suślik Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Dzis Belka idzie z nowa Pancia do weterynarza :) Jak sie tylko dowiem co lekarz powiedzial na stan naszej slicznej to dam znac :) I niecierpliwie czekam na fotki z Inowroclawia :) I fotki od Uli z naszej podrozy :) Powiem Wam, ze bylo cudnie pod kazdym wzgledem :) Quote
suślik Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Mam juz informacje dotyczace zdrowia Belli a wlascicie Toski :) "Szybciutko przesyłam najświeższe informacje o stanie zdrowia Belli, a właściwie Tośki,gdzyż troszeczkę ją przechrzciłam :) Tośka ma ogólną drożdżyce...wszędzie, cycuszki, uszy, łapki, nosek... Dodatkowo w uszach ma tak rozwinięte drożdże, że niemalże nie idzie wsadzić takiego małego kabelka z kamerą, gdzyż wszystko jest opuchnięte i wygląda jakby pogryzione przez pszczoły (widziałam na własne oczy). Ponadto z lewego ucha pani doktor wyciągnęła kawałek plastiku, który siędział w przewodzie słuchowym, prawe zaś uszko jest głuche. Tośka ma pękniętą błonę bębenkową. Badało ją 2 lekarzy - stwierdzili to samo. Bąbel który miała na nodze trzeba było naciąć. wyleciało z niego tyle gęstej i zgranulowanej ropy, co pasty z tubki do zębów. Guzy pod ogonem okazały się być zawalonymi węzłami, z których po wyciśnięciu wyleciało około 0,5 szklanki śmierdzącego płynu. Wszystko miała robione pod narkozą i trwało to niemalże 4 godziny. Teraz odpoczywa pod balkonem na kocyku. Uszka zaostały wypłukane, wyczyszczone, zakroplone. Powinno być dobrze. W piątek mamy kolejną wizytę. Badania krwi wyszły b. dobrze, brakowało tylko "czegoś tam", co świadczy o jej niedożywieniu przez dłuższy czas. Pozdrawiam gorąco i oczywiście ucałuję od Was Tośkę. " Najlepiej nie jest ale nie jest tez najgorzej :) Czyli Bella zwana Toska ma sie calkiem dobrze i bedzie coraz lepiej :) Quote
ifka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 pięĸna akcja!!! dziewczyny, gratulacje!!!! buniaaga, czy te przypadłości Belli były już zdiagnozowane wcześniej, w bielsku?czy wyszło to wszystko dopiero na miejscu w nowym domu? Quote
ifka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 jejku, od czego pies może mieć przebiŧą błonę bębenkową?! aż boję się myśleć, jakich miała poprzednich właścicieli.... Quote
ula_cz Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Zdjęcia z podróży :) Na postoju z Agatą :) Na postoju z Ulą :) Prosimy o Achy i Ochy nad urodą Belci :P Bella (Tosia) jest tak kochana że dziękuje wiatraczkiem nawet za głupia miskę wody.... Quote
suślik Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Ach i Och :) I ojeju i ten tego i w ogole :) Pikniasta jest :) A na smyczy chodzi pieknie :) wzbudza ogolne zainteresowanie dzieci z aut przed nami :) i zainteresowana byla zywo wiatrakami. Bo jak wiadomo Kolumienkami i wiatrakami kraina ta slynie :) Quote
ula_cz Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 że tez żadnej kolumience zdjęcia nie zrobilyśmy,.... nie mówiąc o wiatraku :p Quote
suślik Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='ula_cz']że tez żadnej kolumience zdjęcia nie zrobilyśmy,.... nie mówiąc o wiatraku :p[/QUOTE] Ulenko to zbyt piekne sa widoki aby je uwieczniac na zdjeciach. Zadne zdjecie nie odda ich cudownej wizualnosci. Te widoki tylko w naszych glowach pozostana. mysle, ze dogomaniacy by nie docenili ich uroku tak bardzo jak my :) Quote
