Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunny trafiła do nas w grudniu 2010r.
Została odebrana interwencyjnie - powody poniżej.

"Sunia przebywała w melinie od ok. 3 miesiąca życia. Zawsze hałas, zawsze alkohol, smród i niepewność. Jej Pan pracował w jednym ze schronisk, gdy wychodził nie było go dobę, dwie. W listopadzie wyprowadził się z meliny pozostawiając sunie przypiętą łańcuchem, zasłonił okna i zniknął. Sunią mieli zajmować się sąsiedzi...nie stroniący od alkoholu. Jadła dwa razy w tygodniu, nie wychodziła na dwór, robiła pod siebie. Przyszły duże mrozy...mała przebywała w budynku ale bez ogrzewania, bez posłania, temperatura wiecznie poniżej zera."
Wtedy dowiedziała się o niej jedna z byłych wolontariuszek schroniska w Żyrardowie, zaczęła jej nosić jedzenie i poprosiła nas o pomoc.
Najpierw suczka trafiła do lecznicy na obserwację i diagnostykę. Tam też została wysterylizowana. Po 2 tygodniach trafiła do hotelu w Konstancinie, a pod koniec lutego do Słupicy, pod opiekę Magdy B.
Kilka zdjęć obrazujących warunki, w jakich żyła Sunny.

Zdjęcia są niewyraźne, bo w pomieszczeniu było ciemno...
I filmik.

[video=youtube;TFxWEMzDhnk]http://www.youtube.com/watch?v=TFxWEMzDhnk[/video]

Sunny boi się świata, ale nie boi się ludzi. Na zdjęciach będzie widać, jak szybko się socjalizuje. To pies z dobrym potencjałem. Magda nazwała ja Sunny - Słoneczna, od pięknej słonecznej niedzieli, kiedy to trafiła pod jej opiekę:)

Posted

Pierwszy dzień w nowym miejscu - strach i stres.

Kilka dni później:) Teraz będzie już tylko lepiej!

Koledzy i koleżanki - wreszcie towarzystwo! I ta pani cudna:)
Na zdjęciach jest z Argo(owczarkowatym) i z głuchą Fionką (łaciata). Tworzą fajną bandę, bardzo pomagają Sunny uwierzyć w siebie i pokazują jej, że ludzie nie są wcale tacy straszni i jak się do nich podchodzi, to jest mizianko i smakołyki. Zresztą widać na zdjęciach, że sunia Magdzie już zaufała.

Agatka, banerek pilnie poszukiwany;-)

• 4 weeks later...
Posted

Nowe foty pięknej Sunny :)
Po nieśmiałości i nieufności do obcych zostało tylko wspomnienie. Mała przybiega do wszystkich, skacze, cieszy się i zaczepia do zabawy ;)

Posted

Sunny jest bardzo wesoła, radosna. Uwielbia zabawę. Łagodna do psów, może spokojnie mieszkac z innym psiakiem. Żywiołowa i energiczna, potrzebuje z pewnością sporej dawki ruchu. Na początku była bardzo nieufna, ale teraz już nie ma problemu z obcymi ludźmi. niemniej w nowym domu, gdzie nie będzie Magdy, na poczatku może byc odrobinę nieśmiała. Nie wykazuje agresji.
Jak coś jeszcze mi się przypomni, to dopiszę ;)

Posted

"Sunny - młoda (2 lata), śliczna i zdrowa sunia - mix amstaffa - o słonecznym usposobieniu, szuka ciepłego domu na resztę życia.
Początki były złe - schronisko, potem kiepski dom, chory pan, samotność, czasem głód, pragnienie, zimno, brak światła, brak ruchu i spacerów...
Po 3 miesiącach pobytu w hotelu dla zwierząt, Sunny odzyskuje zaufanie do ludzi i radość życia. Suczka jest żywiołowa i energiczna, z radością korzysta wreszcie z wolności i przestrzeni, zaprasza do zabawy obcych, nowo poznanych ludzi. Może przebywać i mieszkać z innymi psami, gdyż agresja wobec ludzi i innych zwierząt jest jej obca.
Sunny jest zadbana pod względem medycznym, wysterylizowana, zaszczepiona.
Bezwzględnie do warunków domowych, po podpisaniu umowy adopcyjnej"

Coś dodać, coś ująć - i, do roboty!:evil_lol:

Posted

fonia123 napisał(a):
Rozmawiałam z Magdą, uważa, że na razie jeszcze dla Sunny lepszy byłby dom z ogrodem w spokojnej okolicy niż blok w centrum miasta

Ja też dziś miałam przyjemność:) Nie wiem, jaki dom się trafi, ale na pewno każdy solidnie sprawdzimy.

Posted

O, jej! Ja też nie, broń Boże!
Rozmawiałam z Magdą na temat Sunny i Konara dziś przed południem. Jeśli chodzi o te dwójkę, to pierwsze ogłoszenia. Takie próbne, w zasadzie. Zobaczymy, jak idzie.