zioberek87 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 hu hu hu isie doczekałam piękne fotki:) i piekna modelka:) widać że szczęśliwa:) a łańcuch narazie musi być pózniej samezobaczycie kiedymoze hulac bez:) Quote
andegawenka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='andegawenka']Danusiu, mnie chodziło żeby zabezpieczyć budę przed wilgocią, a Szarutka może bedzie sama chciała tam się chronić:smile: Szybka instalacja od zewnatrz lub od srodka http://www.newzooland.pl/pl/p/Oslona-WEJSCIA-do-Budy-dla-Psa-DRZWI-DO-BUDY-rozmiar-1/166 Quote
danusiadanusia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='andegawenka']Szybka instalacja od zewnatrz lub od srodka http://www.newzooland.pl/pl/p/Oslona-WEJSCIA-do-Budy-dla-Psa-DRZWI-DO-BUDY-rozmiar-1/166 Szarutka będzie miała nową budę z osłoną, czekamy na nią, miała być w czwartek i nie doszła:( Quote
nukujek Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 szczęśliwa Halutka:-)takie widoki aż chce się oglądać:-):-):-) Quote
andegawenka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Kinga, gdy sobie przypomnę poczatek wątku Szarutki....kto zechce? teraz tylko maluchy znajdują dom...a tu jednak cuda się zdarzają:multi::loveu: Quote
danusiadanusia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 dzisiaj jedziemy w odwiedziny do dziewczynki, zobaczymy jej zdartą łapkę, zawieziemy smakołyki i pstrykniemy kilka fotek, zapraszamy wieczornie na sesję .... Quote
kinga_kinga7 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 wróciłam od Szarutki,babcia naskarżyła na nią,że nie chce jeść,zawieźliśmy jej ryż z serduszkami i wątróbką,to troszkę zjadła;) smaczków nie zna:( ogólnie jest w porządku,była na spacerku w lesie,wie już gdzie jej domek,jak odjeżdżałam to została w budce,ale jest luzem:) teraz fotki Quote
storozak Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Szarutko, Helutko jaka ty duża dziewczyna jesteś:) A jaka ładna:) Quote
nukujek Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 ojej, jaka Szarutka wesolutka:loveu::loveu::loveu: i została tak luzem?nie zwieje?:roll: Może nie ma apetytu, bo wie, że nikt jej jedzenia nie zabierze i że może być na później, albo dostaje bardziej wartościowe i nie potrzebuje dużo;) poza tym stresik, nowe miejsce itd. Quote
danusiadanusia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Asiu, teściowa mówi, że bardzo mało je, kupiłam jej dobrą suchą karmę,ciasteczka, smaczki, ale też nie je, na spacerze pilnuje się, zaczyna reagować na Halutkę, jak ją się zawoła to podchodzi, na spacerze jak szła pierwsza to prowadziła nas do domu, stawała i oglądała się, kuleje trochę na łapkę tylnią, ale nie ma rany, wcześniej próbowała wyjść przez bramę i musiała wsadzić gdzieś tą łapkę. Nie wiem, czy w nocy nie wyjdzie po bramie? może jutro znowu pojedziemy do niej, musimy ją odrobaczyć, dzisiaj kupiliśmy tabletę, ugotuję jej jutro rosołek z makaronem i kurczaczek ona rzeczywiście jest sucha, Paula ja trochę wyczesała Quote
zioberek87 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 ojej trzymam mocno zaWas kciuki i Helutkę:) moze dziewczynka potrezbuje troszke czasu aby sie zaklimatyzowac:) dobrze ze wie ze jest juz w swoim domku:) zacznie jesc w swoim czasie, chodzi mi tu onormalne porcje:) psiaki róznie reagują pamiętam jak wziełam mojego z schronu to przez 2 tygodnie tylko by jadł nic wiecej jakby jadł na zapas, natomiast u mojejkolezanki Drakorównież z schroniska przez 3 dni nic nie jadl tylko pil a potemluz:) z Helutka moze byc podobnie:) jak zglodnieje to zje:) nie martwcie sie:) Quote
danusiadanusia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 (edited) zioberek87 napisał(a):ojej trzymam mocno zaWas kciuki i Helutkę:) moze dziewczynka potrezbuje troszke czasu aby sie zaklimatyzowac:) dobrze ze wie ze jest juz w swoim domku:) zacznie jesc w swoim czasie, chodzi mi tu onormalne porcje:) psiaki róznie reagują pamiętam jak wziełam mojego z schronu to przez 2 tygodnie tylko by jadł nic wiecej jakby jadł na zapas, natomiast u mojejkolezanki Drakorównież z schroniska przez 3 dni nic nie jadl tylko pil a potemluz:) z Helutka moze byc podobnie:) jak zglodnieje to zje:) nie martwcie sie:) tak tylko ona jest już tydzień i to są minimalne porcyjki, jest strasznie chuda!!!!! ale nie uciekła!!! teściowie jak jechali do kościoła otworzyli bramę i dała nura, ale jak my zajechaliśmy to leżała dostojnie na schodach, ucieszyła się jak wyszliśmy z samochodu, na dzień dobry dostała skrzydełko i tabletkę od robaków, potem z ręki zjadła troszkę karmy suchej, nie umie jeść karmy i smaczków, ale dzisiaj przez przypadek jednego zjadła:);) zdjęcia zaraz wstawimy. Zostawiliśmy jej na kolację rosołek z ryżem, makaronem, warzywami i kurczakiem zobaczymy czy to zje:):) niestety zdjęć nie będzie:( zapisały się na aparacie,a karta została w komputerze,a ja nie umiem tego zrobić.. Edited January 8, 2012 by danusiadanusia Quote
andegawenka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Nie masz kabla . powinien być na wyposażeniu aparatu...u mnie jest Quote
danusiadanusia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 andegawenka napisał(a):Nie masz kabla . powinien być na wyposażeniu aparatu...u mnie jest właśnie przekopaliśmy cały dom i jest:) tylko nie umiem tego zrobić, ale będę się starała;:) Quote
andegawenka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 danusiadanusia napisał(a):właśnie przekopaliśmy cały dom i jest:) tylko nie umiem tego zrobić, ale będę się starała;:) Po podłączeniu kabla powinny się wyswielić opcje i otwórz folder....i to wszystko. U mnie tak jest....tylko ja mam zwykłą cyfrówkę z 2007 roku i w aparacie chyba nie mam pamięci do zrobienia fotki Quote
danusiadanusia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 i jeszcze jedno, bo poprzednie to dubel u nas od dzisiaj padało, rano śnieg, później deszcz, dziewczynka jak zjadła poszła do budki i spała jak suseł, jak wyjeżdżaliśmy to nawet nie wyszła się pożegnać:) Quote
storozak Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Pocieszna jest:) Może po prochach na robale trochę apetytu nabierze:) Trzymam kciuki:) Quote
andegawenka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Bedzie dobrze, buda przyjedzie...Jej niewiele do szęczęścia potrzeba....fajna sunia.Trroche sie bałam że bedzie za duzą dla tej Pani ale widze że jest super... Quote
danusiadanusia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 andegawenka napisał(a):Bedzie dobrze, buda przyjedzie...Jej niewiele do szęczęścia potrzeba....fajna sunia.Trroche sie bałam że bedzie za duzą dla tej Pani ale widze że jest super... ona jest taka kochana, śmiejemy się wszyscy, że ona ciągle jest zadowolona, strzela banana już w momencie jak się ją woła, mnie osobiście ucieszył dzisiaj merdający ogonek ;):) i to, ze zjadła z ręki garść karmy, nie dzwoniłam już dzisiaj do teściowej jak zjadła wieczorem, ale myślę, że tak, bo tam było dużo mięska z kurczaka, jutro się dopytamy babci o zachowanie dziewczynki. Sama pomyślałam, że te tabletki od robaków coś dadzą, czekamy na efekty.Ona jest jeszcze bardzo zagubiona, nawet jak biegnie ogonek ma podwinięty, na spacerkach tak samo, ale dzielnie idzie do przodu z nami, dla niej człowiek to też jeszcze istota niezrozumiała, ale pomalutku się dziewczyna rozkręci;) Quote
Syla Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Nadrobiłam zaległości i przeczytałam :lol: Wszystkie zdjęcia obejrzałam :lol: Piękna okolica i sama chętna byłabym na adopcję, mojej osoby :lol: Halutka, to fakt, większa wydaje się na zdjęciach teraźniejszych, niż tych schroniskowych.Pozdrawiam serdecznie. Quote
karolkamadry Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Z tym jedzeniem to jest taka jakaś dziwna sprawa - one chyba w tym schronisku nie miały tak źle (tu oczywiście mała ironia) bo Nuka tez się wcale na jedzenie nie rzucała i nie rzuca i ciągle ma problem, chociaż odkąd w domu pojawiła się jeszcze większa konkurencja to zaczyna jesc coraz więcej:) Ona chyba odkrywa smaki - bo na początku nie chciała w ogóle jesć różnych rzeczy a dzisiaj jej ulubionym daniem są surowe zoladki kurczaka - pierwsza wklada leb do woreczka:))) Jest cudna...ale tak czy siak to jedzenie wymaga czasu.. Quote
Recommended Posts