Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 911
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludwa,zdjęcia super,tylko szkoda że go to dopadło,bo to jednak kolejny stres,piszcie jak coś będzie wiadomo.
Jak już wyzdrowieje w co nie wątpię to czy można byłoby kupić mu jakąś kość ze ścięgien,lub wędzoną żeby może zajął się trochę w tym boksie bo najwyraźniej to nuda go dopada,czy właścicielka hoteliku zgodzi się na kosteczkę?mogę kupić i przekazać.Choć wiem że w tej chwili najważniejsze jest jego zdrowie.

Posted

gdzie są zdjęcia?!
jaka babeszia????
Ludzie, przeca był zdrowy!
Jeśli faktycznie babeszia, to miał chłopak szczęście, że odłowiłyście go.
Ponieważ na razie nie wiemy co z Kudłatym, proponuję rozważyć przekazanie części funduszy już uzbieranych na leczenie Rudego Gingera Pelego Feela.

Posted

Niestety babeszja została potwierdzona. Okres rozwoju choroby, to kilka do kilkunastu dni. Wychodzi na to, że na tym teranie, gdzie on przebywał są też zakażone kleszcze. Z Rudego było wyciągnięte ze 3 sztuki.
Dobrze by było Kudłacza zakroplić chociaż, choćby fiprexem, żeby go przynajmniej zabezpieczyć od tego, bo też jest zagrożony
Jeśli chodzi o Rudego, diagnoza potwierdzona została w badaniach, nie ma jeszcze szczegółowych wyników, więc nie wiadomo na jakim etapie rozpadu erytrocytów jest organizm.
Dostał wszystkie możliwe leki. Najpierw antybiotyk, leki przeciwzapalne, przeciwgorączkowe (miał 41,3, to bardzo dużo) no i po potwierdzeniu diagnozy dostał imizol.
Wiecie. On jest silny i młody. Nie ma jeszcze wyników morfologii, więc nie wiemy, czy jeszcze coś mu dolega, choć mam wrażenie, że nie. Niemniej jednak psina ma gwałtownie przebiegającą babeszjozę. Jeszcze wczoraj zachowywał się normalnie. Tylko kolacji nie zjadł ale sądziłysmy, że to emocje związane z dziewczynami. Dzisiaj za to był spokojniejszy. Cieszyłyśmy się, że się chłopak uspokaja....a tutaj takie draństwo.
W każdym razie, wiem, że dobrze, że został złapany, że został w hotelu. Nie wiem jakie ma szanse ale na działkach nie miałby żadnej pomocy. Tutaj chociaż ma jakiekolwiek szanse, tam nie miałby żadnych. Widać czasem trzeba walczyć o psa wbrew jemu samemu.
Ciotki, trzymajcie kciuki, to będzie cieżka noc dla właścicielki hotelu (Kasiu, stokrotne dzięki z całego serca za taką opiekę:buzi::iloveyou:) a przede wszystkim dla Rudego.

Dziewczyny, trzymajcie kciuki bardzo mocno. Najmocniej jak umiecie

Posted

Awit napisał(a):
O matko, Rudy zdrowiej!
Co by było gdyby nadal tam był:-(

cały czas o tym myślę i boję się o Kudlatka.
Może te nóżki powłóczone to wynik babeszii?

Posted

ludwa napisał(a):
...........na pewno spałybyśmy spokojniej;) Wiem, wiem, mam czarne poczucie humoru. I tak nie okazuję go w pełnej krasie

ciekawa jestem jakbyś spala, gdyby okazało się, że sie spóźniłyśmy o tydzień? Całe szczęście, że zorganizowałyście akcje łapania w miniony weekend.
Jeśli wyjdzie z tego cholerstwa, to głównie dzięki Wam i swojemu przytulactwu.

