Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

azalia napisał(a):
Biafro,a dlaczego te paskudne muchy na nim siadają?Przecież Nobilesik nie ma ran,ani "żywego mięsa".A ile Nobiś ma lat?

ze 100 lat ... :roll:

Jest bardzo stary. Gdzieś między 12-13 może.
Chociaż nie wiem czy kaukaz jest w stanie dożyć więcej niż 12 lat
Nobiles jest już głuchy jak pień, trzeba nim potrząsać, żeby zauważył że idę.
Jedyne co go jeszcze cieszy to jedzenie.

Ran nie ma żadnych, jedyne co sobie czasami odparza to jajka, bo ta połamana noga leży bezwładnie a jest bardzo gorąco.
Ale muchy siadają mu na szyi i grzbiecie :shake:
Musi jakiś zapach wydzielać. Próbowałam zamknąć go w domu to przez każdą szparę i uchylone okno do niego lecą :-(

Posted

Biafro,skontaktuj się z wetem.czytałam że te muszyska są bardzo niebezpieczne dla psa,sprawdź czy nie złożyły larw i obejrzyj Nobisia pod ogonem,czy ma czysto,aha i czy nie ma rozwolnienia.

Posted

azalia napisał(a):
Biafro,skontaktuj się z wetem.czytałam że te muszyska są bardzo niebezpieczne dla psa,sprawdź czy nie złożyły larw i obejrzyj Nobisia pod ogonem,czy ma czysto,aha i czy nie ma rozwolnienia.

Wet nie wie dlaczego muchy traktują Nobilesa jak padlinę :shake:
Stare i chore zwierzęta inaczej pachną
Pod ogonem ma czysto i nie ma rozwolnienia.
Muchy na sierści skladają jaja dlatego go kąpię codziennie.
Będę go golić do zera bo sierść długo schnie .

Posted

No tak z ogolonym NObisiem będzie łatwiej,w razie czego to będzie widać te paskudztwa.Życzę piesiowi i Tobie,żeby te wstrętne muszyska omijały go szerokim łukiem,niech dadzą chłopakowi spokojnie pożyć.Pozdrawiam i pogłaskania dla seniora.

Posted

Kurcze co może być powodem, że te cholerne muszki go oblegają... Może on ma np. raka albo jakąś inną wewnętrzną chorobę, która powoduje że te muszki wyczuwają zapach padliny. Człowiek, który odchodzi też specyficznie "pachnie".

Posted

magda222 napisał(a):
Kurcze co może być powodem, że te cholerne muszki go oblegają... Może on ma np. raka albo jakąś inną wewnętrzną chorobę, która powoduje że te muszki wyczuwają zapach padliny. Człowiek, który odchodzi też specyficznie "pachnie".

To nie są muszki tylko muszyska obrzydliwe niebiesko zielone :shake:
Z chorób to ma rozlatującą się wątrobę i miazgę z kości udowej...
Może coś się pogorszyło :-(

Większą część futra już udało się wygolić. Teraz widać jaki Nobilesik jest chudziutki :shake:
Ran nie ma tylko czerwone, podrażnione placki od tych much :angryy::angryy::angryy:
Nienawidzę robactwa

Posted

Paskudne muchy,tak mi żal Nobisia,nie ma biedak spokoju na stare lata. Biafro,piszesz,że chudziutki jest,ale apetyt chyba ma?Tak sobie pomyślałam,że ludzie na starsze lata też chudną.

Posted

Biafro, a czy obroża przeciwpchelna nie pomoże na muchy. ona wydziela taki specyficzny zapach. moja psica nosi taką i komary nie tykają się niej.

Posted

Może wet zaleci coś na te wstrętne muszyska? Jeśli da się coś zrobić, aby mu ulżyć, jeśli jest jakiś preparat lub lek, który pomoże napisz Biafro proszę ile kosztuje. Przeleję kasę na niego.

Posted

Ja trochę wybiegam naprzód,ale martwię się,żeby Nobileskowi nie było zimno jak go ogolisz,myślę już o jesieni,zimie.Z tego co pamiętam to on śpi w budzie,ale napwno ocieplonej,zresztą trochę mu pewnie do tego czasu sierść odrośnie,teraz nie ma wyjścia trzeba golić,bo te świńskie muchy atakują.Pytam wszystkich,jak je odstraszyć,może w końcu ktoś coś doradzi.

Posted

ale jeszcze długie lato, na pewno mu będzie lepiej bez sierści a i muchy będzie widać

wiadomo, że Nobiles już zdrowszy nie będzie, dobrze że mam taką opiekę i trochę wolności na koniec życia

Posted

magda222 napisał(a):
Może wet zaleci coś na te wstrętne muszyska? Jeśli da się coś zrobić, aby mu ulżyć, jeśli jest jakiś preparat lub lek, który pomoże napisz Biafro proszę ile kosztuje. Przeleję kasę na niego.

Nic na to nie pomaga. Normalnie tych much nie ma w okolicy.
One lecą jakieś kilometrowe odległosci do padliny :shake:
Przecież nie będę go pryskać muchozolem :placz:

Zmywam go codziennie z muszych jajek, żeby nie wylęgły się larwy.
Ogoliłam na zero i jest duzo lepiej.
Nobiles lata jak torpeda, ma większy apetyt tylko wieczorami trochę się trzęsie :evil_lol:
Mieszka teraz w przyczepie campingowej - domku dla gości.
Ma full wypas :diabloti: lodówkę, kuchenkę itp.

A tak serio to wygląda strasznie.
Futra była wielka kopa. Teraz została 1/4 psa. Szkielet .
Mięśni grzbietu już nie ma. Staruszek straszny :shake:
Głuchy jest jak pień.

