Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Waluś zaczyna wyglądać coraz lepiej, ładnie narasta mu futerko na nóżkach z tyłu i dupencji i jest taki kochany, tak się tuli, tak che się głaskać, jaki on fajny, jak się wygrzewa na słonku!! Jak z Rambo i dziewczynkami szaleje!! Nasze skrzaciątko!! :) :)

• 2 weeks later...
  • Replies 485
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Waluś bidulek mały, tak mało osób tu zagląda . Boleję nad tym że ogłaszać za wcześnie ze względu na stan skóry, a on biedaczyna tak bardzo lgnie do ludzi. I podoba się ludziom, państwo od Misia sie nim zachwycali i teraz od Melisy również. Strasznie mozolnie to leczenie idzie, musimy pogadac z Justynką co można jeszcze dla niego zrobić bo mamy teraz fundusze na jakieś ewentualne badania i diagnozy.
Cudny ten nasz skrzacik i taki słodki.

Posted

Waluś to jest gospoch w przytulisku całą gębą!!! Goni, szaleje z Fiziulkiem, wszystko ma pod kontrolą, nic go nie ominie, wszystko obszczeka, wszystko sprawdzi, a jak uwielbia się głaskać, jak ogonkiem przerabia. Jeszcze nie mieliśmy takiego skrzacika. Wiadomo, jakbym nie miała swoich, albo choć z dwa mniej to bym go wzięła. Już tak jestem do niego przywiązana, że jakoś nie wyobrażam sobie tego miejsca bez niego. Jak odjeżdżam na rowerze, to on staje na dwóch łapkach,opiera się o siatkę i tak wypatruje, ech przekochaniuteńki! Myślę, że można go już próbować ogłaszać, bo on na prawdę wygląda o niebo lepiej, a czy ta skóra będzie jak pupa niemowlaka to wątpię!!!

Posted

Dzika_Figa napisał(a):

powiedzcie, czemu ja jestem taka durna, co?

Hhaha Dzika_Figo no nie przesadzaj!! Każdy z nas ma czasami tak samo, ale następnym razem jak mi się coś podobnego zdarzy, to też tak samo tutaj napiszę, ciekawa jestem co na to odpowiesz ;)
No i ciekawa jestem czy ktoś dzwonił, no ale tego się chyba nie dowiem ;)

Posted

Waluś już nie jest taki szorstki, jego futerko jest już takie fajne, mięciutkie, ja uwielbiam te jego przednie koślawe łapki, takie słodkie, grubiutkie, no i te wiszące- dyndające jajeczka są boskie:diabloti:

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Ja go cały czas ogłaszam na allegro, bez efektów...

właśnie sobie uświadomiłam, że chyba ze starym tel majuski...
powiedzcie, czemu ja jestem taka durna, co?

Dopiero teraz zauważylam Twój wpis:oops: ( tez jestem durna )

Dzika Figo, gdyby komuś bardzo zależało na Walusiu i nie mógłby się dodzwonić to spróbowałby drugiego kontaktu,mailowego, no nie?

Posted

majuska napisał(a):
Dopiero teraz zauważylam Twój wpis:oops: ( tez jestem durna )

Dzika Figo, gdyby komuś bardzo zależało na Walusiu i nie mógłby się dodzwonić to spróbowałby drugiego kontaktu,mailowego, no nie?

No tak, ale telefon w allegro już zmieniony, a jak nakarmię TŻ to się zabiorę za podmianę zdjęć i za plakaty do Sanoka.

Posted

Biedny skrzacik, tak czaruje wszystkich kiedy zabierają psiaki, też chciałby pójść do domku. Ciągla jakieś znikają, a ten biedak tkwi bez końca. Jest taki przytulaśny, słodki maluszek do schrupania.

Posted

Waluniu nasza słodycz wypieszczony wczoraj, noszony na rączkach. Na zdjęciach nie widać jaki on drobniutki i leciutki, taki przytulaczek mały.
Oj, nie wiedzą ludzie co tracą, wspaniały przyjaciel z niego.
Skóra o niebo lepsza, choć powoli - pięknie porasta, aktualnie znów bierze leki. Chciałabym go zobaczyć już całkiem kudłatego.

Posted

Kopiuję z wątku boguchwalskiego

"I jeszcze troche info o Walusiu i Rambo.

Waluś kończy właśnie brać antybiotyk i steryd, Justynka ocenia stan jego zdrowia na zadowalający, tzn. już jest "z górki", po tak długotrwającym wyniszczeniu i stanach zapalnych leczenie niestety musiało tyle trwać.

Rambo jest w gorszym stanie , jeszcze troche leczenia przed nim, bierze teraz antybiotyk, dużo powinna pomóc ta kąpiel.

Oba psiaki dostają preparat Vetoskin ( zawiera kwasy omega-3, -6 , oraz witaminy z grupy B )

Rambuś będzie miał pobieraną krew na badania jak się zakończy kuracja antybiotykowa.

Waluś i Rambo maja kupiona karmę DogChow na bazie jagnięciny ( pełnowartościowa karma polecana dla psów ze skłonnością do alergii skórnych i pokarmowych )

Justynka póki co ocenia koszty na około 150 zł"

Posted

Tak Waluś to nasze cudo, bez dwóch zdań, ale jak to każdy pies zaczyna wariować pod wpływem dziewczyn z cieczką, tak patrzy na Rambo, że muszę go sprowadzać na ziemię, bo czuję że za sekundę się pogryzą. A szkoda że tak jest , bo mogli by we trójkę z Igunią chodzić, a tak skrzacik musi siedzieć większość dnia w zamknięciu i jak widzę go tak siedzącego i smutno na mnie patrzącego jak odchodzę to .......ech, no ale musimy jakoś to przeżyć. Dlaczego te cieczki muszą tak dłuuuuuugo trwać, nooo dlaczego????

Posted

No , zwłaszcza jak więcej niż jedna suka ma cieczkę - one się wzajemne nakręcają, mam wrażenie. Robi się gęsto w powietrzu od tych hormonów suczych i wszystko się ciągnie w nieskończoność.