MaDi Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Witam serdecznie wszystkie osoby chcące pomagać zwierzętom;). W związku z rozwojem Fundacji Lubelska Straż Ochrony Zwierząt oraz zbyt małą liczbą inspektorów w stosunku do zgłaszanych interwencji ogłaszam nabór na wolontariuszy. Nadmienię, iż każde działanie jest działalnością nieodpłatną i nie uzyskujemy z tego tytułu żadnych korzyści finansowych. Jeśli jesteś osobą, która widzi swoją przyszłość w działaniach na rzecz zapobiegania okrucieństwu wobec zwierząt i chcesz pomóc poprawić ich los zgłoś się do LSOZ razem zrobimy zdecydowanie więcej. Po odpowiednim przeszkoleniu będzie można zostać inspektorem działającym w terenie,jeśli nie czujesz się na siłach aby przeprowadzać tego typu akcje uzyskasz możliwość wykazania się w innych dziedzinach m.in prowadzeniu zajęć edukacyjnych/pokazów, happeningów, kwest, DT, akcji adopcyjnych itp. Zachęcam do kontaktu mailowego bądź telefonicznego. Wszelkie dane dostępne poniżej:razz: [FONT=arial] FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt [/FONT][FONT=arial] 24-204 Wojciechów, Romanówka 22[/FONT][FONT=arial] KRS 0000343426[/FONT][FONT=arial] BOŚ BANK S.A. O/Lublin: 02 1540 1144 2114 6406 6770 0001[/FONT][FONT=arial]lub [/FONT][FONT=arial] BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419[/FONT] adopcje oraz nabór wolontariuszy: 602228411 [FONT=arial]tel. alarmowy: 512 085 286 [/FONT][FONT=arial]fax: 81 747 54 27[/FONT] [FONT=arial]email: info@lsoz.org[/FONT] Quote
MaDi Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Wątki podopiecznych LSOZ którzy nadal potrzebują pomocy : Porzucona i zagłodzona Zuzia. http://www.dogomania.pl/threads/201208-Tir%C3%B3wka.-Zag%C5%82odzona-chora-sk%C3%B3ra-zjadaj%C4%85-j%C4%85-paso%C5%BCyty...pomocy! Wrzucone w polu szczeniaki. http://www.dogomania.pl/threads/201779-DRASTYCZNE...szczeniaki-zjada%C5%82y-padlin%C4%99.... Reks zagłodzony i niewidomy pies dzielnicowego. http://www.dogomania.pl/threads/201772-Zag%C5%82odzony-i-sp%C4%99tany-%C5%82a%C5%84cuchami-czeka%C5%82-na-%C5%9Bmier%C4%87!!! Skrajnie zaniedbana Grzybka. http://www.dogomania.pl/threads/202911-%C5%81ysa-zagrzybiona-i-bezdomna...kto-da-dom Dinka z Nowodworu. http://www.dogomania.pl/threads/203151-By%C5%82a-zag%C5%82odzona-i-bezdomna-teraz-szuka-wspania%C5%82ego-domu. Ośrodek Rehabilitacji Dzikich Zwierząt http://www.dogomania.pl/threads/200432-O%C5%9Brodek-Rehabilitacji-Dzikich-Zwierz%C4%85t-LSOZ Quote
funia Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ola napisz jak wygląda to przeszkolenie ile trwa ,gdzie trzeba przyjechać .Pytam bo ( dla mnie doba za krótka ,ale ze ciągle spotykam się z sytuacjami złego traktowania i ciagle ktoś o coś prosi to przydałoby się miec jakiś taki ''świstek '' by nawet Policja inaczej patrzyła ) Moze ktoś by jeszcze skorzystał chetny ...Na razie poczytam . Quote
ewajanka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='funia']Ola napisz jak wygląda to przeszkolenie ile trwa ,gdzie trzeba przyjechać .Pytam bo ( dla mnie doba za krótka ,ale ze ciągle spotykam się z sytuacjami złego traktowania i ciagle ktoś o coś prosi to przydałoby się miec jakiś taki ''świstek '' by nawet Policja inaczej patrzyła ) Moze ktoś by jeszcze skorzystał chetny ...Na razie poczytam .[/QUOTE] To ja też poczekam na odpowiedź. Quote
MaDi Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Wygląda to tak,że najpierw jeździmy razem na interwencje i inne akcje( zresztą zawsze dla bezpieczeństwa nawet inspektorzy jeżdżą we dwoje). Teoretycznie taki okres trwa około roku, pewnie powiecie,że bardzo długo ale jest to optymalny czas na sprawdzenie czy komuś się nie odmieni i czy pewne sytuacje go nie przerosną. Funiu pocieszę Cie zamojska policja poprosiła nas o przeszkolenie ich kadry, nie znam jeszcze szczegółów ale dam znać jak poszło;) Quote
almetka Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 A czy osoby niepełnoletnie również mogą się zgłaszac? Bo byłabym chętna.. Quote
