Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wróciłam od Szarutki,babcia naskarżyła na nią,że nie chce jeść,zawieźliśmy jej ryż z serduszkami i wątróbką,to troszkę zjadła;) smaczków nie zna:( ogólnie jest w porządku,była na spacerku w lesie,wie już gdzie jej domek,jak odjeżdżałam to została w budce,ale jest luzem:) teraz fotki

Posted

ojej, jaka Szarutka wesolutka:loveu::loveu::loveu: i została tak luzem?nie zwieje?:roll: Może nie ma apetytu, bo wie, że nikt jej jedzenia nie zabierze i że może być na później, albo dostaje bardziej wartościowe i nie potrzebuje dużo;) poza tym stresik, nowe miejsce itd.

Posted

Asiu, teściowa mówi, że bardzo mało je, kupiłam jej dobrą suchą karmę,ciasteczka, smaczki, ale też nie je, na spacerze pilnuje się, zaczyna reagować na Halutkę, jak ją się zawoła to podchodzi, na spacerze jak szła pierwsza to prowadziła nas do domu, stawała i oglądała się, kuleje trochę na łapkę tylnią, ale nie ma rany, wcześniej próbowała wyjść przez bramę i musiała wsadzić gdzieś tą łapkę. Nie wiem, czy w nocy nie wyjdzie po bramie? może jutro znowu pojedziemy do niej, musimy ją odrobaczyć, dzisiaj kupiliśmy tabletę, ugotuję jej jutro rosołek z makaronem i kurczaczek ona rzeczywiście jest sucha, Paula ja trochę wyczesała

Posted

ojej trzymam mocno zaWas kciuki i Helutkę:) moze dziewczynka potrezbuje troszke czasu aby sie zaklimatyzowac:) dobrze ze wie ze jest juz w swoim domku:) zacznie jesc w swoim czasie, chodzi mi tu onormalne porcje:) psiaki róznie reagują pamiętam jak wziełam mojego z schronu to przez 2 tygodnie tylko by jadł nic wiecej jakby jadł na zapas, natomiast u mojejkolezanki Drakorównież z schroniska przez 3 dni nic nie jadl tylko pil a potemluz:) z Helutka moze byc podobnie:) jak zglodnieje to zje:) nie martwcie sie:)

Posted (edited)

zioberek87 napisał(a):
ojej trzymam mocno zaWas kciuki i Helutkę:) moze dziewczynka potrezbuje troszke czasu aby sie zaklimatyzowac:) dobrze ze wie ze jest juz w swoim domku:) zacznie jesc w swoim czasie, chodzi mi tu onormalne porcje:) psiaki róznie reagują pamiętam jak wziełam mojego z schronu to przez 2 tygodnie tylko by jadł nic wiecej jakby jadł na zapas, natomiast u mojejkolezanki Drakorównież z schroniska przez 3 dni nic nie jadl tylko pil a potemluz:) z Helutka moze byc podobnie:) jak zglodnieje to zje:) nie martwcie sie:)

tak tylko ona jest już tydzień i to są minimalne porcyjki, jest strasznie chuda!!!!! ale nie uciekła!!! teściowie jak jechali do kościoła otworzyli bramę i dała nura, ale jak my zajechaliśmy to leżała dostojnie na schodach, ucieszyła się jak wyszliśmy z samochodu, na dzień dobry dostała skrzydełko i tabletkę od robaków, potem z ręki zjadła troszkę karmy suchej, nie umie jeść karmy i smaczków, ale dzisiaj przez przypadek jednego zjadła:);) zdjęcia zaraz wstawimy. Zostawiliśmy jej na kolację rosołek z ryżem, makaronem, warzywami i kurczakiem zobaczymy czy to zje:):)

niestety zdjęć nie będzie:( zapisały się na aparacie,a karta została w komputerze,a ja nie umiem tego zrobić..

Edited by danusiadanusia
Posted

danusiadanusia napisał(a):
właśnie przekopaliśmy cały dom i jest:) tylko nie umiem tego zrobić, ale będę się starała;:)

Po podłączeniu kabla powinny się wyswielić opcje i otwórz folder....i to wszystko. U mnie tak jest....tylko ja mam zwykłą cyfrówkę z 2007 roku

i w aparacie chyba nie mam pamięci do zrobienia fotki

Posted

andegawenka napisał(a):
Bedzie dobrze, buda przyjedzie...Jej niewiele do szęczęścia potrzeba....fajna sunia.Trroche sie bałam że bedzie za duzą dla tej Pani ale widze że jest super...

ona jest taka kochana, śmiejemy się wszyscy, że ona ciągle jest zadowolona, strzela banana już w momencie jak się ją woła, mnie osobiście ucieszył dzisiaj merdający ogonek ;):) i to, ze zjadła z ręki garść karmy, nie dzwoniłam już dzisiaj do teściowej jak zjadła wieczorem, ale myślę, że tak, bo tam było dużo mięska z kurczaka, jutro się dopytamy babci o zachowanie dziewczynki. Sama pomyślałam, że te tabletki od robaków coś dadzą, czekamy na efekty.Ona jest jeszcze bardzo zagubiona, nawet jak biegnie ogonek ma podwinięty, na spacerkach tak samo, ale dzielnie idzie do przodu z nami, dla niej człowiek to też jeszcze istota niezrozumiała, ale pomalutku się dziewczyna rozkręci;)

Posted

Nadrobiłam zaległości i przeczytałam :lol: Wszystkie zdjęcia obejrzałam :lol: Piękna okolica i sama chętna byłabym na adopcję, mojej osoby :lol: Halutka, to fakt, większa wydaje się na zdjęciach teraźniejszych, niż tych schroniskowych.Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Z tym jedzeniem to jest taka jakaś dziwna sprawa - one chyba w tym schronisku nie miały tak źle (tu oczywiście mała ironia) bo Nuka tez się wcale na jedzenie nie rzucała i nie rzuca i ciągle ma problem, chociaż odkąd w domu pojawiła się jeszcze większa konkurencja to zaczyna jesc coraz więcej:) Ona chyba odkrywa smaki - bo na początku nie chciała w ogóle jesć różnych rzeczy a dzisiaj jej ulubionym daniem są surowe zoladki kurczaka - pierwsza wklada leb do woreczka:))) Jest cudna...ale tak czy siak to jedzenie wymaga czasu..