Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='yunona']Niech ci się śnią same dobre rzeczy na nowym miejscu i niech ci się przyśni nowy kochający domek Uszatku:loveu::multi:[/QUOTE]

Się podpisze pod tym :)

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uszatek, jak na prawdziwego Pana Jamnika przystało, osikał mi wszystkie meble i donice stojące na ziemi, oraz nie zasnął dopóki nie pozwoliłam mu wejść pod kołdrę.

Piesek jest mieszańcem w typie jamnika oczywiście. Nóżki ma krótkie i krzywe, ale chudsze, a makówkę większą i szerszą niż typowy jamnik, ale duszę ma jamniczą w 100%:loveu:

Posted

był z TZ na leśnym boisku. TZ nie narzekał, więc pewnie był grzeczny. Poranny spacerek ze mną tez bez zakłóceń.

Klara męczy biedaka wybuchową mieszanką terytorializmu i uwielbienia jamniczków. Wygląda to tak, że jak Uszatek próbuje sobie na luzie połazić po meblach i zakamarkach to ona go asekuruje i pokazuje zęby, a jak tylko Uszatek znajduje się na środku to ona wpada w szał zabawy i lizania go. Biedaczysko nie wie o co chodzi i jej chwilami odburknie.

Posted

w domu nic nie zniszczył, siknął tu i tam. Na spacerze w lesie oczywiście się wytarzał. Grzecznie chodzi na smyczy. Nie jest wyjątkowo szczekliwy, trochę poszczekuje jak zostaje sam w domu, ale po chwili przestaje.

Klara zobaczywszy, że się nie da jednak chłopaka z równowagi wyprowadzić - odpuściła...

Posted

Fotki zrobię jutro rano, mój aparat nie robi dobrych zdjęć wieczorami, a ja cały dzień w pracy, potem z psami w lesie aż do zmierzchu. Mam nadzieję, że jutro zaświeci słońce i uda mi się zrobić dobre zdjęcia, moim byle jakim aparatem:roll:

Posted

[quote name='diuna_wro']w odwiedziny do Uszatka przyjeżdża jutro jego Pan Sąsiad:multi:[/QUOTE]
widac Panu bardzo lezy na sercu Uszatek.
Czekamy na duzo zdjec ,też pomoge jelsi bedzie trzeba w ogłoszeniach.

Posted

Uszatek oszalał jak zobaczył Pana Sąsiada. Piruetom i wrzaskom nie było końca, po czym ochoczo poleciał z Panem na spacerek.

za chwilę wstawię zdjęcia z porannej sesji. Słońce dopisało i widać urok rudaska:loveu::loveu:

Posted

dzis dowiedziałam się też, że Uszatek zanim trafił do schroniska nie miał kolorowo, w okresie od śmierci Pani. Był nawet troszeczkę bezdomny, szlajał się, syn tej Pani go wyganiał z domu. Nawet trafił bardzo zziębnięty do pobliskiej lecznicy, bo ktoś znalazł Uszatka jak zamarza w nocy na dworze:shake:

odebrał go sąsiad i zaniósł Uszatka do jego domu, po czym piesek trafił do schroniska.

Straszne to. A jego ś.p. Pani tak o niego dbała, był kiedyś tłuściutki, jest grzeczny, dobrze wychowany, kanapowiec i przytulak.

Posted

w objęciach Klary, która go uwielbia

będziemy się z Natalią opiekować Uszatkiem na zmianę. Obie mamy teraz okres częstych, nawet tygodniowych wyjazdów. Uszatek więc jak najszybciej musi znaleźć swoje stałe miejsce na ziemi.

Posted

[quote name='diuna_wro']dzis dowiedziałam się też, że Uszatek zanim trafił do schroniska nie miał kolorowo, w okresie od śmierci Pani. Był nawet troszeczkę bezdomny, szlajał się, syn tej Pani go wyganiał z domu. Nawet trafił bardzo zziębnięty do pobliskiej lecznicy, bo ktoś znalazł Uszatka jak zamarza w nocy na dworze:shake:

odebrał go sąsiad i zaniósł Uszatka do jego domu, po czym piesek trafił do schroniska.

Straszne to. A jego ś.p. Pani tak o niego dbała, był kiedyś tłuściutki, jest grzeczny, dobrze wychowany, kanapowiec i przytulak.
[/QUOTE]

Oby znalazł nową Panią i nowy kochający dom. Później zrobię drugie allegro z nowymi zdjęciami