Nie wiem skąd u niego taki rewelacyjny humor i radość.
Boję się troszkę zeby to nie była chwilowa poprawa przed najgorszym :-(

Posted

magda222 napisał(a):
Jeśli nawet nadchodzi najgorsze to cieszę się, że nie umiera w schronisku tylko zadbany i zaopiekowany u Ciebie.

tfu tfu tfu
jakie umiera jakie umiera ;)
przecież pisała Biafra "Nobiles lata jak torpeda, ma większy apetyt"
lato w kościach poczuł i tyle ;)

a teraz bardziej przyziemnie, może ktoś zrobić jakiś bazarek dla Nobilesa?
u Izy jest więcej psiaków, deklaracji zero, u takiego Dolara dobermana wiatr hula na wątku :(
u kundli tylko długi słychać i widac :(
a jeszcze jest ponad 20 koni o których niewiele osób pamięta :(

jak znam Biafrę to wiem, że sobie odejmie a psom nie zabraknie
i nie zawsze powie że jest ciężko i potrzeba
więc ja mówię: proszę pomóżcie Biafrze i fundacji jeśli możecie :modla:
wiem, że z pieniążkami wszędzie jest ciężko ale może ktoś nie ma czasu na bazarek albo myśli że ma za mało fantów, możecie nam je wysłać - zbierzemy kilka do kupy i wystawimy
każda pomoc nawet najdrobniejsza się przyda :modla::modla::modla:

Posted

Ja nie mam niestety żadnych fantów na bazarek. Jedyne co mogę to wspomagać finansowo co też robię w miarę możliwości. Nie mam pomysłów jak inaczej mogę pomóc.

Posted

3 x napisał(a):
może ktoś nie ma czasu na bazarek albo myśli że ma za mało fantów, możecie nam je wysłać - zbierzemy kilka do kupy i wystawimy
każda pomoc nawet najdrobniejsza się przyda :modla::modla::modla:

Ja dostałam bardzo ładne "końskie" srebrne zawieszki, w sam raz na bazarek dla Biafry, tylko, że tak dobrze schowałam, że teraz nie mogę ich odnaleźć :(
Diabeł ogonem nakrył... Będę na pewno w czasie wakacji robić porządki, muszą się znaleźć!

Posted

[quote name='Igam']Ja dostałam bardzo ładne "końskie" srebrne zawieszki, w sam raz na bazarek dla Biafry, tylko, że tak dobrze schowałam, że teraz nie mogę ich odnaleźć :(
Diabeł ogonem nakrył... Będę na pewno w czasie wakacji robić porządki, muszą się znaleźć!

rób rób ;)
miejsca będziesz miała więcej a i zwierzaki skorzystają ;)

[quote name='mmmonika']też mam parę drobiazgów, ale nie mam czasu na wystawianie bazarków.
jak dostane adres na pw, spakuje wszystkie i wysle.

zaraz podam adres na pw :)
dziękuje :)

i mam jeszcze prośbę
chodzi nam żeby dotrzec do jak największej liczby osób
na wątku suki podany jest link do wydarzenia na fb, prosze rozsyłajcie gdzie sie da
im więcej osób się dowie tym większa szansa na wykrycie sprawcy -DRASTYCZNE-!-Suka-ON-przebrana-w-sukienkę-i-skatowana

Posted

[quote name='Igam']Ja dostałam bardzo ładne "końskie" srebrne zawieszki, w sam raz na bazarek dla Biafry, tylko, że tak dobrze schowałam, że teraz nie mogę ich odnaleźć :(

Znalazłam!!!! prośba o kontakt do 3 x poszła na pw

Posted

[quote name='Biafra'][B]Nic na to nie pomaga. Normalnie tych much nie ma w okolicy.
One lecą jakieś kilometrowe odległosci do padliny :shake:
Przecież nie będę go pryskać muchozolem[/B] :placz:

[B]Zmywam go codziennie z muszych jajek, żeby nie wylęgły się larwy.
Ogoliłam na zero i jest duzo lepiej.[/B]
Nobiles lata jak torpeda, ma większy apetyt tylko wieczorami trochę się trzęsie :evil_lol:
Mieszka teraz w przyczepie campingowej - domku dla gości.
Ma full wypas :diabloti: lodówkę, kuchenkę itp.

A tak serio to wygląda strasznie.
Futra była wielka kopa. Teraz została 1/4 psa. Szkielet .
Mięśni grzbietu już nie ma. Staruszek straszny :shake:
Głuchy jest jak pień.

Nie wiem skąd u niego taki rewelacyjny humor i radość.
Boję się troszkę zeby to nie była chwilowa poprawa przed najgorszym :-([/QUOTE]

Tylko sie nie śmiać :mad::mad:
[COLOR=blue]
[B]>>>>>[/B][B]moskitiera , siatka na metry !![/B]! [/COLOR]do tego 4- 6 szczotki ( chodzi mi o kije , trzonki/ bądz aluminiowe rurki wys 1,5 do 2 metrów) ) o tej samej wysokości
i śledzie do przybicia po bokach jak do namiotu by nie zwiało tego ...

pomysl ----jak sie pomysli głębiej nie taki glupi jak na poczatku myslalam
bylby to taki chroniony " wybieg" :roll:
nie przepuści ani komara a juz na pewno tych obrzydlych much :angryy:

dziewczyny pomyslcie , z chęcia zasponsoruję , nie znosze równiez robactwa a psiak nie ma wyboru
to tak na szybko
to nie jest jakis niebotyczny koszt
szukam tylko teraz firmy która ma to na metry

nad bazarkiem tez pomyslę , suplementy by sie przydaly dla psiaka
tylko wywiążę sie z jednego który obiecalam wczesniej :oops: