Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy sunia spełnia te wymagania?(bo nie mam czasu na razie przeczytać wątku):

Wymagania:
-waga-18-20kg,bo pani jest emerytką i nie miałaby siły prowadzać większego psa na spacery czy do weta,podnieść go itd.
-krótkowłosa
-musi lubić koty -jest 1kot
-musi był łagodna do małych dzieci-często odwiedza ją wnuczek
-nie "kurożerca",bo pani ma kury
-suka nie może być typem skoczka przeskakującego ogrodzenia

Posted

[quote name='Zuzka2']Czy sunia spełnia te wymagania?(bo nie mam czasu na razie przeczytać wątku):

Wymagania:
-waga-18-20kg,bo pani jest emerytką i nie miałaby siły prowadzać większego psa na spacery czy do weta,podnieść go itd.
-krótkowłosa
-musi lubić koty -jest 1kot
-musi był łagodna do małych dzieci-często odwiedza ją wnuczek
-nie "kurożerca",bo pani ma kury
-suka nie może być typem skoczka przeskakującego ogrodzenia[/QUOTE]

szarutka też spełnia te wymagania,waży na pewno nie więcej niż 20 kg..:)

Posted

[quote name='Zuzka2']Ale skoro sunia jest w schronisku to jak był sprawdzany jej stosunek do małych dzieci i kotów oraz skoczność przez ogrodzenia?

rozmawiałam o Szarutce z kierownikiem i Szarutka w stosunku do dzieci i do człowieka jest bardzo łagodna do zwierząt mniej,do kotów nie bardzo,a przez ogrodzenie może przeskoczyć! Była w kojcu z suniami i wyszła po siatce..a siatka miała m80! chyba z domku nici..?

Szarutka na pierwszy rzut oka,taka spokojniutka sunia,a tu proszę..;)

Posted

Jak byłam w poniedziałek w schronisku to pytałam o Szarutkę. Niestety pracownik powiedział, że oni inaczej nazywają psiaki niż są na stronie schroniska i on nie wie, która to. Kierownika wtedy nie było.
Pochodziłam między psiakami i wyszło mi na to, że taka podobna do Szarutki ze zdjęć jest sunia, którą nazywają Hera. Stoi zaraz za budynkiem administracji na łańcuchu. Czy to może być ona?

Posted

Pochodziłam między psiakami i wyszło mi na to, że taka podobna do Szarutki ze zdjęć jest sunia, którą nazywają Hera. Stoi zaraz za budynkiem administracji na łańcuchu. Czy to może być ona?

tak! Szarutka stoi tam za budynkiem:)

Posted

Czy te ostatnie zdjęcia Szarutki są tylko takie małe ?
I jeszcze takie małe podsumowanie dla suni, musze jej w końcu jakieś ogłoszenia porobić :):
wiek - ok. 3 lat
szczepienia - ?
sterylizacja - pewnie nie
wygląd - psiak średniej wielkości (ok.18-20kg), krótkowłosy
charakter - miła, przyjazna, potulna, spokojna, łagodna
do innych psiaków - w miarę ok. ? bardziej do innych suczek czy piesków ?
do kotów - nie toleruje
słaba strona Szarutki - skoczność, może przeskoczyć wysokie ogrodzenie
Czy w takim razie nadaje się do domu z ogródkiem ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czy te ostatnie zdjęcia Szarutki są tylko takie małe ?
I jeszcze takie małe podsumowanie dla suni, musze jej w końcu jakieś ogłoszenia porobić :):
wiek - ok. 3 lat
szczepienia - ?
sterylizacja - pewnie nie
wygląd - psiak średniej wielkości (ok.18-20kg), krótkowłosy
charakter - miła, przyjazna, potulna, spokojna, łagodna
do innych psiaków - w miarę ok. ? bardziej do innych suczek czy piesków ?
do kotów - nie toleruje
słaba strona Szarutki - skoczność, może przeskoczyć wysokie ogrodzenie
Czy w takim razie nadaje się do domu z ogródkiem ?

Szarutka ma już ok 3-4 lat,jest zaszczepiona i odrobaczona,wysterylizowana zostanie przed adopcją (już ja osobiście dopilnuję:)) jest średniej wielkości,myślę,że do 20 kg,miła,łagodna,bardzo przyjacielska..co do innych psiaków,trudno powiedzieć..do kotów też -myślę,że domek bez innych zwierzaków będzie dobry:) domek z ogródkiem,kierownik mówił,że może jeśli będzie miała swój domek,to nie będzie uciekać:roll:

Posted

Jeśli to ta sunia, to pani ze schroniska cieszyła się, że jak jeden ze szczeniaczków uciekł, to pobiegł w przeciwną stronę niż stoi Szarutka. Była pewna, że jakby podbiegł do niej, to by go zagryzła. Myślę więc, że to nie może też być dom z małymi zwierzętami. Jeśli już, to z psami jej wielkości.
Mieliśmy ostatnio w schronisku zwrot z adopcji dużej suni - Negry. Łagodne, kochane stworzenie, ale jak znalazła się w domu z małym jamnikiem, to podobno polowała na niego jak dziki zwierz. Mieli nadzieję, że to minie z czasem, ale było coraz niebezpieczniej dla jamniczka. Widocznie w niektórych dużych psiakach budzi się silny instynkt łowiecki jak widzą maliznę.

A Szarutka (w schronisku Hera) jest rzeczywiście bardzo przyjazna do ludzi. Jak mnie zobaczyła, to merdała radośnie ogonkiem i bardzo prosiła, żeby do niej podejść. Zero lęku czy niepewności.

• 2 weeks later...