Ja tez przez kilka dni mialam ten problem z klapnietym uchem, ale teraz jest ok. a wszystko przez zmiane zabkow jak gubila mleczaki to jej jedno ucho klaplo, ale ma juz teraz 2 zabki i oba ucha stoja:lol: Quote
Recommended Posts