Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś na spacerze zauważyłam wygłodzonego psa.
Zrobiłam krótki wywiad środowiskowy i niestety nikt psa nie zna, a mieszkam na wsi i raczej każdy się zna.
Dałam mu troszkę jeść zjadł aż mu się uszy trzęsły. Przyszedł za mną do mojego domu ale moje psy go pogoniły, nie przepadają za innymi psami i nie mam szans go przetrzymać nawet 1h. Mam postawione ultimatum albo nowe zwierze albo ja.
Psiak ma ok roku, ma śliczne białe ząbki ale przy sikaniu podnosi nogę,
jest mały góra 20cm w kłębie czarny podpalany, kocha dzieci, boi się psów i goni koty.
Jeden spacer, a zdążyłam poznać jego charakter.
Dałam mu imię Pucuś, pomoże ktoś? Cokolwiek.

kilka zdjęć, jutro postaram się o lepsze.

Posted

Dziś jak go jeszcze znajdę zrobię lepsze foto i poogłaszam go trochę.
Mam nadzieję, że przez noc dał sobie rade.

Jest tyle psów, że mało kto tu zagląda :(

Posted

Jeśli go znajdziesz - postaraj się go przechować choć trochę i daj mi znać. Na PW podam telefon. Postaramy się pomóc.
A dlaczego dopiero w poniedziałek, czy jutro nie znasz nikogo kto by mófł się rozejrzeć?

Posted

Dlaczego dopiero w poniedziałek... Jutro od 5 rana wyjeżdżam do pracy, a później nocuje w innym mieście bo studiuje zaocznie.

Co do szukania psiaka, niestety u nas na wsi pies to pies,
jeden w tą czy w tą to bez różnicy.

Ja jestem tylko takim "dziwakiem" i robię "szum".
Zawsze przygarniałam, tym razem nie mogę :(

Myślę, że on już poszedł dalej, widać było że szuka miejsca, domu, ale bał się innych psów.
Moje też go postraszyły, wystarczyło że zaszczekały.

Dziękuję za zainteresowanie.
Postaram się uczulić wszystkich moich znajomych, że jak go zobaczą niech dadzą mi znać to coś wymyślę...

• 4 weeks later...
Posted

O jejku , nie jestem pewna , ale to chyba nasz Krecik , adoptowany jakiś czas temu z naszego schroniska w obornikach . Proszę znajdźcie go i przechowajcie , a my go odbierzemy , już piszę o tym na naszym wątku . Jeżeli to nasz Krecik , to ..... nie powiem głośno co zrobię tym którzy go adoptowali:angryy::angryy::angryy:

• 3 months later...
Posted

zamknę temat, okazuje się (dopiero teraz), że ten psiak o imieniu Misiu ma dom, tylko jest niezłym uciekinierem.
Właściciel wie, że się nim zainteresowałam i psiaka już pilnuje mam nadzieję, że to nie chwilowe :)
Dobre i takie zakończenie :)