docha Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Biafra, czy RTG psa jest kliszowe czy na CD, pytam o możliwość przesłania obrazu drogą elektroniczną. Quote
Biafra Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='docha']Biafra, czy RTG psa jest kliszowe czy na CD, pytam o możliwość przesłania obrazu drogą elektroniczną. Niestety są na kliszach. Wykorzystuję zdjęcia, które dostałam z Nobilesem w schronisku, żeby dodatkowo go nie maltretować kolejnymi. [quote name='magda222']Jak się czuje Nobiles? Ogólnie bez zmian. Może jedna by się znalazła ;) Nobiles ma zegarek w żołądku. Jak konie :evil_lol: Nie ma mowy żebym się spóźniła z posiłkami. Generalnie cały dzień przesypia , ale w porze karmienia staje przy swoim ogrodzeniu i szczeka. Nie obchodzi go, że jest ustalona kolejka :evil_lol: Szczeka dopóki nie dostanie. Nie wiem czy sam to wymyślił czy podpatrzył od Dakoty...tej to myślałam , że już nikt nie przebije w upierdliwości :angryy: Tylko on jest o jeden poziom bardziej rozwinięty niż Dakota. Ona zaczyna szczekać jak roznoszę jedzenie, a on wie kiedy będę roznosić. Budzi się , wstaje i drze paszczę. Najlepsze jest jak wyjadę z domu i na przykład sie spóźnię po południu na karmienie. Już jak zjeżdżam z góry to stoi i szczeka. O każdej innej porze dnia i nocy mogę sobie jeździć tam i spowrotem i on leży głuchy jak pień i wogóle mnie nie zauważa. Dzisiaj z kolei wyjeżdżałam rano i zaczęłam pakować samochód przed śniadaniem. Też stał i się darł żebym sobie nie pomyślała, że przypadkiem wyjadę i zapomnę dać mu jeść :evil_lol: Jest też jedynym psem, który woli suchą karmę od gotowanego jedzenia. Quote
LILUtosi Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Mądrala, zdrowia nie ma ale swój rozum ma. Quote
magda222 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Mądrala z niego ;) Biafra dzięki za info. A byłaby taka możliwość, żeby mu zrobić jakieś fotki? Quote
magda222 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Do tej pory sprzedało się 118 cegiełek (590 zł + ewentualne koszty przesyłki). Na moje konto wpłynęło: 12 zł allegro 8 zł p.Izabela K. 7 zł p.Anna N. 140 zł Nanhoo i jej Mama 10 zł z allegro 10 zł z allegro 5 zł z allegro 25 zł z allegro 12 zł z allegro 5 zł p.Wiesława Sz. Dziękuję wszystkim!!! Pamiętajmy, że część osób z allegro wpłaca za pomocą opcji "Płacę z Allegro". Quote
3 x Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 magda222 napisał(a): Pamiętajmy, że część osób z allegro wpłaca za pomocą opcji "Płacę z Allegro". przy płace z allegro jest możliwośc podglądu listy wpłacających już nie pamiętam gdzie dokładnie trzeba kliknąc ale nie jest to jakoś ukryte gdzieś w okolicach tego jak się klika "wypłac" można podejrzec wszystkie ostatnie wpłaty, nawet te, które już zostały wysłane na konto fundacji fajnie, ze się sprzedają cegiełki :) Quote
Igam Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Tak, można podejrzeć. Oprócz tygo na maila przychodzą chyba potwierdzenia kto kupił, gdzie kupujący może napisać komentarz (ja np. napisałam, że za dyplom dziękuję ;) ) Quote
3 x Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='Igam']Tak, można podejrzeć. Oprócz tygo na maila przychodzą chyba potwierdzenia kto kupił, gdzie kupujący może napisać komentarz (ja np. napisałam, że za dyplom dziękuję ;) ) i przychodzą potwierdzenia kto i ile wpłacił poprzez płacę z allegro dobrze ze się sprzedają :) Quote
magda222 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Wpłynęło: 15 zł z allegro 20 zł z allegro Sprzedało się na tą chwilę 134 cegiełki. Dzisiaj kończy się aukcja. Ciekawe jak się miewa Nobilesik... Quote
Isadora7 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 magda222 napisał(a):Wpłynęło: 15 zł z allegro 20 zł z allegro Sprzedało się na tą chwilę 134 cegiełki. Dzisiaj kończy się aukcja. Ciekawe jak się miewa Nobilesik... Zapukaj do mnie po 20 na GGdakacza, obiecałam dyplom zrobić. Quote
magda222 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Isadora7']Zapukaj do mnie po 20 na GGdakacza, obiecałam dyplom zrobić. Sorry... Wróciłam do domu prawie o północy i dopiero dzisiaj zobaczyłam Twój wpis. Wyślij mi na maila: mag222@autograf.pl Porozsyłam do wszystkich. 3x masz może jakieś wieści o Nobilesku? Quote