buniaaga Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='ifka']pięĸna akcja!!! dziewczyny, gratulacje!!!! buniaaga, czy te przypadłości Belli były już zdiagnozowane wcześniej, w bielsku?czy wyszło to wszystko dopiero na miejscu w nowym domu?[/QUOTE] wszystko wyszło w nowym domku.W bielsku została tylko tak ogólnie sprawdzona,czy nie ma zapalenia płuc,uszy ale bez kamerki. itd wiadomo było że trzeba będzie dokładniejsze badanie i leczenie .Zauważyłam że dobrze nie słyszy..ale ten plastik w uchu tego to się chyba nie dało się zobaczyć gołym okiem..:shake: Quote
kaszanka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Bela super się prezentuje na fotkach - dziewczyny też :) - Napiszcie jeszcze prosze cos o nowym domku gdzie trafiła Bela? Quote
ifka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 pewnie, że piękna Bella vel Tosia!! dziewczyny, to może jakieś spotkanie organizacyjne bielskiego stowarzyszenia udałoby nam się zorganizować?jest już nas trochę ! Garecik ogłaszany w tv hajnówka i nic ..:( dreag, wpłyneło tam coś jeszcze na konto, czy nadal masz deficyt? Quote
ifka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 o matko, 400km w jedną stronę, Bella zniosła podróż bez aviomarinu? SZACUNEK DZIEWCZYNY, I TO WYPRAWA ZAKOŃCZONA POWODZENIEM!!BRAWO! buniaaga jak twój piesek? jak ostatnio rozmawiałyśmy moje dziecko uciekało mi do windy i chciało samo jeździć na 3 p i z powrotem :) chyba wpadnę do ciebie na stację poprzeszkadzać w pracy, bo inaczej trudno nam się skontaktować - ataki małej terrorystki+koniec darmowych do orange :(:(w ogóle złodziejska telefonia, ale to już inny temat...! Quote
kaszanka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='ifka']+koniec darmowych do orange :(:(w ogóle złodziejska telefonia, ale to już inny temat...![/QUOTE] Ifka - a jeszcze gorzej jak druga strona ma w sieci play :D:D;D Quote
ula_cz Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='ifka']o matko, 400km w jedną stronę, Bella zniosła podróż bez aviomarinu?[/QUOTE] Bellunia bardzo ładnie zniosła podróż, prawie całą przespała albo wyglądała przez okienko i podziwiała wiatraki :D lub też jak przystało na prawdziwego żebradora pchała główkę do nas jak miałyśmy coś smacznego do jedzenia :) Quote
karina1002 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='buniaaga']wszystko wyszło w nowym domku.W bielsku została tylko tak ogólnie sprawdzona,czy nie ma zapalenia płuc,uszy ale bez kamerki[/QUOTE] A ilu jest weterynarzy w Bielsku? Bo do tych dwóch, którzy stwierdzili, że dogi są w świetnej formie (skoro mogą dojść do bramki, to stan ich zadawalający), to w życiu z żadnym zwierzakiem bym tam nie poszła. Nawet stercząca reklamówka z ucha pewnie by nie spowodowała reakcji :diabloti: Quote
suślik Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Znam 3. Do 2 w zyciu nie zaprowadze psa. do jednego na szczepienie i typowe bzdurki i u tego byla Bella. Ale to dobry weterynarz. W Bielsku brakuje dobrego sprzetu i dlatego Belka nie miala powazniejszych badan. na powazniejsze sprawy do Bialegostoku na Wesola do naszej kochanej Pani Doktor :) A ktorzy stwierdzili, ze dogi sa w swietnej formie? Ifka ja juz Tobie pisalam :) Na mnie w tym temacie mozesz liczyc ja bardzo chetnie :) Niedziela u mnie odpada. jedziemy z Ula do Siemiatycz sprawdzic dom do adopcji. Ale w inny dzien ja bardzo chetnie. Quote
karina1002 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Jednym na pewno była Ilona Andrzejczuk - i ona stwierdziła, że skoro psy podeszły do bramki, to jest ok, a potem jeszcze jeden weterynarz - na prośbę policji i podobnie stwierdził :). Ale nazwiska nie znam - pewnie Monia wie. Quote
