Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
A nad drugim samkiem, czy inna rasa? :)

Marzy nam się drugi samek, jakiś super rokujący wystawowo, ale niestety nie mamy warunków na drugiego dużego psa. Najprawdopodobniej gołodupiec lub powder puff... Michał wspomina coś o pomeranianie (tak to się odmienia?) ale mi się nie podobają :eviltong: ale to plany na znacznie dalszą przyszłość - nie na najbliższe 2 lata, więc samka nie wykluczamy hihi :)

Posted

To szerokie plany macie :crazyeye:ja chyba jednak wolę składac Arkę Noego i z każdego gatunku miec po jednej sztuce:eviltong:
A Paulina wiesz że nasza świnka Franek okazała się Franią :evil_lol:

Posted

gandalf napisał(a):
To szerokie plany macie :crazyeye:ja chyba jednak wolę składac Arkę Noego i z każdego gatunku miec po jednej sztuce:eviltong:
A Paulina wiesz że nasza świnka Franek okazała się Franią :evil_lol:

Bo ja wiem czy szerokie? 3 psy to taka liczba w sam raz :evil_lol: więcej nie planujemy! :D a i trzecia sztuka dołączy najwcześniej jak obecne małolaty dorosną i spoważnieją hihihi ;)
Ooo! Gratuluję Frani uznania za chłopca :diabloti: ale i u mnie płeć wiecznie była problemem. Lucjan okazał się Lusią, Malwinka Malwinem ;) jedynie Franek był Frankiem, a Gabrysia Gabrysią ;)

Posted

Trzy ja myślę że 4 to odpowiednia liczba koleżanka dla Haniego i kolega dla Laili żeby było sprawiedliwie :evil_lol:
Z tą płcią to nawet u ludzi nie do końca człowiek jest pewien czy to facet czy babka a co dopiero u zwierzaka się poznac:cool3:

Posted

gandalf napisał(a):
Trzy ja myślę że 4 to odpowiednia liczba koleżanka dla Haniego i kolega dla Laili żeby było sprawiedliwie :evil_lol:

Nie kuś! Oj, nie kuś! :evil_lol:
Laila ma chłopaka - Ulego hihihi (dzieci z tego związku na szczęście nie będzie ;)) gorzej, że Honey panny nie ma ;)
do tej pory zakochał się jedynie w samcu labradora na spacerze i coś tam próbował ale labek chętny nie był :diabloti:

A u ludzi faktycznie... sama mam czasem problem z określeniem na pierwszy rzut oka... a czasem im bardziej się przyjrzę tym jeszcze większe mam wątpliwości :evil_lol:

Posted

gandalf napisał(a):
Nie ma to jak powylegiwac się na ogródku:lol::lol:
Anka dzięki za foty :evil_lol:

Hihihi faajnie, foty wrzucone a właścicielka nic nie wrzuca :evil_lol:
Ale chłopak ma piękne futro :loveu: niech Haniskowi trochę pożyczy ;)

W jakim programie robicie takie fajne obramowanie zdjęć?

Posted

Ha Ha bo właścicielka jest nie kumata i nie wie jak to zrobic :eviltong:
I ma kumatą koleżane która umie i wrzuca :multi:
Procedura jest prosta najpierw foty idą do Anki a potem na dog :evil_lol:
A jaki program to Anka pewnie odpowie
Hanuś jeszcze trochę i też tak obrośnie:cool3:

Posted

Właścicielka jest kumata tylko potrzebuje czasu ;)
co do programów to te powyżej zrobione są w FastStone Image Viewer - prościutki programik wogóle do obróbki fotek. A za chwilę pokażę co jeszcze można wyszukać w sieci :)

Posted

Anka widzę że troszkę się pobawiłaś super są te grafiki :lol:
Paulina na pewno się zobaczymy i będziemy mogły wymiziac swoje psy ja najbardziej chciała bym zobaczyc jak głaska się łysego psa bo nigdy nie miałam okazji no i Hanusia mizianko by nie minęło :loveu:
A co do futra Szinuka mam problem z kryzą włosy są tak długie że od leżenia szybko się filcują tak jak samego psa wystarczy wyczesac raz w tygodniu tak kryzę muszę czesac praktycznie codziennie:angryy: . A włosy nadal rosną za chwilę będę miała owczarka coli:eviltong:

Posted

[quote name='gandalf']Paulina na pewno się zobaczymy i będziemy mogły wymiziac swoje psy ja najbardziej chciała bym zobaczyc jak głaska się łysego psa bo nigdy nie miałam okazji no i Hanusia mizianko by nie minęło :loveu:

Łysego psa głaska się bardzo przyjemnie! Mimo, iż niektórzy brzydzą się dotknąć :evil_lol: w dotyku zadbana skóra nagusa przypomina skórę niemowlęcia - jest taka mięciutka i ciepła :loveu:

A co do futra Szinuka mam problem z kryzą włosy są tak długie że od leżenia szybko się filcują tak jak samego psa wystarczy wyczesac raz w tygodniu tak kryzę muszę czesac praktycznie codziennie:angryy: . A włosy nadal rosną za chwilę będę miała owczarka coli:eviltong:

Lepszy owczarek collie niż wyrośnięty chiński grzywacz :grin: bo Honey to chyba postanowił do siostry się upodobnić :diabloti:

Posted

No to faktycznie może byc przeżycie głaskanie takiego psa :cool3:
Honey jak Honey ale żebyś jeszcze Ty nie zaczęła się upodabniac bo podobno właściciel robi się podobny do psa:eviltong: albo odwrotnie:evil_lol:

Posted

gandalf napisał(a):
No to faktycznie może byc przeżycie głaskanie takiego psa :cool3:
Honey jak Honey ale żebyś jeszcze Ty nie zaczęła się upodabniac bo podobno właściciel robi się podobny do psa:eviltong: albo odwrotnie:evil_lol:

ja już jestem wystarczająco łysa :evil_lol:

Posted

No to coś w tym powiedzeniu jest bo ja za to każdego fryzjera załamuję swoją ilością włosów - podobno tyle ich jest :evil_lol:
Dzisiaj Iwona właśnie pytała po kim Szinuk ma to futro to już wiadomo :eviltong:

Posted

gandalf napisał(a):
No to coś w tym powiedzeniu jest bo ja za to każdego fryzjera załamuję swoją ilością włosów - podobno tyle ich jest :evil_lol:
Dzisiaj Iwona właśnie pytała po kim Szinuk ma to futro to już wiadomo :eviltong:

właśnie chciałam to potwierdzić, że z Tobą do fryzjera się nie chodzi - pół dnia z głowy - a na to wygląda, że Szinuś ma podobnie :P

• 2 weeks later...
Posted

Najnowsze fotki będą po weekendzie - obiecuję -

Szinuś będzie na nich piękniutki, czyściutki po jutrzejsze wystawie .

3mam kciuki za młodego :loveu: