Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze teraz sama nie wiem co robić , od 1 kwietnia sunia mogła by iść do naszego schronu ( wiem brzmi kiepsko , ale tak nie jest ) , schron przejmuje TOZ , sunia była by bezpieczna ja parę razy w tygodniu mogła bym ją wyprowadzać na spacer i najważniejsze , ta opcja jest darmowa , ale to jeszcze 20 dni .

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sorry za offa.
Ale...
Zaginęła Dżaki, sunia w typie jack russel terriera wyadoptowana ode mnie z tymczasu!
Jest płocha, nie da do siebie dojść.
Zaginęła w Warszawie, w dzielnicy Mokotów-Służew!!
Tel. do mnie: 513145953
Pani Gosi(DS) : 669408881
Oto sunia:

WAŻNE: Była w szelkach tych co na zdjęciu, tj. brązowych w pomarańczowe łapki

Jutro jadę do Warszawy jej szukać, chciałabym zorganizować łapankę/poszukiwania większą grupą, kto się pisze?

Posted

[quote name='Anja2201']Kurcze teraz sama nie wiem co robić , od 1 kwietnia sunia mogła by iść do naszego schronu ( wiem brzmi kiepsko , ale tak nie jest ) , schron przejmuje TOZ , sunia była by bezpieczna ja parę razy w tygodniu mogła bym ją wyprowadzać na spacer i najważniejsze , ta opcja jest darmowa , ale to jeszcze 20 dni .[/QUOTE]
Trzeba ja na te 20 dni gdzies umieścic.
najbliższy hotelik gdzie jest
?

Posted

Mogę się zadeklarować na przewiezienie pieski w razie potrzeby. Poproszę ewentualnie o jakieś dofinansowanie na paliwo. Tylko tyle mogę zrobić.

Posted

Coś wątek ucichł... Sunia jest łądna i młoda, ja bym zaryzykowała hotel, bo szybko do domu pójdzie.
Niestety nie mogę jej wziąć na siebie, mam za duże długi i kilka psów bez deklaracji w hotelach. A potem ze wszystkim zostaję sama.

Posted

[quote name='mysza 1']Coś wątek ucichł... Sunia jest łądna i młoda, ja bym zaryzykowała hotel, bo szybko do domu pójdzie.
Niestety nie mogę jej wziąć na siebie, mam za duże długi i kilka psów bez deklaracji w hotelach. A potem ze wszystkim zostaję sama.[/QUOTE]

No niestety, wątek "nie chwycił", nie przybyły nawet te owczarkowe cioteczki, kt. zapraszałam.

Mariamc też nie odpowiedziała, co do miejsca u niej w Szczecinku, pomimo tego, że zapytałam na pw.
Obawiam się, że rykoszetem odbiło się to, że były u niej ostatnio rezerwowacje dla psów, kt.do tej pory tam nie dotarły ( nie obrażajcie się Ciotki, ale pewnie trochę "zrażamy" maramc do siebie).

Bardzo mi szkoda suni, też uważam, że ma duże szansę na dom, oczywiście po resocjalizacji, a wątpię by na ulicy wytrwała do kwietnia ,az pojawi się szansa na dobre miejsce w schronie.

Myślę, ze Donka moze by coś wymyśliła, ale trudno walczyc o miejsce w hotelu, gdy nie ma nawet jednej deklaracji :-(.
Potwierdzonej propozycji DT tez nie ma.

Bezdomna sunia na ulicy szybko zajdzie w ciążę i zniknie.

Posted

A ile bedzie kosztowalo zeby ja przetrzymac do 1 kwietnia w hoteliku?
Może gdyby Donka wiedział ze tylko na 2-3 tyg to by sie zgodziła?