suślik Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Nie wiem co za kobieta. Nie znam jej. Ale unikac bede jak ognia... Przerazajace naprawde. A ona te psy widziala w ogole? Jak mozna powiedziec, ze ich stan jest ok bo dadza rade dojsc do bramki. Przeciez na tych psach mozna sie uczyc koscca byly tak chude. Quote
panbazyl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 no to już Piękna w nowym domu. Jak dobrze :) Quote
ifka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 panbazyl napisał(a):no to już Piękna w nowym domu. Jak dobrze :)paniebazyl, dobrze widzę : Gardzienice? te pod Piaskami i moim Lublinem? Quote
panbazyl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 jes, te same (Lublin też kiedyś był mój, ale jakiś czas temu zrobiłam wielką przeprowadzkę na wieś zabitą dechami gdzie jest światowej sławy teatr) Quote
ifka Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 się wie, gardzienicki teatr jest mi bardzo dobrze znany i...bliski :) Labradory to faktycznie psy polecane do wychowywania z dziećmi? Quote
buniaaga Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='ifka']o matko, 400km w jedną stronę, Bella zniosła podróż bez aviomarinu? SZACUNEK DZIEWCZYNY, I TO WYPRAWA ZAKOŃCZONA POWODZENIEM!!BRAWO! buniaaga jak twój piesek? jak ostatnio rozmawiałyśmy moje dziecko uciekało mi do windy i chciało samo jeździć na 3 p i z powrotem :) chyba wpadnę do ciebie na stację poprzeszkadzać w pracy, bo inaczej trudno nam się skontaktować - ataki małej terrorystki+koniec darmowych do orange :(:(w ogóle złodziejska telefonia, ale to już inny temat...! ifka musimy się spotkać możemy w sumie wszystkie najlepiej ...poza pracą bo w pracy też mało sprzyjające warunki.zdzwonimy się i coś ustalimy. Quote
buniaaga Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 słuchajcie jak już pisałam wiadomo było od początku że zdrowiem Bellci (Tośki) będzie trzeba się zająć.W Bielsku nie ma do tego odpowiedniego sprzętu i tego nikt tu nie ukrywa.Sprawa adopcji rozegrała się szybko,ale gdyby trwała dłużej to na pewno z suślik zawiozły byśmy ją do B-stoku do lecznicy na dokładniejszy przegląd;).Nie oceniajcie też proszę przez pryzmat akcji z dogami wszystkich bielskich weterynarzy.Temu u którego ja leczę swoją sunię jestem bardzo wdzięczna,jest na każdą moją prośbę o każdej porze dnia i nocy,wspiera też psychicznie mnie a uwierzcie mi to bardzo pomaga ... Quote
suślik Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Temu u którego ja leczę swoją sunię jestem bardzo wdzięczna,jest na każdą moją prośbę o każdej porze dnia i nocy,wspiera też psychicznie mnie a uwierzcie mi to bardzo pomaga ... Akurat na tego weterynarza narzekac nie mozna. Pomogl nam z Fiona i jej alergia,zaradzil w problemach z uszami, ma cierpliwosc do naszej strachliwej kuli :) i do mnie :) a ja jak zawsze panikuje bardzo. i nie zbywa glupotami tylko wyjasnia, tlumaczy, uspokaja. przedstawia kazda mozliwosc i wybieramy najlepsza dla psa. Teraz nas czeka wizyta u weterynarza ze szczepieniem i ogolnym przegladem psa :) Mam nadzieje, ze tym razem nie bede az tak blada na widok igly i tym razem dam rade zachowac sie jak dorosly czlowiek a nie jak strachliwe dziecko :) Ale przynajmniej weterynarz rozumie mnie doskonale i razem z moim mezem radza sobie z psem i jeszcze ze mna :) Sprzetu nie ma to fakt. Moze doczekamy sie kliniki, w ktorej bedzie super sprzet. Quote
Recommended Posts