ludwa Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 żeby była jasność. Konieczne jest 350 miesięcznie na hotel suni plus jej diagnostyka. Ja biorę rudego na siebie i proszę o ogłoszenia i wsparcie. Ale 350 być musi, bo ja dwóch nie wezmę, bo nie ogarnę finansowo a nie chcę zostać sama z problemem, tym bardziej, że to nie będzie jedyny pies dla mnie...Mogę odstąpić miejsce i zabrać sunię przy okazji i oczywiście pomóc na ile to mozliwe ale sunia zostaje na "Waszym utrzymaniu" itp A jak one wielkościowo? Żeby się nie okazało, że nie zmieszczą się do jednej budy...W sumie jest już cieplej i od biedy można jakiś ponton/legowisko położyć w kojcu ale lepiej, żeby się do budy mieściły a dalej, to już ich wybór;) Quote
ludwa Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Lida']Ja mogę dać 100 zł/miesiąc. Mogę też pomóc w transporcie. Mieszkam na osiedlu Służew nad Dolinką. No i mogę też pomóc w leczeniu i diagnozowaniu (zawieźć, zapłacić za wizytę...)[/QUOTE] to już sporo, tym bardziej z deklaracją diagnostyki, jest jeszcze 30 stałych i 80 jednorazowo. Może porozsyłać wątek, może jeszcze ktoś pomoże? Quote
Lida Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ludwa, a gdzie jest ten hotelik? Psy są sporawe. Nie wiem, jak wielka jest ta buda, więc trudno mi ocenić, czy się zmieszczą. A nie da się tam do kojca wstawić drugiej? Może skombinowałabym drugą budę... Quote
sambo_os1 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 jestem po pracy i odzywam się....mogę wesprzeć finansowo,5 dych.następnie 2 dyszki co miesiąc to byłaby stała deklaracja z mojej strony.Ta miśka to podobno pies,a ten za płotem ma cieczkę,dlatego Rudy z Miskiem tam koczują,a gdzie śpią,nie wiem...gdzieś na działkach. Quote
Lida Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Sambo, czy mam przyjeżdżać i dokarmiać te psy do czasu zabrania ich w bezpieczne miejsce? Może Ty byś mogła, a ja bym Ci dostarczyła karmę? Nie wiem, co mam robić... Zgłaszam swoją gotowość do pomocy, tzn. ja i mój TZ, który nie wiadomo jak i kiedy wciągnął się, mimo, że twardo zapewniał, że tylko mnie podrzuci na Paluch :-) Quote
sambo_os1 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 nie ma problemu i tak im noszę coś do jedzenia,jakieś kanapki co tylko mogę....mieszkam sporo bliżej niż Ty,więc nie ma sensu abyś poświęcała swój czas na dojazdy,jeśli chcesz możesz dostarczyć mi karmę,będę je dokarmiać. Quote
malvaaa Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 sambo moze zrob rozliczenie w pierwszym poscie ile juz mamy uzbierane, zeby sie nie pogubic :) ja tez moge podrzucic karme, mieszkam pod warszawa wiec musialabym sie z wami umowic na odbior, napiszcie gdzie i kiedy wam pasuje :) jesli potrzebna jest pomoc w zlapaniu tez chetnie podjade z TZ. a gdzie znajduje sie ten hotelik? czyli potrzebujemy 350zl plus ewentualne koszty leczenia itd. sambo ty zajmiesz sie finansami psiakow ;)? ja deklaruje 20zl miesiecznie. Quote
sambo_os1 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='ludwa']to już sporo, tym bardziej z deklaracją diagnostyki, jest jeszcze 30 stałych i 80 jednorazowo. Może porozsyłać wątek, może jeszcze ktoś pomoże?[/QUOTE] to nie ja robię rozliczenie,robię ogłoszenia, dokarmiam deklaruje ew,kwotę ale nie zajmuję się finansami. Quote
Lida Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Trzeba podjąc jakieś decyzje. Myślałam, ze robi to osoba zakładająca wątek. Krótko jestem na dogo i niepewnie się poruszam w tym wszystkim. Teraz mamy taką sytuację: są osoby chętne do złapania psów, Inga zgłaszała się do robienia bazarków. Ludwa ma wziąć psy. Potrzeba osoby, która przejęłaby dowodzenie, bo z tego co zrozumiałam, to Sambo nie chce, tak? Czy poprowadzisz sprawę dalej, a nie chcesz się zajmować finansami tylko, czy nie chcesz też być odpowiedzialną za psiaki, bo chyba nie rozumiem. Chyba musi być jedna osoba prowadząca (ogarniająca sprawę), prawda? Ustalmy coś proszę, bo martwię się o te psiaki. Quote