Posted

[quote name='beka']A ile bedzie kosztowalo zeby ja przetrzymac do 1 kwietnia w hoteliku?
Może gdyby Donka wiedział ze tylko na 2-3 tyg to by sie zgodziła?[/QUOTE]

Donka będzie miała fizycznie jedno miejsce od piątku, z tym,że w weekend ktoś już nas "ubiegł" i wstępnie zarezarwował ten box dla trzech szczeniaków - czy rezerwacja będzie potwierdzona, Donka będzie wiedziała dziś wieczorem lub jutro.

A cena za m-c jest ok. 300 zł + karma, więc będzie pewnie proporcjonalnie.

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Anja, a czy Aria przychodzi na jedzenie?[/QUOTE]
Widziałam ją dzisiaj nadal siedzi przy Ani furtce więc na pewno Ania ją karmi.
Brałam dziś od Ani dwa psy. Sunia nadal czeka. Nie mam w tej chwili możliwości żeby zabrać kolejnego.

Posted

[quote name='Anja2201']Kurcze teraz sama nie wiem co robić , od 1 kwietnia sunia mogła by iść do naszego schronu ( wiem brzmi kiepsko , ale tak nie jest ) , schron przejmuje TOZ , sunia była by bezpieczna ja parę razy w tygodniu mogła bym ją wyprowadzać na spacer i najważniejsze , ta opcja jest darmowa , ale to jeszcze 20 dni .[/QUOTE]

Anja , wcale nie uważam, żeby opcja ze schronem brzmiała strasznie- przynajmniej będzie bezpieczna i zrobią jej sterylkę, tylko jaka jest szansa na to,że po 1 kwietnia będzie mogła trafić do schronu ?

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Anja , wcale nie uważam, żeby opcja ze schronem brzmiała strasznie- przynajmniej będzie bezpieczna i zrobią jej sterylkę, tylko jaka jest szansa na to,że po 1 kwietnia będzie mogła trafić do schronu ?[/QUOTE]
Właściwie to jest prawie pewne .

Posted

[quote name='Anja2201']Właściwie to jest prawie pewne .[/QUOTE]

Rozmawiałam z Donką, miejsce u niej jest od niedzieli/poniedziałku, wstępnie zarezerwowałam, mówiąc, że dla suni prawdopodobnie tylko do początku kwietnia.
Czyli na przechowanie małej musimy mieć ok. 200-220 zł( wraz z wyżywieniem), można zapłacić z dołu.
No i transport Tomaszów-Promna ok. 80 km w jedną stronę ( z Łodzi koło 100 km-to wychodzi w obie strony koło 130 zł za paliwo ).

[quote name='LaraS']Mogę się zadeklarować na przewiezienie pieski w razie potrzeby. Poproszę ewentualnie o jakieś dofinansowanie na paliwo. Tylko tyle mogę zrobić.[/QUOTE]

Lara, czy propozycja aktualna?

Posted

jasno widać, że nie ma na co czekać tylko trzeba szybko uzbierać na paliwo i wysłać sunię do Donki, a potem zbierać na opłacenie pobytu
:help1:
powiększę swoje długi o 50,00 zł i dam na transport, dorzućcie coś proszę - jakby każdy dał po 5tce to by się na paliwo uzbierało...,
no i inne Cioteczki by trzeba zwołać, tylko ja nowa - kontaktów żadnych nie mam :shake:
Kto będzie skarbnikiem suni? (Ady czy Arii?)
Nie można by kogoś na miejscu ubłagać, żeby te kilka dni do czasu podróży przechować suńkę w jakimś garażu albo na ogrodzonej posesji, żeby się nic złego nie stało?
więcej pomysłów nie mam, ale jakby więcej ludzi zwołać to może by co wymyślili lepszego?

Posted

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie , narazie mamy :

Deklaracje :
Anja2201 – 50 zł ( ale dopiero w kwietniu )
Negrita8 - 50 zł
bela51 – 10 zł

Razem : 110 zł

I nie chcę obiecywać bo to nic pewnego , ale może załatwiła bym transport za 50 zł , ale to tylko pomysł na razie .