magda222 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Nikt nie zagląda do Nobilesa... Czy wiadomo jak on się czuje? Odczekam kilka dni i w tym tygodniu przeleję resztę kasy z "płacę z allegro". Zrobię też ogólne rozliczenie i podsumowanie aukcji. Isadora wyślesz mi na maila dyplom? Porozsyłam darczyńcom z podziękowaniami. Quote
3 x Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 ja zaglądam :) wiem, ze Nobiles wchodzi do budy widac na poczatku nie chciał ale coś więcej to musi Iza napisac ja tymczasem chcę was zaprosić na bazarek dla podopiecznych FZNJR może ktoś chce kubraczki dla jajek ? na wielkanoc? ładne są, idealnie pasują na każde jajo ;) wielkanocne kubraki na jajka i motylki - klik jeśli sie komuś nie podobają to niech wejdzie i mimo wszystko napiszę ze fajne ;) a i jeszcze trwa siepomaga na siano: daj im siana - klik Quote
Biafra Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 magda222 napisał(a):Nikt nie zagląda do Nobilesa... Czy wiadomo jak on się czuje? Myślę, że to wie tylko on sam. Zachowuje się jak każdy stary pies, np Baca. Tzn leży i śpi. Budzi się na jedzenie i krótkie rozglądanie. Nauczył się korzystać z budy(domku) , ale wchodzi tam głównie na noc. W ciągu dnia leży wyciągnięty na słońcu. Wieczorkiem wkleję wpłaty, które dla niego doszły. Quote
nombre Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Piekny, dostojny Nobiles. Trzymaj sie piesku, oby ta słoneczna aura miała na ciebie kojacy wpływ Quote
Nanhoo Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 nombre napisał(a):Piekny, dostojny Nobiles. Trzymaj sie piesku, oby ta słoneczna aura miała na ciebie kojacy wpływ wydaje mi się, że Nobilesowi potrzeba więcej niż słonecznej aury do poprawy komfortu życia :( Quote
nombre Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Nanhoo napisał(a):wydaje mi się, że Nobilesowi potrzeba więcej niż słonecznej aury do poprawy komfortu życia :( wiadomo, że bólu fizycznego nie zmniejszy, ale może sprawi że zapomni o tych mroznych nocach spędzonych w rowie Quote
azalia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Przepiękny pies,oby zdrowie się choć trochę polepszyło,żeby mógł jeszcze cieszyc się życiem. Quote
magda222 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Wysłałam 243 zł, które zebrały się na koncie "płacę z allegro". Wg moich wyliczeń z allegro nie wpłaciły 3 osoby. Co robić w takiej sytuacji? Upominać się? Przy wystawianiu komentarzy pominąć te osoby? Postaram się dzisiaj zamieścić podsumowanie allegro. Isadorko pamiętasz? ;) Quote
3 x Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='magda222']Wysłałam 243 zł, które zebrały się na koncie "płacę z allegro". Wg moich wyliczeń z allegro nie wpłaciły 3 osoby. Co robić w takiej sytuacji? Upominać się? Przy wystawianiu komentarzy pominąć te osoby? Postaram się dzisiaj zamieścić podsumowanie allegro. Isadorko pamiętasz? ;) napisz ładnego maila przypominającego: Witam rozliczam allegro niestety nie widzę wpłaty od Pani/Pana, bardzo proszę o inf kiedy zostały pieniążki wpłacone ponieważ nie chciałabym nikogo pominąć w rozliczeniach" jak ktoś chce wpłacić to się ocknie i wpłaci no i ja nie wystawiam komentarza dopoki nie wpłaca Quote
Biafra Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 azalia napisał(a):Jak się czuje nasz senior kochany? Radzi sobie. Trochę przytył. Kupuję mu cielęcinę z chrząstkami i chudego indyka jak kazał lekarz i mieszam z suchą karmą na wątrobę, zeby przybierał na wadze i wzmacniał kości. Chyba działa :roll: Zobaczymy w dłuższej perspektywie. Prawie codziennie wchodzi do budy , tylko czasmi rano jak jest zaspany i nie chce mu się manewrować przy wychodzeniu to szczeka żeby go wyciągnąć W ciagu dnia głównie leży na słońcu. Quote
kaja555 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 nie wiem za bardzo co pisać, ale cieszą mnie te wieści o Nobilesie, jeżeli bardzo nie cierpi i cieszy go cokolwiek, to jeszcze troszkę pożyje choćby miało to być krótko, a jak będzie zmiana na gorsze, to wiadomo że cudów się nie zdziała Quote
Recommended Posts