malibo57 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Sunny trafiła do nas w grudniu 2010r. Została odebrana interwencyjnie - powody poniżej. "Sunia przebywała w melinie od ok. 3 miesiąca życia. Zawsze hałas, zawsze alkohol, smród i niepewność. Jej Pan pracował w jednym ze schronisk, gdy wychodził nie było go dobę, dwie. W listopadzie wyprowadził się z meliny pozostawiając sunie przypiętą łańcuchem, zasłonił okna i zniknął. Sunią mieli zajmować się sąsiedzi...nie stroniący od alkoholu. Jadła dwa razy w tygodniu, nie wychodziła na dwór, robiła pod siebie. Przyszły duże mrozy...mała przebywała w budynku ale bez ogrzewania, bez posłania, temperatura wiecznie poniżej zera." Wtedy dowiedziała się o niej jedna z byłych wolontariuszek schroniska w Żyrardowie, zaczęła jej nosić jedzenie i poprosiła nas o pomoc. Najpierw suczka trafiła do lecznicy na obserwację i diagnostykę. Tam też została wysterylizowana. Po 2 tygodniach trafiła do hotelu w Konstancinie, a pod koniec lutego do Słupicy, pod opiekę Magdy B. Kilka zdjęć obrazujących warunki, w jakich żyła Sunny. Zdjęcia są niewyraźne, bo w pomieszczeniu było ciemno... I filmik. [video=youtube;TFxWEMzDhnk]http://www.youtube.com/watch?v=TFxWEMzDhnk[/video] Sunny boi się świata, ale nie boi się ludzi. Na zdjęciach będzie widać, jak szybko się socjalizuje. To pies z dobrym potencjałem. Magda nazwała ja Sunny - Słoneczna, od pięknej słonecznej niedzieli, kiedy to trafiła pod jej opiekę:) Quote
malibo57 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Oto Sunny w podróży do Słupicy. Jedzie z Ajlii, w towarzystwie kolegi w potrzebie. Quote
malibo57 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Pierwszy dzień w nowym miejscu - strach i stres. Kilka dni później:) Teraz będzie już tylko lepiej! Koledzy i koleżanki - wreszcie towarzystwo! I ta pani cudna:) Na zdjęciach jest z Argo(owczarkowatym) i z głuchą Fionką (łaciata). Tworzą fajną bandę, bardzo pomagają Sunny uwierzyć w siebie i pokazują jej, że ludzie nie są wcale tacy straszni i jak się do nich podchodzi, to jest mizianko i smakołyki. Zresztą widać na zdjęciach, że sunia Magdzie już zaufała. Agatka, banerek pilnie poszukiwany;-) Quote
ajlii Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Strasznie słodka jest z tym jednym uchem na baczność, a drugim klapniętym :) Quote
agata-air Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Sunny :D Ona jest taka urocza. Jutro zrobię dla niej banerek :) Quote
fonia123 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 wątek Sunny na forum amstaffowym: http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5838 edit: okazało się, że sunia miała już założony wątek na forum amstaffowym, tyle że był mocno zaniedbany i brakowało w nim aktualnych informacji. Oto właściwy link: http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5315&start=10 Quote
malibo57 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 O! A kto go założył? Czegoś nie wiem? Agatka, dzięki za baner:) Quote
agata-air Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Doddy jak szukałam dla Sunny miejsca zakładała wątki na jakiś astowych forach. Quote
Pit-R6 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='fonia123'] (...) okazało się, że sunia miała już założony wątek na forum amstaffowym, tyle że był mocno zaniedbany i brakowało w nim aktualnych informacji. Oto właściwy link: http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5315&start=10 Teraz będzie zadbany :p Zdjęcia i niusy będą na bieżąco ;) Quote
fonia123 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Nowe foty pięknej Sunny :) Po nieśmiałości i nieufności do obcych zostało tylko wspomnienie. Mała przybiega do wszystkich, skacze, cieszy się i zaczepia do zabawy ;) Quote
malibo57 Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Kasiu, dziękuję:) Jak ona śliczna! Potrzebujemy tekst do ogłoszeń i nie mogę z Magdy wydębić, bo mocno zajęta. Może Ty coś nam jeszcze o niej powiesz? Quote
fonia123 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Sunny jest bardzo wesoła, radosna. Uwielbia zabawę. Łagodna do psów, może spokojnie mieszkac z innym psiakiem. Żywiołowa i energiczna, potrzebuje z pewnością sporej dawki ruchu. Na początku była bardzo nieufna, ale teraz już nie ma problemu z obcymi ludźmi. niemniej w nowym domu, gdzie nie będzie Magdy, na poczatku może byc odrobinę nieśmiała. Nie wykazuje agresji. Jak coś jeszcze mi się przypomni, to dopiszę ;) Quote
malibo57 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Dzięki, dzięki! Czekam na każde słowo:) Bierzemy się do ogłoszeń. Agatka, allegro wypasione? Fotki na wątku, informacje też. Quote
Ziutka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 malibo57 napisał(a): Fotki na wątku, informacje też. Jak Aga skleci tekst to sobie wezmę i ogłosimy Sunny :) Quote
malibo57 Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 "Sunny - młoda (2 lata), śliczna i zdrowa sunia - mix amstaffa - o słonecznym usposobieniu, szuka ciepłego domu na resztę życia. Początki były złe - schronisko, potem kiepski dom, chory pan, samotność, czasem głód, pragnienie, zimno, brak światła, brak ruchu i spacerów... Po 3 miesiącach pobytu w hotelu dla zwierząt, Sunny odzyskuje zaufanie do ludzi i radość życia. Suczka jest żywiołowa i energiczna, z radością korzysta wreszcie z wolności i przestrzeni, zaprasza do zabawy obcych, nowo poznanych ludzi. Może przebywać i mieszkać z innymi psami, gdyż agresja wobec ludzi i innych zwierząt jest jej obca. Sunny jest zadbana pod względem medycznym, wysterylizowana, zaszczepiona. Bezwzględnie do warunków domowych, po podpisaniu umowy adopcyjnej" Coś dodać, coś ująć - i, do roboty!:evil_lol: Quote
Ziutka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 malibo57 napisał(a): Coś dodać, coś ująć - i, do roboty!:evil_lol: TAK JEST !!! :evil_lol: Quote
fonia123 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Rozmawiałam z Magdą, uważa, że na razie jeszcze dla Sunny lepszy byłby dom z ogrodem w spokojnej okolicy niż blok w centrum miasta Quote
agata-air Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 http://allegro.pl/ShowItem2.php/itemNotFound/?item=1554092651 Quote
malibo57 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 fonia123 napisał(a):Rozmawiałam z Magdą, uważa, że na razie jeszcze dla Sunny lepszy byłby dom z ogrodem w spokojnej okolicy niż blok w centrum miasta Ja też dziś miałam przyjemność:) Nie wiem, jaki dom się trafi, ale na pewno każdy solidnie sprawdzimy. Quote
fonia123 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 ja nie wątpię, że sprawdzicie, nie miałam nic złego na myśli ;) Quote
malibo57 Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 O, jej! Ja też nie, broń Boże! Rozmawiałam z Magdą na temat Sunny i Konara dziś przed południem. Jeśli chodzi o te dwójkę, to pierwsze ogłoszenia. Takie próbne, w zasadzie. Zobaczymy, jak idzie. Quote
Recommended Posts