inga.mm Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 dobry wieczór. dopiero pojawiam się, bo odsypiałam migrenę ew. napier.... głowy. Widzę, że pojawiają się konkrety. Ja deklaruję bazarki i chcę Was ogołocić z czego się da. Gdy ogołocę was, poproszę o ogołocenie Waszych znajomych, a następnie znajomych znajomych itd. Mam sporo fantów do wystawienia, ale będziecie musiały ponapędzać klientelę. Chwilowo, ze względu na bezrobocie mojego Węża i Progenitury, a także zaposiadanie 8 sztuk inwentarza żywego, ale schorowanego, nie deklaruję wpłat, ale bazarek mogę zrobić już w środę-czwartek. Pliszka deklarowała pomoc w bazarkowaniu. Jest jeden problem: nie umiem dodawać zdjęć w postach, a linki zewnętrzne nie są dopuszczalne. Sambo, proszę o instrukcję. Quote
sambo_os1 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 podobnie jak Ty jest to mój pierwszy watek na dogo i nie mam pojęcia jak się robi tutaj rozliczenia,poza tym,zakładałam ten watek z myślą o znalezieniu Rudemu domu a szczerze mówiąc nie myślałam o płatnym hotelu,poza tym nie jestem czasowo dyspozycyjna,jak już napisałam mogę psiaki dokarmiać i ogłaszać w necie,oraz wpłacic co miesiąc deklarowaną kwotę. Quote
inga.mm Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Lida']Trzeba podjąc jakieś decyzje. Myślałam, ze robi to osoba zakładająca wątek. Krótko jestem na dogo i niepewnie się poruszam w tym wszystkim. Teraz mamy taką sytuację: są osoby chętne do złapania psów, Inga zgłaszała się do robienia bazarków. Ludwa ma wziąć psy. Potrzeba osoby, która przejęłaby dowodzenie, bo z tego co zrozumiałam, to Sambo nie chce, tak? Czy poprowadzisz sprawę dalej, a nie chcesz się zajmować finansami tylko, czy nie chcesz też być odpowiedzialną za psiaki, bo chyba nie rozumiem. Chyba musi być jedna osoba prowadząca (ogarniająca sprawę), prawda? Ustalmy coś proszę, bo martwię się o te psiaki.[/QUOTE] Ta kobieta dobrze gada. Sambo, określ jasno swoją rolę w dalszych działaniach. Quote
sambo_os1 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='inga.mm']dobry wieczór. dopiero pojawiam się, bo odsypiałam migrenę ew. napier.... głowy. Widzę, że pojawiają się konkrety. Ja deklaruję bazarki i chcę Was ogołocić z czego się da. Gdy ogołocę was, poproszę o ogołocenie Waszych znajomych, a następnie znajomych znajomych itd. Mam sporo fantów do wystawienia, ale będziecie musiały ponapędzać klientelę. Chwilowo, ze względu na bezrobocie mojego Węża i Progenitury, a także zaposiadanie 8 sztuk inwentarza żywego, ale schorowanego, nie deklaruję wpłat, ale bazarek mogę zrobić już w środę-czwartek. Pliszka deklarowała pomoc w bazarkowaniu. Jest jeden problem: nie umiem dodawać zdjęć w postach, a linki zewnętrzne nie są dopuszczalne. Sambo, proszę o instrukcję. musisz zalogować się na www.fotosik.pl wysłać zdjęcia,wykupić abonament na aukcje i fora intern.oraz pobrać kod do wklejenia na wątek w forum. Quote
inga.mm Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='sambo_os1']podobnie jak Ty jest to mój pierwszy watek na dogo i nie mam pojęcia jak się robi tutaj rozliczenia,poza tym,zakładałam ten watek z myślą o znalezieniu Rudemu domu a szczerze mówiąc nie myślałam o płatnym hotelu,poza tym nie jestem czasowo dyspozycyjna,jak już napisałam mogę psiaki dokarmiać i ogłaszać w necie,oraz wpłacic co miesiąc deklarowaną kwotę.[/QUOTE] No to jasno określiłaś się. Kto w takim razie może przejąc temat i poprowadzić go? Oczywiście pomoc będzie. Chodzi głównie o ogarnianie finansów i pozostawanie w kontakcie z Ludwą, tak aby na bieżąco interweniować na forum, gdyby coś się waliło. Quote
Lu_Gosiak Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='sambo_os1']musisz zalogować się na www.fotosik.pl wysłać zdjęcia,wykupić abonament na aukcje i fora intern.oraz pobrać kod do wklejenia na wątek w forum. nie koniecznie...lepiej zarejestrowac sie na stronie http://photobucket.com/ tam jest za darmo - nie trzeba nic wykupowac Quote
