Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
Wszystkie informacje mamy ze schroniska,ludzie jak chcą oddać psa to mówią różne rzeczy...teraz pewnie też tak było...

Oczywiście, że tak. Każda wersja jest dobra, żeby pracownicy przyjechali po psa i go zabrali. Wiek psa określa weterynarz, ewentualnie ci, którzy psa oddają i mogą naginać fakty. Ferdek w schronisku był nie do ruszenia, z innymi psami w boksie, zaszyty w budzie. Ja go na oczy nie widziałam, mimo, że w schronisku byłam. Pierwsze, co przyszło mi do głowy, gdy do mnie przyjechał z lecznicy, to właśnie to, że on na pewno jest starszy, dopiero wtedy mogłam mu zajrzeć w zęby i dokładnie go pooglądać. Było wiadomo, że mało o nim wiemy, ciągle za mało. Info do pierwszego postu mamy zwykle od pracownika schroniska. Ale musicie przyznać, że działo się wszystko tak szybko, w zawirowaniu różnych spraw, że o pomyłkę nie trudno. Może szkoda, że Ferdek nie trafił najpierw do DT.

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz to po ptakach ;) Poszedł do adopcji jako 5 latek i tak niech zostanie ;) Zresztą skacze po parapetach, więc kondycję ma :) Ja do Was ne mam pretensji, żeby było jasne, tylko jestem zaskoczona. Chociaż to nie pierwsza taka sytuacja z tą wyceną wieku.

Posted

I u nas niestety z wiekiem też są jazdy dosyć często. Dlatego zawsze staram się psa ocenić też na własne oko, biorąc poprawkę na wcześniejsze warunki życia psa, wiadomo, że może być wyniszczony, a nie stary., ale Ferdkowi dałabym więcej niż 5 lat. Masz rację mshume - po ptakach...

Czy Pani kontaktowała się dzisiaj z Tobą? Jak im się żyje? Na czym stoimy?

Posted

Pani poprosiła o czas do niedzieli, bo chcą zawalczyć o to by Ferdzio zadomowił się u nich. Dziś Abrakadabra sprawdziła inny dom, do tórego zadzwoniłam wczoraj, nim wiedziałam,ze Pani Ola jeszcze chce próbować: Pani ok.60 na emeryturze ma 15 letnią pudelkę (po sterylce), od zawsze pudelki. Sunia zadbana.Miła, ciepła osoba i czeka na Ferdzia, powiedziałam jej jak wygląda sytuacja. Trochę się namieszało :(

Posted

A do mnie odezwała się telefonicznie pani z ,którą rozmawiałam o Ferdku,ale nie dowiedziałam się niczego nowego,czego już byśmy nie wiedzieli...

Posted

mshume napisał(a):
Ferdzio zostaje u Pani Oli, ma koleżankę Zuzię.Do drugiego domu pojedzie inny pudelek, już załatwiam transport :)

Uff, cudowne wieści :)
Bardzo się cieszę,że dali Ferdkowi szansę :)

Posted

Mały nie wie,jak wygląda prawdziwy domek...tęskni za tym domkiem gdzie tak naprawdę go nie kochali...nikt nie zmusiłby mnie do oddania psiaka, żaden sąsiad...i to jego zaniedbanie,jeden kołtun i niedowaga...Trzymam cały czas kciuki...i czekam na zdjęcia.

Posted

mshume napisał(a):
Czyli to była ściema,że właściciel zmarł?

Zmarł ale 5-6 lat temu,przez te 5-6 lat zajmowali się nim ludzie ,którzy go oddali...

Posted

mshume napisał(a):
Mogli go oddać wcześniej, napewno byłyby chętne domy a zaoszczędziłby lat odrzucenia :(

Będzie dobrze,należy się to małemu cyt.koleżankę Andzike "jak psu kanapa"...:lol:

• 4 weeks later...
Posted

śledziłam losy Ferdka od kiedy ktoś mi pokazał ogłoszenie w Metrze.... Ferdek wyglądał na zdjęciu identycznie jak mój pudelek (Pirel - sędziwy wiek 17 lat) kiedy go przygarnęłam z ulicy ok 12 lat temu. Chciałabym przygarniać wszystkiei biedne pudelki ale nie mogę :(
A można wiedzieć co u Ferdka? ostatnio na osiedlu widziałam srebrnego pudelka z panią i sie zastanawiałam czy to może nie Ferdek... mieszkam w Warszawie na Bemowie... generalnie poryczałam się jak czytałam historie tych wszystkich biedych piesków tutaj opisywane, płakałam z rozpaczy i ze szczęścia że są ludzie którzy im pomagają :)
kocham pieski a pudelki mnie rozczulają! :P
cieszę się że Ferdek znalazł dom !!!!!!!!!!!!! kamień z serca!

Posted

Bardzo się cieszę,że wzruszyła Cię historia naszego Ferdka...mshume obiecała,że sprawdzi co słychać u małego...ja też czekam...hop,hop mshume wiemy coś?

Posted

PudelekPirelek napisał(a):
śledziłam losy Ferdka od kiedy ktoś mi pokazał ogłoszenie w Metrze.... Ferdek wyglądał na zdjęciu identycznie jak mój pudelek (Pirel - sędziwy wiek 17 lat) kiedy go przygarnęłam z ulicy ok 12 lat temu. Chciałabym przygarniać wszystkiei biedne pudelki ale nie mogę :(
A można wiedzieć co u Ferdka? ostatnio na osiedlu widziałam srebrnego pudelka z panią i sie zastanawiałam czy to może nie Ferdek... mieszkam w Warszawie na Bemowie... generalnie poryczałam się jak czytałam historie tych wszystkich biedych piesków tutaj opisywane, płakałam z rozpaczy i ze szczęścia że są ludzie którzy im pomagają :)
kocham pieski a pudelki mnie rozczulają! :P
cieszę się że Ferdek znalazł dom !!!!!!!!!!!!! kamień z serca!

Zobacz mamy też takiego psiaka,bardzo potrzebuje domu: http://www.dogomania.pl/threads/192227-Cudny-kud%C5%82aczek-Bingo-pom%C3%B3%C5%BCcie-w-op%C5%82aceniu-hoteliku-i-szukaniu-DS?p=16766802#post16766802

Posted

Dzwoniłam do Pani Oli tuż przed świętami. Ferdzio już nieco lepiej, nie rozpacza tak strasznie, jak zostaje sam, jest kochany, przytulasty, zgadza się z rezydentką (chociaz miłości jeszcze nie ma). Niestety zdarza mu się i koo i sioo w domu, jak zostanie sam. Oczywiście wet obśmiał się na to jego 5 lat, powiedział że raczej z 1 przed piątką ;) Psiak nie ma prawie zębów, jest leczony na zapalenie uszu, skóry i grzybicy między paluchami. Dobrze, za tam trafił, bo obawiam się że z tym przekłamaniem wieku, to inny dom mógłby zwrócić psiaka z pretensjami, co do wprowadzenia w błąd :( Mam obiecane fotki, wtedy wstawię.

Posted

Dziękujemy mshume.
Następnym razem nie uwierzę w wiek, dopóki psa nie zobaczę. Ferdka poznałam w dniu wyjazdu do Warszawy, już po strzyżeniu, gołym okiem było widać, że jest starszy.

Posted

A ja cieszę się,że poprzedni dom oddał go do schroniska,inaczej biedak cierpiałby w tym domku...schronisko paradoksalnie było trampoliną do lepszego życia...