Posted

Rudy,nie rób nam tego chłopaku zdrowiej szybko.Że też większość tych bezdomniaków lub schroniaków,jak już dostają szansę na lepsze życie to dopadają ich demony przeszłości.Wierzę,że Rudy się nie podda i wygra walkę z tym paskudztwem.

Posted

Rudy, walcz proszę. Nie poddawaj się. Tak cię kochamy. Znajdziemy Ci domek. Będziesz szczęśliwy. Tylko niech ta paskuda babeszja odejdzie od Ciebie daleko. Trzymam kciuki za ciebie Rudziaku.

Posted

inga.mm napisał(a):
ciekawa jestem jakbyś spala, gdyby okazało się, że sie spóźniłyśmy o tydzień? Całe szczęście, że zorganizowałyście akcje łapania w miniony weekend.
Jeśli wyjdzie z tego cholerstwa, to głównie dzięki Wam i swojemu przytulactwu.

Ludzie, którzy nie wiedzą, nie widzą bezdomnych psów żyją spokojniej i śpią tez o niebo lepiej...TYlko pozazdrościć. Wiesz, że u mnie w pracy większość nie widzi bezdomnych psów? Praktycznie ich nie ma. A ja widzę prawie codzień. A jak kilka dni nie widzę, to potem jednego dnia wiedzę 7. Czasami wolałabym zasilać szeregi tamtej grupy, szczególnie, jak myśli i nerwy nie dają spokoju....

Posted

o, obojętność znam dobrze.
Ja miałam na myśli spóźnienie się, podczas gdy juz bylo wiadomo, że trzeba mu pomoc.
Pojechałyście w miniony weekend i nie czekałyście do następnego.
Gdybyśmy dopiero teraz ogarniały się czyli po kolejnym tygodniu, to szansy dla Gingera nie byłoby.
Nie mogłabym spać, wiedząc, ze można było go uratować, a przez ten tydzień straciłby taką szansę.
Teraz tę szansę ma. Chociaz i tak trudno spokojnie do tego podejść.
Nienawidzę bezsilności.

Posted

Nie wiem czy to w każdym przypadku obojętność. Częśc z nich nawet lubi psy i podobno naprawdę nie zauważają wielu takich błąkających się. A ja staram się nie zauważać. I co z tego? I tak niestety wiekszość omijam, bo nie ma gdzie ich zabrać i jak pomóc...
A Niuniuś
Leży i zipie...wymęczony, osowiały. Biedny strasznie.
Masz rację
Jeszcze raz ogromne dzięki dziewczyny, ze go przywiozłyście
Tylko, ze teraz Kudłacz mi w głowie siedzi...

Posted

Biedny Rudy... Trzymaj się maluchu!

Inga, nie wiem, jak z tymi funduszami. Liczę, że pojutrze uda się Smoka złapać, a dla niego też będzie sporo potrzebne... Po prostu nie wiem :(
Inna sprawa, że dobrze by było zrobić allegro cegiełkowe dla Rudego. I może bazarek cegiełkowy na dogo. No i porozsyłać wątek Rudego po dogo...

Posted

Dziewczyny będzę wdzięczna za każdą pomoc finansową, bo łatwo nie jest ale jak widać, trzeba te biedy zabierać i im pomagać...
Lu_Gosiak, dzięki wielkie za allegro:)))

Moze allegro cegiełkowe by było dobrym rozwiązaniem
Moze też zmienić tytuł wątku, żeby zaapelować o pomoc.
Myślę, że generalnie koszty nie będą kosmiczne, bo kroplówki będą podane w hotelu ale lekko nie jest.

Mały cierpiał całą noc...
Rano na szczęście sam wyszedł z budy:)

Posted

ludwa napisał(a):
Nie chce nic pisać, bo boję się zapeszać;)
Dziękuję za deklarację:)
Przesłać Ci konto na pm?

Tak, poprosze. Ale przelew zrobię dopiero w kwietniu. Sorki, nie dam rady w tym miesiącu...

Pzdr.