kinga_kinga7 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 podrzucę w górę!! bo cioteczki coś nas nie odwiedzają.. Quote
Zuzka2 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Czy sunia spełnia te wymagania?(bo nie mam czasu na razie przeczytać wątku): Wymagania: -waga-18-20kg,bo pani jest emerytką i nie miałaby siły prowadzać większego psa na spacery czy do weta,podnieść go itd. -krótkowłosa -musi lubić koty -jest 1kot -musi był łagodna do małych dzieci-często odwiedza ją wnuczek -nie "kurożerca",bo pani ma kury -suka nie może być typem skoczka przeskakującego ogrodzenia Quote
kinga_kinga7 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='Zuzka2']Czy sunia spełnia te wymagania?(bo nie mam czasu na razie przeczytać wątku): Wymagania: -waga-18-20kg,bo pani jest emerytką i nie miałaby siły prowadzać większego psa na spacery czy do weta,podnieść go itd. -krótkowłosa -musi lubić koty -jest 1kot -musi był łagodna do małych dzieci-często odwiedza ją wnuczek -nie "kurożerca",bo pani ma kury -suka nie może być typem skoczka przeskakującego ogrodzenia[/QUOTE] szarutka też spełnia te wymagania,waży na pewno nie więcej niż 20 kg..:) Quote
Andzike Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Kurcze, super by bylo gdyby coś z tego wyszło... Quote
Zuzka2 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ale skoro sunia jest w schronisku to jak był sprawdzany jej stosunek do małych dzieci i kotów oraz skoczność przez ogrodzenia? Quote
kinga_kinga7 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='Zuzka2']Ale skoro sunia jest w schronisku to jak był sprawdzany jej stosunek do małych dzieci i kotów oraz skoczność przez ogrodzenia? rozmawiałam o Szarutce z kierownikiem i Szarutka w stosunku do dzieci i do człowieka jest bardzo łagodna do zwierząt mniej,do kotów nie bardzo,a przez ogrodzenie może przeskoczyć! Była w kojcu z suniami i wyszła po siatce..a siatka miała m80! chyba z domku nici..? Szarutka na pierwszy rzut oka,taka spokojniutka sunia,a tu proszę..;) Quote
kinga_kinga7 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 był sprawdzany jej stosunek do małych dzieci a w jakim wieku? Quote
kinga_kinga7 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 nawet dowiedziałam się od kierownika,że Szarutka zagryzła idącego obok kotka..nie dało się już go uratować:( Quote
kinga_kinga7 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 halo!!!!!!!!! Nikt tu nie zagląda??? Quote
kinga_kinga7 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 mam Szarutki zdjęcia,ale chyba nikt nie jest ciekawy..;) Quote
kinga_kinga7 Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Andzike napisał(a):Taka super suńka :( Ehh... ten łańcuch :( mogła być w boksie,ale się wspina;) Podrzucam Szarutkę,może ktoś jej zrobi allegro? Quote
cavani Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Jak byłam w poniedziałek w schronisku to pytałam o Szarutkę. Niestety pracownik powiedział, że oni inaczej nazywają psiaki niż są na stronie schroniska i on nie wie, która to. Kierownika wtedy nie było. Pochodziłam między psiakami i wyszło mi na to, że taka podobna do Szarutki ze zdjęć jest sunia, którą nazywają Hera. Stoi zaraz za budynkiem administracji na łańcuchu. Czy to może być ona? Quote
kinga_kinga7 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Pochodziłam między psiakami i wyszło mi na to, że taka podobna do Szarutki ze zdjęć jest sunia, którą nazywają Hera. Stoi zaraz za budynkiem administracji na łańcuchu. Czy to może być ona? tak! Szarutka stoi tam za budynkiem:) Quote
Onaa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Czy te ostatnie zdjęcia Szarutki są tylko takie małe ? I jeszcze takie małe podsumowanie dla suni, musze jej w końcu jakieś ogłoszenia porobić :): wiek - ok. 3 lat szczepienia - ? sterylizacja - pewnie nie wygląd - psiak średniej wielkości (ok.18-20kg), krótkowłosy charakter - miła, przyjazna, potulna, spokojna, łagodna do innych psiaków - w miarę ok. ? bardziej do innych suczek czy piesków ? do kotów - nie toleruje słaba strona Szarutki - skoczność, może przeskoczyć wysokie ogrodzenie Czy w takim razie nadaje się do domu z ogródkiem ? Quote
kinga_kinga7 Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Dogo07 napisał(a):Czy te ostatnie zdjęcia Szarutki są tylko takie małe ? I jeszcze takie małe podsumowanie dla suni, musze jej w końcu jakieś ogłoszenia porobić :): wiek - ok. 3 lat szczepienia - ? sterylizacja - pewnie nie wygląd - psiak średniej wielkości (ok.18-20kg), krótkowłosy charakter - miła, przyjazna, potulna, spokojna, łagodna do innych psiaków - w miarę ok. ? bardziej do innych suczek czy piesków ? do kotów - nie toleruje słaba strona Szarutki - skoczność, może przeskoczyć wysokie ogrodzenie Czy w takim razie nadaje się do domu z ogródkiem ? Szarutka ma już ok 3-4 lat,jest zaszczepiona i odrobaczona,wysterylizowana zostanie przed adopcją (już ja osobiście dopilnuję:)) jest średniej wielkości,myślę,że do 20 kg,miła,łagodna,bardzo przyjacielska..co do innych psiaków,trudno powiedzieć..do kotów też -myślę,że domek bez innych zwierzaków będzie dobry:) domek z ogródkiem,kierownik mówił,że może jeśli będzie miała swój domek,to nie będzie uciekać:roll: Quote
Onaa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ale była w kojcu z suniami i było ok. ? A z kotkami to czytałam o tym biednym kotku :(. I dlatego napisałam że nie toleruje. Quote
kinga_kinga7 Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Dogo07 napisał(a):Ale była w kojcu z suniami i było ok. ? A z kotkami to czytałam o tym biednym kotku :(. I dlatego napisałam że nie toleruje. tak,była i dogadywały się dobrze.. Quote
cavani Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Jeśli to ta sunia, to pani ze schroniska cieszyła się, że jak jeden ze szczeniaczków uciekł, to pobiegł w przeciwną stronę niż stoi Szarutka. Była pewna, że jakby podbiegł do niej, to by go zagryzła. Myślę więc, że to nie może też być dom z małymi zwierzętami. Jeśli już, to z psami jej wielkości. Mieliśmy ostatnio w schronisku zwrot z adopcji dużej suni - Negry. Łagodne, kochane stworzenie, ale jak znalazła się w domu z małym jamnikiem, to podobno polowała na niego jak dziki zwierz. Mieli nadzieję, że to minie z czasem, ale było coraz niebezpieczniej dla jamniczka. Widocznie w niektórych dużych psiakach budzi się silny instynkt łowiecki jak widzą maliznę. A Szarutka (w schronisku Hera) jest rzeczywiście bardzo przyjazna do ludzi. Jak mnie zobaczyła, to merdała radośnie ogonkiem i bardzo prosiła, żeby do niej podejść. Zero lęku czy niepewności. Quote
kinga_kinga7 Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Szarutka nie toleruje kotów -zamordowała już drugiego:( Quote
Recommended Posts