ciapuś Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 16.03 Bertunia pojechała dzisiaj do zuzki gdzie będzie miała zapewnioną domową opiekę. :modla::modla:Bardzo potrzebujemy pomocy w opłaceniu jej pobytu:modla::modla: [SIZE=2]Chętnym pomóc podamy dane do przelewu na pw 09.03 BERTUNIA JUŻ PO OPERACJI Już jesteśmy po zabiegu. Nie uwierzycie co z tego maleństwa wyszło :crazyeye: Malutka miała ogromny nawet jak na człowieka kamień w worku moczowym.Kamień ma ok 3 cm wielkości Taki kamień rośnie przez kilka lat więc maleństwo cierpiało już od dawna. Ślicznotka dzisiaj u mnie bo jutro jedziemy jeszcze na kroplówki,jutro pojedzie do hoteliku.Pilnie szukamy domowego tymczasu [SIZE=3]Maleńka, kochana, grzeczniutka, spokojna i wszystko, co naj.Taka jest ta sunia. Zdezorientowana nie wie, co się stało, czemu nie jest w domu przy swojej pani. Była przecież grzeczna i zawsze posłuszna. Nie wie, że jej pani pożałowała kilku złotych, aby sprawdzić, co dolega tej wspaniałej suni.Wolała ją oddać lub uśpić. Sunia jest chora najprawdopodobniej zaniedbane ropomacicze. Macica jest tak powiększona, że uciska na pęcherz, co powoduje, że sunia cały czas próbuje oddawać mocz. Właśnie, dlatego została oddana, bo brudziła w domu i miała brzydko pachnący krwawy wyciek z dróg rodnych. Gdyby nie to sunia pewnie nadal by cierpiała, bo przecież, po co psa leczyć lepiej go oddać lub uśpić. Sunia w środę będzie poddana operacji i wtedy okaże się, co jej jest naprawdę, mam nadzieję ze to nic poważnego i za kilkanaście dni będzie gotowa do adopcji. W tej chwili dostaje antybiotyk i jest przygotowywana do zabiegu. Przebywa w zaprzyjaźnionym hoteliku i widać, że bardzo tęskni. Tylko psy umieją kochać tak bezwarunkowo. Bardzo prosimy o pomoc w opłaceniu operacji i hoteliku. [SIZE=2] Każda złotówka to dla nas ogromna pomoc, bo to w ostatnim czasie kolejny pies w złym stanie, który trafił pod naszą opiekę. [FONT=Arial] [/FONT]Kontakt w sprawie psa 792-061-133 Agnieszka Quote
ciapuś Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 WPŁATY BEATA P. - 50 zł MARCELINA D H. - 20 zł KATARZYNA T. - 10 zł KATARZYNA W. - 50 zł ZOFIA K. - 100 zł PIOTR M. - 10 zl WYDATKI 170zł operacja 150zł hotelik Quote
malawaszka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 o rany jaki nietoperz kochany :mdleje: ale ona w tym hoteliku jest w kojcu??? gdzie będzie po operacji? robiliście już USG? Quote
ciapuś Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Jest po usg widać że macica jest ogromna i uciska na pęcherz Jest w hoteliku ale w pomieszczeniu wiec nie ma problemu,jest to hotelik z którym współpracujemy już od dawna i zawsze po zabiegach psy mają zapewnioną opiekę.Gdyby było po operacji bardzo źle rozważam możliwość zabrania jej do siebie ,ale nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie bo u mnie są dwie suki w tym jedna dominantka i na 100% nie dadzą jej spokoju.Zobaczymy jak będzie Quote
mmd Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 malawaszka napisał(a):o rany jaki nietoperz kochany :mdleje: ale ona w tym hoteliku jest w kojcu??? gdzie będzie po operacji? robiliście już USG? Tak sobie pomyślałam, że trzeba Ci ją pokazać, ale doskonale trafiłaś sama;) Quote
malawaszka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 no to dobrze, ze ma cieplutko, trzymam :kciuki: - jakby była sytuacja bardzo krytyczna to jeśli nie ma problemów z kontaktami z psami to mogłaby do mnie przyjechać po operacji, tylko to też kicha bo podróż po operacji niewskazana :/ no musi być dobrze tfu tfu!!!!! :kciuki: Quote
malawaszka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 dałam ją na sznaucerowy fb http://www.facebook.com/album.php?aid=45708&id=106101606088123&ref=mf Quote
ciapuś Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Super dziękuje. Przyznam że bardzo liczę że wpłynie na nią choć troszeczkę grosika bo nie wiem jak opłacimy jej pobyt i operację Quote
zuzka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ale śliczności fb małej ślicznotki http://www.facebook.com/event.php?eid=168340143214763 Quote
malawaszka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ciapuś jaki jest koszt operacji i hotelu? i jeszcze: ile ma lat, jak ma na imię??!! Quote
ciapuś Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Koszt hoteliku to 15zł dziennie Jaki będzie koszt operacji dowiemy się jak ją się otworzy i zobaczy co się dzieje w środku. ma na imię Berta i ma ok 5 lat Quote
olgaj Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Berta jest bardzo miłą sunią, doskonale znosi wszytkie czynnosci robione przy niej, u lekarza w trakcie badania zachowywała sie nienagannie, troszke sie na poczatku obawiała, ale po chwili była juz zupełnie spokojna. Myśle, że czynności pielegnacyjne równiez nie będą robiły na niej wrażenia. :) Dodatkowo swietnie jezdzi autem, siada na siedzeniu pasażera i jedzie jak człowiek :) bez marudzenia, skakania, jojczenia, sapania, pucia, ziania i całej reszty repertuaru. :) Sunia nie ma szczęscia do ludzi, ma za soba juz przekazywanie z rąk do rąk, ponieważ naprzykład jej obecność załączała w domu alarm :/ Quote
zuzka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Biedna Bertunia . Taka grzeczna a przerzucana z domu do domu jak jak worek kapusty. Quote
mania1979 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 co taka malizna komu zawiniła..? mam znajomych co kasy nie mają,ale jak pies im zachorował to za wszelką cenę go ratowali. Wet zgodził się na raty rozłożyć dług..wystarczyło zapytać..:shake: ale widocznie wolała pozbyć się jej ..ech ludzie.. Quote
olgaj Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 odebrałam własnie telefon od byłej włascicielki Berty z zapytaniem " jak moja Berta" ? Przyznam szczerze ze mnie troche zmierziło ;/ Do innych psów ok, kiedy byłam z nią na pierwszej wizycie u weta było bardzo duzo pacjentów w poczekalni, zachowanie jak najbardziej w porządku. Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 ojejjj kochająca zatroskana pańcia... :shock: Quote
zuzka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 No tak baaardzo troskliwa pańcia ,może myśli że po wyleczeniu Berci zabierze ją s powrotem do siebie. Quote
ciapuś Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 miałam dzisiaj już 6 tel o sunie mimo że jeszcze nie jest ogłaszana Quote
malawaszka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='ciapuś']miałam dzisiaj już 6 tel o sunie mimo że jeszcze nie jest ogłaszana[/QUOTE] jest na mojej www i na fb sznaucerowym :) a coś będzie z tych tel? Quote
Recommended Posts