CrazyMulan Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Witam jestem z Lublina i chętnie podjęła bym się tego zadania tylko ze od poniedziałku do piątku pracuję do godz 14.30. Czy jest możliwość abym mogła pomagać popołudniami???? Quote
MaDi Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='almetka']A czy osoby niepełnoletnie również mogą się zgłaszac? Bo byłabym chętna..[/QUOTE] Myślę że dla każdego się coś znajdzie;) Nie będą to wyjazdy interwencyjne ale na pewno coś ciekawego. Quote
MaDi Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='CrazyMulan']Witam jestem z Lublina i chętnie podjęła bym się tego zadania tylko ze od poniedziałku do piątku pracuję do godz 14.30. Czy jest możliwość abym mogła pomagać popołudniami????[/QUOTE] Każdy z nas ma prywatne i zawodowe życie wiec działamy głównie popołudniami i w weekendy. Quote
gryf80 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 sory za zasmiecanie,ale czy ktos dzis jeszcze bedzie jechał przez ul cienistą?leży tam juz drugi dzień piesek biało czarny kundelek,do kolan ma założony wątek w dziale lubelskie.dzięki i p[rzepraszam Quote
funia Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='gryf80']sory za zasmiecanie,ale czy ktos dzis jeszcze bedzie jechał przez ul cienistą?leży tam juz drugi dzień piesek biało czarny kundelek,do kolan ma założony wątek w dziale lubelskie.dzięki i p[rzepraszam[/QUOTE] Ale ,leży bo jest ( nie daj boze) potrącony czy po prostu lezy .....Nie rusza się .Zbadaj sprawe bo moze potrzebuje pomocy ... Quote
gryf80 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 na jego watku już napisałam-rano zobacze czy jest jeszcze-zrobie foto.kurcze a tamtędy tyle ludzi przejeżdza i nic.dam znac na pewno do południa jutro Quote
Norel Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 i ja zapisze wątek-jestem spod Lublina i miałam już pare tymczasów i wywlekanych na własną rękę koni.Moze się na coś przydam... Quote
MaDi Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='Norel']i ja zapisze wątek-jestem spod Lublina i miałam już pare tymczasów i wywlekanych na własną rękę koni.Moze się na coś przydam...[/QUOTE] Ciesze się,że odwiedziłaś ten wątek. Quote
CrazyMulan Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='MaDi']Każdy z nas ma prywatne i zawodowe życie wiec działamy głównie popołudniami i w weekendy.[/QUOTE] Ok. W takim razie niebawem skontaktuję się z Wami, bo puki co pomagam siostrze w remoncie popołudniami... w Kwietniu się odezwę :) Pozdrawiam :) Quote
MaDi Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Zapraszam do nowej podopiecznej: http://www.dogomania.pl/threads/204201-Zad%C5%82awiona-olejem-chore-%C5%82apy-4-miesi%C4%99czna-sunia-CC.POMOCY!!!?p=16503345&posted=1#post16503345 Quote
almetka Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 A gdzie te zwierzaki wszystkie są? i kiedy jakieś spotkanie bo mnie już skręca normalnie:D Quote
MaDi Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 almetka napisał(a):A gdzie te zwierzaki wszystkie są? i kiedy jakieś spotkanie bo mnie już skręca normalnie:D Zwierzaki( dzikie są w ośrodku) pozostałe w klinice lub DT. Spotkanie musi poczekać ten i kolejny tydzień mamy zarezerwowany głównie na rozprawy sądowe itp. Napiszę jak tylko będą jakieś szczegóły. Quote
Norel Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 jakby "coś" to ja zwłaszcza dogami niemieckimi się zajmuję.....:) Quote
gryf80 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 norel-właśnie wyczytałam,że w puławach w pzrytulisku jest dog bardzo zabiedzony-zajżyj.wątek "schronisko w puławach"ostatnia strona Quote
MaDi Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Zwracam się z prośbą do Wszystkich zainteresowanych wątkiem o przesłanie maila na adres z pierwszego postu z informacjami jakie uznacie za stosowne;) raz m.in informacje takie jak: -zawód ew wykonywane zajęcie -jaki zakres pomocy najbardziej Was interesuje -posiadanie prawa jazdy/samochodu -w jakie dni/godziny najczęściej dysponujecie czasem -dlaczego taka pomoc -dotychczasowe doświadczenia tego typu -imię i nazwisko plus nick nr. tel. do kontaktu Quote
Recommended Posts