inga.mm Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='sambo_os1']musisz zalogować się na www.fotosik.pl wysłać zdjęcia,wykupić abonament na aukcje i fora intern.oraz pobrać kod do wklejenia na wątek w forum. na fotosiku jestem, ale czy nie da się z dowolnej strony np. hotmaila? Quote
ludwa Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Do ogarniecia macie 1 psiaka:) Rudego ogarnę aczkolwiek będę wdzięczna za pomoc, również finansową. Ponieważ tak jak pisałam, mogę się podjąć jednego a nie 2 psów, to na drugiego pieniądze niech zbiera ktoś inny, jeśli ktoś pomoże mi przy Rudzielcu, pieniadze mogą wpływać na moje konto i będę tego pilnowała, rozliczała. Tak jak pisałam, drugi, to właściwie przy okazji. Hotelik jest w Wilanowie. Nie wiemjak opcja drugiej budy, bo kojce tam są małe, więc jeśli one oba spore i dwa samce, to sprawa może się skomplikować... Pogadam jutro z właścicielką hotelu, czy jest jakieś koło zapasowe, gdyby się chłopaki nie zgadzały, mieszkając w jednym kojcu, jednej budzie... A jeśli ten drugi ma dusplazję? Leczenie wtedy jest kosztowne. Nie piszę tego ot tak sobie, tylko chcę, żeby była jasność, bo boję się, że jak jeden i drugi nie będzie zbyt adopcyjny, to zostanę z dwoma na prywatnym garnuszku plus leczenie. Dlatego bardzo Was proszę, przemyślcie wszystko 100 razy;), bo ja znam swoje możliwości finansowe i dlatego mogę z pełną odpowiedzialnością pomóc rudemu ale więcej wziąć na siebie nie mogę. A ponieważ odstępuję swoje miejsce w hoteliku, to jeśli ktoś się wyłamie/nie wpłaci, to spadnie to na mnie. Chętnie pomogę tyle ile mogę ale finansowo niestety nie dam rady. Ponieważ mamy subkonto w Vivie, pieniadze mogą być również na to konto zbierane. Jak wolicie. Można też spróbować na allegro jakąś aukcję cegiełkową wystawić, oczywiście na tego kulejącego, bo na zdrowego nic się na pewno nie uzbiera:), podobnie na fb:) Quote
Pliszka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Podnoszę! Widzę, że pojawiło się światełko w postaci Ludwy :) Pomoc w bazarkach aktualna, zobaczę co będę mogła więcej zrobić. Image Shack też jest za darmo i jest wygodniejszy od fotosika, mogę udzielić instrukcji albo powklejać zdjęcia ;) Quote
megi_winters Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Dziewczyny ja daję 55 zł miesięcznie na suńkę - deklaracja stała , chyba, że stracę robotę czy coś to wtedy będę kombinować;) ale deklaruję się i już wpłacę o ile dostanę konto!!! pomogę też w ogłaszaniu. Czy to już nam coś robi??? Quote
megi_winters Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Będę starała sie wrzucać coś w bonusie dodatkowo czy dowieźć np karmę. Quote
megi_winters Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Inga - mam rzeczy na bazarek - mogę albo zrobić zdjęcia (telefonem:)) albo podesłać we wskazane miejsce lub podwieźć fanty. Ściągnę też coś po ludziach (niemrawi są ale może się uda). Quote
ludwa Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 No to sunia się kalruje;) Ciotki a pomozecie też choć trochę z rudym? Wiem, że sunie to priorytet;) ale jakbyscie dały radę, to bym była wdzieczna:) Sunia-pies ma juz chyba ok 200 zł stałych deklaracji o ile nie 250:), wiec ładnie idzie. Ustalę z hotelikiem, co w przypadku 2 większych psów.... Quote
megi_winters Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 w Rudego wkręcę mojego TZ...nie wiem co mi się uda od niego wyciągnąć ale będę się starała;)))))) Quote
Lu_Gosiak Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 kiedy Rudy mogłby jechca??? czy czekacie, zeby je razem zabrac?? Quote
koosiek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='ludwa']żeby była jasność. Konieczne jest 350 miesięcznie na hotel suni plus jej diagnostyka. [/QUOTE] Jeżeli nie uda się zebrać tyle deklaracji do czasu łapania psiaków, to wezmę ją na siebie, tylko niech ona tam sama nie zostanie... Quote
Recommended Posts