Isadora7 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='yunona']Niech ci się śnią same dobre rzeczy na nowym miejscu i niech ci się przyśni nowy kochający domek Uszatku:loveu::multi:[/QUOTE] Się podpisze pod tym :) Quote
diuna_wro Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Uszatek, jak na prawdziwego Pana Jamnika przystało, osikał mi wszystkie meble i donice stojące na ziemi, oraz nie zasnął dopóki nie pozwoliłam mu wejść pod kołdrę. Piesek jest mieszańcem w typie jamnika oczywiście. Nóżki ma krótkie i krzywe, ale chudsze, a makówkę większą i szerszą niż typowy jamnik, ale duszę ma jamniczą w 100%:loveu: Quote
diuna_wro Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 był z TZ na leśnym boisku. TZ nie narzekał, więc pewnie był grzeczny. Poranny spacerek ze mną tez bez zakłóceń. Klara męczy biedaka wybuchową mieszanką terytorializmu i uwielbienia jamniczków. Wygląda to tak, że jak Uszatek próbuje sobie na luzie połazić po meblach i zakamarkach to ona go asekuruje i pokazuje zęby, a jak tylko Uszatek znajduje się na środku to ona wpada w szał zabawy i lizania go. Biedaczysko nie wie o co chodzi i jej chwilami odburknie. Quote
diuna_wro Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 w domu nic nie zniszczył, siknął tu i tam. Na spacerze w lesie oczywiście się wytarzał. Grzecznie chodzi na smyczy. Nie jest wyjątkowo szczekliwy, trochę poszczekuje jak zostaje sam w domu, ale po chwili przestaje. Klara zobaczywszy, że się nie da jednak chłopaka z równowagi wyprowadzić - odpuściła... Quote
NikaEla Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Też sie przypominam :) fotki to ponad 50% skuteczności ogłoszeń! Quote
diuna_wro Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Fotki zrobię jutro rano, mój aparat nie robi dobrych zdjęć wieczorami, a ja cały dzień w pracy, potem z psami w lesie aż do zmierzchu. Mam nadzieję, że jutro zaświeci słońce i uda mi się zrobić dobre zdjęcia, moim byle jakim aparatem:roll: Quote
paniMysza Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 diuna, w której części wrocławia mieszkasz, że masz las? ja jestem z kuźnik i las mam:) Quote
diuna_wro Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 ja mieszkam koło lasu osobowickiego:) idę tam 3 minuty, widzę go z okna:) edit: z balkonu, jak się wychylę, heh Quote
diuna_wro Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 w odwiedziny do Uszatka przyjeżdża jutro jego Pan Sąsiad:multi: Quote
danka1234 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='diuna_wro']w odwiedziny do Uszatka przyjeżdża jutro jego Pan Sąsiad:multi:[/QUOTE] widac Panu bardzo lezy na sercu Uszatek. Czekamy na duzo zdjec ,też pomoge jelsi bedzie trzeba w ogłoszeniach. Quote
NikaEla Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Uszatek pewno ucieszy się z odwiedzin sąsiada Quote
diuna_wro Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Uszatek oszalał jak zobaczył Pana Sąsiada. Piruetom i wrzaskom nie było końca, po czym ochoczo poleciał z Panem na spacerek. za chwilę wstawię zdjęcia z porannej sesji. Słońce dopisało i widać urok rudaska:loveu::loveu: Quote
diuna_wro Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 dzis dowiedziałam się też, że Uszatek zanim trafił do schroniska nie miał kolorowo, w okresie od śmierci Pani. Był nawet troszeczkę bezdomny, szlajał się, syn tej Pani go wyganiał z domu. Nawet trafił bardzo zziębnięty do pobliskiej lecznicy, bo ktoś znalazł Uszatka jak zamarza w nocy na dworze:shake: odebrał go sąsiad i zaniósł Uszatka do jego domu, po czym piesek trafił do schroniska. Straszne to. A jego ś.p. Pani tak o niego dbała, był kiedyś tłuściutki, jest grzeczny, dobrze wychowany, kanapowiec i przytulak. Quote
diuna_wro Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Uszatka oddano w styczniu, więc w największe mrozy ten gładkowłosy jamniczek błąkał się w okolicach własnego domu, nie mogąc do niego wejść:-( Quote
diuna_wro Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 w objęciach Klary, która go uwielbia będziemy się z Natalią opiekować Uszatkiem na zmianę. Obie mamy teraz okres częstych, nawet tygodniowych wyjazdów. Uszatek więc jak najszybciej musi znaleźć swoje stałe miejsce na ziemi. Quote
NikaEla Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='diuna_wro']dzis dowiedziałam się też, że Uszatek zanim trafił do schroniska nie miał kolorowo, w okresie od śmierci Pani. Był nawet troszeczkę bezdomny, szlajał się, syn tej Pani go wyganiał z domu. Nawet trafił bardzo zziębnięty do pobliskiej lecznicy, bo ktoś znalazł Uszatka jak zamarza w nocy na dworze:shake: odebrał go sąsiad i zaniósł Uszatka do jego domu, po czym piesek trafił do schroniska. Straszne to. A jego ś.p. Pani tak o niego dbała, był kiedyś tłuściutki, jest grzeczny, dobrze wychowany, kanapowiec i przytulak. [/QUOTE] Oby znalazł nową Panią i nowy kochający dom. Później zrobię drugie allegro z nowymi zdjęciami Quote
Isadora7 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Dołożyłam chłopakowi te śliczne zdjęcia :) http://jamniki.eadopcje.org/psiak/172 :cool1: Quote
NikaEla Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Drugie allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1504929668 (pierwsze ma ponad 230wejśc), może ktoś go dojrzy Quote
paniMysza Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 jejku, jaki on jest piekny! a ma juz termin kastracji zaklepany? udało sie gdzieś go wcisnąć? Quote
Recommended Posts