Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mój tata jest wędkarzem...
chyba poszukam mu domu wśród jego znajomych....
bardzo dziękuję za zdjęcia -sa śliczne!

tak z dzisiaj:
były problemy z wyciągnięciem rybki,(Marzena uratowałaś dzisiaj 2 życia- jego i moje, dzięki!) swoją drogą co ta ryba robiła w śniegu 5 metrów od stawu??
kosteczka mu się bardzo podobała - co widać na zdjęciach
oczywiście radość ze spaceru przeogromna
tylko Rosa nas wystraszyła - na początku spaceru jak nie umiałam go odciągnąć (skąd w nim tyle siły?), i poślizgnęłam się na śniegu leżę tyłem do towarzystwa i ciągnę go -( smycz nam się dzisiaj krótka trafiła) patrzę(leżąc jeszcze) a ten już nad moją główą i się patrzy zdziwiony "co jest?"
Pluto znalazł sobie "szałas" z jakiegoś zielska, jak na nieplanowaną konstrukcję wielkie to jest skoro cały tam wszedł i ja bym się zmieściła
zaczął ciągnąć... muszę go tego oduczyć....
i dzisiaj już nie uciekał przy wychodzeniu z boksu tzn.uciekł wyjściem na wybieg ale zaraz wrócił... SAM!!!! i polozyl sie przed drzwiami pyskiem do wyjscia
wracac oczywiscie nie chcial ... zapieral sie....

ciekawe jak ja wyszłam w telewizji bo niefotogeniczna jestem i zawsze sztucznie wychodzę ,ale dla niego mogę się poświęcić

********Pluto**********

napisze wszystko o nim po kolei, ja jest jak bede miala troche czasu a komp przestanie wariowac

Posted

Będę starał się zrobić firmówkę dla Pluta w wolnej chwili, ale może sama potrafisz?

Zobacz nowy tekst dla Pluta i gdyby Ci nie odpowiadał to popraw.

Pluto to prawie roczny pies, średniej wielkości, o gęstym pięknym futrze. Jest wesoły, energiczny i uwielbia zabawę. Ma niesamowity węch i jest prawdziwym "wędkarzem", z dużej odległości potrafi wyczuć rybę i przynieść ją w pyszczku. Może służyć wędkarzowi jako drogowskaz, gdzie powinien znaleźć łowisko... Pluto ma bardzo miłą mimikę i potrafi się dziwić, prosić i uśmiechać, a swoimi oczami potrafi wymusić uśmiech na każdej twarzy. To bardzo łagodny pies i inne psy zaczepia wyłącznie do zabawy. Świetnie pracuje z opiekunem i widać, że robi to z radością, nauczył się na razie komendy siad, ale następne komendy w drodze...
Psiak dostanie przy adopcji darmowy kupon na kastrację!

Posted

Pluto jest wykastrowany!
firmówka śliczna, zwraca uwagę, jak naprawię drukarkę to wydrukuję i porozwieszam ją
(firmówkę nie drukarkę)
Iskierce zrobiłam firmówkę (wiem że późno, we wtorek a w sobotę już ją adoptowali)

Posted

Pluto jest kochany..ale z tymi rybami zdechłymi przesadza ....bardzo nie lubię wyciągać martwych zwierzów z pysków tych żywych :P...choc przywykłam...moje koty są łownymi bestiami...

Pluto jest młody i na prawdę piękny...wierze że ktoś się w nim zakocha :)

Posted

**********tekst do ogłoszeń************

Pluto to prawie roczny pies, średniej wielkości, o gęstym pięknym futrze. Jest wesoły, energiczny i uwielbia zabawę. Ma niesamowity węch i jest prawdziwym "wędkarzem", z dużej odległości potrafi wyczuć rybę i przynieść ją w pyszczku. Może służyć wędkarzowi jako drogowskaz, gdzie powinien znaleźć łowisko... Pluto ma bardzo miłą mimikę i potrafi się dziwić, prosić i uśmiechać, a swoimi oczami potrafi wymusić uśmiech na każdej twarzy. To bardzo łagodny pies i inne psy zaczepia wyłącznie do zabawy. Świetnie pracuje z opiekunem i widać, że robi to z radością, nauczył się na razie komendy siad, ale następne komendy w drodze...
Psiak odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany!
Kontakt z opiekunem: 508765166

Posted

Pluto dziś ćwiczył agillity...szło mu nieźle...choć na początku nie wiedział co się z płotkiem robi ..

ale po prezentacji i chwili zastanowienia..

aż wreszcie nadszedł moment skoku..

brawa dla Pluto! tunel też bardzo szybko załapał i nawet chyba mu się spodobał :)

Posted

Istar, świetne zdjęcia- wielkie dzięki!

ale o co wam wszystkim chodzi??

sprawozdanie z dzisiaj:
1. W związku z częstymi pytaniami OŚWIADCZAM wszem i wobec że Pluto nie złowił w dniu dzisiejszym żadnej rybki
2 .reszta:
Przy wychodzeniu z boksu spokój , nie uciekał już tylko kładł się witał się i czekał na zapięcie smyczy , zeskoczył z boksu na podłogę i wyszliśmy (p.Ania puściła mnie i sama tzn. nie sama bo Belmondo też chciał wyjść na spacer - wyprowadziłam rzeczonego psiaka z boksu <najpierw Belmondo, Pluto leżał grzecznie>)
Cwiczyliśmy siad, zostań, i obrót
oraz oczywiście agillity.... pierwsazy raz ..kiedys musi być :)
jego zostań mnie zdziwiło : mówię zostań odchooooooooooooooooooooooooodzę (tak z 8-9 dużych kroków , wpadam na drugi koniec murka i dopiero wtedy Pluto wstaje)
pod koniec pokazuje go mamie , i wracamy do boksu nieeeeeeeeeeeeeee! jeszcze nieeeeeeeeeeeeee!
wyrwał mi się ze smyczy i biega dookoła mnie po idealnie okrągłym kole, pyskiem do mnie ale wraca,
powrót do boksu bez problemów