Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taka oto około 5,5 KILOWA SUNIA NIE MAJACA ROKU
sypiała na 15 stopniowym mrozie w budzie na mokrej słomie. Nie mogąc na to patrzec znalazłam jej tymczasowy kąt na kilka dni ale nadal szukam jej sensownego dt lub ds...
Obecnie sunia już umyta i zaszczepiona czeka na zabieg sterylizacji ktory odbedzie sie jezeli nic nie przeszkodzi 10.03.2011
Tak wiec sunia jest :

ZACHIPOWANA
ZASZCZEPIONA NA WIRUSÓWKI
ZASZCZEPIONA NA WSCIEKLIZNE
ODROBACZONA

czekamy na sterylkę.
Jest naprawde słodka...mam nadzieję ze znajdzie sie ktos kogo urzeknie swoim słodkim spojrzeniem... błąkała sie kilka tygodni przy drodze - wyglądała za samochodami, ludzie ja dokarmiali , w koncu ktos zadzwonił...i do schronu. A taki słodziak z niej...

Posted

Waży 5,5 , i nawet wygląda na zadbaną. Wydaje mi sie ze w schronie sie troche podtuczyła, sterylka najszybciej jak sie da gdyby to jednak nie był apetyt... pani doktor powiedziała ze ona jest nawet w dobrej formie jak na tak małego pieska w schronisku. Przecież to szczeniak - Zazwyczaj takie małe to niedojadają i sa popodgryzane... Właśnie miałam was zapytac czy mozna ja umiescic na mikropsiaki ? Na razie sesja zdjęciowa... potem sterylka...

Posted

Ona mi Gumisia przypomina. Z bajki dla dzieci, gumisie, w latach 90-tych leciała taka ... mój brat oglądał a że miał ADHD to trzeba go było non stop pilnować ciągle, to i pilnujący dyżurujący oglądali.

Posted

[quote name='E-S']Świetna jest :D[/QUOTE]

Dokładnie tak sie zachowuje - to taki obserwator - az nie chce sie wierzyc ze to szczeniak ktory nie ma roku - mam nadzieje ze odzyska choc trochę takiej szczeniecej radosci... jest na szczescie ufna wobec ludzi i w ogóle nie agresywna. Podczas kąpieli sobie stała, brana na rece przez obcą osobę nie bała sie, pogłaskana wyraznie sie zrelaksowała...

Posted

Dzisiaj byłam z NIUNIA na spacerku - wierci sie w szeleczkach, dzisiaj juz zrelaksowana chciała polatac i sie powygłupiac, wesoła była - ciepłe spanie, jesc dają, wykapali, głaszcza i przytulają. Ma fajny charakterek - nie jest taka nachalna tylko delikatna. Lubi koty - siedziała obok kota w hoteliku w takiej klateczce - jak ja odbierałam to zobaczyłam jak lezała sobie a kot przez kratki chciał sie o nią z nudów ocierac. Mysle ze mogła z kotem byc wychowana...bo jego obecnosc nie budziła w niej emocji - kot jak kot....

Posted

Teresz a ja tak od wczoraj myślę o tych ogłoszeniach ...
I wiesz co, w życiu to miałam odzew tylko z allegro. Pogrubione i wyróżnione.

Posted

Metamorfoza to taka ze ona ganiac sie chce i latac jakby miała smigło w dupce. A ja szukam tymczasu dla niej z ogródkiem na kilka dni zeby sie wyszalała, bo na smyczy jeszcze nie umie chodzic i chce sie uwolnic z szeleczek - boje sie ze w koncu zwieje... a mądrala, oczka słodziutkie....słupka staje, ogonkiem merda, przymila sie....nie szczeka, jest naprawde łagodna.

Posted

Wydaje ze ona chce sie "wylatac" po tym pobycie w schronie - a mysle ze wkrótce bedzie sie nogi pilnowała bo ona jest bardzo "człekolubna" - i to bedzie taki piesek co sie pilnuje... Lubi bardzo towarzystwo - byłaby swietnym kompanem dla psa lub kota.

Posted

Paulina, dzięki za ogłoszenia.
Teresz, kociara powiadasz ? :D
Tym lepiej, większy "rynek" domkowy jest dla niej dostępny.

Posted

Powiem wiecej - zobaczywszy kotka na dt zrobiła minę kotka ktory zobaczył pieska...kot na dt jest młody i zupełnie niegrozny, a sunia nie wchodzi mu w droge. Ona w ogóle nie szczeka, ma zrownowazony pogodny charakter - nie panikuje jak to czesto takie małe Niunie - i nie robi histerycznych awantur. Ważne jest to ze zachowuje czystosc i tu tez uwaga taka ze po wyjsciu na dwor nie chodzi i nie wacha godzinami tylko sie załatwia dosc szybko. Nie potrzebuje długich spacerów. Jej chodzenie na smyczy polega na tym ze chodzi pilnujac sie osoby a jak sie zaplącze w smyczkę to sie pokłada do góry nogami i czeka na wybawienie. Jak zółwik...

Posted

[quote name='teresz10'] Jej chodzenie na smyczy polega na tym ze chodzi pilnujac sie osoby a jak sie zaplącze w smyczkę to sie pokłada do góry nogami i czeka na wybawienie. Jak zółwik...[/QUOTE]

Obśmiałam się jak to sobie wyobraziłam :D słodziak straszny, nie ?

Posted

Tak jest słodka, i bardzo kontaktowa. Spodziewałam sie ze bedzie bardziej zaborcza i zazdrosna, taka jak niektore ratlerki czy chiłki - ale ona nie ma tego typu zachowan. Do domu z dziecmi by sie nadała, do domu z kotami - z innym pieskiem tez.
Aha - nie boi sie samochodem jezdzic... znowu ten stoicki spokój. Czekam na decyzje o sterylce. Pewnie sterylka bedzie w poniedziałek lub wtorek...Chcielismy dac jej jednak kilka dni na oddech...i nauke chodzenia na smyczy - aby do nowego domku poszła juz taka "perfecta". Jutro po tej sesji ruszam zogłoszeniami jeszcze na allegro i w lublinie na tablicach ogłoszen - spróbuje kilka miejsc...

Jest to pies ktory wg mnie moze pojsc do adopcji jako pies do rodziny z małymi dziecmi nawet tych co nigdy nie mieli doswiadczen z psami... nie przejawia zadnej agresji , a pani z DT strasznie ja wychwala. Ani razu nie zrobiła siku/kupki w domu, jada wszystko, pilnuje sie - taki PSI SAMOGRAJ i pieszczoch okrutny.